VÍTĚZSTVÍ 2028/29
Jsem zpět a zpět s další sezonou, jelikož nehraju nijak zběsile, ale spíš tím vyplňuji volný čas, když čekám než někam půjdu, tak pomalu a jistě začínám stahovat náskok, co ve hře mám :D
Ale i tak to bude hodně frázovité a postupné. Na druhou stranu, když jsem si zpětně četl některé party, tak mi chybí, že už nevím, jak ti hráči vypadali a co uměli, proto si to tu budu občas víc vypisovat. Dnes už to píšu hlavně pro sebe :)
Jak vypadjí hráči, co za mě hrají?
Snažím se stále hrát dost šetrně, stále kupuji jen ty hráče, které dostanu jako report od skautů, které následně doskautovávám. Jediný problém, co stále mám tak jsou kvalitní křídelní obránci. Vlastně to stále drží kluci, které tu mám od druhé ligy.
Rolando Añazco z 35 zápasů opět odehrál skoro vše, tj. 32 zápasů, jestli si dobře pamatuji, tak nehrál vždy jen kvůli kartám. K tomu přidal 4 ligové asistence a jeden gól. V pohárové Evropě pak další 4 asistence a tentokrát bez gólového zápisu. Jako asi bych trošku čekal lepší statistiky, ale mám ho rád, a nikdo lepší prostě není :)
Oleksandr Dudnyk přišel k nám kdysi z Neratovic a tuto sezonu měl vskutku skvělou. Na druhou stranu za něj mám aspoň trošku malou poziční náhradu, a proto občas mohl i odpočívat. Takže z 28 ligových zápasů si připsal pět gólů a krásných 7 asistencí. V Evropě mimo červenou kartu přidal ještě další dvě asistence. (pšššt všech pět golů dal z penalt :))
Martin Houska v té době nejdražší a i největší posila, aspoň tedy papírově. Vynaložil jsem za něj 7 milionů korun. Přišel z třetiligové Zbrojovky Brno, kde byl velice nespokojený, ale bohužel s Brnem nebyla řeč o jiné ceně, takže jsem prostě vyplatil jeho klauzuli.
Za půl sezony, tj. 16 zápasů stihl 6 golů a jednu asistenci. Koncem sezony byl povolán do repre A, ovšem do žádného utkání zatím nezasáhl.
Marek Mudry další nevděčný Slovák. Přišel za minulou sezonu zadarmo a rozehrával se v béčku, kde dal za sedm zápasů pět golů a šest asistencí, proto další sezonu jsem ho chtěl zkusit prostřídávat v áčku. Jenže on se neuvěřitelně chytil a za 31 zápasů nasázel dvanáct golů a přidal jedenáct asistencí. Takže samozřejmě kolem něj začali kroužit debílci. Vše jsem s nejlepším vědomím a svědomím zamítal, ovšem pán se nasral a já ho musel prodat do Neapole. Dostal jsem 28 mega, plus tam mám klauzuli na 30% a kdyby náhodou se dostal do repre, tak teoreticky ještě deset milionů bych mohl dostat. Ovšem jak všichni víme, tímto přestupem jeho kariéra je ukončena. Takže když tohle dopisuji, tak jsem ten nárok na třicet procent prodal a dostal dalších 19 milionů na účet.
Luděk Tchuř je to moje osobní legenda, nikdy nic nenamítal, možná jen na začátku něco mektal. Nikdy nechtěl z ničeho nic přidat a vždy při prodloužení chtěl zvýšit plat minimálně. Je to stále jeden z nejhůře placených hráčů v poměru s jeho zkušenostmi.
Zde je, když přicházel, trošku se změnil v obličeji už ho nemá tolik kulatý, ale i atributy se dost zlepšily. Na to, že to není žádný top hráč, tak si vždy svoje odehraje. Jen mu občas někdo uteče :)
Jakub Pyš, taky už to se mnou táhne nějakou dobu, od FNL. Tuto sezonu odchytal ještě kompletní, další sezonu ovšem přišel nový brankář, který je mladší a asi i lepší. Ovšem snažím se ho furt tam cpát, když to jen trochu jde, protože vždy když začal být nespokojený, tak jsem se nějak domluvili.
Přestupy
Někteří už u nás nejsou a nebo byli velice výhodně zpěněžněni v budoucnu, někteří se stále zlepšují a jejich čas ještě přijde.
Eduardo je hráč, co snad umí na každé pozici, kromě útočníka a brankáře. Takže ačkoliv to není žádný top player, tak jako taková záplata je ideální. Hlavně na lavičce se mi hodí, že se dá fakt využít všude.
Melto byl jen hráče na záloha na krajního občance za Dudnyka a Koukala, ten přišel tu samou dobu, ale hrál toho víc, protože krom alternace na KOL tak hrál hodně na stoperu.
Weber a Novotný už s námi nejsou, protože jak jsem psal byly výhodně prodáni skoro bez toho, aby si u nás kopnuli. Samozřejmě teď se váli v béčku někdo v Praze.
Zimní posilování bylo z našeho pohledu o dost zajímavější.
Jasný přišel Houska, o kterém jsem už psal.
Přišel Makengo, kterého jsem měl vyhlédnutého za debílka Mudryho, ale jeho osud byl dost podobný. O tom jindy ale.
Brusch a Hýbl trénují a dřou, věřím, že aspoň jeden z nich jednou skončí v A-týmu.
Hašek následoval osud Novotnýho a Webera, kope už jinde a pro nás z toho plynula krásná částka.
Takže za ty 3 hráče, kteří si u nás nakonec nekopli jsem bez nějakých další bonusů, které si mi nechtěli dopočítávat jsem dostal přes 140 milionů.
A na závěr zrádce, pan Kepl. Mladíček, kterého jsem chtěl vypiplat a poslat ho jednou do velkého světa fotbalu, ovšem jemu bylo milejší přijmout nabídku z DRUHOLIGOVÝ PLZNĚ a u nás si to jen dohostovat. No pak už si moc nekopl, začal jsem to zkoušet s jiným obráncem, co bude trošku ochotný nám hned neutéct. Takže nám přišlo 19 mega, možná pak doteklo ještě něco navíc nevím. O zrádcích se už dál bavit nebudu.
Liga liga ligoucí
Když jsem to hrál v té době, tak mi to nepřišlo to hrozný, dneska s odstupem času si jako říkám, že ten podzim nebyl moc slavný, ale už nevím, co se mi úplně honilo hlavou.
Jako co si budeme pro mě to byla nová věc, snažil jsem se kvalifikovat do evropských pohárů, do toho pohár domácí a ještě to točit s ligou. Je pravda, že někteří to dost odsrali a odehráli vše s vypětím sil, třeba takový Añazco. To asi vysvětluje tu dosti tragickou část první třetiny ligy.
Vše se ale nakonec otočilo a zase jsme hráli v klidu nahoře a i s dobrými výsledky. Bohužel statistiky nemám.
Takže jsme sezonu tentokrát dokázali zakončit na skvělém druhém místě. Slavia je v nedohlednu, ta prostě je nedostižitelná a o parník dál než kdokoliv jiný.
Zároveň mě ale těší, že jsem si dokázal udělat i náskok na třetí Spartu :)
Pohár o kabelu Daniela Křetinskýho
Samozřejmě svět se vyvíjí a taky se mění názvy, tento název zaskočil mnoho fanoušků českého fotbalu, ale kdo platí, ten si to může pojmenovat jak chce.
Tomuto poháru jsem nedával žádnou prioritu až jsem najednou byl v semifinále a začal to trošku řešit. Jediný štěstí bylo, že Slavia někde vypadla, takže jsem to měl dosti ulehčené. Teplice ani Sparta nezahráli nic extra a já oficiálně zvedl nad hlavu první větší trofej. A další rok jsem se mohl těšit na Evropskou ligu :)
Dobrý den, paní Evropo
Jasně první dvojutkání byla formalita, po dlouhé době jsem si zastřílel a tohle mě bavilo.
Další zápas v Levski už bylo trošku drama, ale z venku jsem si přivezl nadějnou remízu a doma jsem doufal, že to zvládnu. Naštěstí tomu tak bylo a já postoupil do dalšího kola.
Tam nás čekal slovenský Slovan Bratislava a upřímně jsem měl dost nahnáno. Strašně jsem chtěl si zkusit Evropu a hlavně jsem tomu obětoval úvod ligy. V prvním zápase jsem dostal hned v šesté minutě gol a já měl obličej v dlaních, protože jsem si říkal, že se obavy naplní. Naštěstí nakonec tým dobře zareagoval a celý zápas otočil a v dalším zápase potvrdil svojí kvalitku.
Čekal jsem kdo bude další soupeř, ale k mému úžasu to bylo vše. Byl jsem kvalifikován a mohl se těšit na losovačku.
Ta byla dost přísná a já jsem si říkal, že tohle asi moc nedopadne.
Nedopadlo, dokázal jsem vyhrát jenom jednou, ale byl to velmi slabý soupeř, ale pár milionů za výhru se hodili, myslím, že to bylo v době kdy jsem podepisoval Housku, takže se mi prakticky hned zaplatili náklady na něj.
Takže pětkrát jsem dostal na prdel, jednou jsem ránu rozdal a s Evropou jsem se loučil.
Samozřejmě nehraju na svém stadionu, ale ligu hraju na půjčeném stadionu v Ústí nad Labem, takže cca 20km od našeho města. A pro jistotu evropské poháry místo na půjčeném stadionu a na jiném půjčeném stadionu v Teplicích, který je asi 35 km daleko :) Samozřejmě vedení o tom nechce ani slyšet a takhle je to prostě ideální.!