#1 Bury A.F.C - představení klubu a cíle
Bury A.F.C. je fanoušky založený nástupnický tým, který vznikl po krachu původního Bury FC. Což byl tým s dlouholetou tradicí (od roku 1885) a dokonce s dvojnásobným úspěchem v FA Cup, byť jsou to vítězství hned z kraje 20. stoletní. Původní tým dosáhl nejlépe 4. místa v První divizi v sezóně 1925/26, poté už to nebylo nikterak slavné, neboť se postupně pohyboval mezi první až čtvrtou divizí. V novodobé historii se pohyboval primárně v nižších úrovních (3 a 4), aby v roce 2018 spadl z League One. O rok později pak tým vybojoval postup z League Two, což byl poslední úspěch tohoto původního klubu.
Hned v další sezóně však klub dohnaly dluhy a klub byl zkraje sezóny 2019/20 vyloučen, čímž byla uzavřena celá dlouhá kapitola působení Bury FC v anglických soutěžích. Bohužel zatím “zanikl” i domácí stadion Gigg Lane (sice dle některých zdrojů zde mají hrát své utkání právě AFC, ale podle jiných zdrojů zase hrají na Stainton Park). A jestli se tam někdy klub Bury vrátí, to nikdo neví.
No a tak přichází na scénu klub Bury A.F.C., který založili fanoušci původního týmu a jejichž cílem je dostat se co nejdříve do vyšších pater anglického fotbalu. Tým svou pouť začíná v North West Counties Football League Division One North, neboli v totální pr… pardon, totálním pralese.
Sestava a realizační tým
Co si budeme nalhávat, moc hráčů zde není. Sice jich v reálu asi bude víc, ale ve hře jsou jen někteří. Kompletní sestava čítá 17 hráčů, které je třeba jednoznačně doplnit. Hrou jsem si nechal (bohužel) doplnit i personál, takže tady mám nějaké manažery a ředitele navíc, kteří po sezóně skončí (jejich přítomnosti jsem si všiml až v rozehrané hře a už se mi nechtělo začínat znovu). Naštěstí jsem stihl zrušit nábor personálu do rezervy a pro juniorku. Nejhůře je na tom sestava v obraně, kde chybí kvalita jak na stranách, tak ve středu. Resp. na postech středních obránců chybí hloubka. Podobně to vidím i ve středu zálohy, takže mou prioritou musí být posílení obrany a zálohy.
Finance a vize
U financí jsem poněkud zklamaný, neboť podle dat z Wiki by klub měl mít financí dost. Konkrétně 5000Ł každý měsíc a to se prý základna fanoušků stále rozrůstá. Bohužel této reálii neodpovídá ani návštěvnost, nebo počet permic. Co se týče vize, tam to bude zajímavé. Mám se držet rozpočtu, ale pořádně žádný nemám! De facto nebude z čeho brát. A to mám hned v prvním roce vyhrát ligu a postoupit výš, což je však cíl se kterým plně souhlasím. Ale ty finance mi dělají prostě starosti.
Cíl mise
Cílem tohoto savu (a tím i celé kanceláře) je dostat Bury do profi soutěží, ideálně se etablovat v Championship a pokud to bude jen trošku možné, vyhrát opět FA Cup. Čemuž chci časem obětovat cokoliv, klidně i svou vlastní budoucnost v klubu...