Návrat na piedestal #18

1
  • Jméno: Frederrick Eger
  • Datum narození: 1. 4. 1984
  • Místo narození: Londýn, Anglie
  • Trenérská licence: Kontinentální Licence „B“
  • Fotbalové zkušenosti: Profesionální fotbalista (oblastní)
  • Výška, váha: 169 cm, 100 kg
  • Ovládáné jazyky: Angličtina, němčina, francouzština, italština
  • Oblíbené kluby: Liverpool, Preston NE, Athletic Club Bilbao, Benfica
Obrázek

Ipswich Town
  • Založení: 16. 10. 1878 (před 143 lety)
  • Přezdívka: The Blues, The Tractor Boys
  • Stadion: Portman Road (29 673 míst)
  • Majitel: Chamechanger 20 (Předseda: Mike O’Leary)
  • Rivalové: Norwich City „East Anglian Derby“
  • Největší úspěchy:
    • Premier League 1962
    • FA CUP 1978
    • Evropská Liga (dříve Pohár UEFA) 1981
  • Partneři: Umbro, Ed Sheeran, Ipswich Town Foundation, Mortagemove
  • Nejslavnější hráči:
    • Mick Mills (1966-1982)
    • John Wark (1975-1996)
    • Mick Stockwell (1982-2000)
    • Paul Cooper (1974-1987)
Obrázek

Obrázek
Cíle a vize klubu
Po sezení s předsedou klubu Michaelem O’Learym jsem byl asi spokojený. Měli jsme dlouho poradu, kde jsme si určili jasné priority pro klub.
A na čem jsme se shodli?
  • Důležitým ukazatelem bude práce s financemi klubu, ať už platy či celková bilance
  • Dále to bude velmi náročné, neboť máme postupně zvyšovat pověst klubu
  • Vedení pak vyloženě nechce podepisovat hráče starší 31 let (smlouvy max na dva roky), hráči nad 33 let pak jsou absolutně zakázaní (smlouvy max na jeden rok)
Ohledně toho, jak si máme vést letos v soutěžích, nejsem úplně nadšený. Pojďme se na to tedy podívat:
  • Vybojovat minimálně play-off o postup
  • Ve všech pohárech pak máme být konkurenceschopní…
V následující pětiletce pak máme být schopni udržet se v Championship.
Horší to pak bylo na zasedání s fanoušky. Tam jsou pro mě požadavky mnohem náročnější.
  • Co je zábavný fotbal? Znamená to přestřelky se soupeři, mnoho branek… Kdoví?
  • Určitě jsem ale rád, že fanoušci požadují dobrou práci s mládeží, což se mi líbí…
  • Ruku v ruce pak se zábavným fotbalem je pak hra založena na držení míče
  • Máme být dokonce konkurenceschopní v případném souboji s našim největším rivalem, a to Norwichem City
  • Fanoušci jsou pak o něco náročnější než vedení klubu, chtějí rovnou postup do Championship
Obrázek
Obrázek

Letní příprava
Leyton Orient – Ipswich Town 0:2 (54‘ Edmundson, 83‘ (p) Tshabalala)
St. Patrick’s Athletic – Ipswich Town 5:1 (7‘ E. Doyle, 9‘ Atakayi, 17‘ a 21‘ Barnett, 35‘ M. Doyle – 53‘ Costelloe)
Ispwich Town – Livingston 0:0
Ispwich Town – West Bromwich Albion 0:1 (45+1‘ Dike)
Obrázek
Příprava asi krom zápasu se St. Patrick’s Athletic docela povedla. Odehráli jsme velmi vyrovnaný zápas s WBA, což mě potěšuje.
Vyzkoušeli jsme si v průběhu přípravy hned několik potencionálních posil, naučili se novou taktiku. Uvidíme, ale co se bude dít se startem ligových soutěží. Možná tak ještě přijde i nějaká posila…

Přestupy
Přestupy, které se událi před mým příchodem, řešit nebudeme.
  • Odchody:
    • Na hostování odchází: Zanda Siziba (Toquay United), Matt Ward (Carlisle).
    • Tým opustil nakonec Sam Morsy, kterého si vyhlédl Sunderland. Morsy odchází za 150 tisíc liber.
  • Příchody:
    • Přivedli jsme dva hráče v průběhu přípravy. Oba na hostování. Přichází Dara Costelloe (Burnley) a Jake Cain (Liverpool).
    • Těsně před začátkem ligy posilujeme o Colea Dasilvu, univerzál na obě strany obrany. Dasilva přichází zadarmo.
      ve stejnou dobu jako Dasilva, rozšiřuje naše řady i Max Robson, ofenzivní záložník, z Tottenhamu. Robson stál 550 tisíc liber (600 tisíc liber i s bonusy).
    • Na hostování přichází: Elliot Bonds (Cheltenham Town), Charlie McNeill (Manchester United), Charlie Webster (Chelsea).
    • V samotném závěru přestupního období přichází ještě Abraham Odoh, a to za 180 tisíc liber z Rochdale.
    • Jako posilu „za pět minut dvanáct“ je Charlie Wyke. Vykoupili jsme ho z Wiganu Athletic, a to za 45 tisíc liber. Wyke by měl pomoci našemu největšímu problému v útoku.

League One
1. kolo: Ipswich Town – Bolton Wanderers 1:1 (64‘ Jackson – 60‘ Charles)
První soutěžní zápas pod mým vedením jsme zvládli tak nějak napůl. Sice jsme byli o něco lepším týmem, ale bohužel jsme nevytěžili více než bod. Mrzí mě hned několik věcí, hlavně naše problémy v zakončení.
Obrázek

2. kolo: Ipswich Town – Milton Keynes Dons 1:1 (9‘ Cain – 24‘ Barry)
Nedaří se nám nějak vítězit. Zvládli jsme se sice dostat do vedení, ale bohužel hostům se povedlo srovnat. Celý druhý poločas jsme jasně dominovali, ale prostě se nám nedařilo. Zajímavé je, že se nám ani dnes nepovedlo mít vyšší držení míče než soupeř. V zápase se ale zranil Janoi Donacien, chybět bude až 5 týdnů.
Obrázek

3. kolo: Forest Green Rovers – Ipswich Town 2:1 (25‘ a 51‘ Fiabema – 38‘ Edwards)
Tohle teda není vůbec dobré. Sice nás teď zastihl náročnější los, ale tohle bych rozhodně očekával, že dneska zvládneme. Pro mě velké zklamání, musíme se zlepšit, jinak by to mohlo špatně skončit. A to jsme dneska hráli celých 25 minut proti desíti.
Obrázek

4. kolo: Burton Albion – Ipswich Town 1:1 (58‘ Mariappa – 74‘ (p) Evans)
Sice jsme před necelým týdnem zvládli zápas v poháru, ale dneska se to zase nepovedlo. Celý zápas jsme byli výrazně lepší, ale zase jsme nebyli schopni zakončit. Problémem je navíc i to, že jsme dali branku až z penalty, nikoli ve hře.
Obrázek

5. kolo: Shrewsbury Town – Ipswich Town 1:1 (17‘ Shipley – 30‘ Edmundson)
Neuvěřitelné! Opět jsme remizovali, a to 1:1. Je to smutné, hodně se trápíme v útočné třetině, což je problémem. Ani změna taktiky zatím nepomohla, což je smutné. Začínám být v tomto lehce bezradný, musíme s tím něco udělat.
Obrázek

6. kolo: Ipswich Town – Barnsley 4:1 (2‘ Burgess, 9‘ a 45+1‘ Costelloe, 24‘ Cain – 20‘ Aitchinson)
Konečně se to povedlo a my jsme dokázali zvítězit. Excelentní výkon pak předvedl Dara Costelloe a i Jake Cain. Tohle jsme ale potřebovali, začínáme se tedy zvedat z těch nepříjemných vod. Je ale pravdou, že jsme vlastně celý druhý poločas dohrávali proti desíti.
Obrázek

Carabao CUP
1. kolo: Ipswich Town – Walsall 2:0 (51‘ John-Jules, 90+5‘ Aluko)
Možná právě tento zápas by nás mohl vyzdvihnout zpátky nahoru. Předvedli jsme stejný výkon jako v minulých zápasech, ale tentokrát jsme z toho vytěžili vítězství. Je pozitivní navíc i to, že jsme si připsali nějaké finance na naše konto.
Obrázek

2. kolo: Ipswich Town – Queens Park Rangers 2:2-3:1pen. (6‘ McNeill, 8‘ Edmundson – 11‘ Roberts, 59‘ (p) Dozzel; RP: Ahadme)
Zvládli jsme náročný zápas v poháru proti týmu z vyšší soutěže. Sice jsme teda nevyhráli v základní hrací době, ale povedlo se vyhrát na penalty. Tohle již snad bude ten zápas, který rozhodne o našem zlepšení. Už je nevyšší čas.
Obrázek
Obrázek

Papa John’s Trophy
Skupiny: Stevenage – Ipswich Town 1:2 (90+1‘ Reid – 26‘ McNeill, 42‘ Chaplin)
Tahle soutěž by měla, minimálně do pozdních vyřazovacích bojů, procházka růžovou zahradou. Pozitivní pro mě bylo to, že se prosadil i Chaplin. Dokonce hned dvakrát, ale druhou branku mu rozhodčí kvůli ofsajdu neuznal. Škoda té inkasované branky v závěru.
Obrázek

Obrázek

• Na zářijový sraz reprezentací byli nominováni: Jeese Ayoola (Polsko „21“), Elliot Bonds (Guayana), Janoi Donacien (Svatá Lucie), Alex Graham (Kypr „21“).
  • V kabině panuje po startu sezóny poměrně dobrá nálada.
    Obrázek
  • Vedení i fanoušci jsou zatím spokojeni.
    Obrázek
  • Finance jsou zatím v klidu.
    Obrázek
  • Náš další program:
    Obrázek
Naposledy upravil(a) BretaCZ dne 08 dub 2023, 15:25, celkem upraveno 17 x.

Re: Návrat na piedestal

2
Tak na Tvůj deník jsem se zatraceně těšil a zvolil sis zajímavou destinaci. Zároveň jsi první, kdo řeší posezení s fanoušky. Koukám, že sis docela naběhl a jsou fakt nároční, tak jsem zvědav jak dlouho ti ta práce vydrží 😂

Posily zajímavé vzhledem k soutěži, kde se klub nachází. Zajímalo by mě, čím ty remízy. Jestli ty další zápasy už budou zase vítězné, takže to bylo jen zvyknutím na taktiku, nebo je chyba trošku jinde. Všiml jsem si třech různých rozestavení, znamená to, že jsi nakonec zakotvil u 4-3-3 DZ?

Btw. i když nebudu reagovat na každý tvůj příspěvek, veř že Tvůj deník budu pečlivě sledovat 😉 Tak hlavně ať se daří!

Re: Návrat na piedestal

3
Tentokrát to budu sledovat pravidelně a podporovat tě, protože jsi záruka dlouhých deníků.
Rozjezd takový pozvolný, ale očekávám silnou sérii a zvládneš to co po tobě vedení žádá :-)
And everyday I wake,I tell myself a little harmless lie, the whole wide world is mine

Návrat na piedestal #2

5
League One
7. kolo: Accrington Stanley – Ipwich Town 1:1 (34‘ Delfouneso – 42‘ (p) Evans)
Zase jenom remíza. Povedlo se nám sice něco trochu předvést, ale v druhé půli to byla úplná tragédie. Je na čase začít střílet branky, protože jinak neuspějeme. Ačkoli nakonec remíza ze zápasu venku není zase až tak špatná…
Obrázek

8. kolo: Ipswich Town – Cambridge United 1:1 (90+2‘ Chaplin – 10‘ Smith)
My už jsme zase remizovali, a to 1:1, já se z toho fakt už pominu. Nejhorší na tom pak je, že opět soupeře přehrávali. Problémem pak je zranění Tyreece Johna-Julese, který se zranil na 3-6 týdnů. Takovéto výkony nás mohou stát pak místo na důležitých pozicích.
Obrázek

9. kolo: Ipswich Town – Bristol Rovers 1:0 (79‘ Ahadme)
Třeba dneska se nám podařilo konečně zvítězit. Bylo to velmi náročné, protože je na nás vidět, že to prostě nejde a leží to na nás. Důležité tři body, což by nám mohlo konečně vylepšit naši situaci. Škoda jen, že se nám nedaří stále střílet branky.
Obrázek

10. kolo: Sheffield Wednesday – Ipswich Town 0:1 (90+1‘ Harness)
Naše první venkovní vítězství během moji kariéry. Tohle jsme potřebovali. Sice je trošku smutné, že se nám povedlo vstřelit jedinou branku, ale v tomto případě to stačí. Začínáme se tedy zvedat směrem nahoru a mohli bychom bojovat o ten vysněný postup.
Obrázek

11. kolo: Plymouth Argyle – Ipswich Town 1:0 (45+1‘ Ennis)
Naprosto mě to vytáčí, zase se nám nepovedlo vůbec nic předvést v útoku. Ale obrana byla poměrně skvělá. Jediná chyba tak je ten inkasovaný gól. Případným vítězstvím bychom se dostali do kontaktu s čelními celky tabulky. Tak zatím stále bojujeme ve středu tabulky.
Obrázek

12. kolo: Ipswich Town – Portsmouth 3:1 (12‘ Harness, 48‘ a 79‘ Ahadme – 11‘ Scarlett)
Po nepovedeném zápase v minulém kole jsme se dneska rozjeli. Povedlo se nám dokonce nastřílet i více branek. A to dneska ještě Lee Evans neproměnil penaltu. Horší ale je zranění Kaydena Jacksona, který bude chybět až 3 týdny.
Obrázek

13. kolo: Morecambe – Ipswich Town 1:0 (77‘ Phillips)
Předvedeme dobrý výkon a pak se převedeme stejně jako dneska. Tohle byl naprosto hrozný zápas, protože jsme soupeře přehrávali úplně ve všem, ale branku jsme nedokázali vstřelit. Je potřeba nedělat chyby a využívat naše šance.
Obrázek

14. kolo: Ipswich Town – Lincoln City 0:0
Máme dobré, špatné a extra špatné zápasy. V dobrých vítězíme, ve špatných remizujeme a těch ostatních prohráváme. Dneska to bylo hodně divné. Dneska jsem se hodně zklamal, protože jsem očekával, že zvládneme vyhrát.
Obrázek

15. kolo: Ipswich Town – Derby County 4:1 (9‘ Jackson, 36‘ McNeill, 59‘ Harness, 90+3‘ (p) Webster – 53‘ Bird)
Dostalo se ke mně, že se dokonce spekuluje o mém předčasném konci na lavičce. Myslím si, že jsem asi utnul všechny tyto spekulace. Je sice pravdou, že jsme hráli celých 80 minut proti desíti, ale i tak. Zatím jsme tedy relativně v klidu.
Obrázek

16. kolo: Port Vale – Ipswich Town 0:5 (51‘ (p) Evans, 56‘ Costelloe, 61‘ McNeill, 85‘ a 88‘ Ladapo)
Dámy a pánové, jsme tam!!! Tohle se mi líbilo. Sice jsme se rozjeli až ve druhém poločase, ale i tak je to velmi povzbuzující takovýto výkon. Hru jsme rozjeli až po proměněné penaltě. Ale i tak jsme soupeře jasně přehrávali.
Obrázek

17. kolo: Charlton Athletic – Ipswich Town 1:1 (24‘ Egbo – 90+4‘ Ladapo)
Nepředvedli jsme zrovna nejlepší výkon, ale alespoň jsme neprohráli. Problémem je, že jsme měli v tomto zápase navrch, ale nepodařilo se nám to zužitkovat. Uvidíme, co nám přinese další období, ale určitě to ještě nevzdáváme.
Obrázek

Papa John’s Trophy
Skupiny: Ipswich Town – Brighton „21“ 0:0-5:4pen. (RP: Leigh)
Měli jsme jasně přehrát soupeře, ale to se nestalo. Hodně se projevilo to, že jsme nastoupili v hodně kombinované sestavě. Nakonec se přeci jen povedlo zvítězit, sice až na penalty, ale i tak. Tímto výsledkem jsme si zajistili postup v soutěži.
Obrázek

Skupiny: Bristol Rovers – Ipswich Town 1:2 (32‘ Collins – 29‘ Aluko, 79‘ (p) Evans)
Poslední zápas skupiny byl pro nás již nic neřešící, protože už jsme měli zajištěný postup ze skupiny. Tento turnaj beru spíše jako možnost rozehrát mladé pušky, popřípadě hráče, kteří málo hrají. Dokázali jsme tedy vyhrát skupinu a jasně jsme postoupili. Problémem by mohlo být vyloučení Richarda Keogha.
Obrázek

Obrázek
Obrázek
Obrázek

• Na zářijový sraz reprezentací byli nominováni: Tawanda Chirewa (Zimbabwe), Alex Graham (Kypr „21“), Rio Oudnie-Morgan (Severní Irsko „19“), Jesse Ayoola (Polsko „21“), Elliot Bonds (Guayana), Rekeem Harper (Jamajka), Janoi Donacien (Svatá Lucie).
  • Na listopadový sraz reprezentací byli nominováni: Idris El Mizouni (Tunisko), Lee Evans a Wes Burns (Wales), Cameron Burgess (Austrálie).
  • V kabině se nálada pomalu zlepšuje.
    Obrázek
  • Mínění vedení se mírně zlepšuje.
    Obrázek
  • I fanoušci mě začínají mít rádi.
    Obrázek
  • Finanční situace klubu je stále stejná.
    Obrázek
  • Náš další program:
    Obrázek
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
to vonTrips: Díky za reakci. S taktikou zatím teda docela bojuji. Snažím se najít tu nejvhodnější taktiku, která týmu bude sedět. Těm remízám se taky občas divím, jsou to problémy v koncovce. Teď to vypadá, že budu hrát 4-2DZ-3-1, ale uvidíme, jak dlouho nám to vydrží.
Posily jsou fajn, minimálně dle jména. Bohužel zatím se neúplně každá chytla. Hlavně teda zatím Wyke je pro mě obrovským zklamáním...

to dexter07: Snad mě to chytí a opravdu u toho vydržím. V posledních letech se mi vždycky povedlo uhrát nějakým 8 sezón. Uvidíme, jak daleko to dotáhnu, ale doufám, že neskončím dříve než se s týmem dostanu alespoň do Premier League.

to Barth: Vybrat si tým je pro mě vždycky asi to nejtěžší. Hodně jsem ještě přemýšlel nad Prestonem NE, ale nakonec vyhrál Ipswich s českou stopou a jedním velmi zajímavým ofenzivním hráče, kterého znám díky jednomu youtuberovi. Snad se povede vydržet a dostat alespoň do Premier League.

Re: Návrat na piedestal #2

6
tak místní držák deníků/kanceláří je zpět, čili je tutovka, že tu koncem sezony zůstane aspoň jeden aktivní počin :) tentokrát sis vybral mě o něco bližší celek (pamatuji si, jak jsem to jejich logo vídal v nějaké staré FIFY, takže hodně štěstí), čili tu a tam určitě nahlédnu a třeba se i ozvu, protože anglický systém je mi bližší než ten rumunský

bez mučení přiznám, že z hráčů neznám snad nikoho, takže se do bližšího hodnocení pouštět nebudu, nicméně výsledky zatím slušné - v lize dvě prohry a oba poháry zatím bez, tak ať se daří i nadále :)
Obrázek

Návrat na piedestal #3

7
League One
18. kolo: Ipswich Town – Cheltenham Town 4:1 (27‘ Jackson, 29‘ McNeill, 71‘ (p) Webster, 75‘ Robson – 54‘ Nlundulu)
Předvedli jsme další kvalitní výkon. Myslím si, že jsme konečně nalezli optimální strategii pro to, abychom uspěli. Škoda jen inkasované branky. Opět jsme přehráli kompletně soupeře, zajímavější to je, že Cheltenham před zápasem okupoval příčky zajišťující přímý postup.
Obrázek

19. kolo: Exeter City – Ipswich Town 0:1 (59‘ (p) Webster)
Dokázali jsme teda nějakým způsobem zvítězit, což je teda fajn. Ale ten výkon byl poněkud horší. Nedali jsme jednu penaltu a o 20 minut pak později Charlie Webster penaltu proměnil. Máme tři body, ale…
Obrázek

20. kolo: Ipswich Town – Fleetwood Town 2:0 (9‘ Cain, 66‘ McNeill)
Po vypadnutí ze všech pohárů se plně můžeme soustředit na naše zápasy ligy. Povedlo se potvrdit naše vítězství na půdě Exeteru a držíme díky tomu i pozici v boji o postup. Začíná se tak konečně asi naplno projevovat síla našeho týmu.
Obrázek

21. kolo: Ipswich Town – Peterborough United 1:1 (3‘ McNeill – 86‘ Kyprianou)
Souboj s lídrem ligy byl velmi náročný. Dlouho jsme vedli, ale nedokázali jsme vedení udržet. Bohužel jsme ztratili body, což je problém. Tento zápas jsme pro nás považoval za klíčový, protože jsme mohli stáhnout náskok právě Peterborough.
Obrázek

22. kolo: Wycombe Wanderers – Ipswich Town 0:2 (26‘ Edwards, 58‘ Edmundson)
Dokázali jsme opět přidat další tři body. Sice jsme zrovna nepředvedli nejobdivuhodnější výkon, ale nakonec to stačilo k vítězství. Bohužel se nám ale opět zranil Connor Chaplin, který bude absentovat až 2 týdny.
Obrázek

23. kolo: Ipsiwch Town – Oxford United 0:2 (11‘ (VG) Donacien, 89‘ Murphy)
Přesně takovýmto zápasům já říkám „zápas blbec“. Vše rozjela nešťastná vlastní branka bek Donaciena. Pak to bylo hodně náročné, protože se hosté zatáhli. My jsme vstřelili neregulérní branku, kterou rozhodčí odvolal a poté, když jsme vrhli vše za srovnáním, jsme dostali nakonec přeci jen ještě branku a bylo rozhodnuto. Nakonec nás i hosté přeci jen přehráli.
Obrázek

24. kolo: Portsmouth – Ipswich Town 1:1 (10‘ Scarlett – 59‘ McNeill)
Závěrečný zápas tohoto kalendářního roku jsme nedokázali zvítězit. Dokázali jsme ale alespoň bodovat, což je taky fajn. Závěr roku tedy dopadl neslavně, nakonec jsme se propadli na osmé místo, tedy mimo play-off o postup.
Obrázek

FA CUP
1. kolo: Ipswich Town – Maidstone United 7:3 (1‘, 22 a 61‘ (p) Chaplin, 3‘ Burgess, 37‘ a 59‘ Costelloe, 90+2‘ Harness – 33‘ Wanju-Smith, 75‘ a 90+3‘ Alabi)
Souboj nepovažuji tolik za směrodatný, protože soupeř byl až z páté ligy, tudíž o několik úrovní níže. Předvedli jsme skvělý dominantní výkon. Někteří naši hráče se dokonce i konečně rozstříleli, že Conore, co? Skvělý výkon předvedl i Dara Costelloe.
Obrázek

2. kolo: Ipswich Town – Eastleigh 0:1 (73‘ McKiernan)
Tohle je teda velké zklamání. Byli jsme favoritem, ale tohle jsme prostě nezvládli. Nejhorší na tom je pak to, že jsme byli jasně lepším týmem, ve všem jsme dominovali. Takto jsme vypadli i z posledního poháru a můžeme se soustředit plně jen a jen na ligu.
Obrázek

Obrázek

CARABAO cup
3. kolo: Ipswich Town – Fulham 1:1-4:5pen. (63‘ (p) Chaplin – 40‘ Mitrovič; RP: Palhinha)
Při souboji s týmem z Premier League se naplno ukázalo to, že ještě nejsme dostatečně kvalitní. Sice jsme zápas dovedli až do penalt, ale jak… Nebýt povedené penalty Connora Chaplina, žádné penalty by nebyly. Bohužel Chaplin, ale hlavně pak Dominic Ball penaltu v rozstřelu neproměnili a v Carabao končíme.
Obrázek

Obrázek

Papa John’s Trophy
3. kolo: Ipswich Town – Northampton Town 0:1 (56‘ Eppiah)
Soutěž, ve které jsem nejvíce věřil v to, že bychom mohli něco dokázat a klidně ji i vyhrát, končíme velmi brzo. Tohle se nám vůbec nepovedlo. Díky tomuto se můžeme tedy klidně soustředit na ligu a zbývající poháry.
Obrázek

Obrázek

• Na listopadový sraz reprezentací byli nominováni: Edwin Agbaje (Irsko „19“), Finlay Corrigan (Wales „18“), Jesse Ayoola (Polsko „21“), Zanda Siziba (Nigérie „23“).
  • V kabině se nijak nálada zatím nezměnila.
    Obrázek
  • Vedení je zatím tak nějak spokojeno.
    Obrázek
  • Zlepšil se i názor fanoušků.
    Obrázek
  • Finanční situace klubu je taková jaká je, ale hodilo by se asi postoupit.
    Obrázek
  • Náš další program:
    Obrázek
___________________________________________________________________________________________________________
to Pajinos: Díky, tohle potěší. Na Anglii jsem se těšil, tak snad tady taky uspěju. Rozhodně mě nečeká nic lehkého. Jak je vidět z partu, ze všech pohárů jsme už vyletěli, ale alespoň se mohu plně zaměřit na ligu, protože letos je i mm cílem Champ.

Re: Návrat na piedestal #3

8
Tak typicky anglická liga no, kousek od play off a kousek od průměru. Tam se každý zápas počítá, ale je pravda, že tentokrát oproti Rumunsku mám aspoň trošku představu :D
Výsledky ale i tak slušný až na ty poháry to je škoda. Snad to do toho play off dotáhneš! :-)
And everyday I wake,I tell myself a little harmless lie, the whole wide world is mine

Re: Návrat na piedestal #3

9
Ligové výsledky podle mě špatné nejsou, teď se už soustředíš jenom na ligu, takže očekávám posun na příčky zajišťující PO 😉 u těch pohárů je to horší, jako FA a Carabao, no dobře, tam by nevyhrál, ale Papa Trophy ti udělalo krásné pápá, což je za mě škoda. Pokud se nepletu, jsou nějaké finanční odměny i za výhry v těchto pohárech ne?

Návrat na piedestal #4

10
Přestupy
  • Odchody:
    • Sotva se otevřelo přestupové okno, už od nás odchází někteří hráči. Oba se během podzimu neprosadili pořádně do sestavy. Sone Aluko odchází zpět do domoviny, do Rivers United v Nigérii, Aluko odchází za 4,2 tisíc liber. Druhým jmenovaným je pak Wes Burns, který odchází hledat nové cíle do USA. Burnse podepsalo Charlotte FC, a to za 100 tisíc liber (až 120 liber s bonusy).
    • Tomu jsme asi nakonec nemohli odolat. Dlouho se už kolem některých našich ochomýtá spousty agentů jiných klubů. Nakonec se tak stalo i u Georgea Edmundsona, který předváděl na pozici stopera excelentní výkony. I on sám projevil zájem odejít do věhlasnějších klubů. Nakonec se rozhodl pro Burnley, což je rozhodně přilepšení. George Edmundson odchází za 1,8 milionů liber.
    • Na hostování odchází: Gassan Ahadme (Bradford City).
    • V poslední den přestupů pak odchází ještě Matt Peeney, a to do Peterborough United za 100 tisíc liber.
  • Příchody:
    • Se startem přestupového období se povedlo přivézt hned dvě nové posily. Ani jsme za ně moc nezaplatili. Zadarmo nás posílil Cameron Evans, mladý stoper, a to ze Sligo Rovers. Druhou posilou pak je George Thomas z QPR, a to za 20 tisíc liber.
    • Povedlo se přivézt i Zane Monlouise, a to na hostování z Arsenalu.
    • Posilou, hodně do budoucna, je pak mladý stoper Kai Ludvigsen, ten přichází ze Swansea City, a to za 375 tisíc liber.
    • Jelikož nás trošku trápí některé posty, rozhodl jsem se ještě rozšířit naše řady. Přichází bek Matt Olosunde, mladý talentovaný Američan. Olosunde přichází za 32 tisíc liber z Prestonu North End.
      Defenzívu ještě rozšířil i Jared Harlock z Blacburnu Rovers. Harlock přichází za 300 tisíc liber.
    • V poslední den přestupů přichází ještě Ricky-Jade Jones, a to z Peterborough United za 475 tisíc liber.

EFL League One
25. kolo: Lincoln City – Ipswich Town 0:0
Vstup do nového roku se nám nepovedl. Sice jsme teda dokázali neprohrát, ale remíza, natož bez branek, pro nás nebyla úplně ideální. Navíc se asi jednalo o poslední zápas velké opory. Navíc v dnešním zápase se představilo i několik nových posil.
Obrázek

26. kolo: Ipswich Town – Morecambe 2:0 (31‘ Cain, 53‘ (p) Chaplin)
Tohle byl výjimečný zápas. Předvedli jsme skvělý výkon, hlavně pak v ofenzívě. Prosadili jsme si i z penalty, na rozdíl od soupeře. Morecambe kopali dokonce dvě penalty, ale obě vychytal náš Christian Walton, bravurní. Už i o Waltona se díky jeho skvělým výkonům motá spoustu lepších klubů.
Obrázek

27. kolo: Ipswich Town – Plymouth Argyle 0:1 (28‘ Edwards)
Tohle se teda hodně nepovedlo. Chtěl jsem dneska uhrát tři body, abychom konečně porazili někoho s popředí. Bohužel je z toho mírné zklamání, protože jsme se hodně natrápili v ofenzívě. Musíme se zlepšit od tohoto zápasu.
Obrázek

28. kolo: Oxford United – Ipswich Town 3:1 (26‘ Taylor, 51‘ a 58‘ Murphy – 38‘ Webster)
Tohle bylo další zklamání. V tomhle zápase jsme ale vůbec nebyli. Domácí byli jasně lepší a my jsme bohužel nic nepředvedli. Sice jsme dokázali vstřelit branku, ale bylo to tak nějak z ničeho. Je otázkou, jestli bychom dokázali i za normálních podmínek alespoň bodovat.
Obrázek

29. kolo: Ipswich Town – Accrington Stanley 3:1 (8‘ Chaplin, 46‘ Jackson, 90+4‘ Dasilva – 66‘ Hugill)
Povedlo i získat tři body, což bylo opravdu důležité. Problémem by mohlo být to, že Chaplin nedal penaltu v 18‘. Když hosté snížili, měli jsme namále. Povedlo se ale vedení udržet a dokonce jej i navýšit. Dobré tři body.
Obrázek

30. kolo: Cambridge United – Ipswich Town 2:1 (67‘ Okenabirhie, 80‘ Janneh – 30‘ Jones)
Tohle by debut Ricky-Jade Jonese. Ihned se prosadil, bohužel ale toto nepomohlo, v samotném závěru se nepovedlo udržet ani remízu a domácí zvítězili. Naše zápasy jsou prostě den a noc. Máme obrovský problém udržet stabilní výkony.
Obrázek

31. kolo: Ipswich Town – Sheffield Wednesday 1:2 (8‘ Jones – 32‘ Vaulks, 68‘ Hoppe)
Začínáme bít na poplach!!! Něco se děje, nedaří se nám. Pátá porážka v řadě rozhodně není to, co bychom chtěli předvádět. Sice jsme se dokázali vstřelit první branku, ale pak to bylo hrozné. Vypadá to, že nám odchod Edmundsona hodně uškodil.
Obrázek

32. kolo: Bristol Rovers – Ipswich Town 1:1 (5‘ Evans – 81‘ Wyke)
Navzdory špatným výsledkům jsme dokázali uhrát dneska alespoň remízu. Bylo to teda hodně, hodně náročné, protože domácí hráli asi i lépe. Musíme zase začít realizovat naše cíle, protože jinak to může pro klub, ba dokonce pro mě, velmi špatně.
Obrázek

33. kolo: Ipswich Town – Forest Green Rovers 2:0 (57‘ Costelloe, 90‘ Webster)
Konečně, tohle jsme přesně potřebovali. Bylo to vydřené, ale zasloužené vítězství. Sice jsem po poločase myslel opět na to nejhorší, ale ve druhé půli jsme zápas zvládli na jedničku. Musíme to ale potvrdit.
Obrázek

34. kolo: Milton Keynes Dons – Ipswich Town 1:0 (54‘ Barry)
Co to sakra je? Dneska teda hodně ovlivnil zápas Monlouis, poté co se nechal vyloučit. Ale i tak… Měli jsme několik šancí na to, abychom vstřelili branku. Neuspěli jsme ale, tudíž jsme dnes opět a zase bez bodů.
Obrázek

• Skončil CARABAO cup.
    Obrázek
  • V kabině je to tak nějak všelijak.
    Obrázek
  • Vedení je spokojeno.
    Obrázek
  • Fanoušci jsou už docela znepokojeni.
    Obrázek
  • Finance jsou zatím ještě dobré.
    Obrázek
  • Náš další program:
    Obrázek
_________________________________________________________________________________________________________________
to dexter07: zatím to teda nevypadá úplně růžově. Přišlo na nás zrovna velmi špatné období a začíná se nám dokonce lehce vzdalovat i play-off. Ale nesmíme se vzdát... Anglická fotbalová síť, ať už s poháry či mládeži, je zajímavá i pro mě. Stále ale doufám, že prostě to play-off nějak uhrajeme a i postoupíme.
to vonTrips: za jakékoli vítězství v poháru je i finanční odměna. Je pravdou, že v FA CUP a i CARABAO cup jsem nečekal ve vítězství, ale doufal jsem, že uděláme nějaký zajímavý výsledek. Papa John byla skvělá příležitost hned vybojovat trofej, ale prostě se to nepovedlo...... Teď se plně soustředíme na ligu a nic víc. Důležité bude prostě to nějak uhrát alespoň na play-off.

Re: Návrat na piedestal #4

11
no, při pohledu na ty výsledky a vyrovnanou tabulku si aspoň připomenu, proč jsem v Anglii nevydržel déle než sezonu (za West Ham, loni při mém nejdelším savu a to jsem ještě simuloval zápasy a nechával na asistentovi, kterému se dařilo více než mě :D), fakt tě obdivuju, že sis to zvolil dobrovolně, snad tě vedení a fanoušci podrží a nebude problém no, když máš za cíl postoupit do playoff, které je zatím celkem vzdálené (i když při pohledu na program je těch kol ještě až až)

ale zase ty poháry a práce s mzdovým rozpočtem by mohli sehrát malou roli ... a ta kabina, no to potěš "pánbů", solidní mateřská školka s těmi problémy :D jinak některé screeny (konkrétně třeba statistiky týmů u ligy, předtím ty klubové vize třeba) jsou trošku horší na čtení, asi jsi omylem nahrál malý rozměr - ale to je jen detail, nic to nemění na celkovém dojmu, který je dobrý :) tak ať je závěr sezony vydařenější a vyletíš vzhůru a come on Tractor Boys! (zrovna včera jsem začal sledovat Clarksonovu farmu, kde si v prvním díle koupí Lamborghini traktor :D)
Obrázek

Návrat na piedestal #5

14
EFL League One
35. kolo: Ipswich Towwn – Burton Albion 3:1 (17‘ McNeill, 21‘ a 33‘ Chaplin – 14‘ Powell)
V zápase s posledním týmem tabulky jsme předvedli dobrý výkon. Bohužel ve druhé půli už jsme sice nepřidali branku, ale udrželi jsme to. Začínáme být ale trošku pod tlakem, protože se potřebujeme dostat v závěru alespoň do play-off.
Obrázek

36. kolo: Bolton Wanderers – Ipswich Town 4:1 (38‘, 73‘ a 76‘ Charles, 66‘ Bödvarsson – 52‘ McNeill)
Tohle byla naprostá tragédie. Ve druhé půli jsme předvedli snad nejhorší fotbal na světě. Ať už obrana či brankář předváděli minelu za minelou. Naprostá tragédie a je tak čas do toho opět sáhnout, protože jinak se tam, kam chceme, prostě nedostaneme.
Obrázek

37. kolo: Ipswich Town – Shresbury Town 2:2 (56‘ Jackson, 84‘ Ladapo – 42‘ Leahy, 63‘ Bowman)
Může mi to už někdo konečně vysvětlit? Jak můžeme předvádět takové výkony? Začínám se obávat, že nebudeme schopni uhrát ani to play-off. Dneska jsme museli dvakrát dotahovat a málem jsme i prohráli, nebýt štěstí.
Obrázek

38. kolo: Barnsley – Ipswich Town 2:2 (62‘ (p) Aitchinson, 75‘ Andersen – 3‘ McNeill, 90+2‘ Jones)
Dneska jsme naprosto vydřeli remízu, ale jsem dosti nespokojen. Dlouho, opravdu dlouho jsme vedli, vypadalo to dobře. Bohužel se to nepovedlo udržet, udělali jsme několik chyb a máme tak jenom bod. Osm kol před koncem, je to jasné, play-off to nebude.
Obrázek

39. kolo: Derby County – Ipswich Town 2:4 (8‘ Dobbin, 69‘ (p) Collins – 31‘ McNeill, 38‘ Jones, 41‘ (VG) Cashin, 86‘ Harness)
Možná klíčové vítězství, protože by zrovna tohle mohlo nabudit tým za cestou do play-off. Povedlo se vyhrát, předvedli jsme dobrý výkon. Ztrátu na play-off příčky jsme najednou stáhli na 3 body, vypadá to najednou nadějně.
Obrázek

40. kolo: Ipswich Town – Wycombe Wanderers 2:0 (64‘ Chaplin, 78‘ Cain)
Zase jsme o kus blíže. Zvládli jsme další zápas a vyhráli jsme. Sice jsme dokázali zápas rozhodnout až ve druhém poločase, ale přeci jen se to povedlo. Možná se nám konečně povedlo najít ideální sestavu a i taktiku.
Obrázek

41. kolo: Cheltenham Town – Ipswich Town 1:3 (56‘ Hamilton – 60‘ Vincent-Young, 70‘ Jones, 82‘ Cain)
Povedlo se připsat si další vítězství. Sice jsme všechno předvedli až v samotné druhé polovině zápasu, ale i tak to stálo za to. Povedlo se otočit vývoj zápasu, což je pro nás dosti povzbuzující. Závěr ligy se blíží, pomalu se přibližujeme vysněnému play-off.
Obrázek

42. kolo: Ipswich Town – Charlton Athletic 5:4 (42‘ Harness, 45‘, 50‘, 60‘ (p) a 80‘ McNeill – 6‘ Rak-Sakyi, 13‘ S. Sessegnon, 35‘ Jebbison, 70‘ Morgan)
Diváci si tenhle zápas užili, protože tohle bylo něco. Prohrávali jsme dokonce o tři branky, ale ještě ke konci poločasu jsme snížili, pak jsme celý zápas otočili. Geniální výkon pak předvedl Charlie McNiel, který vstřelil hned čtyři branky.
Obrázek

43. kolo: Ipswich Town – Port Vale 1:0 (88‘ (p) Evans)
V minulém zápase jsme zažili přestřelku, nyní jsme zažili velmi hubený zápas na branky. Dlouho to vypadalo na to, že se nedočkáme žádné branky. Dokázali jsme zvítězit, což je důležité. Navíc jsme se dneska dostali konečně zase na místo zaručující play-off.
Obrázek

44. kolo: Peterborough United – Ipswich Town 0:1 (6‘ (p) Chaplin)
V minulém kole jsme díky penaltě vyhráli doma, dneska se to povedlo na půdě prvního celku tabulky. Poté jsme celý zápas zvládli dohrát tak, aniž bychom inkasovali. S bojem o postup přes play-off to vypadá dobře.
Obrázek

45. kolo: Ipswich Town – Exeter City 2:1 (6‘ a 18‘ McNeill – 62‘ Sparkes)
Zvládli jsme to! Dnešním vítězstvím jsme si zajistili účast v play-off o postup, což bylo cílem. V první půli jsme hráli skvěle, ale bohužel se už ve 25‘ nechal vyloučit Dominic Ball, který dostal přímo červenou za hrubý faul. Závěr sezóny bude ještě zajímavý.
Obrázek

46. kolo: Fleetwood Town – Ipswich Town 2:1 (34‘ Muskwe, 38‘ Earl – 16‘ Thomas)
Závěrečný zápas jsme nezvládli, ačkoli nám to nijak nakonec neublížilo. Prohráli jsme zápas, ale naštěstí to neznamená nic, jenom jsme si prohodili umístění s jedním celkem. Výhra by pro nás byla o něco povzbuzující, ale z celkového hlediska jsem spokojen. Sezónu tedy zakončujeme na čtvrtém místě a vyhlížíme souboj v play-off.
Obrázek
Obrázek

Play-off o postup, semifinále, 1. zápas: Ipswich Town – Portsmouth 2:1 (69‘ McNeill, 75‘ Jackson – 62‘ Scarlett)
První zápas jsme zvládli, ale nebylo to úplně nic moc lehkého. Dlouho to vypadalo na nudný bezbrankový zápas, ale nakonec se ve druhé půli povedlo vstřelit několik branek. Odveta bude náročná, ale je to v našich silách. Problémem ale je zranění George Thomase, který bude chybět až 4 týdny.
Obrázek

Play-off o postup, semifinále, 2. zápas: Portsmouth – Ipswich Town 1:1 (43‘ Curtis – 50‘ Burgess)
Povedlo se uhrát postupový výsledek, což nám stačilo. Stačilo jen a jen neprohrát, takže úkol splněn. Finále o postup tak bude s naší účastí, což je skvělý počin. V zápase jsme ale lepším týmem nebyli, povedlo se nám tak alespoň být shodnými soupeři.
Obrázek

Play-off o postup, finále: Plymouth Argyle – Ipswich Town 0:1 (56‘ McNeill)
My jsme to dokázali! Letos jsme poprvé porazili Plymouth a hned je to to nejdůležitější vítězství v této sezóně. Dokázali jsme tedy postoupit do Championship. Očekával jsem všechno, ale tohle jsem nakonec nečekal. Nám se povedla jedna jediná akce a to stačilo.
Tuhle sezónu nakonec považuji přeci jen za úspěšnou, jelikož se povedlo postoupit do druhé nejvyšší soutěže. Sezóna to byla ale dost podivuhodná, kolikrát už jsem nás odepisoval v boji o postup. Z všech pohárů jsme vypadli poměrně brzo. Ale je to super…
Obrázek

Hodnocení posil
  • Pozitivní
    • Charlie McNeill – Škoda, že je u nás jen na hostování. Výborný útočník, nejlepší střelec týmu.
    • Charlie Webster – Možná nejlepší záložník v týmu. Problémem je, že u nás není nastálo.
    • Zane Monlouis – Potřebujeme hráče jako je Monlouis. Ideální stoper pro velký klub. Jediný problém je, že je u nás na hostování. Takového hráče chceme…
    • Matt Olosunde – Konečně posila na kraj obrany. Tohoto hráče jsme zkoumali dlouho. Výtečný kraj obrany.
  • Neutrální
    • Jake Cain – Tohle je takové zvláštní. Předváděl velmi dobré výkony, ale zároveň to bylo takové nemastné neslané.
    • Cole Dasilva – Tohle byl skvělý univerzál na obě strany obrany. Normální univerzál.
    • Cameron Evans – Jeden z mnoha stoperů. Nepovedlo se mu vybojovat místo v sestavě, ale rozhodně mu dáme šanci.
    • George Thomas – Aby z něj byl „průser“, musel by úplně zklamat. Má ještě šanci, ale prostě musí…
    • Ricky Jade-Jones – K tomu, aby byl hvězda, mu chyběli jen to, aby dával více branek a více se prosazoval. Další sezóna by mohla patřit jemu.
  • Negativní
    • Dara Costelloe – Tohle se úplně nepovedlo. Má velký potenciál, ale bohužel se neprosadil.
    • Max Robson – Tohle je přesně to, co jsme nechtěli. Vynikající talentovaný fotbalista, který se neprosadil ani pořádně na lavičku. Bylo to dosti zklamání.
    • Charlie Wyke – Tohle je obrovské zklamání. Čekal jsem, že se Wyke bude tahounem, ale zklamal.
Abraham Odoh, Kai Ludvigsen a Jared Harlock nehodnocen.

• Letošní nástup z akademie.
    Obrázek
  • Na březnový sraz reprezentací byli nominováni: Nico Valentine (Jamajka „20“), Alex Graham (Kypr „21“), Rio Oudnie-Morgan (Severní Irsko „19“), Dara Costelloe (Irsko „21“), Jesse Ayoola (Polsko „21“), Cameron Evans (Wales „21“), Lewis Ridd (Wales „19“), Finlay Corrigan (Wales „18“), Panutche Camará (Guinea-Bissau), Tawanda Chirewa (Zimbabwe), Elkan Baggot (Indonésie), Janoi Donacien (Svatá Lucie), Rekeem Harper (Jamajka).
  • Na červnový sraz reprezentací byli nominováni: Jesse Ayoola (Polsko „20“).
  • Skončila Papa John’s.
    Obrázek
    Skončil FA CUP.
    Obrázek
  • Hráčem měsíce League One za měsíc duben se stal Charlie McNeill.
    Obrázek
    Já jsem vyhrál Manažera měsíce za duben.
    Obrázek
  • Přehled sezóny.
    Obrázek
    Obrázek
    Obrázek
    Obrázek
    Obrázek
    Obrázek
    Obrázek
    Obrázek
  • Obchodní souhrn.
    Obrázek
  • V kabině již panuje dobrá nálada.
    Obrázek
  • Vedení je velmi spokojeno.
    Obrázek
  • Fanoušci jsou velmi potěšeni.
    Obrázek
  • Finance jsou, i díky postupu, v pořádku.
    Obrázek
Obrázek
______________________________________________________________________________________________________________________________________
to Pajinos: Sezóna to nebyla úplně nejjednodušší, ale dopadlo to nakonec dobře. Traktoři to zvládli!!!!
to Tyrioak: nakonec to dopadlo dobře. Povedlo se to vysněné play-off, které jsme zvládli. Nakonec...
to vonTrips: Play-off se povedlo. Je to tam!!!

Re: Návrat na piedestal #5

15
Velká gratulace k postupu. Jasně jsi ukázal, že to co se počítá, je vždy až ten konečný výsledek a ty průběžné mohou být irelevantní. Postupem do PO a hlavně vítěznou jízdou v PO jsi jasně ukázal, že všechny porážky v sezóně jsou zapomenuty a nyní hurá do Championship! Posílit kádr, klidně zase nějaké hostovačky a hlavně urvat místo zaručující (ideálně bezproblémovou) záchranu 😉👍

Re: Návrat na piedestal #5

16
Gratuluji k postupu, teď bude záležet jak zvládneš sestavit tým do Championshipu. S podobnou kvalitou kádru by to měl být klidný střed, když zvládneš posílit, tak boj o play-off by nemusel být nereálný ;) Z týmů PL se dají sehnat zajímavé hostovačky....

Návrat na piedestal #6

17
Cíle a vize klubu
Po postupu do Championship bylo nadmíru jasné, že se změní nějakým způsobem požadavky od našeho vedení, i požadavky fanoušků.
Nejprve bychom se měli podívat na to, co po mě vlastně žádá vedení klubu, v čele s Michaelem O’Learym. Letošní sezóna bude navíc hodně důležitá, protože na konci sezóny mi vyprší smlouva, tudíž se bude rozhodovat o mé budoucnosti. Musíme tedy plnit, co nejúspěšněji to jde.
Ačkoli na schůzi bylo hned několik nových požadavků, povedlo se mi zrušit požadavky na obranný fotbal a protiútoky. Rád bych zůstal u toho, co jsme hráli loni.
Poté jsme se shodli na tom, že máme podepisovat hráče do 33 let (nad 33 let, maximálně 1letý kontrakt). Toto by nemuselo být problémem, protože se zaměřuji déle na práci s juniory. S tím pak asi souvisí i požadavek ohledně smluv pro hráče, základem je podepisovat je minimálně na dva roky.
Požadavkem ohledně financí nebyly také překvapením. Naší jedinou šancí je to, že budeme nějakým způsobem navyšovat reputaci a pověst klubu. Samozřejmostí je i práce se mzdami.
Ohledně této sezóny je pak požadováno to, abychom nesestoupili. Není nic důležitější než tento úkol, musíme to nějakým způsobem uhrát. Nevím, co si představit pod tím, že máme být konkurenceschopní v pohárech… Co přesně to znamená, to nevím.
Trošku mě zklamal plán na roky dopředu, páč vedení nepožaduje vzestup klubu, ale pouze máme stále bojovat o záchranu, jen a pouze o záchranu.
Obrázek
To fanouškovská základna nezměnila své požadavky. Je jasné, že i fanoušci chtějí záchranu, a to jakoukoli. Následně je pak pro fanoušky hodně důležité být konkurenceschopný v souboji s Norwichem, pakliže je potkáme (takže pohár jedině).
Musíme hrát zábavný fotbal, ale přidat k tomu solidní defenzívu, což je lehce protichůdné, ještě musíme mít převahu na míči, což je taky zajímavé se spojením toho všeho. Stále je taky potřeba podporovat naší mládežnickou strukturu. Ať už zlepšovat zázemí, tak i hráče. Nebude to asi úplně nic lehkého…
Obrázek

Letní příprava
Ipswich Town – Stowmarket Town 3:0 (15‘ Graham, 66‘ (p) Chaplin, 80‘ Ahadmee)
Ipswich Town – Royal Antwerpy 0:2 (11‘ Fischer, 27‘ (p) Ávila)
Ipswich Town – Eintracht Frankfurt 1:4 (50‘ Yengi – 2‘ Lindstrom, 20‘ Smolčič, 33‘ Rode, 90+1‘ (p) Akman)
Ipswich Town – Jablonec 4:2 (9‘ Chaplin, 13‘ Edwards, 59‘ Aarons, 73‘ Jackson – 14‘ a 18‘ Ulrich)
Ipswich Town – Espanyol Barcelona 1:1 (13‘ Thomas – 39‘ Puado)
Ipswich Town – Valencia 2:3 (29‘ Aarons, 89‘ Jackson – 18‘ Račič, 37‘ (p) Duro, 86‘ André)
Ipswich Town – Almería 0:1 (41‘ Ramazani)
Ipswich Town – Calgary Villains Elite 15:0 (6‘ Chaplin, 12‘, 20‘, 26‘ (p) a 27‘ McNeill, 46‘, 53‘, 60‘, 69‘, 72‘ a 78‘ Ahadme, 64‘ Gosling, 76‘ Robson, 81‘ Harper, 90‘ Leigh)
Lincoln City – Ipswich Town 0:1 (73‘ Thomas)
Ipswich Town – Boston United 3:1 (6‘ a 12‘ Robson, 54‘ (p) Gosling – 40‘ Ahnqvist)
Ipswich Town – Billericay Town 3:0 (15‘ a 29‘ Jones, 25‘ Ahadme)
Obrázek
Co nám příprava ukázala a co jsme vlastně dělali? Potřeboval jsem si natrénovat i jiné rozestavení, obzvlášť nyní v Championship.To se docela povedlo. Navíc jsme si vyzkoušeli hned několik potenciálních posil a novinek.
V Tractor Cupu jsme skončili druzí, když jsme nestačili na Antwerpy. Poté jsme si ukázali, že na ty nejlepší ještě nemáme. Ale je v našem týmu potenciál potrápit i velké kluby. Závěr už pak jenom dolaďoval sestavu a případné možné odchody.

Přestupy

Obrázek
Championship
1. kolo: Ipswich Town – Sheffield United 0:3 (14‘ a 90+4‘ Brewster, 82‘ Jebbison)
Letošní premiéra v ligové soutěži nám úplně nevyšla. Měli jsme však před sebou velmi těžkého soupeře. Sheffield patří mezi jedny z adeptů na postup. Dlouho jsme vzdorovali, ale nakonec se hostujícímu celku přeci jen povedlo odemknout náš zámek před brankou.
Obrázek

2. kolo: Stoke City – Ipswich Town 3:0 (71‘, 85‘ a 88‘ Brown)
Tohle se zase nepovedlo. Dlouho, velmi dlouho to vypadalo, že bychom mohli udržet nulu vzadu. Ale bohužel jsme udělali jednu chybu v obraně a šlo to hned z kopce. Musíme se chyb vyvarovat a já musím upravit i herní pojetí.
Obrázek

3. kolo: Ipswich Town – Cardiff City 1:0 (35‘ McNeill)
Očekával jsem, že se nám nepovede zvítězit ani dnes, protože i Cardifff je výrazně lepším týmem. Předvedli jsme ale skvělý výkon, dokázali jsme vstřelit branku, první branku v Championship. Navíc jsme neinkasovali, což je ještě pozitivnější.
Obrázek

CARABAO cup
1. kolo: Ipswich Town – Peterborough United 1:1-6:5pen. (22‘ Gibson – 39‘ Camará)
To, že hned v prvním kole dojdeme do penalt, jsem teda nečekal. Důležitější pro nás ale je to, že jsme dokázali postoupit. Jediná penalta, kterou neproměnil soupeř, přímo Kyprianou, se tak zapsala do nepříjemných dějin poháru. O postupu tak rozhodli dva penaltoví aktéři, kteří se před rozstřelem necítili úplně v pohodě.
Obrázek

2. kolo: Ipswich Town – Bournemouth 0:2 (2‘ Solanke, 79‘ Tavernier)
Naše pouť v Carabao Cupu končí opět poměrně brzo. Nepovedl se nám souboj s konkurentem z ligy a nedokázali jsme dnes opět vstřelit branku. Myslím si, že zápas rozhodla velmi brzká branka hostujícího celku. Pak už jsme nedokázali zápas zvrátit.
Obrázek
Obrázek

• Na zářijový sraz reprezentací byli nominováni: Phillip Clarke (Anglie „19“), Rio Oudnie-Morgan (Severní Irsko „19“), Joe Flynn-Bohan (Irsko „18“), Tawanda Chirewa (Zimbabwe), Bayli Spencer-Adams (Guayana), Rekeem Harper a Rolando Aarons (Jamajka), Janoi Donacien (Svatá Lucie), Alex Graham (Kypr „21“), Seydil Touré (ČR „21“), Jesse Ayoola (Polsko „21“), Elkan Baggott (Indonésie).
  • V kabině je poměrně slušná atmosféra.
    Obrázek
  • Vedení je zatím stále spokojeno.
    Obrázek
  • Fanoušci jsou, naštěstí, spokojeni.
    Obrázek
  • Finanční situace je naštěstí velmi dobrá.
    Obrázek
  • Náš další program:
    Obrázek
________________________________________________________________________________________________________________________
to vonTrips: bylo to náročné, ale postup jsme urvali. Léto jsem možná úplně ohledně posil nezvládl. Ale letos jdeme na záchranu. Je mi fakt jedno jaká. Hostovačky se dotáhnout nakonec nepovedli.
to Tyrioak: Pokud to bude střed tabulky, bylo by to super. Jedeme na ZÁCHRANU!

Návrat na piedestal #7

19
Championship
4. kolo: Ipswich Town – Peterborough United 1:3 (90+4‘ Evans – 3‘ (p) Marriot, 48‘ Fisher, 56‘ Taylor)
Tohle byla potupa. Hráli jsme naprosto tragicky, nedalo se na to dívat. Zápas ovlivnila penalta z úplného začátku zápasu, pak to s námi šlo z kopce. Jediným pozitivem pak byl úspěšný pokus Cama Evanse, svátečního střelce.
Obrázek

5. kolo: Coventry City – Ipswich Town 1:0 (9‘ Sheaf)
Tohle bude extra těžká sezóna. Dnešní zápas se nám opět nepovedl, opět jsme ani branku nevstřelili. Tohle pro nás měl být důležitý zápas, poněvadž Coventry patří mezi horší kluby a povětšinou bojuje o záchranu.
Obrázek

6. kolo: Sunderland – Ipswich Town 1:0 (58‘ Duffy)
Smůla se nám lepí na paty a opět nezískáváme ani bod. Byli jsme ale velmi blízko, protože domácí Sunderland skóroval ze závaru, velmi nepřehledné situace (navíc se jednalo o odražený míč). Každopádně je třeba něco změnit, jinak si opravdu neškrtneme.
Obrázek

7. kolo: Brighton&Hove Albion – Ipswich Town 0:0
Přešli jsme na jinou herní strategii a povedlo se z toho na půdě silného celku ligy vydřít bezbrankovou remízu. Je to pro nás lepší než nic, ale doufám, že se budeme zlepšovat. Naším hlavním problémem je absence pořádného útočníka, McNeill už prostě na tuto úroveň nestačí. Navíc se nám opět zranil Zane Monlouis, chybět bude až 4 týdny.
Obrázek

8. kolo: Ipswich Town – West Bromwich Albion 0:2 (17‘ Scarlett, 23‘ Diangana)
Dneska jsme se nějak zapomněli v útrobách stadionu, prakticky první půlhodinu jsme na hřišti vůbec nebyli. Až teprve po menších herních změnách se začal můj tým objevovat na hřišti. Každopádně vím, kde se nás bota nejvíce tlačí. Máme nejhorší útok v lize a zatím i jednu z nejhorších obran.
Obrázek

9. kolo: Ipswich Town – Middlesbrough 2:0 (50‘ Thomas, 90+3‘ Jones)
Tohle je přesně to, co jsme potřebovali. Byli jsme už ve velmi nepříjemné pozici, ale povedlo se nám dneska, nutno podotknout, že zaslouženě, zvítězit. Sice jsme rozhodli až ve druhé půli, ale stačilo to. Ricky-Jade Jones branku dal a na jednu nahrál, rozhodl dnešní zápas.
Obrázek

10. kolo: Nottingham Forest – Ipswich Town 3:1 (8‘ Longstaff, 61‘ a 80‘ Gibbs-White – 82‘ Jackson)
Proti Nottinghamu jsme bohužel moc šancí neměli. Jedná se o celek, který je bohužel součástí hlavních favoritů na postup. Udělali jsme v zápase pár chyb, což nás nakonec stálo body. Situace je tak velmi nepříjemná, poněvadž opět padáme do sestupových vod.
Obrázek

11. kolo: Wigan Athletic – Ipswich Town 2:0 (17‘ Shinnie, 83‘ Stephenson)
Tohle se zase nepovedlo. Opět jsme dneska nezískali žádné body. Soupeř to ale měl být v našich silách. Ukazuje se ale naše největší slabina, a to je v současnosti dávání branek. Obrana funguje docela dobře, ale branky nejsou.
Obrázek

12. kolo: Ipswich Town – Millwall 1:0 (81‘ Ahadme)
Povedlo se alespoň dneska zase zvítězit, což je pro nás dobrou zprávou. Sice si myslím, že zápas hodně rozhodla červená kartu hostujícího Fornahe ze 44‘. A to ještě v závěru neproměnil Chaplin penaltu. I tak je to zatím tak nějak všelijaké…
Obrázek

13. kolo: Ipswich Town – Blackpool 2:1 (12‘ Ahadme, 29‘ Thomas – 90+4‘ Yates)
Nebylo to úplně jednoduché utkání, ale důležité je, že jsme dokázali i tak zvítězit. První poločas patřil nám, ale ve druhém jsme lehce vypadli z tempa. V závěru zápasu jsem pak už očekával, že se nestane nic. Škoda té inkasované branky.
Obrázek

• Na říjnový sraz reprezentací byli nominováni: Rio Oudnie-Morgan (Severní Irsko „19“), Tawanda Chirewa (Zimbabwe), Elkan Baggot (Indonésie), Alex Graham (Kypr „21“), Seydil Touré (ČR „21“), Jesse Ayoola (Polsko „21“), Edwin Agbaje (Irsko „21“), Janoi Donacien (Svatá Lucie).
  • V kabině je už dobrá nálada.
    Obrázek
  • Vedení je spokojeno.
    Obrázek
  • I fanoušci jsou spokojeni.
    Obrázek
  • Trošku nám padají finance.
    Obrázek
  • Náš další program:
    Obrázek
_________________________________________________________________________________________________________________________________
to Tyrioak: Rozestavení 4-2-3-1 se snaží praktikovat asi celou dosavadní kariéru za Ipswich. Sice to občas upravím, ale jinak převážně se snažím držet... Ty finance jsou zvláštní, protože se pomalu dostáváme do nepříjemných čísel. Nevím, jak to bude s tou záchranou, asi to bude těžké ještě... Doufám, že se příští roky vydrápeme i do Premier League.

Re: Návrat na piedestal #7

20
Koukám, že máš úplně stejný problém jako já. Taky nejsem schopný dát gól v zápasech kdy jsem lepší. Hra nevypadá špatně, ale koncovka je tragédie. Soupeřům stačí daleko méně šancí. V klidu ukopej tuhle sezonu a stabilizuj kádr. Vyhlédni si útočníka a bude to o ničem jiném 😉
Odpovědět

Zpět na „Manažerské zápisníky“