Re: FK Drnovice - znova a lepšie ... #06

21
tak ty jedeš 6 let a jsi legenda a já jsem po sedmi sotva ikona :D to je bordel ... ale tak lidé na jihu Moravy jsou přátelštější a vřelejší, než na severu, tak to dává smysl :)

kor když sbíráš trofeje a postupy, jak na běžícím páse, gratulace k postupu a už jsi pomalu ale jistě mezi námi ostatními ;) góly tam sypeš jak Haaland, to ti můžu závidět

tak hodně štěstí v divizi, tam jsem teprve začínal já s vonTripsem :D PS: výroční schůze top :D "Čím víc gólů dáme, tím víc bodů máme"
Obrázek

Re: FK Drnovice - znova a lepšie ... #06

22
Parádní sezóna s předvídaným postupem, takže vlastně výsledky na jedničku 👏👍 Hodně se ti povedly přestupy, hlavně na poli zaměstnanců, tam je to na KP TOP a podle mě budeš mít jeden z nejsilnějších realizačních týmů i v rámci Divize 😉 Škoda jen, že ti nepostoupila juniorka, slušelo by ji hrát MSDL. Ale tak vzhledem k náboru je to otázka jedné sezóny, podle mě juniorka postoupí hned v další sezóně. Zvláště pokud i další nábor bude tak fantastický.

A ty finance super, ale v Divizi už myslím budeš moct začít dávat poloprofi smlouvy největším hvězdám, tak uvidíme, jestli i nadále budeš vydělávat. Každopádně držím palce a snad bude i ta další sezóna neméně povedená.

Re: FK Drnovice - znova a lepšie ... #07

23
Obrázek
_________________________________________________________________________________________________________

2027/2028

Obrázek
Tohto sezónne odchody nás veľmi neboleli. V podstate ma mrzel len odchod útočníka Michala Fryštáka, ktorý mal všetky predpoklady na to, aby sa stal našou oporou. Navyše sme kvôli nemu aj zmenili rozostavenie, aby hral čo najviac, no ani to ho v klube neudržalo. Okrem neho odišla aj druhá tohto sezónna posila Roberto Sarzi, ktorý nebol spokojný so svojou zápasovou minutážou (prišiel na konci minulej sezóny, jeho príchod je teda spomenutý v minulom parte). Okrem nich nás ešte opustili Adam Pala a Martin Strnad, ktorí toho veľa nenahrali, z béčka odišiel Michael Séčkař a ešte na konci minulej sezóny ukončil kariéru Martin Šindelář.

Samozrejme, do kádru pribudlo aj zopár nových hráčov. Najskôr sme z tímu Svratka Brno "vykúpili" dvojicu Fryšták - Ostrák. Zatiaľ čo útočník Fryšták dopadol tak, ako dopadol, tak z brankára Jaroslava Ostráka sa stala naša neohrozená jednotka. Neskôr do tímu pribudol aj stredný záložník Jakub Schwarz, avšak jeho výkony neboli úplne ideálne. To isté sa dá povedať aj o stopérovi Matoušovi Niklovi, ktorý však dopadol ešte horšie, nakoľko počas celej sezóny plnil rolu náhradníka. Podstatne väčšie nádeje vkladám do jedinej zimnej posily, ktorou bol ľavý bek Jakub Hampl. Bohužiaľ, v rozlete ho zastavilo nepríjemné zranenie, no verím, že ešte nám bude nápomocný.

V lete som musel riešiť aj nepríjemnú situáciu so zamestnancami. Hneď 5 z nich (asistent manažéra, tréner áčka a traja skauti) sa rozhodli s klubom nepredĺžiť zmluvu a tak som musel hľadať ich náhrady. Napokon to dopadlo dobre, keďže som za všetkých našiel solídne náhrady a k tomu aj dvoch zamestnancov navyše, nakoľko mi vedenie navýšilo počet niektorých zamestnancov. Mojim novým asistentom sa stal Tomáš Mach, ktorý k nám prišiel z Rumburku. Do áčka okrem neho pribudli aj tréner Pavel Huňa, ktorý bude mať na starosti brankárov a kondičný tréner Martin Nemcik. Skautský tím sa rozšíril hneď o 4 nových skautov - Michal Machálek, František Holík, Pavel Nikl a Michal Velich. Okrem toho sme v klube privítali aj dvoch nových trénerov, ktorí prišli k tímu U19 (rodinkárstvo si nevšímajte :D).

_________________________________________________________________________________________________________
Obrázek

V lete sme absolvovali jednu z najvydarenejších príprav pod mojim vedením. Neviem, či to bolo spôsobené eufóriou z postupu alebo niečím iným, ale v lete sme dokázali vyhrať všetkých 8 prípravných zápasov, pričom sme zdolali aj béčka Plzne, Příbrami či Jablonca. Po dvojročnej odmlke sme sa vrátili aj na trón pre víťaza FMS Cupu.

Podstatne horšie to bolo cez zimu. Treba však povedať, že v zime sme pilovali novú taktiku. Ako som spomínal vyššie, prešli sme na rozostavenie 4-4-2 diamant, teda so 4 strednými záložníkmi. Pre túto zmenu som sa rozhodol počas jesennej časti a to najmä kvôli tomu, že v tom čase sme mali v kádri dvoch špičkových útočníkov, ktorých bola škoda nevyužiť (aj keď potom jeden z nich odišiel). To sa premietlo aj do výsledkov, keď sme prehrali hneď 5 zápasov, pričom niektoré aj so súpermi, ktorých by sme mali zdolať. Prípravu sme však napokon zakončili v pozitívnom duchu, keď sme dokázali obsadiť 2. miesto v Zimnej lige, kde boli našimi súpermi béčka slovenskej Žiliny, poľského Górniku a maďarskej Puskás Akadémie.

Obrázek

Po postupe do Divize panovala v klube výborná atmosféra. Osobne som veril, že boj o záchranu sa nás týkať nebude a v podstate mi to potvrdili aj bookmakeri, ktorí nás tipovali na 6.-8. miesto, teda na hornú polovicu tabuľky. Do sezóny sme vstúpili famózne. Po dvoch kolách sme mali 6 bodov so skóre 7:1, no potom prišlo mierne vytriezvenie, keď sme najskôr dostali trojku od Velkého Meziříčí a následne sme uhrali bod proti tímu Náměšť nad Oslavou. V septembri sme pokračovali v zbieraní bodov a dokonca sa nám podarilo zakončiť mesiac bez prehry. Na druhej strane sme však v 4 zápasoch uhrali až 3 remízy. Výsledkovo najhoršie dopadol posledný mesiac jesennej časti. Pritom úvod októbra bol z našej strany celkom vydarený. Síce sme ho začali prehrou so Spartou Brno, ale následne sme zdolali Pelhřimov i béčko Vyškova a boli sme takmer na čele tabuľky. Bohužiaľ, v posledných dvoch zápasoch jesene nám zvlhol pušný prah, oba zápasy sme prehrali a to nás vďaka vyrovnanosti v hornej polovici tabuľky posunulo "až" na 8. miesto.

Ako som už písal vyššie, cez zimu sme trénovali novú taktiku a ja som sa napokon rozhodol, že ju predsa len skúsim aj v ligových zápasoch. V podstate som si povedal, že jarnú časť sezóny využijeme na rôzne experimenty, nakoľko som neveril, že by sme sa mohli zapojiť do bojov o postup a zároveň sme mali pohodlný náskok na zostupové priečky. Ako sa napokon ukázalo, nebol to vôbec zlý ťah. Úvod jari bol ešte taký rozháraný, predsa len si to muselo všetko sadnúť. Avšak ani v tejto fáze sezóny sme nehrali zle, veď sme získali hneď 10 bodov z 18tich možných. Poriadnu šou sme roztočili až v máji a júni, kedy sme zdolávali jedného súpera za druhým, pričom nám výborne fungovala obrana a aj útok si viedol veľmi dobre. Vďaka výbornej jari sme sa v tabuľke vyšvihli na konečné 3. miesto, s ktorým som veľmi spokojný. Pri spätnom pohľade na tabuľku som dokonca zistil, že na lídra z Náměšťa nad Oslavou sme stratili len 6 bodov.

Obrázek

Zaujímavú sezónu má za sebou náš dorast. Po minuloročnom úspechu sa im tentokrát nedarilo podľa predstáv. Ešte po 21. kole boli na predposlednej, zostupovej, priečke, avšak potom prišiel vydarený nábor nováčikov a zrazu to šlo. Napokon to dorastenci dotiahli na konečné 6. miesto, s ktorým som spokojný. Avšak nad sezónou visí veľký výkričník nakoľko to dlho vyzeralo na neúspešnú sezónu. Nespokojnosť znova panuje s účinkovaním dorastencov v Jihomoravskom pohári, kde skončili už v 3. kole po prehre s rovesníkmi so Sparty Brno. V dorasteneckom tíme sme mali týchto hráčov.

Béčko je stále v nehrateľnej súťaži a na jar som im dokonca zabudol zorganizovať priateľské zápasy, takže si zápasy zahrali len na jeseň. Súpiska | Zápasy

ďakujem za komentáre :)
vonTrips - tak tip na dorast ti veľmi nevyšiel. Keby sa mi znova nepodaril nábor, tak by sme možno aj zostúpili :D. K tým zmluvám - zatiaľ sa mi darí ich držať na amatérskych zmluvách, aj keď najväčšia hviezda tímu už požiadala o poloprofi zmluvu, čo som vyriešil tak, že som mu poradil nech vyhodí agenta. Zabralo to :D
Paji - 4 postupy sú 4 postupy :D

Re: FK Drnovice - znova a lepšie ... #07

24
Hodně zajímavé posílení kádru, někteří hráči mají vyloženě i na vyšší ligu 😉 Uvidíme, jestli se ti je podaří déle udržet, popř. alespoň hezky zpeněžit. I když ty zrovna nepatříš mezi ty, kteří potřebují získávat finance 😂 U těch zaměstnanců je zajímavé, že vůbec nehledíš na jejich preferované formace a styl hry. Ale třeba skauti jsou super, hlavně Machálek, na něj se budeš moct více než spolehnout. Jeho hlášení budou mít vypovídající hodnotu, pokud doporučí hráče.

Jsem poněkud rozčarován z toho dorostu, fakt to vypadalo na tým, co by měl postoupit. Ale letošní nábor byl snad ještě lepší než ten minulý, tak to třeba další sezónu fakt vyjde 😉 Na tvém místě bych jenom výrazně zredukoval počet hráčů v rezervě.

Tak hlavně ať se ti zase daří výsledkově, aby navázal na uplynulou sezónu a třeba už i vybojoval postup do MSFL!

Re: FK Drnovice - znova a lepšie ... #08

25
Obrázek

2028/2029

Obrázek
Počas tejto sezóny nás opustili len dvaja hráči. Jakub Brychnáč bol útočníkom č. 3 a Vojtěch Šmid takisto nepatril do základnej zostavy. Preto nie je žiadnym prekvapením, že obaja boli nespokojní so svojou minutážou a tak sme sa dohodli na rozviazaní zmluvy (ktorú vlastne ani nemali, keďže hrali zadarmo).

Čo sa týka príchodov, tak v lete sa k nám pripojil len český útočník s brazílskymi koreňmi Carlos Roberto Anhê. Bohužiaľ, v lige nepodával požadované výkony a to aj napriek dvom vydareným prípravám. V zime sa ku kádru pripojili hneď 4 noví hráči a musím povedať, že všetci štyria hrali skvelo, pričom sa všetci dokázali prebojovať do základu. Nové duo v strede zálohy vytvorili Charlie Briscoe, ktorý má anglické korene a Eldar Galić, ktorý je pre zmenu prvým čistokrvným zahraničným hráčom v našom kádri. Nové duo sme vytvorili aj na pravej strane, kde sa novým krídelníkom stal David Holoubek a novým pravým bekom Lukáš Ujfaluši, ktorý je prvým hráčom v kádri, ktorý hrá za peniaze (30€/týždeň).

V lete sa opakovala situácia z minulého roka, keď nás znova opustilo mnoho zamestnancov. Avšak, aj tento rok sme ich dokázali kvalitne nahradiť, takže sa v podstate nič nezmenilo. Mojim novým asistentom sa stal Bartlomiej Szota, ktorý k nám prišiel z Mirovic a novým trénerom brankárov sa stal Rostislav Fabián z Černovíru. Okrem nich do klubu pribudli aj štyria skauti - Jiří Klement, Filip Ditmar, Radim Čelůstka a Milan Zlámal.

Obrázek

V lete sme absolvovali jednu z najvydarenejších príprav pod mojim vedením. Aj keď kvalita našich súperov nebola bohvieaká, tak jeden jediný inkasovaný gól v siedmych zápasoch je viac než slušná vizitka. Keď k tomu prirátame víťazstvo v tradičnom FMS Cupe, kde sme postupne zdolali slovenské Námestovo a rakúsky Liesing, s letnou prípravou panovala absolútna spokojnosť. Veľkým pozitívom bolo aj nasadenie dorastencov, ktorí ukázali, že už v mladom veku majú svoju kvalitu a že raz by mohli byť ťahúňmi áčka - Nana Opoku, Alen Mehanović, Elie Lejeune a Matyáš Vávra.

Obdobne vydarenú prípravu sme mali aj v zime. Počas dlhej pauzy sme odohrali poriadne veľkú porciu zápasov, v ktorej sme znova dokázali svoju defenzívnu kvalitu, keď sme v 12tich zápasoch inkasovali len 4krát. Veľkým pozitívom bolo víťazstvo v Zimnej lige, kde sme v konkurencii béčiek Žiliny, Śląsku a Puskás Akadémie uhrali 7 bodov, ktoré nám zaistili titul o skóre pred poľským tímom.

Obrázek

Pred našou druhou sezónou v Divizi nás bookmakeri v ich predpokladoch posunuli o niečo vyššie a to na 4.-6. miesto. Úvod sezóny bol z našej strany fantastický. Hneď v úvodnom kole sme béčku Líšne uštedrili debakel 6:0. Po ňom síce nasledovala bezgólová remíza na ihrisku Pelhřimova, avšak nasledujúce dva zápasy sme znova vyhrali a naša pozícia v tabuľke bola výborná. Potom sa však náš stroj zasekol. V septembri prišli prvé dve prehry v sezóne (Kuřim a Blansko), na ktoré sme nadviazali dvoma remízami (Humpolec a Svatka Brno). V tabuľke sme sa prepadli o niekoľko miest, avšak stále nás čakalo 5 jesenných kôl a v nich sme chceli uhrať čo najviac bodov. Úvod októbra ešte nebol ideálny, nakoľko sme na ihrisku Velkého Meziříčí uhrali len bod za remízu 3:3, no potom sme sa konečne naštartovali. Zvyšné 4 zápasy sme dokázali vyhrať, pričom nás ťahal najmä skvelý útok, ktorý v piatich zápasoch strelil hneď 16 gólov. 13 októbrových bodov nás napokon vyšvihlo späť do čela tabuľky, avšak situácia medzi najlepšími tímami ligy bola poriadne zamotaná.

O titul si to na jar mohlo reálne rozdať až 6 tímov, keďže rozdiel medzi nami a šiestym Kuřimom bol len 5 bodov. My sme mali celkom dobrý štart do jarnej časti, keď sme najskôr uhrali bod v Žďári nad Sázavou a následne zdolali Pelhřimov i béčko Vyškova. Bohužiaľ, následne sme nezvládli dôležitý domáci zápas s tímom Havlíčkův Brod, ktorý nás zdolal 1:0. Z prehry sme sa však celkom rýchlo oklepali. V nasledujúcich zápasoch sme pravidelne zbierali body a väčšinou plný počet. Situácia na čele tabuľky tak bola veľmi zamotaná, pričom 4 kolá pred koncom sme na vedúci Havlíčkův Brod strácali z druhého miesta 4 body. Situácia v tabuľke sa nezmenila ani po 23. kole, v ktorom sme zvládli ťažký zápas na ihrisku tretieho Třebíča. A bol to práve Třebíč, ktorý v 24. kole vyhral nad našim najväčším konkurentom, no my sme veľkú šancu na zmazanie náskoku nevyužili, keďže sme len remízovali s Bedřichovom. V predposlednom kole však prišiel ďalší šok. Bedřichov totiž doma zdolal Havlíčkův Brod, čo nám dalo ďalšiu veľkú šancu na zmazanie ich náskoku. Tentokrát sme už nezaváhali a po výhre nad Spartou Brno sme sa dostali do čela tabuľky. V poslednom zápase sezóny sme tak mali všetko vo svojich rukách, nakoľko sme mali výrazne lepšie skóre ako náš konkurent. Doma sme privítali Žďár nad Sázavou, ktorý sa nachádzal v druhej polovici tabuľky. Povinnosť nám velila vyhrať, no práve takéto zápasy bývajú najťažšie. Našťastie, chlapci zápas zvládli. Po góloch Fouseka a Kovaříka sme vyhrali 2:0 a tak sme mohli oslavovať nečakaný, ale o to krajší titul!

Obrázek

Po dlhšej odmlke (myslím, že to boli dva roky) sme si opäť zahrali aj MOL Cup. Konkrétny cieľ som si nedával, no mojim snom bolo si zahrať proti profíkom z najvyššej súťaže, no uspokojil by som sa aj so zápasom s nejakým druholigistom. Napokon sa mi tento sen splnil, keď sme si v 2. kole zahrali s druholigovým Hlučínom (pozdravujem do Plzne). Ešte predtým sme však museli vyradiť dva tímy z Divize a to konkrétne Otrokovice a Havlíčkův Brod. Samotný zápas s Hlučínom bol z našej strany obstojný, avšak prehre 0:2 sme nedokázali zabrániť. Čo má však mrzí viac ako vypadnutie bol počet divákov, ktorí si našli cestu na tento zápas. Bolo ich len 70.

Obrázek

Nebolo to len áčko, ktoré nám tento rok urobilo veľkú radosť. Fantastickú sezónu majú za sebou aj dorastenci, ktorý suverénnym spôsobom ovládli svoju skupinu 3. dorasteneckej ligy, čo znamená, že budúci rok sa predstavia už v 2. lige! O tento úspech sa postarali títo mladíci. Tohtoročný nábor juniorov nebol taký dobrý a napokon som sa rozhodol podpísať len jedného mladíka. Bohužiaľ, juniorskí kandidáti na náš dres už vo väčšine prípadov chcú nejaké peniaze a ja zatiaľ nie som ochotní platiť kadejakému Jiřímu, ktorý má trojhviezdičkový potenciál a s najväčšou pravdepodobnosťou z neho nikdy nebude profi futbalista. Aby som dorastencov len nechválil, tak ich znova musím skritizovať za účinkovanie v pohári, kde vypadli už v 3. kole, v ktorom nestačili na rovesníkov z Hodonína.

vonTrips - u zamestnancov som to zatiaľ neriešil, nakoľko mi vždy po sezóne odídu, čo je celkom zaujímavé. Preto sa s tým zatiaľ nechcem piplať, keď viem, že je to len na rok. Keď sa mi to ustáli, tak sa skúsim zamerať na nejaký detail, asi teda preferovanú pozíciu :)

26
Přestupy super, zaměstnanci TOP! Jak ty to vlastně děláš? 😂 Soutěž byla hezky zamotaná, tak to má být. Rozhodnutí v posledním zápase, paráda a postup 👍 Stejně tak mládežníci, zase si něco přivyděláš, v MSDL jsou lepší odměny a pokud budeš mít juniory pořád bez smlouvy, tak jsou to vlastně super výdělky. Držím palce ať jsi co nejdříve mezi námi profíky 😎

27
skvělý postup, dramatický do poslední chvíle ale jdou ti závěry, což se nedá říct o Havlíčkově Brodu ... v poháru to byla taková ta klasika, první dvě kola (u tebe předkolo + 1.) v pohodě a a to další stopka, mám to podobně

za ty juniory buď rád, já už si letos musel koupit nějaké co byli na volném trhu abych byl aspoň blíže čelu tabulky a jak říkáš sám, už to jde dolů (a taky nehodlám platit kohokoliv, čili kolikrát už nechávám hrát i ty zašedlé fiktivní hráče)

a k divákům - zvedne se to s reputací, taky jsem míval sotva 100 a teď už jsem průměrně kolem 300 a když přijede někdo větší tak i více (to, že to vesměs tvoří sektor hostů už nezmiňuji, prachy do pokladny jsou :D)

tak hodně štěstí!
Obrázek

Re: FK Drnovice - znova a lepšie ... #09

28
Obrázek

2029/2030

Obrázek
Keďže sme stále amatérsky klub, v lete i v zime som sa bál, že by mohol byť o našich hráčov veľký záujem. To sa, našťastie, nestalo a tak nás počas sezóny opustilo len pár hráčov, z ktorých však žiaden nebol oporou. V lete od nás odišli stredný záložník Jakub Schwarz a náhradný brankár Martin Bureš, ktorých novými zamestnávateľmi sú Benátky nad Jizerou, respektíve Kostelec na Hané. Počas zimy a jarnej časti sme prepustili ešte trojicu hráčov. Krajní beci Jan Ožvolda a Dominik Dušek sa v hierarchii ich postov prepadli až na 3. miesto, takže nebol dôvod ich u nás držať a stredný záložník Václav Fousek bol nespokojný so svojou nízkou zápasovou minutážou.

Keďže som držgroš a šetrím každú korunu, tak priviesť nejaké posily do nášho klubu bol pomaly nadľudský výkon. Niežeby o náš dres nebol záujem, ale keď si niekto vypýtal peniaze, väčšinou som ho hneď zamietol. Napokon som predsa len našiel pár šialencov, ktorí sa rozhodli, že budú kopať 3. ligu aj zadarmo. Ako prvého sme podpísali Michala Ševčíka, ktorý má na svojom konte približne 50 štartov v 1. lige a ďalších 70 štartov v 2. lige, všetky v drese Zbrojovky Brno. Michal ukázal svoju kvalitu, keď sa stal našim najlepším nahrávačom. Veľmi dobre sa viedlo aj našej druhej posile - stopérovi Janovi Kameníkovi, ktorý sa okamžite zaradil medzi naše opory. Za veľmi dôležitý článok nášho mužstva by som označil aj defenzívneho záložníka Jaroslava Pařízeka, ktorý nám skvelo vystužil stred zálohy. Poslednou posilou sa stal brazílsky ľavý bek Neyzinho, ktorého sme získali z Ráječka, no jeho výkony neboli úplne ideálne.

Po roku sa nám znova zopakovala situácia so zamestnancami a tentokrát nepomohlo ani to, že sme sa dostali do 3. ligy. Po veľkom odchode sme museli hľadať nových ľudí do nášho klubu, no opäť sa darilo nájsť dostatočnú kvalitu i kvantitu, za čo som bol rád. Postupne teda do klubu pribudli traja skauti - Tomáš Fišer, Viktor Koubek a Adam Kalina, nový Športový riaditeľ, nový Asistent manažéra, nový Manažér dorastencov a nový tréner áčka.

Obrázek

Počas celého leta a vlastne i počas jesennej časti som dlho rozmýšľal, s akou taktikou vlastne budeme hrať. Ofenzívne ako v Divizi? Alebo vytiahneme našu defenzívnu taktiku na protiútoky? Alebo použijeme našu taktiku 442 diamant? Skúšal som všetky, ale napokon som sa rozhodol pre 442 diamant s tým, že sme jedného útočníka stiahli do stredu zálohy, takže nám vzniklo rozostavenie 451 diamant s jedným defenzívnym záložníkom, troma strednými záložníkmi a jedným ofenzívnym záložníkom. Čo sa týka letnej prípravy, tak tá bola výsledkovo celkom v pohode, avšak hneď v troch zápasoch z piatich sme nestrelili gól, čo nebola dobrá správa. Potešujúce však bolo 2. miesto v tradičnom FMS Cupe, kde sme vo finále nestačili na slovenského druholigistu z Dubnice.

Podstatne lepšie sa nám darilo počas zimy, kedy sme vypilovali našu novú taktiku takmer k dokonalosti. Zo siedmych zápasov sme vyhrali hneď 6, pričom sme prehrali len s druholigovým Hlučínom a aj to tesne, 0:1. Zvládli sme aj Zimnú ligu, kde sme postupne zdolali Gornik Jastrzebie, béčko Ferencvárosu i Ruch Chorzów.

Obrázek

Pred začiatkom našej premiérovej sezóny v MSFL nás bookmakeri tipovali na 11. miesto, avšak len z trinástich tímov, nakoľko 5 tímov sa nehodnotilo (išlo o béčka, ktoré majú svoje A-tímy v 2. lige a teda by v prípade postupu nemohli ísť o ligu vyššie). To teda znamenalo, že nás mal čakať tuhý boj o záchranu. S úvodom sezóny som bol celkom spokojný. Vonku sme síce prehrali v Jihlave i Prostějove, ale doma sme zdolali Brno a bod sme uhrali aj so Znojmom. Potom však prišla nočná mora. Od začiatku septembra do polovice októbra sme nahrali len 3 body za výhru s Petřkovicami. Zvyšných 7 zápasov sme prehrali a naša situácia bola zlá, nakoľko sme boli na predposlednom mieste. Po sérii zlých výsledkov som mal možnosť usporiadať stretnutie s hráčmi, čo som využil. Ukázalo sa, že išlo o ideálne načasovanie, nakoľko sme toto stretnutie usporiadali pred zápasom s poslednými Kozlovicami. Tie sme napokon zdolali 3:0, aby sme následne zdolali aj ďalší tím bojujúci o záchranu - Frýdek-Místek. A aby toho nebolo málo, tak sme v gólovej prestrelke zdolali aj ďalší tím namočený do boja o záchranu - béčko Třinca. Tieto tri výhry nás posunuli mimo zostupových priečok, čo bolo super. Avšak ešte veselšie nám bolo po poslednom kole, v ktorom sme zdolali Uničov (po predchádzajúcej prehre s Karvinou), takže naša situácia po jeseni bol veľmi slušná, nakoľko sme mali 4-bodový náskok na zostupové priečky.

Bolo jasné, že na jar nás nečaká nič ľahké, ale po kvalitnej zimnej príprave som veril, že sa v pohode zachránime. Úvod jari bol rovnaký ako úvod jesene. Zo štyroch zápasov sme získali 4 body, keď sme nestačili na Slovácko a Jihlavu, no na druhej strane sme zdolali Brno a o dva body obrali aj lídra tabuľky zo Vsetína. Nálada v mužstve bola dobrá, no potom prišiel šok. Také niečo som ešte pri hraní FM nezažil. Z ničoho nič sme nabrali formu, akú nám mohli závidieť aj mužstva z čela tabuľky. Neviem, čím to bolo, či si hráči zvykli na taktiku, alebo išlo len o zhodu okolnosti, no od apríla do konca júna sme v lige prehrali už len 1 zápas. Vo zvyšných 12tich sme mali bilanciu 8 výhier a 4 remízy, pričom niektoré výhry boli tesné, iné zasa dominantné. Sezónu sme napokon zakončili na fantastickom 8. mieste, ďaleko od zostupových priečok.

Obrázek

Aj tento rok sme si dali v MOL Cupe jediný cieľ - zahrať si s profíkmi. To sa nám opäť podarilo, keď sme si po vyradením Otrokovic a Jeseníku z Divize, zahrali s druholigovým Kroměřížom. Musím sa však priznať, že s losom som aj tak nebol spokojný, nakoľko Kroměříž je nováčikom 2. ligy a profíkmi sú len prvý rok, takže to nebolo úplne ono. Rovnako sa zrejme cítili aj moji zverenci, ktorý chceli lepšieho súpera a tak sme Kroměříš doma zdolali 2:1. Ukázalo sa, že bojovať sa oplatí. Odmenou za postup nám bol výlet do Prahy, kde sme síce od Sparty utŕžili poriadny debakel, ale veľký zážitok si budú niektorí hráči pamätať do konca života.

Obrázek

Podobne ako áčko, aj dorastenci boli tento rok nováčikmi vo svojej súťaži. Aj naši mladíci, podobne ako ich starší kolegovia, ukázali, že futbal hrať vedia a v 2. dorasteneckej lige obsadili veľmi slušné 7. miesto, o ktoré sa postarali títo hráči. Slušne sa im darilo aj v Jihomoravskom pohári, kde to dotiahli do štvrťfinále. Bohužiaľ, už druhý rok po sebe nám nevyšiel nábor juniorov, z ktorého sme podpísali len 4 hráčov a aj to bez nejaké výraznejšieho potenciálu.

vonTrips - no sám som zvedavý, ako dlho to bude trvať. Ale jarná časť mi dodala veľa optimizmu :D
Pajinos - ja som rád, Tenshi do tejto DB nalial pekné prachy, takže mladíkov budem rozhodne podporovať, keď mi každý rok prinesú do kasy 100K € :D

29
Co tak koukám, tak teda umíš hezky obměnit realizační tým. A snad pokaždé to lepíš lepším člověkem, než byl ten předchozí 😂 Ale co nechápu jsou ti hráči, že ti MSFL hrají zadarmo! To mi hlava nebere 🤦‍♂️ Výsledkově to pak byla super sezóna, 8. místo v lize s týmem amatérů je výsledek z říše snů. Moc gratuluju, ale je zajímavé, že u tebe postoupil zrovna Vsetín. Velmi dobře se posouváš nahoru, jak v lize tak v poháru. Doufám, že ti to vydrží co nejdéle a pokud ne hned v dalším sezóně, tak té přespříští už vybojuješ postup z MSFL.

Ten nábor je nějaký zakletý. Stejně jako my ostatní ses dostal do fáze, kdy ti tam nikdo pořádný nepřichází... já už to třeba musím řešit tak, že hráče pro U19 regulérně nakupuju, aby mi hráli nejvyšší soutěž.

30
Pane manažer, jako Váš zaměstnanec se chci zeptat jestli budou posezonní bonusy.
Jistě, tady máš 14 eur a pal do piče. Jo promiň, tak já mám u sebe jen třináct, tak ti dlužím ještě euro. :-)
Díky moc!

Jelikož doma ležím s těžším covidem doma (prej chřipečka), tak mám čas to všechno pořádně v klidu dočíst. Přitáhnout Ševčíka je pěkný, jen ty staty jsou docela špatné na to jaké jméno to je, ale to by pak nepřišel.
Gratulace k osmému místu, do dvou sezon to vidím na FNL :-) A o penězích to už je škoda mluvit. Těším se na další díl.
And everyday I wake,I tell myself a little harmless lie, the whole wide world is mine

31
Ševčík super posila (ty čísla nemá takové, protože zažil boom až později dle mého - v novém FM už by měl na tom být lépe si myslím)
udržení vyšlo úplně v pohodě, teď bacha na syndrom druhé sezony a jak píše dex, do 2-3 let to vidím na profesionalizaci a F:NL :)

a ještě sekunduji vonTripsovi a dávám palec nahoru za práci s realizákem ;) tak hodně štěstí i nadále

PS: na nábor si zvykej, ale můžu prozradit, že v mé tuším 11. sezoně jsem měl o něco lepší, nevím čím to, když vedení do toho nedává ani kačku navíc
PS2: u Kroměříže a Sparty máš staré logo :P musel jsem si rýpnout, holt to moje OCD je někdy děsné :D
Obrázek

Re: FK Drnovice - znova a lepšie ... #10

32
Obrázek

2030/2031

Obrázek
Po minuloročnej jari, keď sme hrali výborne, som sa rozhodol, že posilňovať veľmi nebudem. Samozrejme, keby sa na trhu objavil kvalitný hráč, ktorý by prijal naše podmienky (teda amatérsku zmluvu) určite by som ho zobral, no takýchto hráčov bolo ako šafranu. Lepšie povedané, takého hráča som nenašiel. Preto sme v lete podpísali len dvoch mladíkov - Denisa Krhuta a Jakuba Kopeckého - ktorí k nám prišli na hosťovanie, aby sme mali zdvojené posty pravého beka a podhrotového hráča. Napokon však u nás nevydržali ani rok, nakoľko ich materské kluby neboli spokojné s rolou, ktorú som im nastavoval. Na konci sezóny som ešte podpísal ďalších dvoch mladíkov - Ondřeja Moravca a Jakuba Václavíka - ktorí však budú hrať za dorast.

Ani pri odchodoch z klubu to nebola žiadna hitparáda. Skúsený Josef Sedlák ukončil kariéru, stopér Libor Koutný už nemal na túto úroveň kvalitu a útočník Daniel Toula bol nespokojný so svojou zápasovou minutážou, čo ma celkom mrzelo, nakoľko minulé roky bol našim útočníkom číslo 1. Okrem nich odišiel na ročné hosťovanie mladík Miroslav Prokeš.

Aby som sa v lete nenudil, tak sa znova zopakovala situácia so zamestnancami. Problém som však znova vyriešil k mojej spokojnosti, nakoľko sa mi opäť podarilo nájsť kvalitných zamestnancov, ktorí patrili medzi najlepších v lige. Mojim novým asistentom sa stal Jiří Dvořák a skautský tím sa rozšíril o trio Dominik Václavík, Jiří Havlíček, Jan David.

Obrázek

V lete som sa rozhodol zvoliť ľahšiu prípravu. Teda lepšie povedané, počtom zápasov bola náročná, no úrovňou súperov už nie a aj preto sme v nej mali bilanciu 7-1-0. Ako bonus sme zaknihovali ďalšie víťazstvo v tradičnom FMS Cupe, kde boli našimi súpermi tri rakúske celky. My sme zdolali Union St. Florian v semifinále a vo finále letiskových chlapcov z SV Schwechat.

V podobnom duchu sa niesla aj zimná príprava, no v nej sme predsa len natrafili aj na silných súperov a to konkrétne na trio Ferencváros II, Gornik Jastrzebie a Ruch Chorzów, ktoré nás preverili v Zimnej lige. Pri vyrovnanosti zúčastnených tímov nám na víťazstvo v turnaji stačilo aj 5 bodov za výhru a 2 remízy.

Obrázek

Tentokrát nás bookmakeri tipovali na stred tabuľky, čo bolo rozhodne pozitívnejšie ako vlani. Vstup do sezóny sme mali slušný, keď sme doma zdolali Kuřim i céčko Líšne, no vonku sme nebodovali, nakoľko nás zdolali Uničov i Karviná. V septembri už bola situácia diametrálne odlišná. Z bohatého zápasového programu, kedy sme odohrali až 6 stretnutí sme vydolovali 14 bodov za 4 výhry a 2 remízy a naša situácia v tabuľke bola viac ako dobrá. V dobrých výkonoch sme pokračovali aj v októbri, kde nás síce zdolala Jihlava, ale vo zvyšných troch zápasoch sme zaknihovali tri tesne výhry, keď sme postupne o gól zdolali Třinec, Vítkovice i Polanku. V záverečnom mesiaci jesennej časti nás ešte čakali 3 zápasy, ktoré mohli našu situáciu v tabuľke ešte vylepšiť. Napokon to dopadlo veľmi dobre, keď sme zdolali Zlín i Prostějov a bod sme si doviezli zo Slovácka. To nás v tabuľke katapultovali na fantastické 2. miesto, pričom na prvú rezervu Slovácka sme strácali len bod.

Či sa nám to páčilo alebo nie, pred začiatkom jari sme boli pasovaní do role jedného z najväčších favoritov na postup. Osobne som nechcel na hráčov vytvárať žiaden tlak. Úprimne som si vravel, že jeden alebo aj dva ďalšie roky v MSFL by nám určite neuškodili, skôr naopak. No chlapci si zrejme povedali, že nie je načo čakať a za postupom sa vrhli hlava-nehlava. V marci a apríli najskôr rozbehli 7zápasovú šnúru výhier, ktorú im až v poslednom aprílovom kole pretrhli hráči zo Zlína, ktorí si tak pripísali tri dôležité body v boji o záchranu. V tejto časti sezóny sme sa dostali do čela tabuľky, nakoľko béčko Slovácka párkrát stratilo body, z čoho sme mali veľkú radosť. Na prehru v Zlíne sme zareagovali šnúrou 4 májových výhier a ako sa ukázalo, išlo o najdôležitejšiu časť sezóny, nakoľko naši úhlavní rivali v boji o postup strácali dych. Koncom mája sme ešte postupové mečbaly nevyužili, keď sme najskôr remízovali vo Vítkoviciach, aby sme následne prehrali v Olomouci, no 8. júna sme sa dočkali. Karvinu sme gólom Michala Ševčíka zdolali 1:0 a tak sme mohli oslavovať nečakaný, ale o to sladší titul. K nemu nás doviedla najmä neskutočná defenzíva, keď sme za celý rok inkasovali len 18 gólov!

Obrázek

Ciele v MOL Cupe sa ani tento rok nemenili. Chceli sme si zahrať s profíkmi a to sa nám aj podarilo, aj keď nechýbalo veľa a mohli sme skončiť už v 1. kole. Vo Frýdku-Místku sa totiž hral vyrovnaný futbal, no napokon sme predsa len boli šťastnejším tímom. Proti FŠ Třebíč to už bolo jednoznačnejšie a tak sme si za odmenu mohli zahrať proti pražskej Bohemke, ktorá nás zo súťaže vyprevadila po výsledku 3:0.

Obrázek

Veľmi slušnú sezónu majú za sebou aj dorastenci, ktorí vo svojej lige obsadili veľmi pekné 5. miesto. Po hrôzostrašnom úvode, kedy mali po piatom kole na konte len 1 bod som sa bál, no napokon naši mladíci ukázali svoju kvalitu a dosiahli pekné výsledky. Tohtoročný nábor sa opäť nevydaril, no predsa len som podpísal nejakých hráčov a to najmä preto, aby dorastenecký tím mal dostatok hráčov. Čo sa týka pohára, tak v ňom dorastenci vypadli už v 3. kole, čo je opäť sklamanie, nakoľko ich súperom bol Lanžhot.

Paji - tak tvoj odhad bol napokon nesprávny, aj keď ani ja sám som nečakal, že tento rok postúpim a ešte takým suverénnym spôsobom :D
dexter - v prvom rade skoré uzdravenie :) tak aj tvoj odhad sme dokázali prekonať :D
vonTrips - obmena realizačného tímu je moja špecialita v tejto hre :D inač tých hráčov zadarmo som ani ja nechápal. Našlo sa dosť hráčov, ktorí chcú hrať zadarmo a ani moji stáli hráči za mnou nikdy neprišli, že chcú poloprofi zmluvy ale boli v pohode s amatérskymi :D Ale zdá sa, že karma mi vrátila to moje šetrenie :D

33
Fluktuace hráčů velmi malá, což ti podle mě pomohlo. Hráči se lépe znají, jsou sehraní, pokud je netočíš jako na kolotoči, tak se to prostě musí projevit 😉 a pro tebe z toho byl zasloužený postup, podle konečného pořadí bych řekl, že jsi tu MSFL docela zválcoval. Výsledkově nakonec super sezóna, takže tě konečně vítám mezi námi profíky 😂 soudě dle financí se teď budeš potýkat se stejnými problémy, jako my ostatní. Tak ať se ti daří 👍

35
to jsou prostě cheaty :D to jinak nejde :D dělám si srandu, jde vidět, že tituly vyhrává obrana a tak se hodí gratulace k postupu: jak píše vonTrips, ono hodně dělá, když člověk nesáhne na kádr - horší pak je to uvědomění, že ti hráči jsou dobří jen na třeba 3.-4. patro a ve druhém už to nedávají a musíš je nahradit, čímž dojde zase k narušení té týmové souhry a to mě možná stálo to místo v první lize ... ale zpátky k tobě, v poháru solidní práce a zahrál sis na ikonickém stadionu v ČR, což je vždy pozitivní pro takto malé celky :)

z těch peněz si nic nedělej, taky jsem šel pak do mínusu a vždy na konci roku to při daních dohnal zpátky (hra mi při tom pořád psala stav financí jako Slušný nebo Bez potíží, V nejistotě jsem tam měl jen jednou) a udělej to vyčůraně, že nenabízej smlouvy zaměstnancům, dokud ti kolem nich nezačnou slídit lepší kluby (takhle jsem po profesionalizaci fungoval dobré 2 roky a pošetříš nějaké drobné - napsal bych kolik přesně, ale nechce se mi to převádět do éček)

jinak super práce, že ti upraví stadion, s takovou budeš hrát pěkně doma a to je hlavní :) nehledě na fakt, že ten drnovický areál je opravdu impozantní - na poměry té obce ... a koukám, že už mě doháníš v počtu startů, to musím napravit - fotbaly mi skončily, šipky jsem omezil jen na turnaje a na výlety už to počasí nebude, takže to vidím na více seancí u FM, leč starého ... díky za tento kancl, má to prozatím skvělý příběh a věřím, že co nevidět tě uvidíme v top patře

ať se daří a Drnovice pičo! :D
Obrázek

Re: FK Drnovice - znova a lepšie ... #11

36
Obrázek

2031/2032

Obrázek
Po postupe do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY má čakalo poriadne perné leto. Najskôr som musel riešiť zmluvy pre našich hráčov, nakoľko sme prešli do profesionálneho stavu. Na moje prekvapenie, nie všetci hráči chceli profesionálne zmluvy a tak približne polovica kádra hrala 2. ligu za pivo a klobásu. Mne to teda vonkoncom nevadilo, aj keď išlo o bizarnú situáciu. Najväčšie hviezdy tímu však profi zmluvy dostali a potom som sa už mohol pustiť do posilňovania kádra. Všetky posily prišli do tímu v lete alebo v priebehu jesene. Podľa PH sa najviac darilo duu Karel Puškáč - Stanislav Krmaš, no nestratila sa ani brankárska dvojka Martin Zelený. Podstatne horšie sa darilo dvom hráčom zo stredu zálohy - Martinovi Jackuliakovi a Petrovi Niklovi - no tu treba uviesť, že smerom dopredu sa nám veľmi nedarilo a podobné známky mali aj ostatní stredoví hráči. Veľmi sa nevyznamenal ani krajný bek Zdeněk Kostelník, od ktorého som určite čakal viac. A napokon si u nás zahrali aj dvaja mladí Slováci - Roman Horváth a Matúš Rusnák - ktorých sme získali na ročné hosťovanie z ligových Michaloviec. Vzhľadom na fakt, že nám zdvojili posty krajných bekov a že u nás hrali zadarmo, ich hosťovanie považujem za vydarené.

Počas sezóny nás opustilo niekoľko hráčov. Trio Jakub Hampl (LB), Martin Kunc (RM) a Michal Kincl (DM) som prepustil ja, nakoľko na ich postoch sme mali veľkú konkurenciu, čo znamenalo, že by si veľa nezahrali a tak nemalo zmysel držať ich v kádri. O niečom inom boli odchody našich brazílskych kanárikov. Na ich posty sme totiž priviedli nových hráčov (Kostelníka a Puškáča - kvôli konkurencii), pričom ani jeden z novopríchodzých hráčov nemal isté miesto v základe. No namiesto toho, aby naše brazílske duo zabojovalo o svoje miesto v základe, začali obaja revať, že nebudú hrať a bla bla bla. Preto som sa s nimi nepáral a oboch ich prepustil, resp. zadarmo "predal".

Tohtoročný exodus zamestnancov nebol až výrazný, no predsa len som musel zháňať nových ľudí. Napokon do tímu pribudli dvaja noví skauti - Roman Novotný a Jakub Kalvoda. Kvalita zamestnaneckého tímu tak bola na veľmi dobrej úrovni.

Obrázek

V lete sme absolvovali kratšiu prípravu a treba povedať, že nebola ani veľmi vydarená. Prvé tri zápasy sme síce vyhrali (okrem iného aj s Pajiho Novým Jičínom), avšak išlo o súperov z nižších líg. S kvalitnejšími súpermi to už bolo horšie, nakoľko sme s Rosicemi prehrali, so slovenským Námestovom remízovali a poľskú Skru Częstochowu sme zdolali. Na domácom FMS Cupe sme tak obsadili 2. miesto

V zime som zvolil ľahšiu prípravu, keď sme hrali prevažne so súpermi z nižších líg a to na zvýšenie sebavedomia. To sa nám podarilo, nakoľko sme zdolali všetkých 4 súperov, navyše so skóre 16:1. A k tomu sme pridali aj triumf v Zimnej lige, kde už bola kvalita súperov podstatne vyššia - Ferencváros II, Fehérvár II a Vác. Všetkých troch súperov sme zdolali a tak bola víťazná trofej v správnych rukách.

Obrázek

Pred začiatkom sezóny nám bookmakeri nedávali veľké šance na záchranu, keď nás tipovali na posledné, 16. miesto. Na druhej strane, náš kurz na ligové víťazstvo 51,00 nebol úplne hrôzostrašný (pre porovnanie, taký istý kurz sme mali aj pri premiére v MSFL a tam sme to uhrali), takže som veril, že máme šancu na záchranu. A úvod sezóny mi dal za pravdu, že by to predsa len nemuselo byť také zlé. V Brne i Zlíne sme síce prehrali, no doma sme remízovali s Chrudimom i béčkom Slavie a v 5. kole sme si na svoje konto pripísali prvú ligovú výhru, keď sme s poriadnou dávkou šťastia zdolali Táborsko. Herne to však z našej strany nebolo ono a ďalšie zápasy boli ako z nočnej mory. Od konca augusta až do konca októbra sme v lige nazbierali len chudobný jeden bod za domácu bezgólovú remízu s Karvinou. Ostatných 6 zápasov sme prehrali a to celé s hrôzostrašným skóre 2:16. V tabuľke sme sa teda prepadli na zostupové priečky, no v novembri nám zablikalo svetielko nádeje. V zápase jesene sme doma zdolali posledný Hlučín 1:0, na čo sme nadviazali prekvapivým víťazstvom s Líšňou, vďaka víťaznému gólu novej posily v útoku - Karla Puškáča. Do konca jesene sme potom získali ešte jeden bod a to za remízu s Brnom, ktorej predchádzal debakel v Ostrave. Po poslednom jesennom kole sme sa teda vyškriabali zo zostupových vôd, avšak iba o skóre pred Táborskom.

Vstup do jarnej časti sme mali celkom vydarený. Doma so Zlínom i na Slavii sme síce prehrali, ale v Chrudimi sme získali prvé body na ihriskách súperov (a hneď 3) a následne sme získali aj bod za remízu s Viktorkou Žižkov. Po 20. kole tak bola situácia v tabuľke poriadne zamotaná. Do poslednej tretiny sezóny sme vstúpili smolne, keď nás o bod so silnou Příbramou obral až gól súpera z 94. minúty. Bohužiaľ, v ďalšom kole sme nezvládli dôležitý záchranársky zápas v Táborsku, kde sme prehrali 3:1 a moja viera v záchranu bola poriadne otrasená. Ako sa bojuje o záchranu sme ukázali v ďalšom kole. V Karvinej sme totiž v 74. minúte prehrávali 3:0, no vďaka famóznemu záveru sme brali bod a bod sme získali aj s ďalším silným súperom - Opavou. Škoda, že v ďalších dvoch zápasoch s tímami z čela tabuľky sme už podobné zázraky nezopakovali. 4 kolá pred koncom tak pre nás situácia nevyzerala najružovejšie, no stále bolo o čo bojovať. V ďalšom dôležitom zápase sme zdolali rozbehnutý Hlučín, aby sme však následne prehrali v Líšni a ja som sa pomaly lúčil s 2. ligou. V predposlednom ligovom kole však chlapci zabrali a po jednom z najlepších výkonov v sezóne doma zdolali béčko Sparty. Pred posledným kolom sme tak na béčko Slavie i Chrudim strácali 2 body. Výsledky posledného kola hrali v náš prospech - Slavia i Chrudim svoje zápasy prehrali a tak bol rad na nás. Doma sme sa snažili, bojovali sme ako levy, ale bohužiaľ, béčko Ostravy sme zdolať nedokázali. Po prehre 0:1 sa tak lúčime nielen so sezónou, ale aj s F:NL.

Obrázek

"Formu" z ligy sme si preniesli aj do MOL Cupu. No tu sme, na rozdiel od ligy, svoj cieľ splnili, aj keď s odretými ušami. Cez prvé 2 kolá sme totiž prešli až po penaltových rozstreloch, keď sme najskôr zdolali Živanice z MSFL a následne aj Třebeš z Divize. Odmenou nám bol zápas s ligovým Hradcom, ktorý nás však zo súťaže vyprevadil po výsledku 3:0.

Obrázek

Pri hodnotení sezóny našich dorastencov si požičiam jednu legendárnu filmovú hlášku upravenú na náš spôsob: "Když vy F:NL, tak my ... to budete koukat!" A veruže som koukal. Dorastenci sa pochlapili a vyhrali Moravskoslezskú ligu dorostu, čo znamená, že budúci rok ich uvidíme medzi českou dorasteneckou elitou! Aby toho nebolo málo, tak sa im veľmi dobre darilo aj v pohári, kde to dotiahli až do finále. V ňom však nestačili na rovesníkov zo Zbrojovky Brno. A aby tých dobrých správ nebolo málo, tak sa nám skvelo vydaril aj nábor, z ktorého sme podpísali hneď 6 hráčov, ktorí teda doplnili našich dorastencov.

vonTrips - tak finančné problémy sa vyriešili samé. Predseda urobil kus dobrej roboty 😂
Oli - do Ligy majstrov a ešte ďalej! 😂
Paji - no, cheaty akosi prestali účinkovať 😂 s tou výmenou kádra máš zrejme pravdu. Ja som ho až tak neobmenil a dopadlo to ako to dopadlo. Ale je to aspoň ponaučenie do budúcna.

37
Začnu klasicky přestupy a zaměstnanci - je třeba si říct, že víš co děláš a už mě to nepřekvapuje. Vždy přivedeš zajímavé hráče a udržuješ realizační tým na vysoké úrovni 👍👏
Jelikož se ani Tobě první sezóna mezi profíky nepovedla, začínám nabývat dojmu, že můj přístup, kdy jsem měl hráče pod smlouvou už v MSFL a nebál jsem se vydat nějaké peníze navíc, byl správný. Ale přesto držím palce, aby ses v MSFL příliš dlouho neohřál a ať zase za rok slavíš postup 😉
Gratulaci si zaslouží junioři, vyhrát MSDL není snadné a hrát v nejvyšší soutěži taky ne. Ale konečně i úspěch v poháru, takže příští rok z toho bude národní mistrovství U19, když jsi ten tým tak hezky posílil z náboru.

38
tak za tu porážku v přípravě trhám permanentku :D že bych ti poslal aktuální tým do Versus módu na odvetu? :P ne, sranda, posily opět dost kvalitní, Puškáč už vypadá skoro jak u mě Šepak co šel pak za velké škvarky pryč ... kvituji prodeje Brazilců, to byly vždy cikánské plačky, osobně snad z tama nemám žádného oblíbence (i ten Neymar je u mě hodně nízko, v podstatě jen ze sentimentu z tria MSN), nicméně ten kádr je zrádný, možná jsem to psal i do chatu, ale prostě kolikrát máš borce 4 a půl hvězdy, postoupíš a najednou má sotva 3 a prostě nechceš ho pouštět, ale musíš, aby ses udržel výše co se kvality týče

to je vždycky tak - prohrají tví rivalové v boji o sestup nebo titul a ty prostě nevyhraješ ani za boha ... nakonec je z toho těsný sestup, ale nemáš se za co stydět si myslím, já taky vyletěl z dvojky, sice později ale přece ... škoda, že ten Hradec v poháru nepřijel k tobě, to by bylo lepší co se návštěvy a příjmů týče no, ale vidím, že s tím projít přes 3. kolo nemám problém jen já :D je fakt, že tam stavím náhradníky, ale i tak no

k tomu prodeji zázemí - zrovna včera jsem měl jako kulisu puštěný experiment od TomaFM, kde dal týmu Dag & Red špičkové zázemí a oni tam taky cosi prodali nebo rozpustili no po čase, takže to vidím taky poprvé de facto - zajímavý tah od vedení no ... mládež super, vidím tam podobnou trasu jako u mě, akorát já se teda nahoře moc neohřál, tak snad to bude u tebe jinak :) výdělky tam jsou více než slušné a hlavně ti mladí jsou více na očích pro případné prodeje někam za lepším

hodně štěstí a brzký návrat do dvojky ;)

PS: chtěl jsem říct, že se občas pousměju nad tím skloňováním klubů, ale taky jsem posledně u mého Slováka nenapsal "Mareka" ale "Marka", takže mlčím :D cítím jak moje slovenská část odumírá pomalu :/
Obrázek

39
tvle kdko hraje v tý první lize? :D Jihlava Opava Příbram Teplice Brno Zlín, všichni v druhý lize :D tyhle týmy mi většinou furt se střídali mezi první a druhou ligou

Sestupu jsem věřil, že se vyhneš, jak příběh gradoval, takže po přečtení, že to nevyšlo ve mně zbyla lehká prázdnota :-(

Tak další rok se okopeš a bude to opět postup s lepším kádrem.
And everyday I wake,I tell myself a little harmless lie, the whole wide world is mine

Re: FK Drnovice - znova a lepšie ... #12

40
Obrázek

2032/2033

Obrázek
Po zostupe do MSFL som sa obával veľkého odchodu hráčov. Moje obavy sa naplnili hneď po návrate na prvý letný tréning, keď za mnou prišlo asi 6 či 7 hráčov, že chcú klub opustiť. Pri rozhovore s nimi som ich chcel presvedčiť, aby u nás zostali s tým, že určite ligu vyhráme a roku sa znova vrátime do F:NL, ale takú možnosť som nemal. Mohol som ich skúsiť presvedčiť na skvelú partiu, na ich vysoké postavenie v hierarchii a podobne blbosti, no to by určite nezabralo. Napokon som to teda riskol a povedal im, že zvážim každú ponuku, ktorú na nich dostaneme a napokon sa to ukázalo ako brilantný ťah. Chlapci sa s tým uspokojili a keď za celé leto neprišla ani na jedného z nich žiadna ponuka, s radosťou u nás ostali. Napokon nás teda opustili len Miroslav Hříbek, ktorý už nemal potrebnú kvalitu, Zdeněk Kostelník, ktorý mal prepálené platové požiadavky a Jiří Kovařík, ktorý nebol spokojný so svojou zápasovou minutážou.

Nakoľko je naša finančná situácia veľmi dobra, rozhodol som sa, že cez leto posilním mužstvo za každú cenu a to s jediným cieľom - postúpiť späť do F:NL. Preto sa u nás v lete pretočilo neskutočne veľa hráčov, avšak ich kvalita bola väčšinou nedostačujúca. A keď už sa aj našiel niekto, kto by za to stál, tak jeho platové požiadavky boli poriadne prestrelené (odmietam platiť hráčovi v MSFL 700€ týždenne). Napokon som sa túto situáciu rozhodol vyriešiť hosťovačkami, ktorých bolo napokon 5 - postupne do tímu pribudli Matúš Rusnák, Daniel Horváth, Roman Horváth, Petr Čížek a Ivan Černák. Ich výkony boli prevažne veľmi dobré, hrali u nás zadarmo a niektorí dokonca pomáhali aj nášmu dorastu, takže týmto prestupom nemám čo vytknúť. Okrem mladíkov pribudol do tímu aj stredný záložník Petr Vyskočil, ktorý hral fantastický, čo dokazuje aj jeho ligová bilancia 11+14.

Aj medzi zamestnancami došlo k niekoľkým zmenám, keď nás opäť opustilo pár zamestnancov, ktorým skončili zmluvy. Napokon sme ich znova dokázali kvalitne nahradiť, keď sa k nám postupne pridali tréner Tomáš Hranáč, skauti Martin Müller a Rostislav Bartoš a premiérovo sme zamestnali aj výkonnostného trénera, ktorým sa stal David Bednář.

Obrázek

Letná príprava nebola nejako extra náročná. Bohužiaľ, domáci FMS Cup sme tento rok nevyhrali, keď sme vo finále nestačili na rakúsky Siegendorf. Ešte predtým sme v semifinále zdolali poľský Zagłębie Sosnowiec. Vo zvyšných zápasoch sme už boli stopercentní, avšak kvalita našich súperov nebola bohvieaká, takže tieto víťazstva som rozhodne nepreceňoval.

V zime sme si mohli dovoliť trochu experimentovať a možno aj kvôli tomu som sa rozhodol zvoliť kvalitných súperov. Výsledky tomu nasvedčovali, keď sme v 7 zápasoch zaznamenali bilanciu 3-2-2. Potešujúce však bolo, že sme opäť vyhrali domácu Zimní ligu (myslím, že už 4krát v rade), kde našimi súpermi boli ROW Rybnik, Ruch Chorzów a Győr II.

Obrázek

Po zostupe do MSFL som bol trocha prekvapený, že nás bookmakeri zaradili medzi tímy druhého sledu, keď nás tipovali na 6.-7. miesto. Dekel na Mars mi odstrelilo, keď mi vedenie klubu oznámilo, že sezónnym cieľom je záchrana v MSFL. Ja som mal omnoho, omnoho vyššie ciele, keď som chcel ligu vyhrať a znova sa vrátiť do F:NL. Za postupom sme vykročili správnou nohou, keď sme v júli a auguste získali 12 bodov z 15tich možných, pričom sme nestačili len na Petřkovice. V podobnom duchu sme pokračovali aj v septembri, kde sme okopírovali bilanciu zo začiatku sezóny, pričom sme tentokrát nestačili na Vsetín. Aj napriek týmto stratám sme boli na čele tabuľky, čo bolo povzbudzujúce. Do konca sezóny nám ostávalo ešte 7 kôl a v nich sme chceli nazbierať čo najviac bodov. Naše výkony však boli ako na hojdačke, keď sa výhry a straty bodov striedali pravidelne. Našťastie, výhier bolo predsa len o niečo viac a aj pri niektorých stratách sme získali aspoň bod za remízu. V lige sme si však dokázali udržať 1. miesto a to so 4-bodovým náskokom pred béčkom Slovácka.

Pred jarnou časťou sme teda boli považovaní za najväčšieho favorita na postup a na ihrisku sme to aj chceli potvrdiť. Úvod jari nás zastihol vo fantastickej forme. Hrali sme skvelo, fungovala nám obrana a v útoku sme boli neskutočne produktívni, keď sa darilo najmä nášmu sniperovi Puškáčovi. Svedčí o tom aj štatistika, keď sme v 6tich zápasoch strelili 29 gólov (ak nerátame bezgólovú remízu so Vsetínom). Dá sa povedať, že v tejto časti sezóny sme si vypracovali rozhodujúci náskok a chvalabohu zaň. Od konca apríla na nás totiž dopadla poriadna deka. Lepšie povedané, iba v zápasoch na ihriskách súperov, nakoľko doma sme boli stopercentní. Vonku sme však mali bilanciu 0-5-1, čo rozhodne nebola forma hodná majstra. Ako som však už spomínal, náskok sme mali dostatočný a tak sme ligu napokon vyhrali s veľkým náskokom. Po roku sa teda znova vraciame do F:NL!

Obrázek

V MOL Cupe sme sa tento rok ohriali len 2 kolá. V tom prvom sme vyradili divízni Bedřichov, aby sme následne v 2. kole podľahli ligovému Hradcu. Konečne sme si však so silným súperom zahrali aj doma. Na zápas si našlo cestu vyše 500 divákov, čo bolo rozhodne potešujúce.

Obrázek

Premiérovu sezónu medzi českou dorasteneckou elitou majú za sebou naši mladíci. A viedli si veľmi dobre, keď dokázali uhájiť prvoligovú príslušnosť aj pre ďalšiu sezónu. Nebyť pokazeného záveru sezóny, keď nevyhrali snáď 9 či 10 posledných zápasov, mohli skončiť aj v strede tabuľky. O tento úspech sa postarali títo hráči, ktorých doplnili mladíci z náboru, ktorý bol tento rok veľmi slušný. Škoda, že sa dorastencom viac nedarilo v pohári, kde vypadli už v 3. kole.

vonTrips - máš pravdu. Ak by som našiel tento rok dobrých hráčov, rozhodne by som sa nebránil im dať zmluvu (bohužiaľ, chceli premrštené sumy, tak som ich odmietol). Táto cesta vyzerá byť lepšia, navyše v našej finančnej situácii :D
Paji - jj, to skloňovanie je často o držku. Tiež som si u teba všimol, že si šiel na zápas do Ružomberoka namiesto Ružomberka :D
dex - tak sa to napokon podarilo na prvý pokus, začo som rád, nakoľko hrať znova MSFL by sa mi už nechcelo :D
Odpovědět

Zpět na „Manažerské kanceláře“