Nejdřív bych chtěl začít tím, že to dalo dost práce všechno předělat. Jen zkontrolování a popřehazování týmů do správných
soutěží zabralo 8 hodin, dalších 8 hodin zabralo předělat reputace týmů podle aktuálního postavení v tabulce a potom tu
je grafika a překonfigurovat jí na změněné ID zabralo hooodně času, jen loga I.B tříd zabraly něco přes 7 hodin. Takže
to, že je všechno tak rychle je způsobené tím, že jsem měl dovolenou a každý den u toho trávil nejmíň 8 hodin.
Nechci aby tohle bylo bráno jako stěžování, jen aby jste měli pochopení, že tam můžou stále být nějaké chyby, které jsem přehlédl.
Teď začnu pozitivy směrem k SI, protože editor mi přijde daleko líp optimalizovaný a že trošku nečekaně přidali interpunkci k českým jménům,
plus minulý rok se mi při importu databáze změnily barvy u dresů asi u 80% týmů což se tenhle rok nestalo (taky pozitivní), ale tím pozitiva končí...
V editoru jsou stále bugy z minulého roku a narazil jsem i na nové (nejlepší je, že jim ty bugy hlásili na foru už minulý rok).
Kromě toho, že česká jména teď vypadají s háčky a čárkami líp, je stále v základu česká databáze naprostý odpad, že se mi chce až brečet,
od špatně nastavených pozic u hráčů až po špatné informace u klubů.
Minulý rok k mému překvapení správně nastavili, že Pardubice hrají v Ďolíčku, tenhle rok to tam chybí a není tam ani přesun a rekonstrukce Letního stadionu,
Vyškov rovnou celý přestěhovali do Drnovic i s juniorkou a Hradec hraje v Mladé Boleslavi správně z toho jsem byl v šoku, ale pak jsem viděl, že je to nastavené
jen na jednu sezonu a chybí rekonstrukce Všesportovního stadionu)
Samozřejmě jsem všechno tohle opravil, Pardubice hrají v Ďolíčku do 30.6.2023 pokud hrají první ligu, v druhé lize hrají na stadionu Pod Vinicí (kde hrají i MOL cup) potom se přestěhují na Letní stadion
Vyškov hraje v Drnovicích pouze pokud první nebo druhou ligu, pohár a třetí ligu hraje už doma ve Vyškově
No a pak je tu Hradec... Stadion se má stavit 94 týdnů takže má být hotov někdy kolem dubna 2023, ale problém je, že pokud sestoupí do druhé ligy tak v Hradci není
náhradní stadion pro druhou ligu a i vyjádření klubu je, že vlastně neví kde by hráli... Proto má nastavený azyl v Boleslavi do 30.6.2023 a pak se přestěhuje na rekonstruavaný stadion
Jinak je DB prakticky stejná jako v FM21, historii minulé sezony jsem nepřidával, protože není ani počítána od ČFL dolů.
Trochu jsem si opět hrál i s legendami, ikonami a neoblíbenými hráčí u týmů (teda jenom u Sparty, protože jsem její fanoušek od dětství) a našel jsem tam dost divných věcí, nechápu
proč SI stále dává Hušbauera jako legendu Sparty, mezi neoblíbenými hráči jsem našel taky perlu v podobě Sergio Petera, podle SI je stejně nenáviděný jako Andrea Stramaccioni a například Limberský, Malinský nebo Plavšič tam nejsou... Tohle všechno jsem samožřejmě opravil a přidal i hráče, které sám klub považuje za legendy klubu. Pokud jste fanoušky nějakého týmu a najdete tam taky nějaké perly tak mi napište jak to chcete opravit. (protože doopravdy nevim kdo jsou Legendy Slavie nebo Baníku)
Teď důležitá věc: Při kombinaci například s db nižších soutěží Anglie, Německa, Francie nebude ani jedna db fungovat správně. Jde o to, že v každé jsou vytvořeny nové týmy, stadiony, města a ty mají stejná ID a proto to hra posune a pak nic nefunguje jak má. Lze použít například databáze kde nejsou vytvořeny nové týmy, stadiony atd. Pak vše funguje jak má.
Například s kombinací s db San Marina, Andorry, Kataru, Severní Korei je vše ok.
Sám rád používám tyhle větší db a mám rád když můžu mít ČR ve hře taky aspoň po divize a jediná alternativa byla db myslím že od Timma a no dle jeho popisu je vše podle reálu a udělaný nejlíp jak dokáže, jen tam nefungujou postupy. Proto jsem se rozhodnul udělat takovou Lite verzi ČR. První verzi, co bych nazval verzí 0.1 mám rozpracovanou a snad koncem týdne jí i s velkým popisem nahraju. Rovnou říkám, že ta db je odpad s porovnáním s hlavní db, protože v základu je ČR databáze hooooodně špatná a sám jsem zapoměl kolik věcí jsem opravil.
Moji hlavní soustředění bude na dokončení okresních přeborů a předělání pár věcí, protože mám spoustu nápadů na zlepšení db, ale to bych neočekával dřív jak za půl roku.
Přidal jsem i možnost stahovat grafiku z MEGA
A teď popis co je v db:
Fortuna Liga
- přidány peníze za TV
- změněny stadiony pro juniorky a "B" týmy
- odstraněna registrace
Fortuna Národní Liga
- přidán TV zápas v pátek + peníze za něj
- změněny stadiony pro juniorky a "B" týmy
- odstraněna registrace
ČFL/MSFL
- změněny reputace týmů dle aktuální tabulky
- upravena návštěvnost dle statistik z minulé sezony
- přidána známá historie každému týmu
- přidáni lokální rivality
- upraveny zařízení (facilities) každému týmu
- každému týmu vytvořen "B" tým, pokud ho ve skutečnosti nemají
Divize
Krajské Přebory
I.A Třídy
- přidána známá historie všem týmům (zatím jen u jihočeského, jihomoravského, karlovarského, královéhradeckého, libereckého kraje a u kraje vysočina)
I.B Třídy
Krajské Poháry
- vítěz poháru se kvalifikuje do Národního poháru
Juniorský Systém
- první 4 úrovně kopírují realitu (nejde jí úplně kopírovat, protože U19 "B" týmy jsou ve hře rozbitý už druhým rokem...)
- 5-7 úroveň obsahuje týmy, které v reálu nemají týmy U19
- lze postoupit z nejnižší ligy až do nejvyšší
Juniorské Krajské Poháry
- vítězové postupují do Národního Mistrovství
Národní Mistroství
- jen pro vítěze krajských pohárů, vítěz a poražený se kvalifikují do CEE Cup a All Stars Cup
CEE Cup
- jen pro juniorské týmy
- rozšířil jsem ho z 8 týmů na 16
- vždy se hraje koncem července a začátkem srpna
- týmy se kvalifikují z Juniorské ligy a Národního Mistrovství
All Stars Cup
- hraný v zimě
- 16 týmů (z toho min 6 z ČR)
- týmy se kvalifikují z Juniorské ligy a Národního Mistrovství
Tipsport Liga
- první tři týmy z Fortuna ligy mají "B" týmy v tipsport lize
- 5 náhodných týmu z Fortuna ligy + 4 náhodné z Fortuna Národní ligy + 4 náhodné týmy ze Slovenska
- přidána historie TJ Sokol Radnice
- přidány legendy a ikony Sparta Praha
- přidány dotace (ve hře je to jako účast v lize) za účast v nižších soutěžích a účast v dorosteneckých ligách
Databáze po I.B Třídu:
https://steamcommunity.com/sharedfiles/ ... 2656010316
https://mega.nz/file/QCxRDIRC#YUqhQV9o0 ... qPWBS4SB90
Loga:
https://mega.nz/file/wGghAKCA#ti_4KoV6F ... MFv7o_mDsk
https://uloz.to/file/pI2kdyaur6oo/fm22c ... tgLwNkAD==
verze 22.3.0
https://uloz.to/file/WmXYEJxFwjzj/logos ... yFqQyxMt==
verze 22.4.0
https://mega.nz/file/QCgUnaKK#LOVCyOB28 ... LXRa5gyUr0
Stadiony:
https://uloz.to/file/wmmhGfbPK9U5/stadi ... SvGwpkAD==
https://mega.nz/file/ZWJGRJZC#QZtRT9xGE ... kH23CjMMD0
hotové jen po I.A třídy
A závěrem pokud mi chcete třeba jen poděkovat za práci, kterou na databázi dělám, tak můžete posílat finanční dary na účet 1201370010/3030 nebo pokud nechcete či nemůžete přispět finančně tak stačí, když na steamu kliknete na pozitivní hodnocení a třeba připíšete pozitivní komentář. Za jakoukoliv podporu jsem vděčný a předem za ni i děkuju
A pokud najdete jakoukoliv chybu nebo nesrovnalost tak piště do komentářů sem nebo na steam nebo mi přímo napiště na steamu
Česká liga po I.B Třídy + Grafika (FM22)
1
Naposledy upravil(a) Tenshi dne 12 dub 2022, 17:30, celkem upraveno 5 x.