Proč mi to tak trvá
Už je to čtvrtý den, co se snažím dokopat k tomu abych to sepsal. Mám všechno připravené, vystřižené screeny, docela vymyšlený jak to napsat, ale tyvole... líné hovado. Mám týden volno a nejsem schopen nic napsat. Chodím do práce a dokážu to po práci během dvou hodin celé udělat. Daniel Selínho osobně, fyzická zdatnost 1, odhodlání 1, nasazení 1, rychlost 0.Jo a další důvod je, strašně mě baví Cyberpunk, TOP hra so far co jsem hrál za poslední roky a další věc, když už odložím konečně PS5 stranou, tak mě baví strašně hárt FM. Mezitím běhám venčit a chodit na veterinu se svým ukrajinským pejskem. Takže není to jednoduché.
Změnil jsem pořádí barev předělů, aby náhodou někomu nepraskla cévka, že všude cpu Ukrajinu. :) SLAVA UKRAINI!
Tak airpody do uší a hurá na to...

Storytime
Já "Kurva Franto, proč furt brečíš, to je neuvěřitelný. Když budou úspěchy, automaticky přijdou peníze. A zrovna prodat pět let starého Passata není zrovna nějaká velká oběť"
Franta "A v čem budu jako jezdit? Jsi normální?"
Já "V MHD. Všichni ví, že v Litoměřicích je MHD zadarmo. Zastávku máš hned u zadních vrátek ke kanclu. Do toho jsi už důchodce, máš všude na všechno slevy, nehledě na to, že bydlíš dvě ulice vedle a Kaufland máš hned vedle stadionu, co víc jako chceš?"
Franta "Ty jsi fakt kokot. Jestli tuhle sezonu posereš, tak já z tebe udělám taky důchodce, ale invalidního"

Jsem rád, že František mi uvěřil, že prodat Passata za půl mega je správná cesta, jak podpořit klub. Díky Franto
Manipulovat lidmi mě vždy bavilo, důležitý je, aby si začali myslet, že to oni sami chtějí a pak to jde samo. Ty jo, že já radši nešel dělat do politiky, tam bych se uplatnil stejně dobře.
Tím pádem finance máme krásně vyřešené. Takže se mohu jí podívat do složky skautingu, co mi ti kluci jako doporučí. Sám jsem dost zvědav. Stále se snažím držet toho, abych nepodepisoval hráče, které si sám vyhledám. A myslím, že ač nerad, tak musím kluky v oddělení skautingu dost pochválit.

Přestupy nebo spíš podepisování volných hráčů
Rád bych asi začal jedním blbečkem, který má vždy nějaký názor. V životě nekopl do balonu, sedí jen u televize a musí se prostě vyjadřovat.

Lukáš Plucha volný přestup, po tom co bylo propuštěn z Mladé Boleslavy B
Jakub Pařízek volný přestup, po tom co byl propuštěn Českých Budějovic B
Matěj Šoul volný přestup, po tom co byl propuštěn z Plzně B; bohužel po skvělé jeho sezoně jeho nároky na smlouvu byly tak šílené, že o další spolupráci jsem neměl zájem
Danijel Milošović toho jsem přetáhl ze Strakonic, mělo to být mé srdéčko zálohy, přišel bohužel v pozdější fázi přípravy. Hned se na dva týdny zranil, když si vykloubil koleno. A když už se konečně uzdravil, tak si hned přivedl kýlu, která ho vyřadila na pět týdnů, pak si natáhl svalík a bohužel už se do hry skoro nedostal. Domluvili jsme se v zimě na odchodě. Nejdřív jsem přijal nabídku Budućnosti za 0kč, pak jsem zkusil ze srandy ho nabídnout za 100k, k mému údivu se ozvali tři kluby ze Srbska, že nabídku přijmou. Jenže se to táhle a já mezitím zapomněl, že jsem přijal i nabídku i za 0kč. V rámci nějaké "reality" jsem už to neřešil a hráče pustil do Budućnosti zadarmo. Nemohu říct, že krok vedle, kvalitativně byl nad ligou, ale špatné načasování.
Další důvod je, proč se neprosadil, protože se během jeho zranění sehráli výše zmínění Pařízek s Pluchou natolik, že jsem je od sebe nemohl dát.
Adam Toula myslím, že tento hráč prošel už více kluby v místních kanclech? ( nebo se pletu) O tohoto hráče jsem stál hned od začátku. Ovšem po původním "nechci o tom ani slyšet", následované tak mi dejte 35k měsíčně, tak jsme ke konci přestupáku se krásně domluvili na 18k měsíčně a pár bonusů kolem. Po úvodním totální střelecké impotenci, kdy trefil buď brankáře nebo udržbáře Jardu za stadionem, tak se neskutečně rozstřílel a dokázal si říct o prodloužení smlouvy.
Nechtěl jsem hráče na amatérskou smlouvu, proto jsem se snažil se všemi vyjednávat o smlouvách, tak aby byli co nejnižší a odpovídali kvalitě a využití na hřišti. Měl jsem rozjednaných plno dalších hráčů, kteří by mi extrémně pomohli jako na KOP, v útoku nebo hlavně v obranné středové trojici. Jejich nároky byli šílené, klidně 60k měsíčně. Snažil jsem se co nejvíc snižovat měsíční mzdy a vynahradit to bonusy za postup či vstřelených gólech apod. Málokdy se zadařilo. Proto jsem do sezony šel se smíšenými pocity. Posílil jsem dobře, ale ne zdaleka tak jak jsem si představoval a jaké byli možnosti. Takže celé přestupové období dokážu popsat v jednom obrázku.

Jo pár hráčů jsem nechal odejít, pár hráčů mi podepsali jinde, ale tentokrát jsem se hroutil míň než v minulém ročníku. Nechal jsem i s klidným srdcem odejít naše legendy jako Šimkovskýho nebo Čajkovskýho. Prostě jejich skills neodpovídaly jejich výplatě, co požadovali. Ačkoliv byli nasraní, tak jebať. Pár hráčů jsem poslal na hostování, ať jiné kluby pokryjí mzdy. I když jsou to částky minimální, tak je potřeba šetřit kde se dá!
Podepsal jsem i pár dorostenců na doporučení, abychom byli v druhé nejvyšší lize konkurence schopní. Protože nábor jsem nějak prokaučoval a nikoho jsem nepodepsal v minulé sezoně, nevím jestli vůbec nějaký byl. Nebo jsem byl slepý (to spíš.)

Děti moje, hrrr na ně!
Ačkoliv mládež stále podceňuji, nikoliv ignorací, ale tentokrát jim nevěřím herně, tak klobouček. Bohužel vedení mi furt nechce dát k dispozici větší trenérský štáb než manažera. Nakonec mi dovolili jednoho fyzioterapeuta, bohužel najít jsem nikoho nedokázal a inzerát sice visí na jobsech, ale nikdo se neozývá. Asi zkusím jinou platformu.Takže jak se dařilo? Tak nějak vlastně úctyhodně!!! Zápasy vás tentokrát nebudu zatěžovat a zde je pouze tabulka a statistiky.

Bohužel v poháru vypadli hned v prvním kole s Vilémovem, kdy padli v penaltách po tom, co utkání skončilo 4-4.
Tomáš Šmicer, druhý nejlíp hodnocený hráč ročníku, je levý křídelní obránce, občas nakoukl i do áčka. Trošku raritní situace.

Další rok, další titul
Přátelská utkání moc neřeším, snažím se namíchat koktejl týmů z okolí, výrazně z větší reputací i týmy, které by měli být vyrovnaným soupeřem. Nakonec se to odšpuntovalo hned prvním přátelákem. Zaknihovali jsme aj jednu porážku. Na jaře už to bylo dokonce bez porážky.

Podzim jsme prosvištěli fakt bez prohry, nikdo se moc s námi nemohl srovnávat. První zápas Kalas v 29. minutě hned zkompletoval hattrick z penalt. Což jsem dost čuměl, co ta hra vyvádí...
Jaro už tak slavné nebylo, ale nikdo ze soupeřů nějakou extra formu nechytl, takže jsme si v klidu dokráčeli pro další titul a mohli jsme vyhlížet ČFL. Kde už fakt doufám, že to výzva nějaká bude!
Samozřejmě jsme ovládli i statistiky. Nejvíc o krále střelců soupeřili moji hráči. Kalas s Toulou. Toula se připojil k nám později a ještě ze začátku se nedokázal prosadit, ale nakonec se rozstřílel a dokonce dohnal i Kalase a v závěrečných zápasech ho i předehnal. Kalas si udělal ze začátku opravdu velký náskok, kdy v prvních pěti zápasech dal osm golů. Nakonec to, ale na krále nestačilo. Jsem rád, že ačkoliv začíná ztrácet kvalitu, tak s námi bude i pro další sezonu, kdy souhlasil i s menším vytížením. Přece jen mu táhne na 31.
Takže oslavy mohou vypuknout nanovo. A moje vysněné vítězné cigáro se blíží! Frantovi jsem ze žertu řekl, že na další sezonu bude muset prodat barák. Nevím proč, ale vtipný mu to nepřišlo.

Shrnutí
Zde jsou případné statistiky hráčů i včetně smluv, které dostávají. Jo aha tak smlouvy tam nejsou :DDalší věc, co bych si chtěl postěžovat, tak se nám z našeho malého klubu začíná stávat klub, který podporují plastic fans a jdou jen po úspěchu. To se mi absolutně nelíbí!
Naše finance nejsou úplně v dobré kondici, ale tak to už je taková klasika. Žádní noví sponzoři nedorazili, pouze vyšší odměny za účast v lepších soutěžích. Proto tak vypadá i naše kasa
Co mi udělalo radost, tak to byl nábor nových mladíků, tam to vypadá zajímavě. Nemyslím, že ve finále se jednou někdo prosadí do áčka, ačkoliv bych za to byl neskutečně rád, ale věřím, že s tímto týmem dokáží dosáhnout minimálně stejných výsledků jako tento rok! Snad Franta už mi dovolí dalšího trenéra. Přitom minulý rok na mě apeloval, abych tomu dal nějakou péči...

Proč ten úspěch?
Přemýšlel jsem proč ten úspěch se dostavil, tak snadno, ale musím říct, že je to opět strategií. Kdy hráči hráli dobře a v útoku převyšovali obránce, takže jsme se dostával do jednoduchý situací, kdy jsem opravdu poprvé ve FM zaznamenal přihrávku pod sebe, nebo dokonce, že by hráč nahrál vedle sebe úplně volnému hráči, který dává do prázdné brány.
Jo a doprdele, proč nehraju MOL cup? Ani žádné předkolo???
Obrázek č.1: Zde vám i chci ukázat jak variabilní taktika je, protože to co se občas stávalo bylo fakt vtipný.
Obrázek č.2: Dokumentace se živým komentářem vskutku kouzelného gólu, který nakonec byl zvolen i nejhezčí brankou ročníku!!!
Jinak tento part ukončuji, díky za sledování a počtení.
Další part pokud budete hodní, protože Ježíšek se neustále dívá, možná bude ještě před Vánoci. Ale slibovat nemohu nic. Musím ještě odehrát zimní přestupák a jarní část sezony. Uvidím jak to bude odsýpat. Bohužel dovolená mi pomalu končí, tak už nebude tolik času :-)

Nad dopisy diváků
Pajinos: jooo vlastně nic
lucky: ano máš pravdu, já to taky věděl, jen jsem se na to vyjebal, nevím proč. V tomto ročníku jsem to už sledoval průběžně, i trénování pozic hráčů apod. jsem začal víc hrotit. Protože z levých záložníků dělám částo levé křídelní obránce, abych měl hráče připravené na záskok nebo nedej bože jednou na stálo do áčka :-)
Krejcak: jsem rád, že se to dobře čte. Doufám, že zůstaneš věrný v četbě a bude tě to bavit i nadále. Děkuji :)