Re: FK Drnovice - znova a lepšie ... #12

42
Zajímavý způsob posílení, 5 hostovaček je docela dost a ten Vyskočil, to je parádní kauf! 👍 A ty jarní remízy bych vůbec neřešil, jen jediná prohra, to je super. Občas klopýtnout může i mistr, pořád z toho byl titul v předstihu s luxusním náskokem. Mládežníkům se taky dařilo, takže očekávám, že letos si už udržíš druholigovou příslušnost a budeš budovat kádr na brzký postup do první ligy 😉

Re: FK Drnovice - znova a lepšie ... #12

43
gratulace k opětovnému postupu, celkem v poklidu ... toho poháru škoda no, ale zase soupeř z kategorie těžkých, to je prostě smolík ho vyfasovat takhle brzo

rovněž závidím výměnu předsedy, snad se už taky dočkám (teď to vypadá nadějně) - dokonce dvojitou, nechápu proč do té práce vůbec lezl, když pak ukončil kariéru

hodně štěstí a ať se udržíš ve dvojce, popř. posílíš a překvapíš výše v tabulce!
Obrázek

Re: FK Drnovice - znova a lepšie ... #13

44
Obrázek
_________________________________________________________________________________________________________

2033/2034

Obrázek
Po postupe späť do F:NL som sa rozhodol začať s veľkou, avšak postupnou obmenou kádra, ktorej cieľom je postup do najvyššej súťaže niekedy v budúcnosti. Preto som sa v lete rozlúčil hneď so štvoricou hráčov, ktorá už nemala potrebnú kvalitu na túto úroveň. Respektíve, Eldar Galić a Petr Nikl by kvalitu aj mali, ale na ich poste sme mali pretlak a rozhodol som sa pre iných hráčov. Duo Nana Opoku a Milan Němeček radím do prvej kategórie.

Čo sa týka príchodov, tak opäť som zvolil osvedčenú taktiku - podpisy voľných hráčov + hosťovania. Hneď prvé dva podpisy mi vyšli na výbornú. Zdeněk Novák bol dirigentom našej obrany a Jiří Dort bol zasa ťahúňom našej ofenzívy a to aj napriek tomu, že na konci sezóny oslávil len 18. narodeniny. Zaujímavou posilou bol aj Michal Janda, ktorý však, najmä na jeseň trpel mnohými zraneniami, ktoré mu rozhodne neuľahčili aklimatizáciu v našom tíme. Ako som už spomínal, aj tento rok som priviedol niekoľko hráčov na hosťovanie. Matúša Rusnáka už poznáte a okrem neho do tímu pribudli aj Marián Pavúk a Miroslav Krejčík. Všetci traja u nás hrali zadarmo. Na vystuženie kádra som na konci prestupového obdobia podpísal krajných bekov - Miljenka Dovečera a Romana Burdu - ktorí sa však nedokázali výraznejšie presadiť, no aspoň nám zdvojili posty na krajoch obrany. Okrem áčka som v lete posilnil aj dorast, nakoľko peniaze za ich účasť v lige sú pre nás veľmi dôležité, takže som ich chcel zachrániť za každú cenu. Postupne teda do klubu prišli Lukáš Kopecký, Tomáš Valenta a Jiří Němeček.

Tento rok sa zamestnanecký tím rozšíril len o jedného člena a to Vojtěcha Peřinu, ktorý sa stal našim novým Športovým riaditeľom. Jeho príchodom sa kvalita našich zamestnancov ešte viac zvýšila.

_________________________________________________________________________________________________________
Obrázek

Letná príprava bola tento rok o niečo kratšia, nakoľko sezóna v MČFL trvá o niečo dlhšie ako sezóna vo F:NL. Napokon sme stihli odohrať 5 zápasov, pričom sme ani raz neprehrali a na svoje konto si pripísali hneď 4 výhry. Po víťazstvách nad slovenskou Myjavou a poľskou Skrou Częstochowa sme znova zasadli aj na trón tradičného letného turnaja - FMS Cupu.

V zime sme mali podobne vydarenú prípravu ako v lete. V siedmych zápasoch sme zaznamenali bilanciu 6-1-0, pričom sme strelili až 27 gólov. Zaujímavosťou je, že sme už piatykrát v rade vyhrali Zimní ligu. Tentokrát boli našimi súpermi Námestovo, Vorwärts Steyr a TWL Elektra. Všetkých troch súperov sme dokázali zdolať.

Obrázek

Ako nováčikovi nám bookmakeri nedávali veľké šance na záchranu (posledné miesto), no ja som veril, že sme na tom podstatne lepšie ako pred dvoma rokmi. Preto bolo mojim cieľom sa čím skôr zachrániť. Do ligy sme vstúpili ako veľká voda, keď sme Brnu nadelili päťku, čo nás katapultovalo do čela tabuľky. V klube sme už začali snívať o zápasoch so Spartou či Slaviou. No potom sme prehrali 2 zápasy a zrazu by nám stačili aj zápasy s ich béčkami v 2. lige. Následne sme sa spamätali, pričom sme nabehli na šnúru 4 zápasov bez prehry, keď sme postupne bodovali so Slaviou, Táborskom, Žižkovom i Opavou. Peknú sériu nám prestrihla až Karviná, ktorej sme doma podľahli 0:1. No ani táto prehra na nás nezanechala výraznejšie stopy. V období od konca septembra do začiatku novembra sme mali asi najlepšiu formu, keď sme postupne zdolali Jihlavu, Teplice, Líšeň i Velvary. K dokonalosti nám chýbalo už len zdolať sparťanské béčko, no to by som chcel asi už priveľa. Každopádne jesenná časť bola z našej strany výborná a preto je veľká škoda, že jej záver nám nevyšiel. Všetko to odštartoval debakel, ktorý sme dostali v Třinci a následne to pokračovalo prehrami s Baníkom i Brnom. Našťastie, potom už prišla zimná pauza, ktorú sme strávili na peknom 9. mieste.

Pred jarnou časťou sme mali, paradoxne, bližšie k play-off o postup ako k zostupovým priečkam, čo bolo dobrým znamením. Cieľom teda bolo udržať si našu pozíciu a pohodlne sa zachrániť. Do jarnej časti sme vstúpili výhrou v Chrudimi, avšak ďalšie tri zápasy nám veľmi nevyšli, nakoľko sme v nich získali len bod. Trošku som sa začínal báť, či neskĺzneme do boja o záchranu, no keď sme zdolali Žižkov vedel som, že to bude dobré. Navyše, hneď v ďalšom zápase sme zdolali aj lídra súťaže z Opavy a potom získali aj bod v Karvinej. To už bolo o našej záchrane viac menej rozhodnuté, takže zvyšok sezóny sme už len dohrávali. Vďaka tomu som mal priestor na nejaké drobné experimentíky, ktoré nie vždy dopadli dobre, ale celkovo to bolo produktívne obdobie, ktoré nám môže dať veľa do budúcna. Sezónu sme napokon zakončili na veľmi dobrom 8. mieste s ktorým som bol veľmi spokojný.

Obrázek

Do tohtoročnej edície národného pohára sme vstúpili famózne. Treťoligovému Vlašimu sme na jeho ihrisku uštedrili debakel 7:0! No prišlo 2. kolo a v ňom sme si pripísali nečakanú prehru, keď sme nestačili na treťoligový Čáslav, ktorý nás zdolal 1:0 po predĺžení. Po dlhej dobe sme si tak nezahrali s nikým z prvoligovej elity.

Obrázek

Zahanbiť sa nedal ani náš dorast. Ten má za sebou takisto vydarenú sezónu, ktorú zakončil, rovnako ako áčko, na 8. mieste, takže aj budúci rok si zahrá medzi českou elitou. Ďalší úspech pridali naši mladíci v Jihomoravskom pohári, ktorý dokázali konečne vyhrať (po veľmi dlhej dobe). To zaručilo dorastencom účasť na Národných majstrovstvách, kde však skončili hneď v štvrťfinále, v ktorom nešťastne prehrali s rovesníkmi z Liberca. O tieto úspechy sa postarali títo hráči, ktorých doplnili hráči z náboru, ktorý bol tento rok fantastický.

ďakujem za komentáre :)
dex - po postupe sa zázračne vrátili späť 😴
vonTrips - hosťovačky sú moja obľúbená taktika. Väčšina hráčov sa dá potom podpísať zadarmo, po vypršaní zmlúv v materských kluboch.
Paji - to je tak, keď treba pracovať, tak zrazu sa mu nechcelo chodiť do roboty každý deň 😂

45
Krásný klidný střed. Myslím, že jak teď píšeš v chatu, tak v africe či v JA najdeš nějaký talentíky a už se to bude jen zlepšovat. A brzo se uvidíme v první lize.
komentář k tvému komentáři na můj komentář: Kurvy!
And everyday I wake,I tell myself a little harmless lie, the whole wide world is mine

46
Povedená sezóna, i když ten 19letý mladík do U19 mi přijde zbytečný. Každopádně až na pohár dobrý výsledek, z osmého místa se příští rok odrazíš k play-off o první ligu 😉 Teď už jen přivést nějakého toho afričana s potenciálem a pak už jen samé světlé zítřky (barevný televizor, druhá dovolená v Jugoslávii a tak dále 😂)

47
krásné udržení dvojky a ještě krásnější titul pro béčko Baníku :) kéž by to takhle bylo i ve skutečnosti, zatím jsou celkem nahoře ve trojce, tak uvidíme ... ale zpět k tobě, posily solidní a k zaměstnanců, stále jsem nevychytal ten moment, kdy se objeví bez klubu takoví skvělí zaměstnanci, jako ten sportovní ředitel (příště hoď takový ten přehled zaměstnanců v porovnání s ligou) - hlavně ve 22ce mi přišlo, že se rychle lepší

v poháru celkem šokující vyřazení, ale stane se - sám bych mohl vyprávět, u mě je ten pohár prokletím prakticky od začátku kromě dvou semifinálových tažení ... jinak už se mi blížíš v počtu odkoučovaných zápasů, tak jsem zvědav, kdo vydrží déle, resp. kdo bude mít rychleji splněno s výhrou v Lize mistrů :D nábor hodně v topu, dej občas screeny těch top talentů, abych mohl porovnat ... hodně štěstí do další sezony!
Obrázek

48
Obrázek

2034/2035

Obrázek
V lete 2034 sme prekonali ďalší míľnik novodobej histórie klubu, keď sa nám podarilo predať prvého hráča za peniaze. Pre pravidelných sledovateľov kancla asi nebude žiadnym prekvapenie, že tým predaným hráčom bola kométa minulej sezóny Jiří Dort. Jeho novým pôsobiskom sa stali České Budějovice, ktoré nám zaňho zaplatili 50tisíc € + 50% z ďalšieho predaja. Zároveň nám ho nechali na ročné hosťovanie, takže ďalšia super správa. O niečo neskôr sme predali aj krajného beka Romana Burdu, za ktorého nám Hlučín zaplatil takmer 19tisíc €. Roman bol u nás dvojkou na ľavom bekovi, no ide skôr o defenzívne ladeného obrancu a preto mi jeho odchod nevadil.

Musím sa pochváliť, že tohtoročné prestupy mi vyšli na jednotku. V podstate všetko, na čo som siahol sa premenilo na zlato. Takýto vydarený prestupak si naozaj dlho nepamätám. Prvou, staronovou posilou, sa teda stal Jiří Dort, ktorý aj tento rok potvrdil svoju kvalitu. Hneď po ňom do tímu pribudol fínsky ľavý bek Timo Vartiainen, ktorého sme objavili v Kladne. Spolu s Dortom vytvoril kvalitné duo na našej ľavej strane o čom svedčí aj jeho 11 ligových asistencií. Aj ďalšia letná posila, stopér Felipe Gil, bol výsledkom dlhých hodín skautingu. Našli sme ho vo Fiorentine (tej kolumbijskej) a okamžite zaradili do základnej zostavy, kde vydržal celú sezónu. Zaujímavo sa vyvíjal aj boj o post defenzívneho záložníka. Do tímu totiž pribudli hneď dvaja - Lukáš Bernát z Liberca a Josef Eliáš, ktorého predchádzajúcim pôsobiskom bola Mladá Boleslav. Obaja hrali výborne a ja som tak mal príjemné starosti pri skladaní základnej jedenástky. Skvelo sme posilnili aj útok. Martin Látal a Filip Štěpán mali pôvodne bojovať o post jednotky v útoku, no napokon sa Štěpán presunul na pravé krídlo a prinieslo to svoje ovocie, nakoľko sme vytvorili veľmi kvalitné útočné trio Dort - Látal - Štěpán. Pravé krídlo posilnil aj ruský futbalista Islam Abakarov, na ktorého sme mali dobré referencie od môjho kamaráta Pajiho, ktorý ho trénoval v Novom Jičíne, kde pôsobil v rokoch 2030-2032. Okrem týchto hráčov sme do tímu zobrali aj troch mladíkov na hosťovanie - Petra Ďuricu z Ružomberka, Lukáša Kalinu z Liberca a Martina Mazoucha zo Slovácka. Nemal som na nich žiadne nároky. Dôležité bolo, že u nás hrali zadarmo a keď to bolo potrebné, tak nahradili našich zranených, resp. vykartovaných hráčov.

Zamestnanecký tím sa tento rok veľmi nezmenil. Teda, aspoň čo sa áčka týka. Tu nastala len jedná zmena, keď môjho asistenta Jiřího Dvořáka, ktorý išiel okúsiť manažérsky chlebíček do Albrechtíc, nahradil mladý Petr Kaša. Na kvalite sa to však veľmi neprejavilo. Veľké zmeny nastali pri našich dorastencoch, kde sme privítali hneď 5 nových ľudí.

Obrázek

Letnú prípravu sme absolvovali v domácich podmienkach, pričom nás preverili 3 české a 3 zahraničné tímy. Pomyselné body sme stratili len za remízu s Hodonínom hneď v 1. zápase. Zvyšných 5 zápasov sme vyhrali, pričom sme po roku obhájili víťazstvo na tradičnom FMS Cupe, kde proti nám hrali Polonia Bytom a Inter Bratislava. Štvoricu tímov doplnil maďarský Vác.

V zime nás čakala podobná porcia zápasov. Opät sme ju trávili na domácich trávnikoch a opäť nám vyšla bravúrne, nakoľko sme ju zakončili s bilanciou 7-0-0. V ďalšom ročníku tradičnej Zimní ligy sme privítali 2 rakúske a 1 poľský celok - SC/ESV Parndorf, SC Ritzing a Gornik Jastrzebie a opäť sme túto súťaž vyhrali. Už 7krát v rade.

Obrázek

Ani pred touto sezónou nám bookmakeri nedávali veľké šance, keď nás tipovali na spodné priečky ligovej tabuľky. Ja som však veril, že sa môžeme pohybovať v kľudnom strede, ďaleko od zostupových priečok. Úvod sezóny nám však veľmi nevyšiel. Po 8. kole sme mali na konte len 7 bodov za domáce výhry s Karvinou a Teplicami a remízu v Jihlave. Vo zvyšných zápasoch sme už ťahali za kratší koniec, avšak treba povedať, že až v 4 prípadoch to boli tesné prehry o jeden gól. Zlom sezóny nastal na konci septembra, keď sme najskôr zdolali Hlučín, aby sme následne zaznamenali tri októbrové výhry v rade. Postupne sme zdolali béčka Plzne, Sparty i Baníka. V týchto zápasoch so slabšími súpermi sme ukázali svoju kvalitu a bolo to obdobie, kedy už aj letné posily vedeli, čo od nich chcem a tak nejak si to sadlo. Preto je škoda, že záver sezóny nám nevyšiel podľa predstáv. V závere jesene sme totiž zdolali len Velvary a bod sme uhrali s Karvinou. Prehier s Líšňou i béčkom Slavie sme sa mohli vyvarovať, no aj taký je futbal. Každopádne, od 4. po 15. miesto bola tabuľka poriadne našlapaná, takže jeseň sme zakončili na výbornom 7. mieste s 10-bodovou stratou na play-off a 7-bodovým náskokom na zostupové priečky.

Jarnú časť sezóny sme odštartovali so súpermi z hornej polovice tabuľky. V marci sme odštartovali fantastickú šnúru zápasov bez prehry, keď sme postupne remízovali s Brnom, Zlínom i Teplicami, pričom posledné 2 zápasy boli poriadne divoké, keď v nich padlo 6, respektíve 8 gólov. V apríli sme odohrali najlepší ligový mesiac, keď sme nahrali 13 bodov z 5tich zápasov, pričom sme zdolali aj Žižkov, Vyškov i lídra tabuľky z Třinca, teda všetko mužstvá nad nami. Keď sme potom máj odštartovali výhrami nad béčkami Plzne i Sparty, vyzeralo to s nami veľmi dobre. Zo 4. miesta tabuľky sme na play-off strácali len 4 či 5 bodov a média nás začali označovať za čierneho koňa súťaže. Bohužiaľ, veľký tlak sme neustáli. Postupne sme prehrali s Líšňou, ktorá nám ukončila 11 zápasovú šnúru bez prehry, i s béčkom Baníka. Sen o atakovaní play-off priečok sa nám teda rozplynul, ale napokon sme dokázali uhájiť 4. miesto, ktoré je vzhľadom na veľkosť nášho mužstva fantastickým úspechom!

Obrázek

V MOL Cupe sme tento rok absolvovali už takú našu tradičnú cestu. Najskôr sme vyradili Nové Město z Divize, potom i treťoligový Chrudim, s ktorým sme ešte minulý rok hrali vo F:NL. Stopku nám v 3. kole vystavila plzenská Viktorka, ktorej sme na jej ihrisku podľahli 1:4. Pre našich mladých hráčov to však bola cenná škola pred peknou diváckou kulisou (vyše 4 000 ľudí).

Obrázek

Zaujímavú sezónu majú za sebou naši dorastenci. Tí nedokázali nadviazať na vydarenú minulú sezónu, práve naopak. Až do posledného kola bojovali o záchranu a chválabohu to zvládli. Napokon obsadili 12. miesto s jednobodovým náskokom na zostupové priečky. Dôležité je, že sa zachránili a tým pádom udržali pre klub dôležité financie za účasť v lige. V pohári to dotiahli do semifinále, kde však nestačili na rovesníkov zo Zbrojovky Brno. Aby tých zlých správ nebolo málo, tak nám nevyšiel ani nábor, z ktorého sme podpísali len 2 hráčov, pričom slušný potenciál vykazuje len jeden z nich. Hráči z náboru doplnili týchto hráčov.

dex - už ich pomaly začínam hľadať, aj keď väčšina z nich ku mne ešte nechce prísť, takže je to poriadna piplačka 😁
vonTrips - máš pravdu, keď som ho podpisoval vyzeral lepšie (aspoň teda hviezdičkovo) 😂 asi zlý vzduch v Drnoviciach
Paji - sám som prekvapený, koľko kvalitných zamestnancov sa mi podarí nájsť. To som asi ešte nikdy nezažil.

Re: FK Drnovice - znova a lepšie ... #14

49
ten Fin je skvělý, toho bych se nebál vzít i k sobě do jedničky a Eliáš vypadá taky slušně ... jinak za Islama mi ještě nepřišly ty chlebíčky, na kterých jsme se domlouvali při doporučování :P :D k těm přátelákům, jestli můžu doporučit, neboj se dát i dražší týmy - mám zkušenost, že dám jeden nebo dva a při třetím se ty částky vyrovnají a hned hraješ s prestižnějšími adresami (a od té doby mám čím dál lepší možnosti, sice u toho pomohla i reputace, co vyskočila o půl hvězdy), pak nebudeš mít 7 výher v přátelských turnajích v řadě :P :D

v lize krásná bramborová medaile, příští rok už to vzhledem k tvým schopnostem vidím na útok na postup ... v poháru super zápas s Viktorkou, myslím, že jsi své fanoušky nalákal, co je může za pár let čekat pravidelně ;) udržení ligy dorostu je super, já z ní letěl hned co jsem tam nakoukl :D finance hodně v topu, to ti můžu závidět, já ve dvojce fungoval systémem "nalej - vylej" ... a ti zaměstnanci, je to už tuším druhý ročník takhle - já jsem teď ale ve fázi, kdy najdu super zaměstnance, ale poručí si 392 tisíc plat a já mám maximální hranici 85 :D

a pojď už nahoru!
Obrázek

Re: FK Drnovice - znova a lepšie ... #15

51
Obrázek

2035/2036

Obrázek
Leto 2035 sme odštartovali veľkolepým predajom (na naše pomery). Pre pozorných sledovateľov kancla asi nebude žiadnym prekvapením, že tým predaným hráčom bol fínsky ľavý bek Timo Vartiainen, ktorý sa medzičasom prepracoval až do fínskeho reprezentačného áčka. Pôvodne nám naňho chodili ponuky od 20tisíc €, až prišiel Liberec, ktorý nám ponúkol 100tisíc €, čo som prijal. O niekoľko dní však ponuku vylepšil Jablonec (175tisíc €), aby neskôr prišla s ponukou aj Plzeň (375tisíc €!). Samotný Timo si vybral Jablonec a ja som bol zrazu v pokušení, nakoľko ponuka od Plzne bola výrazne lepšia. Napokon som to riskol, prestup do Jablonca zrušil a Tima znova ponúkol triu Jablonec, Plzeň, Liberec za 350 tisíc € + 50% z ďalšieho predaja. Na moju veľkú úľavu to všetky tri prijali a navyše nám ho všetky tri tímy chceli nechať na hosťovaní. Timo si napokon aj druhýkrát vybral Jablonec. Okrem Tima sme sa rozlúčili aj so štvoricou ďalších hráčov - Karel Puškáč a Jan Kameník s nami ukončili zmluvy, Damiana Furmana sme "predali" do Poľska a Stanislav Krmaš odišiel na hosťovanie do Znojma.

Ako letnú prioritu číslo 1 som si určil posilnenie stredu zálohy. To mi vyšlo fantastický, keď som podpísal dvoch mladíkov - Daniela Zimu zo Vsetína a Chorváta Nikolu Glavinu z Humpolca. Obaja hrali skvelo, pričom Glavina sa blysol hneď 17-timi ligovými asistenciami! Dôležitou postavou nášho celku sa stal aj stopér Aleš Machala za ktorého sme museli Táborsku vyplatiť kompenzáciu 55tisíc €. Aleš sa teda stal prvým hráčom, za ktorého sme museli zaplatiť, ale v tomto prípade neľutujem ani jedno jediné euro. Vydarenou "posilou" bol aj spomínaný Fín Timo Vartiainen. O niečo horšie sa viedlo Václavovi Janderovi, ktorý mal za úlohu nahradiť mladíka Jiřího Dorta, ktorý bol 2 roky našou ofenzívnou oporou. To sa mu nepodarilo, aj keď na jeseň mal niekoľko dobrých zápasov. Podobne bol na tom aj ľavý bek Lukáš Kalina, ktorému sme predĺžili hosťovanie z Liberca. Za vyslovene nevydarené prestupy by som označil príchody Petra Moravčíka a Thomasa Ahmadoua, ktorí sa nedokázali takmer vôbec presadiť.

Tento rok som sa opäť zameral aj na posilnenie dorastu, nakoľko hľadanie mladých talentov je moja najobľúbenejšia činnosť v hre. Ako prví prišli do dorastu Martin Ujec a Eldin Mehanović, ktorí neuspeli na nábore v Liberci, respektíve Sparte. V priebehu leta sme podpísali aj Vladislava Hánu a Murata Özdena z Loun, respektíve Poděbrad, pričom najmä do Hánu vkladám veľké nádeje. To najlepšie však prišlo až v zime. Karel Čech prišiel zo Sokolova, Nigérijčan Ezekiel Chidiogo prišiel z Řečkovic a Peter Hudák z Velvarov. Pôvodne mali ísť všetci traja do dorastu, no počas zimnej prípravy som im dal šancu v áčku a všetci sa v ňom udržali aj pre jarnú časť, pričom najmä Karel Čech sa prezentoval výbornými výkonmi.

Tento rok sa v zamestnaneckom tíme neudiali žiadne zmeny.

Obrázek

V lete sme zvolili kratšiu prípravu, prevažne so slabšími tímami. Na tradičnom FMS Cupe nás doplnili tri slovenské tímy - Pohronie z 1. ligy a Liptovský Mikuláš so Šamorínom, ktoré hrajú v 2. lige. Na turnaji sme napokon narazili len na druholigistov, ktorých sme dokázali zdolať, takže sezónu sme odštartovali nepodstatnou trofejou.

V zime už bola naša príprava pestrejšia a najmä kvalitnejšia. Odštartovali sme ju Zimnou ligou, kde boli našimi súpermi druholigisti z Rakúska, Poľska a Maďarska - Amstetten, Bielsko-Biała a Győr. Následne sme vyzvali slovinského prvoligistu NŠ Mura a slovenských druholigistov z Podbrezovej a Púchova. Prípravu sme zakončili dvojzápasom s Táborskom z MSFL a Hustopečemi z Divize. Aj napriek vyššej kvalite našich súperov sme nezaznamenali ani jednu "stratu bodov", pričom sme mali fantastické skóre 40:9.

Obrázek

Bookmakeri nás konečne netipovali na boj o záchranu, čo bolo pred začiatkom sezóny rozhodne pozitívne. Jesennú časť sme odštartovali zaujímavo, keď sme v júli, respektíve auguste stratili body hneď 3krát (Zlín, Slavia B, Karviná), avšak na druhej strane sme neprehrali ani raz, takže už od začiatku sezóny sme sa pohybovali na priečkach, ktoré boli ďaleko od zostupu, ba čo viac, približovali sme sa k najlepším tímom súťaže. Za veľmi vydarenú časť sezóny považujem obdobie od začiatku septembra do začiatku novembra, kedy sme mali neskutočnú formu, počas ktorej nám výborne fungovala ofenzíva i defenzíva. V tejto časti sezóny sme postupne dokázali zdolať 7 z 8 súperov a to vrátane najlepších tímov ligy ako Jihlava, Vyškov, či Žižkov a dokonca aj lídra tabuľky z Opavy, ktorého sme na jeho ihrisku zdolali 3:0. Výbornú sériu nám napokon pretrhol až náš neobľúbený súper z Líšne, na ktorého to jednoducho nevieme. Našťastie, v záverečných dvoch kolách sme zdolali Chrudim i Zlín a tak sme zimovali na čele tabuľky, pričom sme mali rovnako bodov ako opavská lúza (ospravedlňujem sa ľuďom z Opavy, nemám proti ním nič, ale páči sa mi Pajiho označenie tohto mesta, respektíve klubu).

Dá sa povedať, že pred jarnou časťou sme mali takmer istú účasť v play-off o postup do Fortuna:Ligy. Samozrejme, stať sa mohlo čokoľvek, ale ja som veril, že pri našej kvalite neprehajdákame sľubný náskok 14 bodov. Na druhej strane sme sa však nemohli uspokojiť, nakoľko sme mali reálnu šancu na priamy postup a to by bola fantázia. Do jarnej časti sme vstúpili 2 výhrami a 2 remízami, pričom jedná z remíz bola práve s Opavou, ktorá nás teda na konci marca predbehla v tabuľke o 2 body. Následne sme sa však vzchopili, postupne sme zdolali Karvinú, Žižkov, Teplice i Vyškov, čím sme potvrdili našu kvalitu, nakoľko ide o tímy z hornej polovice tabuľky. Navyše, v týchto zápasoch sme nedostali ani jeden gól, čo je ďalším znamením našej kvality. Prerušenie víťaznej série a zároveň aj druhú prehru v sezóne nám na konci apríla pripravila Jihlava, ktorá hrala na jar skvelo, nakoľko to bol jej 9. víťazný zápas v rade. Aj z tejto prehry sme sa však dokázali oklepať a aj keď náš výkon proti Sparte nebol ideálny, výhra 1:0 znamenala 3 body a zároveň navýšenie náskoku pred Opavou. 4 kolá pred koncom sme mali situáciu vo svojich rukách, no ešte stále sme nemali vyhraté. Po Sparte sme zdolali i béčko Plzne a následne i béčko Baníka a postup bol blízko. Definitívne sme ho spečatili 17. mája, keď sme doma zdolali o záchranu bojujúci Chrudim! Po záverečnom hvizde tak mohli vypuknúť veľkolepé oslavy postupu do Fortuna:Ligy.

Obrázek

Tohtoročné účinkovanie v MOL Cupe sme odštartovali klasickým dvojzápasom s tímami z Divize, respektíve ČFL/MSFL. V oboch prípadoch z toho boli veľké drámy, nakoľko v týchto zápasoch sme nastúpili s náhradníkmi, no napokon sme zdolali Rýmařov i Znojmo. Odmenou za postup nám bol zápas so Sigmou, ktorý nás zastihol v našej najlepšej jesennej forme, zatiaľčo Sigma sa vo F:L trápila. Summa summárum, ďalší skvelý zápas z našej strany a výhra 3:0! Vo výbornej forme nás zastihlo aj ďalšie kolo, kde sme nastúpili proti Baníku. Ten však, na rozdiel od Sigmy, bol takisto vo skvelej forme. V čase nášho zápasu bol lídrom F:L, no my sme sa nedali a vďaka skvelému výkonu obrany a najmä famózneho Ostráka v bráne, sme vyhrali 1:0, čím sme si vybojovali postup do jarnej časti, prvýkrát v novodobej histórii klubu. V štvrťfinále už naša púť súťažou skončila, nakoľko sme nestačili na Slaviu, no prehra 1:2 nie je žiadnym sklamaním. Navyše, konečne sme si zahrali aj pred našimi divákmi (z posledných 25 pohárových zápasov sme hrali doma len 5).

Obrázek

Dobrú sezónu majú za sebou aj naši dorastenci. Tí mali výbornú jeseň, ktorú zakončili na 3. mieste, no po horšej jari spadli na konečné 8. miesto, s ktorým však aj tak panuje spokojnosť. Chuť si naši mladíci spravili v Jihomoravskom pohári, ktorý dokázali vyhrať, keď vo finále zdolali rivala z Brna. Víťazstvo im zabezpečilo postup na Národne majstrovstvá, kde však vypadli hneď v 1. kole, keď nestačili na rovesníkov z Ostravy. Výsledky teda mali naši dorastenci skvelé, no horšie to bolo s náborom. Ten dopadol tento rok katastrofálne.

vonTrips - zatiaľ sa nikto z dorastu nedostal do áčka, avšak už by sa to mohlo podariť, nakoľko tam máme jedného šikovného streďáka. Sú tam aj iní talentovaní hráči, avšak tých sme do dorastu dotiahli z iných klubov.
Paji - pri priateľských som bohužiaľ nemal možnosť na kvalitnejšie tímy (asi kvôli reputácii). V F:L to už bude iné a konečne môžem pozývať aj kvalitnejších súperov.

52
a je to tady, já jsem říkal, že to je otázka času, kdy tě uvidíme v jedničce :) velká gratulace, vítej mezi velkými kanóny :D teď to pojede v jiné sféře, stačí se jednou dostat nahoru a už to jde poznat (na reputaci, na financích, na posilách apod.) ... a jsem rád, že se uchytilo označení slezského plevele, tak je to správně :D ti patří do dvojky

každopádně to byla fenomenální jízda, už jsi prostě tuto soutěž přerostl a troufnu si říct, že pro tebe nebude takový problém se udržet, jako to bylo v mém případě ... bude skvělé vidět tradiční jméno opět mezi českou elitou! a tažení pohárem bylo nemenším úspěchem - Sigmu jsi celkem smazal a škoda té Slavie, i tak to ale nebyla ostuda jako v mém případě

ten Fin, věděl jsem, že v něm dřímá něco speciálního a proto výborná práce s tím prodejem, zachoval bych se stejně :) ti mladí vypadají velmi slušně - kromě Čecha se mi líbí i Hudak a Chidogo, ti by ti mohli pomoct do budoucna (herně i finančně), až se divím, že přišli z takových prdelí a borci z náboru Liberce a Sparty mi přijdou slabší

koukám na ty Hustopeče (chtěl jsem věděl, jestli to jsou Hustopeče nad Bečvou nebo jiné - jsou to ty "jiné" :D) a mezi odchovanci Michal Sáček, tak třeba taky takto objevíš nějakého dalšího talenta v lize :) tiše závidím pak, jak u tebe válí mládež - já se furt ne a ne dostat do té ligy, třeba na přes rok ... tak hodně štěstí dále! teď to začne být zajímavé
Obrázek

53
Než přijdu k hodnocení, myslím, že bychom si tu všichni měli slíbit, že se jednou domluvíme a zajedeme do Líšně jim tam vypálit ten staďák. Nejmíň oblíbený tým ve FM co existuje :D

Takže:
Postup jsem trošku čekal nebo spíš minimálně play off, ale přímý postup opravdu ne. I když jediný soupeř byla Opava.
Líbí se mi hrozně posily. Glavina, tak ten se mi velice páčí. Hned bych ho uvítal taky. Proto se těším až se probojuji výš. Přesně kvůli takovým borcům tu hru hrajeme. Jen dotaz měl hodně asistencí z rohů popřípadě z volných kopů nebo fakt přímo ze hry? Já to tak měl minule se Sabolem, že prostě dobře kopal rohy a z toho měl 70% všech asistancí.
MOL cup je trošku škoda, ale tak proti Slavii, to je ještě o jeden až dva lvl výš. Snad příště.

Jsem zvědav jak se popereš ve FL. Myslím, že nikdo FL neudržel na furt a jednou vždy sestoupil kromě mě. Já se tam držím stále, ale bez jediného odehraného zápasu :D :D

Těším se na posily i výsledky. Hodně štěstí a nervů!
And everyday I wake,I tell myself a little harmless lie, the whole wide world is mine

54
Hele, opět skvělé přestupy, buduješ to fakt poctivě, to se musí nechat. Skvělé přestupy přišly i do juniorky, tam jsou to perspektivní hráči, hlavně teda ta trojka, kterou jsi pak přeřadil do Áčka 😉 Vzhledem k náboru budeš muset takhle tahat králíky z klobouku, resp. z jiných klubů, častěji.
Celkově bych řekl, že za celý klub je to výsledkově vynikající sezóna, tak se hlavně drž ať nesletíte zase zpátky do druhé ligy, to by byla škoda.

Re: FK Drnovice - znova a lepšie ... #16

55
Obrázek

2036/2037

Obrázek
Ako sa v priebehu roka ukázalo, sezóna 36/37 bola z hľadiska prestupov zatiaľ najťažšou, akú som v Drnoviciach zažil. Všetko to odštartoval letný odchod nepotrebných hráčov, ktorí boli našimi oporami v nižších ligách, ale na F:L už nemali potrebnú kvalitu - Krmaš (CB), Holoubek (RM), Parížek (DM), Vyskočil (CM). Okrem nich odišiel zadarmo aj mladík z dorastu - Eldin Mehanović, ktorého som chcel pôvodne poslať na hosťovanie, ale to sa mi nepodarilo. Z áčka odišiel aj Islam Abakarov, ktorého si vyhliadol ruský Saturn za 35tisíc € a takisto stopér Zdeněk Novák a stredný záložník Michal Janda, ktorí odišli na hosťovanie do Hlučína, respektíve Prostějova. Toto všetko boli odchody, ktoré som inicioval ja. Bolo tu však aj viacero odchodov, ktoré neboli na môj podnet.

Ako prvý z klubu odišiel nádejný pravý bek Vladislav Hána, ktorému som už chcel dať šancu v áčku. On sa však rozhodol inak a tak sme ho predali do Jablonca za 175tisíc €. Hneď po ňom odišiel ďalší mladík, Murat Özden. S ním som však ešte nerátal a popravde sa mi nezdal až taký talentovaný, takže 400tisíc € z Liberca sme s vďakou prijali. Za najväčšie letné sklamanie som považoval odchod Nikolu Glavinu, ktorý bol jedným z našich kľúčových hráčov. Bohužiaľ, o rok mu končila zmluva a on ju nechcel predĺžiť. Keďže sme v situácii, že si nemôžeme dovoliť prísť o takéhoto hráča zadarmo, rozhodol som sa ho predať. Na moje sklamanie oňho nebol až taký záujem, takže sme ho museli streliť do Jablonca "len" za 400tisíc €. Útechou bol aspoň fakt, že Nikola u nás ostal na ročné hosťovanie. Keď už som si myslel, že odchody máme vyriešené, prišiel záver zimného prestupového obdobia a odchod ďalších troch kľúčových hráčov. Daniel Zima a Ezekiel Chidiogo odišli do Slavie, ktorá za oboch hráčov vyplatila výkupné klauzuly vo výške 425tisíc €. A aby toho nebolo málo, tak vedenie prijalo ponuku z Ostravy na nášho ďalšieho stredného záložníka, Nóra Roberta Møller Wolfeho, vo výške 550tisíc € (s bonusmi 700tisíc €). Na moju veľkú úľavu však Wolfe a Zima u nás ostali na hosťovaní do konca sezóny. A aby som nezabudol, tak sme zarobili takmer 290tisíc € za predaj Jiřího Dorta z Budějovíc do Hradca, nakoľko sme tam mali klauzulu o 50tich percentách z jeho predaja.

V lete som sa znova mohol pustiť do mojej najobľúbenejšej činnosti a to hľadania mladých talentov v rôznych kútoch sveta. Tentokrát to opäť prinieslo svoje ovocie, nakoľko sme podpísali niekoľko talentovaných mladíkov. Najskôr sme v Nórsku našli Roberta Møller Wolfeho. Neskôr som svoju pozornosť upriamil na africký kontinent, kde som objavil troch defenzívnych hráčov - stopér Modou Sène, pravý bek/stopér Geraldo Oliveira a defenzívny záložník/stopér Charles Mutyaba. Spolu nás stáli 26tisíc €. Samozrejme, nevynechali sme ani naše končiny. Zo Slovenska k nám dorazil Peter Kováčik a v Znojme sme objavili Josefa Koudelku. Napokon sme áčko posilnili aj o brazílskeho brankára Gabriela, o ktorého sme mali už dlhší čas záujem, ale dohodli sme sa až teraz. Medzi posily sa zaradili aj Nikola Glavina a Daniel Zima, ktorých situáciu som opísal vyššie.

Nakoľko nám náš dorast prináša do kasy pekné peniaze za účasť v dorasteneckej lige, snažím sa posilňovať aj ich tím. Najskôr som do dorastu dotiahol duo Komínek - Bárta z Liberca, respektíve Sparty. Okrem nich do klubu pribudol aj Branimir Hasić, ktorého sme našli v tíme Praga Vysočany a neskôr aj africký stopér Davis Komakech u ktorého sme čakali na dovŕšenie 18. narodenín (podpísali sme ho, keď ma 16 rokov).

2 zmeny nastali aj v trénerskom tíme, ktorý doplnili Vlastimil Slaměna z Oseku a Michal Breda z Františkových Lázni. Kvalita našich zamestnancov ešte rozhodne nie je na dostatočnej úrovni, no vzhľadom na našu reputáciu sme na tom celkom dobre.

Obrázek

Nakoľko sa naša reputácia postupne zvyšuje, v lete sme si mohli dovoliť zápasy s podstatne lepšími súpermi. Po výhrach nad Duklou a Vlašimom sme uhrali cennú remízu s chorvátskou Rijekou, čo rozhodne nebol súper ľahkého kalibru. Tento rok sa podstatne zvýšila aj kvalita tradičného FMS Cupu, kde boli našimi súpermi Spartak Trnava, Aberdeen a Greuther Fürth. Napokon sme na turnaji obsadili 2. miesto, keď sme vo finále nestačili na nemecký celok. V semifinále sme dokázali zdolať škótsky Aberdeen.

Podobne kvalitnú sme mali aj zimnú prípravu. V nej sme najprv zdolali chorvátske Cukarički, aby sme následne opäť vyhrali Zimní ligu. Tohtoročný triumf si však veľmi cením, nakoľko našimi súpermi boli 1860 München, Aalborg BK a Venezia FC. Navyše, na turnaji sme opäť ani raz neprehrali, pričom sme inkasovali len 1 gól, čo je rozhodne skvelá bilancia.

Obrázek

Po 15. rokoch v klube som sa dočkal! Začala nám sezóna č. 16, prvá vo Fortuna:Lige. Bookmakeri nás samozrejme tipovali na posledné miesto, avšak ja som bol optimistickejší. Rozhodne som sa chcel vyhnúť priamemu zostupu a najlepšie aj play-out, teda skončiť do 13. miesta. Za týmto cieľom sme vykročili skvelo, keď sme v Slovácku vyhrali 3:0 a po prvom kole sme boli na čele tabuľky. Ako sa však ukázalo, išlo skôr o nováčikovský elán, nakoľko z ďalších siedmych zápasov sme uhrali len 1 bod a to za remízu s Bolkou. Na druhej strane však treba povedať, že väčšinou sme hrali s tímami z prvej polovice tabuľky (Baník, Budějovice, Liberec, Slavia a Bohemians), preto som bol vyslovene sklamaný len z prehry s Varnsdorfom. Každopádne, z prvého miesta tabuľky sme klesli na posledné miesto a situácia bola vážna. Vyhrabať sa z problémov nám napokon pomohla výhra v pohári, ktorá nám dodala potrebné sebavedomie, ktoré sme si preniesli aj do ligy. V dôležitom dvojzápase sme zdolali Brno i Jablonec a nezastavila nás ani očakávaná prehra na Sparte. V novembri sme totiž zažili najlepší mesiac jesennej časti, keď sme postupne zdolali Pardubice, Příbram i Slovácko a bod sme uhrali aj so Sigmou. Z najhoršieho sme teda boli vonku, avšak nič sme ešte nemali vyhraté. V decembri nás čakali 4 ťažké zápasy, z ktorých sme dokázali vydolovať 2 body za remízy s Plzňou a Budějkami. 22 jesenných bodov nám stačilo na skvelé 10. miesto, vďaka čomu by sme sa vyhli bojom v skupine o záchranu.

Na jar nás čakalo ešte 11 zápasov základnej časti. Už ten prvý naznačil, že by to s nami nemuselo byť vôbec zlé. Síce sme v ňom prehrali, ale Slavii sme srdnato vzdorovali. Po zápase v Prahe sme nabehli na skvelú šnúru 5tich zápasov bez prehry, počas ktorej sme najskôr zdolali duo Mladá Boleslav - Varnsdorf, aby sme následne trikrát za sebou remízovali a to s Bohemkou, Brnom a Jabloncom. V tabuľke sme sa stále viac a viac vzďaľovali priečkam znamenajúcim účasť v skupine o zostup. Avšak po dvojzápase s Plzňou a Spartou, ktorá nám uštedrila najväčší debakel sezóny (0:4), nás čakal dramatický záver základnej časti. O čierneho Petra v podobe 11. miesta, ktoré znamená účasť v skupine o záchranu, bojovalo hneď 5 mužstiev. To, že do tejto partie tímov nepatríme sme dokázali na ihrisku vo veľkom štýle. Postupne sme totiž zdolali Pardubice, Příbram i Sigmu a tak sme základnú časť napokon zakončili na fantastickom 8. mieste. Namiesto bojov o záchranu nás teda čakali zápasy o pohárovú Európu. V dvojzápase sme vyzvali Pardubice, ktoré sme v sezóne už dvakrát zdolali. No tentokrát to chcel osud inač. V Pardubiciach sme hrali katastrofálne, takže prehra 0:1 bola ešte milostivá. V domácej odvete sme sa zlepšili, no opäť sme inkasovali ako prví. Napokon z toho bola remíza 1:1a pre nás koniec skvelej sezóny.

Jeseň | Jar | Hráči | Tímy | FK Drnovice

Obrázek

Tohtoročná edícia MOL Cupu bola pre nás nezvyčajná, nakoľko sme ako účastník F:L začínali až v 2. kole. Celú jesennú časť súťaže sme mali šťastie na los. Najskôr sme totiž vyradili Vlašim z ČFL a neskôr aj Vyžlovku z Divize. Aby toho nebolo málo, tak aj v 4. kole sme dostali prijateľného súpera - Varnsdorf. Ten sme poľahky zdolali a tak sme sa znova kvalifikovali aj do jarnej časti. V štvrťfinále sme už také šťastie nemali. Podobne ako minulý rok, aj teraz sme hrali so Slaviou, ktorá s nami urobila krátky proces. Po prehre 0:3 sme sa so súťažou rozlúčili.

Obrázek

Mladíci majú za sebou ďalšiu vydarenú sezónu. Škoda zlého úvodu jesene, mohlo z toho byť ešte lepšie umiestnenie, no aj so 7. miestom panuje spokojnosť. Skvelú prácu odviedli naši dorastenci aj v Jihomoravskom pohári, ktorý dokázali suverénne vyhrať, pričom v semifinále nadelili Brnu debakel 4:0. Odmenou im bola ďalšia účasť na Národných majstrovstvách a v nich sa im takisto darilo. Najskôr dokázali zdolať Budějky, aby následne dvakrát zvládli penaltový rozstrel. To ich posunulo až do finále, kde im to už bohužiaľ nevyšlo. Tretí penaltový rozstrel už nezvládli a tak sa z víťazstva radovali dorastenci z Ostravy. Čo sa týka náboru, tak ten nebol nejako extra vydarený, no predsa len aspoň dvaja hráči majú aký-taký potenciál - Kenan Kovačević a Ján Šmicer. Nováčikovia z náboru teda doplnili zvyšok dorasteneckého tímu.

ďakujem za komentáre :) a zároveň sa ospravedlňujem za chýbajúce ligové štatistiky hráčov i mužstiev
Paji - predpokladal si správne, záchrana to bola celkom v suchu, aj keď úvod nebol ideálny. Čo sa týka hráčov z náboru iných mužstiev, tých beriem väčšinou len na rozšírenie kádra, aby som mal v doraste dosť hráčov. Po sezóne ich väčšinou vyhodím :D
dex - súhlasím, na vypálení štadióna Líšne sa rád zúčastním :D úprimne, ani neviem, koľko z toho bolo zo štandartiek a koľko z hry, ale kopal aj štandartky, takže niečo tam pozbieral. Tak zatiaľ ťa dopĺňam medzi tímami, ktoré nezostúpili :D
vonTrips - máš pravdu, dorast by som čisto z náboru hráčov v lige neudržal, preto sa musím pozerať aj po hráčoch z vonku :)

Re: FK Drnovice - znova a lepšie ... #16

57
no, jako urvat 8. místo jako nováček je super skalp, o tom se mi může jen zdát :D jak píše dex, klíčové bude udržet se teď ve druhé sezoně, ale věřím, že se ti to povede :) senzační posily - ten Nor se mi hodně líbil a proto se těším, jak se mu povede v Baníku :D Mutyabu tipuji na nějaký velký přestup ven a vidím, že máš taky plno hráčů, co mají pozici na kraji obrany a atributy na stopera :D

škoda, že v poháru vyfasuješ jeden ze dvou nejtěžších týmů už ve čtvrtfinále :/ znám to moc dobře no, kolikrát jsem dostal někoho o dvě úrovně jinde už třeba v tom 4. kole ... jinak neuspěl u tebe ve hře někdo z českých týmů v Evropě? koukám na to umístění totiž, u mě Bolka loupla Konferenční ligu a stejně mám ligu 10. (teď nevím, jestli nebyla taky výše)

hodně štěstí, jo a vítej v klubu pětistovkařů ;)
Obrázek

Re: FK Drnovice - znova a lepšie ... #17

59
Obrázek

2037/2038

Obrázek
Po vydarenej premiérovej sezóne medzi českou elitou som očakával, že o našich hráčov bude dosť veľký záujem. Výpredaj začal už tradičným odchodom hráčov, ktorým nebola predĺžená zmluva. Tento rok išlo o päticu hráčov, ktorí nemali potrebnú kvalitu na túto úroveň, respektíve mohli by u nás pôsobiť ako dvojky na ich postoch, no ich platové požiadavky boli dosť prestrelené, vzhľadom na ich úlohu v tíme - Martin Zelený (GK), Michal Janda (SZ), Petr Moravčík (LW), Miljenko Dovečer (RB), Josef Eliáš (DM). Brazílsky brankár Gabriel, ktorého sme do tímu získali len pred 6timi mesiacmi by si veľa nezachytal a preto som ho poslal na hosťovanie k opavskej lúze, no toto hosťovanie nebolo vydarené, nakoľko chytal veľmi málo (od tohto momentu to bude aj pre mňa opavská lúza!). Okrem toho sme v lete uskutočnili aj dva predaje. Najskôr z tímu odišiel mladík Branimir Hasić, ktorý pôsobil minulú sezónu v našom doraste. Išlo o zaujímavého hráča s veľkým potenciálom, preto som nebol prekvapený, že okolo neho začali krúžiť talianske tímy. Ich ponuku vo výške 1,5milióna € napokon dorovnala aj Sparta a Hasić si vybral práve pražský celok (jeho prestup sa nezobrazil medzi odchodmi, no peniaze nám na účet prišli - to som si skontroloval 😎). Po Hasićovi sa do Prahy sťahoval aj ďalší talentovaný mladík, tentokrát však aj so skúsenosťami z nášho áčka - Josef Koudelka. Toho sme predali do Slavie za 1,9milióna €, pričom nám ho pražský tím nechal na ročnom hosťovaní.

O niečo pestrejšie, ale zároveň aj smutnejšie bolo zimné prestupové obdobie. Ako prvý od nás odišiel Felipe Gil, ktorý nedokázal naplniť svoj potenciál a tak sa za 350tisíc € vrátil do svojej rodnej krajiny. Začiatkom februára prišiel veľký šok pre našich fanúšikov, keď som "musel" pustiť dvoch našich ofenzívnych ťahúňov. Okolo Karla Čecha sa začali motať popredné české kluby a čo bolo ešte horšie, tak aj niekoľko zahraničných. A keďže Karel mal v zmluve výkupnú klauzulu pre tímy zo zahraničia, rozhodol som sa ich rýchlo odmietnuť, pričom som vyšperkoval ponuku od domácich tímov na 1,7milióna €. Samotný hráč si napokon vybral České Budějovice. Podstatne ťažšie rozhodovanie som mal v prípade nášho snipera Petra Kováčika. Ten sa na moje veľké sklamanie rozhodol vrátiť domov na Slovensko, keď neodolal vábeniu Slovana. Ako pomstu som sa rozhodol bratislavský klub poriadne podojiť, takže nám napokon museli zaplatiť 2,8milióna €. Čerešničkou na torte bol odchod afrického stopéra Davisa Komakecha, ktorý u nás pôsobil v doraste, pričom budúcu sezónu som ho chcel posunúť do A-tímu. To som však už nestihol, nakoľko nám zaňho Sparta zaplatila 3milióny € a to bola ponuka, ktorá sa nedala odmietnuť (Sparta nám ho navyše nechala na polročnom hosťovaní). Aby som nezabudol, tak u všetkých hráčov máme klauzulu o 50% z ďalšieho predaja, čo je moja základná podmienka pri každom predaji (samozrejme okrem tých, kde je vyplatená výkupná klauzula alebo pri ponukách, ktoré automaticky príjme vedenie).

Prestupové leto sme odštartovali príchodom trojice afrických hráčov. Nicholas Luboyera odohral sezónu v doraste, Abdala Moiane bol našou brankárskou jednotkou a Cyrille Diabagaté zatiaľ nenaplnil moje očakávania. Veľké nádeje vkladám aj do ďalšieho stredného záložníka - Martina Tobiáša - ktorého sme si našli v Hlučíne. Verím, že už v budúcej sezóne by mohol byť našou veľkou oporou. U ďalších dvoch hráčov sme museli ich klubom vyplatiť kompenzáciu vo výške 62tisíc €. Pri Poliakovi Stanisławovi Marciniakovi, ktorého sme našli v Líšni mi to nevadilo, nakoľko podával výborné výkony, no pri Ludvíkovi Yunisovi to už také dobré nebolo, čo je veľká škoda, nakoľko som s ním rátal ako so stopérom základnej zostavy. Ďalší noví hráči prišli do tímu až v zime. Útočník Ousmane Traoré mal nahradiť odchádzajúceho Kováčika, no úvodný polrok mu veľmi nevyšiel, keď strelil len 3 góly. Michal Lingr prišiel skôr na rozšírenie kádra, no jeho výkony boli celkom dobre, takže s ním rozhodne môžeme rátať. A aby som nezabudol, tak v samotnom závere sezóny do tímu pribudlo aj duo Robert Latocha - António Prazeres, no v ich prípade sa dá skôr hovoriť ako o posilách do budúcej sezóny.

Zamestnanecký tím sa tento rok rozrástol o jedného muža. Josef Holakovský sa stal našim novým Vedúcim rozvoja mládeže. Kvalita našich zamestnancov stále nie je na požadovanej úrovni. V závere sezóny som však rozbehol skauting potenciálnych nových zamestnancov, no ku koncu sezóny som nemal ešte nikoho podpísaného. V budúcom parte by sa to už malo zmeniť.

Obrázek

Letnú prípravu sme odštartovali zápasom s našim pridruženým klubom, po ktorom už prišiel vrchol prípravy - domáci FMS Cup, na ktorom sme privítali 3 tímy z britských ostrovov. V silnej konkurencii sme obsadili 2. miesto, keď sme najskôr zdolali druholigový Bournemouth, aby sme následne vo finále prehrali s Evertonom, s ktorým sme však uhrali fantastickú remízu 2:2 (aj keď treba uznať, že s veľkou dávkou šťastia). V závere prípravy sme ešte zdolali dánsky Midtjylland a následne rozstrieľali Babice nad Svitavou.

Počas zimy som svojim zverencom naordinoval poriadne ťažkú prípravu, ktorú však zvládli veľmi dobre. Pri premiérovej účasti v Tipsport Lige sme to dotiahli až do finále, kde sme však nestačili na Dunajskú Stredu. V skupine sme zdolali Brno, Jihlavu i Spartu B a následnej aj Pardubice v semifinále. Okrem toho sme zdolali aj nemecký Norimberg, ktorý bojuje v Bundeslige 2 o návrat medzi nemeckú elitu. V závere sme dokázali vyhrať aj domácu Zimnú ligu, kde sme v konkurencii QPR, Cercle Bruggy a SV Ried nahrali 7 bodov.

Obrázek

Po vydarenej minulej sezóne nás už bookmakeri netipovali na najväčšieho favorita na zostup, čo bolo povzbudzujúce. Do sezóny sme vstúpili tesnou výhrou v Olomouci, ktorú nám zariadil Karel Čech. Podstatne horšie sa nám viedlo v auguste, počas ktorého sme dokázali zdolať len pražskú Bohemku. Na druhej strane sme však uhrali bod s Budějkami i Libercom, takže bilancia 1-2-2 nebola až taká zlá. O niečom úplne inom bol september. Ten sme odštartovali cennou remízou so Spartou, aby sme následne zdolali Slovácko i Vyškov, takže mesiac sme zakončili bez prehry. Naše výsledky boli ako na hojdačke a takto sme pokračovali aj v októbri. Ten sme začali ťažkým trojzápasom s Plzňou, Jabloncom a Slaviou, z ktorého sme dokázali vydolovať len jeden bod a to za remízu v Doosan Aréne. Trojzápasovú sériu bez víťazstva sme pretrhli až v posledný októbrový deň, keď sme doma dokázali zdolať Opavu. Na túto výhru sme dokázali nadviazať ďalším vydareným mesiacom, tentokrát novembrom. V ňom sme zaznamenali na chlp rovnakú bilanciu ako v septembri, keď sme najskôr zdolali Brno i Příbram, aby sme si následne rozdelili body so Sigmou. Zaznamenali sme teda ďalší mesiac, počas ktorého sme ani raz neprehrali. Aby sme si udržali konzistentnosť našich výkonov, tak v poslednom jesennom mesiaci sme pre zmenu ani raz nevyhrali. Doma sme dokázali dvakrát remizovať, keď sme si najskôr podelili body s Pardubicami a následne aj s Libercom, pričom vonku sme podľahli Českým Budějoviciam. Celkovo sme teda nahrali 28 bodov, čo nám stačilo na skvelé 8. miesto.

Pred začiatkom jarnej časti som nemal veľké očakávania, nakoľko sme sa cez zimu citeľne oslabili, no veril som, že by sme sa mohli pohybovať na priečkach, ktoré by nám zaručovali neúčasť v skupine o záchranu. Úvod jari nám vôbec nevyšiel, keď sme postupne tesne prehrali s Bohemkou, Baníkom i Spartou. Späť na bodovú vlnu sme sa dostali až koncom februára, kedy sme zdolali Slovácko, aby sme následne vyhrali aj s Vyškovom a bod uhrali s Plzňou. Sériu dobrých výsledkov nám pretrhol až Jablonec, s ktorým sme prehrali 1:2, aby sme následne podľahli aj pražskej Slavii. Skupina o záchranu sa nám nebezpečne približovala, no našťastie sme skvelo zvládli záver základnej časti, počas ktorého sme zdolali Opavu i Brno a následne uhrali remízu 0:0 na ihrisku Příbrami. To nás napokon vyšvihlo na 9. miesto, ktoré nám po roku znova zaručilo účasť v európskom play-off. V ňom sme, podobne ako vlani, natrafili na Pardubice. Tentokrát to však bolo o niečom inom. V oboch zápasoch sme boli omnoho lepším tímom a tak sme po dvoch výhrach zaslúžene postúpili ďalej. Bohužiaľ, vo finále sme sa absolútne nevyznamenali, keď sme Bohemke podľahli v oboch zápasoch, pričom sme jej nestrelili ani gól. Tento dvojzápas bol teda čiernou škvrnkou inač vydarenej sezóny, v ktorej sme dokázali vylepšiť minuloročné postavenie.

Obrázek

MOL Cup sme odštartovali na ihrisku treťoligového Vamberku, ktorý sme zdolali 4:0, aby sme následne vyradili aj druholigovú Karvinú. V 4. kole sme mali prijateľný los, keď sme sa síce nevyhli tímu z F:L, ale Slovácko sme brali všetkými desiatimi. Napokon bol z toho vyrovnaný zápas so šťastnejším koncom pre nás. Po roku sme sa teda znova kvalifikovali aj do jarnej časti súťaže. V štvrťfinále boli našim súperom Bohemians. Nakoľko sa hral zápas na ich štadióne, boli favoritom, no my sme sa zomkli a s veľkou dávkou šťastie sme v Prahe vyhrali, keď víťazný gól strelil v predlžení Filip Štěpán. Týmto víťazstvom sme si utvorili nový klubový rekord, pričom sme boli hladní po ďalších víťazstvách. Bohužiaľ, v semifinále sme opäť cestovali do Prahy, keď bola našim súperom Sparta. V zápase sme podali dobrý výkon, ale ten nám nestačil na viac ako na prehru 1:0, ktorá nás zo súťaže vyradila tesne pred bránami finále.

Obrázek

Zaujímavú sezónu majú za sebou naši dorastenci. Tí hrali tento rok výborne a v lige dokonca atakovali medailové priečky. Napokon im ostali len oči pre plač, keď získali len zemiakovú medailu, avšak v klube sme s nimi veľmi spokojní. Trošku nás mrzí, že v Jihomoravskom pohári nezvládli najdôležitejší zápas, keď vo finále podľahli Brnu, takže sa im nepodarilo kvalifikovať na Národné majstrovstvá. Dobré meno klubu však urobili na zimnom All Stars Cupe, kde síce najskôr prehrali s holandským AZ, ale následne zdolali Benficu i AEK a to im stačilo na postup zo skupiny. Turnaj sa pre nich skončil v následnom semifinále, v ktorom tesne podľahli madridskému Atléticu. Aby tých dobrých správ nebolo málo, tak tento rok nám skvelo vyšiel nábor juniorov. V ňom sme podpísali hneď 7 hráčov, pričom hneď 4 z nich majú veľký potenciál - Roman Fiala, Lukáš Stejskal, Hassan Nasser a Chérubin Kashala. Nováčikovia teda doplnili týchto hráčov.
Počas letnej prestávky sme na klubovú mailovú adresu dostali mail zo zaujímavej mailovej adresy: miles.jacobson@sigames.com. Pri jej prečítaní som spozornel, nakoľko mi to meno bolo pomerne známe. Text mailu bol pomerne rozsiahly, ale v skratke by sa dal zhrnúť takto: "Dobrý deň, volám sa Miles Jacobson a som šéf Sports Interactive. Možno poznáte našu úspešnú sériu Football Manager. Na internete sme sa dočítali o Vašej peknej ceste z 8. ligy až medzi najlepšie české tímy a to nás zaujalo, keďže o niečo podobné sa v našej hre pokúša mnoho hráčov. Týmto Vám navrhujeme spoluprácu formou sponzorstva dresov, kde by bolo uvedené naše logo." Samozrejme, hru poznám veľmi dobre a tak som to s vedením prebral, nakoľko sa mi ten nápad páčil. Klubové vedenie súhlasilo, ale malo jednu podmienku: musia sa zachovať klubové farby, teda domáci dres bude modrý, hosťovský biely. S tým v SI súhlasili, avšak aj oni mali nejaké podmienky: 1. dresy navrhnú oni (asi nám neverili), 2. na dresoch bude použitá aj zlatá farba, ktorá bude symbolizovať nové, zlaté obdobie klubu a 3. vytvoria nám aj špeciálny tretí dres, ktorý bude plne v ich réžii. S tým sme súhlasili, no dali sme si ešte jednu podmienku: konečné rozhodnutie bude na nás! Napokon nám z Anglicka poslali niekoľko návrhov, z ktorých sme vybrali tieto tri. Dámy a páni, toto sú naše nové dresy od sezóny 2037/2038:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

dex - tip ti napokon vyšiel len na polovicu. Záchrana ti vyšla, výkony už nie :D
Paji - keď sa nad tým tak spätne zamyslím, asi mi pomohlo 5 rokov vo F:NL (teda 4 roky + 1 v MSFL), nakoľko som si mohol pekne vybudovať kvalitný káder, ktorý nemal problém so záchranou. Navyše sa mi zdvihla reputácia na 2 hviezdičky, takže nemám problém prilákať hráčov, ktorí by mi pri nižšej reputácii do klubu zrejme neprišli.
vonTrips - musím sa priznať, že som trošku pokukoval po Európe, ale po tohtoročnom výpredaji som nemal až taký kvalitný káder. Na druhej strane, zarobil som vyše 11miliónov €, čo sú pre nás neskutočné peniaze, ktoré nám pomôžu v rozvoji klubu i hráčskeho kádra.

Re: FK Drnovice - znova a lepšie ... #17

60
tak už i tobě se vykreslují pěkné sumy za hráče :) teď to hlavně neprošustrovat (což jsi díky investicím do zázemí a skautingu po celém světě neudělal) a máš zaděláno na finančně stabilní klub i bez prodejů opor ... všímám si, že ta zpětná hostování jsou hodně častá v našem ročníku no, já jsem se s tím až doposud nesetkal a je fakt, že ti to aspoň dočasně vytrhne trn z paty

k posilám - Luboyera by u mě byl hodně dobrý defenzivní záložník, Moianeho loupneš za velké peníze (vůbec nesleduj tu hodnotu ze hry, u mojeho Khumala tam bylo nějak 50 až 100 milionů a už teď můžu prozradit, že odešel za mnohem, mnohem více) a Diabagaté se rozjede, tomu věřím, ačkoliv Tobiáš vypadá neméně dobře ... stejně tak Marciniak, skvělé křídlo - no už jde prostě vidět, že jsi prvoligový klub

jak jsem říkal, tak už máš přáteláky s čím dál tím zajímavějšími adresami, jen tak dál ;) gratuluji k udržení, syndrom druhé sezony máš za sebou a teď tě tipuji na černého koně do pohárů, protože už na to máš i hráče ... a ten MOL Cup, to je mega škoda :( los jsi měl hrozný, ale vypořádal ses s ním na jedničku s hvězdičkou ... škoda rudé špíny no, ta to doma vždy nějak ukope (jak slyším jejich oznamovací jingle na stadionu, chce se mi jít zvracet)

PS: pěkné pozadí té volby sponzora :) dresy taky fajn - možná bych u toho domácího dal více modrou (toto mi přijde do fialova), aby to korespondovalo s logem, ale chápu, máš svázané ruce Milesem :D
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Manažerské kanceláře“