Zamyšlení nad sebou a kam to celý povede
Jako milovník vína otevírám lahvinku bílého a nemyslím tím, že se v tom vyznám, ale rád ho kalím přímo z flašky na prase. Během tahání žluté camelky přemýšlím jestli něco nezměnit, ale bojím se, že by se to pak neslo spíš deníkem a to nejsem chopen zajistit dlouhodobě, ale třeba sem tam si z toho trošku budu dělat srandu. Neprocházím zrovna nejlehčím obdobím a moje obrana proti zhroucení je všechno zlehčovat a dělat si z toho prdel. Zákazníci a velkoodběratelé by mohli povídat, a že těch stížností jsem si už vyslechl. Až uvidíte auta Cetinu nebo o2, tak jim koukněte po čem jezdí. Jo s tím jsem se sral posledních 14 dní. Jako před rokem s ČP, ale to bylo ještě horší, protože komunikace s poštou je asi jako jejich dodávání balíků. Zmatený, na piču a totální ignorace. Teď už snad bude jen líp.
Zároveň nevím jak dokážu (ne)pravidelně vydávat. Záleží na ohlasech, na výsledcích týmu, na práci, na radosti z jiných her. Chuť zatím je vždy, jen se vždy dokopat a zasednout k tomu, ať k psaní nebo k FM. A co je pro mě podstatný, musím vždy narazit na nějakou dobrou, ideálně novou, hudbu, která mě baví u toho poslouchat. Tentokrát v tomto partu to bylo Soft Kill - Pretty face. S dalšími doušky vína se z toho začala stávat dost velká introvertní riot párty, ale musím se klidnit, za chvilku mě čeká rodinná večeře od přítelkyně :-D

Konečně jsem dohrál sezonu (teda během sepisování mi zbývá ještě pár zápasů, snad to nebudu muset všechno smazat, ale komplikace neočekávám :-)) Samozřejmě tenhle part bude takový rychlý, protože jsem využil stejné strategie jako naposled. Prostě podepsat všechno, co má víc jak tři hvězdičky. Jako chtěl si to nějak extrémně ztížit, ale to je tak otravné, když nemůžu někoho normálně udržet, že se to budu snažit prolítnout co nejdříve do třetí ligy, kde už mám nějaký "osobní" pravidla, jak bych se chtěl v té hře chovat, ale o tom později :-) Ovšem vyvaroval jsem se taktiky všechny hráče na zkoušku (nebo přestup a hned je vykopnout), všichni hráči přišli na doporučení skauta nebo se mi líbil atributově, když jsem na hráče narazil u jiného týmu, většinou to byl zrovna soupeř :-) Jinak samozřejmě potížisti typu "Myslím, že bych si zasloužil víc hrát" jsem nemilosrdně popravoval výpovědí. Takže hurá do toho!
Story time
Najednou mě začne něco olizovat, to mě probudí. Zjistím, že je to moje fenka Javelina. Lehce jí odstrčím a ona opět běží se zavrtat k mé přítelkyni pod peřinu, kde má své teplíčko. Já kouknu na telefon, zjistím, že už je čas vstávat, čeká nás dneska první zápas. Naštěstí domácí, takže nemusíme nikam cestovat daleko s týmem. Dám klasickou ranní studenou spršku vběhnu do kuchyně, zapínám stroj na kafe. S hrníčkem kávy si sedám na barovou stoličku a pročítám si zprávy na netu.
"Tyvole to je divný!" rychle vypnu iphone a hned ho zapnu "Do prdele co to je za schízu?!" běžím k posteli budím přítelkyni.
"CO JE DNESKA ZA DEN, KÁČKO?"
"hmmm nech mě, je sobota, ne? tak mě nech dospávat"
"ALE KOLIKÁTEHO JE!!!?"
"24. června. Né to bylo včera, takže dnes je 25. června"
"A ROK?"
"2022, co ti je, proč se ptáš na takový věci?"
"Tak to je v prdeli..."
"Co?"
"Mě se to asi jen zdálo všechno, vždyť jsme slavili postup do první ligy... To mě poser, nééé nééé nééé, tak tohle není zlý sen, to je zlá realita"
Sbalím se a jdu pěšky na stadion a přemítám se co se stalo. "Tak to se nic nestalo, žádní Sabolové, Ondráčkové, takový nikdo neexistuje. Musím to absolvovat znova a tentokrát doopravdy. To se mi fakt nechce, zase být v tom pralese."
Dotáhnu cígo, hodím na zem a típnu botou. Pak mi to dojde, tak moc mimo z toho jsem, zvednu nedopalek a hodím vajgl do koše. "No jasný!!!" zakřičím, já totiž v tom snu nekouřil, proto to bylo celý takový prapodivný. Třeba to bylo znamení úspěchu, muchlám krabičku zlatých máček a hážu do koše. "Další cígo si dám až se dostanu do první ligy! Což si moc nemyslím, protože v tom snu to vše šlo moc jednoduše"
Jdu směr stadion. Potkávám hloučky, zdravím. V hlavě mi to neuvěřitelně šrotuje, protože já ty hráče všechny znám a taky jsem všechny vyhodil nebo se na mě vysrali oni. Musím se z toho všeho poučit. Vzít to co vycházelo a chyby které jsem dělal, tak těm se vyvarovat! Ale brát to vše s rezervou. Sen je sen a realita, to je jiná hra!
Můj milovaný kádr aneb čistka se moc nekoná
Jelikož SI na to sere a nikdo se ČR nevěnuje, opět mám ty samé hráče jako v předešlém ročníku s jediným nepatrným rozdílem, ti hráči mají smlouvy na rok a s výplatami jako prase...
Martin Hurka, opět hráč, který tu nemá co dělat, protože výkonostně je někde mezi druhou a třetí ligou. Ovšem jeho výplata je dost vysoká, takže ho nikdo nechce a já to musím lepit, aspoň je fakt dobrý a pomůže nám. Plat 28k kč měsíčně.
Jan Kalas, asi nejlepší hráč mimo Hurku, dost rychlý i dobré zakončení. Ovšem pod smlouvou: 24k kč měsíčně.
Lukáš Čajkovský, druhý skvělý hroťák. 19k kč měsíčně.
Jakub Šimkovský, starý známý, z kterého opět udělám křidelního obránce. Smlouva 21k kč měsíčně
Michal Rapavý, přestárlý střední záložník, byl to jeden z mála, kterého jsem se dokázal zbavit, naštěstí o to samé stál i on, proto jsem ušetřili 19k kč měsíčně.
Jakub Grunert, další děda v záloze, moc se mu nechtělo, ale přesvědčil jsem ho k odchodu, plat měl kolem 20k kč měsíčně.
Tak ano, dobře počítáte! Platím měsíčně přes 90 tisíc korun českých měsíčně na vyplaty čtyřem hráčům, do toho pár mladíků má standartní smlouvy na 3,5k měsíčně.
Co musím uznat, tak jsem měl dost silný vygenerovaný hráče, především mladíky. Nadledvinky makaly jak o život, že adrenalinu jsem měl víc než stoupenci Vrábela při jeho tažení na Českou televizi. Maloval jsem si krásnou budoucnost stavěnou na mladících, doplněný o přestárlé debílky, kteří po sezoně skončí, nakonec jsem je stejně prodal, takže tento scénář se nekonal ani z 2%.
Jenže to dopadlo stejně jako vždycky, hned mi je podepsali kluby z vyšších pater. Jiří Belej se ani neohřál a byl hned v Liberci. Jakub Hladký šel po měsíci do Hradce Králové a Jaroslav Fischer do Českých Budejovic. Tím mé ambice o dobrém týmu trošku opadly. Takže jsem začal se rozhlížet. Nemohu říct, že bych úplně bezhlavě podepisoval, jen jsem podepsal snad všechny dostupný kluky do 17 let co byli ochotni přijít, abych vůbec měl nějaké hráče do U19.
Rozebírat posily asi nemá vůbec cenu, všechno no name jména. Omylem jsem podepsal Radka Šírla, chtěl jsem ho jako zkušeného do týmu, jenže pak jsem si vzpomněl, že má stopku kvůli nějakému pěstnímu souboji nebo co. Nevím přesně. Hledat to jsem línej, i když vím, že než tohle sepíšu, tak už bych to dávno našel.
Několik hráčů mi odehráli jen půl sezóny a v lednu odešli do divize nebo i ČFL. S tím už tak ale nějak počítám.
Co rozhodně nebylo dobré, tak to byli zaměstnanci. Nikoho jsem neměl. Samozřejmě, Danieli, vždyť tam máš záložku vyhledat zaměstnance. Ale jak mám kurva hledat, když to nemám jak vyfiltrovat, aby byli ochotní se se mnou vůbec bavit. Takže jsem dal inzerát na všechny pozice. Než jsem získal asistenta, tak začala skoro liga... ale stejně to bude potřeba časem protočit, teď to mám nastavený tak, že tam někdo prostě někdo je a můžu na něj hodit nějaké kompetence, který odmítám dělat.
Příprava na průjezd krajským přeborem
Přípravu jsem si teda dělal komplet sám. Skládání týmu od brankáře až po všechny na střídačce. Ani jsem neměl přehled, který hráč vůbec bude hrát, který je fakt dobrý nebo klíčový. Z totálním odporem jsem tedy skládal sestavy na všechny zápasy. Větší utrpení jsem snad nezažil v této hře.
Ještě k mému štěstí jsem samozřejmě si těch přáteláků dal co nejvíc, abych si ty rány krásně ještě osolil. Ale i přes náhodný výběr hráčů, o kterých jsem jen tušil, že na té pozici asi mohou hrát, jsem projel přípravu beze ztráty kytičky. YES KURVA, takhle se pozná talent, bez žádných vědomostí to tam sázíš jako Babiš řepku na pole a ono stejně vychází.
Příprava na jaro se už nenesla tak pozitivně. To je proto, že jsem nezapojoval svůj šestý smysl geniality a talentu a nechal přípravu na asistentovi. Úplný soulmate to není. Nevyhrává jako já lusknutím prstu a hlavně mi kouří před nosem a já to musím čichat a zbytečně mi dělá chutě. Po sezoně letí, chudák kdyby věděl. Ale je pravda, že přípravu měl trošku náročnější, ale na to kašlu. Když chceš úspěch, musíš se obklopovat úspěšnými lidmi! :)
I mistr tesař se někdy utne, já jen jednou!
Podzimu jsem se opravdu věnoval. Odehrál jsem každý zápas bez automatického výsledku nebo dovolené. Snažil jsem se zapojovat co nejvíce hráčů a točit to. Zapojit i nějaké talenty, ale pro ně jsem měl hlavně úkol v jejich kategorii, protože jak víme, tady se peníze vydělávají hlavně přes mládež. Proto podzim byl velice úspěšný, i když jsem jednou jsem rupnul, ale to mi nějak bylo fuk. Jednou se to stát může.
Jaro jsem už dost flákal, chodil na dovolený nebo jsem dával automatické výsledky, protože jsem už spěchal, abych dokončil sezonu a mohl něco napsat, protože úvod vyšel už před hodně velkou dobou. Proto ty výsledky taky už nejsou jako na podzim, ale mrzet nás to nemusí. Vše jsem si pohlídali a v předposledním zápase jsme potvrdili dominanci a mohli pomalu začít vymýšlet plán na další sezonu v soutěži o úroveň výš!
Bohužel to odskákal pohár ústeckého kraje, který jsme nezvládli a se Žatcem jsme prohráli a můj sen o prvním poháru se rozplynul.
Takže jsem ligu ovládli, statistiky jsme taky ovládli skoro ve všem. Ve finále úspěšná sezóna, ačkoliv jsem to čekal, tak jsem nakonec měl z toho radost, že taktika z minulého ročníku docela funguje a časem jsem jí i doladil. Doufám, že bude fungovat i další sezonu.
Bohužel co mě ve finále trápí, tak jsou hráči, které mám pod smlouvou. Opravdu byli klíčoví a ve finále těch peněz tolik nelituju. Dostal jsem asi milion korun odměn, takže to krásně pokrylo výdaje. Ti ovšem teď odejdou zadarmo jinam, protože pochybuju, že je znova podepíšu. Takže mě čeká velký skauting všech krajských soutěží a zkusím vysosat to nejlepší co bude k mání. Cíl je ovšem v divizi jasný, snadný udržení a ideálně střed. Stabilizace kádru a další rok postup do ČFL, kde už to začne být konečně zábavný!
Epilog
Jelikož tohle smolím podruhé, protože jsem omylem vypnul prohlížeč a o vše přišel, tak to po sobě už nemám sílu kontrolovat.
Další part očekávám přes příští týden, protože mě čeká týdenní dovolená, kdy budu doma sám a budu doooost času na všechno konečně!
Hlavně věřím, že mě save začne opravdu bavit, protože tohle bylo utrpení jak pro mě, tak i pro tu hru samotnou, kdy jsem jí často jen zapnul, zmáčkl mezerník a po hodině zase vypnul.
V dalším partu už mám v plánu se víc rozepsat o hráčích, taktice apod. Klidně bych to dal i sem, ale hráči, kteří za mě hráli, tak většina už teď hrát nebude a byla by to ztráta času jak pro vás! tak i pro mě :(
Pokud to opravdu někdo čte, tak má můj neskonalý respekt. A jestli to někoho baví a dokonce pobaví, tak tleskám nad hlavou! Tohle všechno píšu v rámci své terapie a úletem mimo realitu. V tomto kanclu neberu nic vážně, píšu dost z první, takže nic není připravované. Pouze výsledky ve FM beru vážně, to opravdu prožívám. Pokud někoho něco pohorší, tak sorry no, ale neposerte se, je to jen sranda. Jsem prostě takový, nemá to primárně nikoho urážet.
Měl jsem v plánu nadpisy udělat postupně v barvách duhy, ale to jsem si říkal, že to už by byla opravdu provokace :-D