Návrat na piedestal #8

22
Championship
14. kolo: Birmingham City – Ipswich Town 1:1 (50‘ Bacuna – 47‘ Jones)
Dlouho jsem doufal v to, že bychom mohli uhrát bezbrankovou remízu. Ale dokázali jsme vstřelit branku, ale neudrželi jsme vedení. To, že jsme dneska inkasovali, byla dosti nešťastná náhoda. I tak ale bod bereme.
Obrázek

15. kolo: Bournemouth – Ipswich Town 2:0 (15‘ Solanke, 50‘ Shelvey)
Tohle bylo další zklamání. Opět jsme nebyli schopni předvést vůbec nic a opět jsme prohráli. Tentokrát jsme ale byli alespoň schopni něco ukázat alespoň před brankou soupeře. Bylo to ale k ničemu, poněvadž jsme neuspěli bodově.
Obrázek

16. kolo: Ipswich Town – Luton Town 0:1 (46‘ Warrington)
To, co jsme dneska předvedli bylo naprosto, ale naprosto děsivé. Nejenom, že jsme opět prohráli, ale ta inkasovaná branka mě bude strašit ještě dlouho. Dalším problémem pak bylo, že jsme nedokázali na tuhle podivnou branku reagovat.
Obrázek

17. kolo: Ipswich Town – Preston North End 2:1 (33‘ Thomas, 82‘ Jackson – 88‘ Riis)
Po delší době opět hrajeme proti celku, který nám je kvalitativně blíže. Povedlo se to, v co jsem doufal, poněvadž jsem tak nějak cítil, že bychom mohli zrovna dneska bodovat. Opět je ale škoda, že jsme inkasovali.
Obrázek

18. kolo: Oxford United – Ipswich Town 1:0 (15‘ Ndiweni)
Souboj dvou nováčků nedopadl tak, jak by se nám líbilo. Sice se nám nepovedlo uspět, opět jsme pořádně nevystřelili, ale alespoň se nám povedlo udržet nízký počet inkasovaných branek. Je to smutné, jelikož zrovna minulý zápas se nám docela povedl.
Obrázek

19. kolo: Huddersfield Town – Ipswich Town 2:3 (40‘ Lees, 90+1‘ Helik – 26‘ McNeill, 43‘ El Mizouni, 47‘ Jackson)
Tohle je paráda. Poprvé jsme dokázali vstřelit více než dvě branky, poprvé jsme zvítězili na půdě soupeře. To by mohlo být zlomem, po kterém se nám začne dařit a pravidelně bodovat, což nás přivede k vytoužené záchraně. V zápase se navíc zranil Matt Olosunde, chybět bude až 4 týdny.
Obrázek

20. kolo: Ipswich Town – Queens Park Rangers 3:1 (22‘ Jackson, 31‘ Jones, 34‘ Chaplin – 85‘ Johansen)
Pokračujeme v dobrých výkonech a dokonce se nám daří i střílet branky. Vypadá to, že vítězství na půdě soupeře s týmem udělalo zajímavé čáry. V prvním poločase jsme dominovali, v tom druhém se pak už zápas spíše jenom dohrával.
Obrázek

21. kolo: Hull City – Ipswich Town 2:0 (14‘ Estupiňan, 79‘ Roberts)
Bohužel dneska jsme to nezvládli. Proti Hullu to bylo z naší strany velmi jednoduché, hráli jsme dobře. Byli jsme možná nejlepším týmem v dosavadní kariéře, ale prostě jsme neuspěli v koncovce. Ukázala se tedy naše oprávněná kvalita.
Obrázek

22. kolo: Ipswich Town – Blackburn Rovers 1:0 (69‘ McNeill)
Tohle bylo zase velmi povedené. Povedlo se sice vstřelit jenom jednu branku, ale i to stačilo k tomu, abychom získali tři body. Problémem ale je zranění Conora Chaplina, který bude chybět tři týdny, což rozhodně není příjemné.
Obrázek

23. kolo: Ipswich Town – Swansea City 0:0
Souboj proti asi nejhoršímu týmu soutěže, alespoň dle tabulkového umístění, se nám úplně nepodařil. Udrželi jsme alespoň bezbrankovou remízu, což je taky asi pozitivní. Navíc Walton dneska chytil i penaltu.
Obrázek

24. kolo: Queens Park Rangers – Ipswich Town 2:1 (27‘ Richards, 69‘ Hugill – 72‘ Berry)
Na některé týmy začínáme potkávat již v odvetách, tak jako dnes. Tohle se nám ale nepovedlo, protože jsme nedokázali získat body. Byl bych rád i za remízu, ale nebylo to ani to. Máme za sebou přes polovinu zápasů soutěže, zatím jsme patnáctí se šestibodovým náskokem na zónu sestupu.
Obrázek

25. kolo: Middlesbrough – Ipswich Town 3:1 (4‘ (p) a 41‘ (p) McNair, 44‘ Kouyaté – 55‘ Ahadme)
Po prvním poločase bylo hotovo. Domácím se povedlo vstřelit hned tři branky, dvě z nich z toho penalty. Byl to velmi náročný první poločas. Po změnách v přestávce se nám povedlo brzo snížit, ale nic více se tak nestalo. Končíme tedy rok 2023 na osmnáctém místě s 27 body, čtyři body nad sestupem.
Obrázek

• Na listopadový sraz reprezentací byli nominováni: Janoi Donacien (Svatá Lucie), Elkan Baggott (Indonésie), Tawanda Chirewa (Zimbabwe), Charlie McNeill a Philip Clarke (Anglie „20“), Emmanuel Okunowo (Nigérie „20“), Alex Graham (Kypr „21“), Cameron Stewart (Severní Irsko „21“), Rio Oudnie-Morgan a Jake Whelan (Severní Irsko „19“), Jesse Ayoola (Polsko „21“), Matt Healy a Edwin Agbaje (Irsko „21“), Kai Ludvigsen (Wales „21“), Bayli Spencer-Adams (Guayana).
  • Před zápasem na Oxfordu jsem podepsal novou smlouvu v Ipswichi.
    Obrázek
  • Atmosféra v kabině je poměrně dobrá.
    Obrázek
  • Vedení je naštěstí se mnou spokojeno.
    Obrázek
  • Fanoušci jsou také spokojeno.
    Obrázek
  • Finance klubu jsou dobré, ale musíme zlepšit budoucnost.
    Obrázek
  • Náš další program:
    Obrázek
__________________________________________________________________________________________________________
to Tyrioak: Až na to, že nedáváme moc branek, je to docela dobré. Konečně jsme hodně odskočili ze zóny sestupu. Je to konečně o něco lepší. Doufám, že se nám povede udržet ta liga v této sezóně. Pak by mohli přijít lepší zítřky.
to vonTrips: Je to náročné, ale doufám, že se nám povede vydobít letos záchranu. Možná už v zimě přijdou pořádné posily a povede se nám vyskočit výše v lize.

Návrat na piedestal #9

24
Přestupy
  • Odchody:
    • Už pár dní byly domluveny některé odchody z našeho týmu. Kupříkladu se jedná o Grega Leigha, který vypadl ze sestavy a byl nespokojený. Jeho novým zaměstnavatelem se stal Portsmouth, který zaplatil 13 tisíc liber.
      Druhým je pak Richard Keogh, který zestárnul, a tak dostal šanci si ještě zahrát doma. Keogh posílí Sligo Rovers, a to za 2,5 tisíc liber.
      Posledním pak je Nick Hayes, který získal angažmá v Bournemouthu (WTF?). Bournemouth nám poslal 1,5 tisíc liber.
    • Na hostování odchází: Freddie Ladapo (Exeter City), Kyle Edwards (Wycombe Wanderers), Cameron Evans a Cole Dasilva (Lincoln City), Cillian O’Connell (Chatham Town), Harvey Griffiths (Wrexham), Max Robson (Bradford City), Rico Richards (Torquay United).
    • Opouští nás nakonec i Luke Berry, který se neprosadil do sestavy a byl velmi znepokojen. Nakonec odchází do USA, do San Jose Earthquakes, a to za rovných 150 tisíc liber.
    • Do Walsallu zamířil také Joe Pigott, který u nás nehrál. Walsall za něj zaplatil 35 tisíc liber.
  • Příchody:
    • Stejně jako odchody, domluvili jsme i posily. Jedná se třeba o Jacka Byrneho, který přichází z irského Shamrocku Rovers, a to zadarmo.
      Dalším je pak Jamal Lowe, kterého jsme vykoupili z Bournemouthu, a to za 1,5 milionů liber. Konečně přišel pořádný hráč na hrot.
      Poslední posilou podepsanou ještě před přestupovým období pak je Rico Richards z West Bromwich Albion, kam jsme poslali 500 tisíc liber.
    • V samotném závěru přestupového období jsme přivedli mladého stopera, který rozšířil konkurenci. Jedná o Godfreda Boakye, a to na hostování z celku Birmingham City.

Championship
26. kolo: Ipswich Town – Nottingham Forest 3:0 (4‘, 5‘ a 11‘ McNeill)
Toto bylo přímo geniální! Po deseti minutách bylo hotovo, předvedli jsme fantastický výkon. Ve druhé půli jsme spíše už jenom kontrolovali výsledek, ale stačilo to. Hned se ukázali dvě nové posily. Navíc porážka Nottinghamu se počítá, když právě soupeř bojuje o postup.
Obrázek

27. kolo: Millwall – Ipswich Town 1:1 (16‘ Voglsammer – 64‘ McNeill)
Tohle byl zvláštní zápas. Nejprve nám rozhodčí neuznali branku, dle dostupných záběrů to vypadalo, že udělal chybu. Následně Walton chytil penaltu, už druhou. Nakonec jsme dokázali vybojovat alespoň remízu, což nám asi dneska stačilo.
Obrázek

28. kolo: Ipswich Town – Wigan Athletic 2:0 (31‘ Lowe, 76‘ Ahadme)
Souboj s týmem z pásma sestupu jsme zvládli na výbornou. Tři body jsou naše a mohu s klidem říci, že jsme se dostali z toho nejhoršího. Už nejsme toliko ohroženi sestupem, teď už to bude, doufám, jenom klidný střed tabulky.
Obrázek

29. kolo: Blackpool – Ipswich Town 0:1 (19‘ Lowe)
Dnešním vítězstvím jsme jasně dokázali, že už se s námi nesmí počítat v boji o záchranu. Sice to letos bude už asi nuda, ale důležité je, že jsme se dostali do klidu. Sice nás v závěru začali soupeři už přehrávat, ale naštěstí se nám povedlo neinkasovat.
Obrázek

30. kolo: Peterborough United – Ipswich Town 1:2 (24‘ Burrows – 21‘ a 43‘ (p) Chaplin)
Dokázali jsme vyhrát i dneska, což je opravdu fantastické. Měli jsme ale štěstí, že se nám povedlo ještě před koncem poločasu zápas otočit. S tímto zápasem nám zavírá přestupové období a my jsme teď dokonce blíže bojům o postup než bojům o záchranu. Kdy by to byl řek ještě před startem sezóny.
Obrázek

31. kolo: Ipswich Town – Birmingham City 2:0 (73‘ (p) Chaplin, 84‘ (VG) Fuhr Hjelde)
Dámy a pánové!!! My začínáme normálně hrát legálně o postup… Ne, dobře, zklidníme se. My jsme dokázali zvítězit i dneska, což je velmi povzbuzující. O výsledku zápasu jsme rozhodli až v samotném závěru, díky penaltě a vlastní branky.
Obrázek

32. kolo: Ipswich Town – Sunderland 2:4 (2‘ a 44‘ Lowe – 79‘ Duffy, 86‘ Möller,90+3‘ Maatsen, 90+6‘ Pritchard)
Myslím si, že v Anglie pojem „Csaplárova past“ asi nikdo nezná. Ale my jsme do ní teda hodně padli. V první půli to bylo hodně dobré, ale v té druhé jsme úplně odpadli. Hlavně pak v posledních 15 minutách jsme úplně odpadli.
Obrázek

33. kolo: Ipswich Town – Brighton&Hove Albion 0:0
Bod ze zápasu s Brightonem asi bereme všemi deseti. Předvedli jsme velmi dobrý výkon, bohužel jsme ale nedokázali vstřelit branku. Oba zápasy s Brightonem právě skončili bez branek. Problémem ale je zranění Charlieho McNeilla, který bude absentovat až sedm týdnů (problémy se zády).
Obrázek

34. kolo: West Bromwich Albion – Ipswich Town 1:2 (43‘ Scarlett – 62‘ (p) Chaplin, 68‘ Ahadme)
Dneska jsme předvedli velmi dobrý výkon. Sice až ve druhé půli, ale stálo to za to. Před zápasem jsem doufal v alespoň zisk bodu, ale dneska jsme to rozjeli. Velmi klíčová výhra, protože nás posouvá zase o něco výše a do většího klidu ohledně záchrany.
Obrázek

35. kolo: Ipswich Town – Bournemouth 1:2 (43‘ (p) Chaplin – 15‘ Ferreira, 66‘ Solanke)
Tohle bylo teda hodně podivné. Sice jsme hráli dobře, ale nedokázali jsme proměnit žádnou naši pořádnou šanci. Bohužel jsme prohráli, což nás dosti mrzí. Ale o co nám vlastně jde, když už jsme se dokázali dostat do klidného středu tabulky. V zápase jsme ztratili Dominica Balla, chybět bude až 3 týdny.
Obrázek

FA CUP
3. kolo: Ipswich Town – Cambridge United 2:0 (2‘ Lowe, 36‘ Ahadme)
Vstup do posledního poháru se nám naštěstí povedl. Loňského ligového soupeře jsme zvládli porazit i poněkud pozměněné sestavě. Byl to skvělý výkon, ale opět pouze jen první poločas. V tom druhém se spíše jen dohrávalo.
Obrázek

4. kolo: Ipswich Town – Nottingham Forest 1:0 (43‘ Chaplin)
Zvládli jsme to a dokázali jsme postoupit. Tohle bylo hodně těžké utkání, hlavně teda pro nás. Dokázali jsme rozhodnout krátce před přestávkou. Ve druhé půli jsme teda převážně už jenom bránili a snažili jsme se neinkasovat. Ale povedlo se to…
Obrázek

Obrázek
  • V kabině panuje dobrá nálada.
    Obrázek
  • Vedení je velmi spokojené.
    Obrázek
  • Fanoušci jsou velmi spokojení.
    Obrázek
  • Finanční situace je dobrá, na konci sezóny bude ale lepší.
    Obrázek
  • Náš další program:
    Obrázek
____________________________________________________________________________________________________________________________
to Tyrioak: Vypadá to na klidný střed tabulky. Opravdu klidný střed tabulky a klidná záchrana.

Re: Návrat na piedestal #9

26
No tak paráda, záchrana už v podstatě proběhla, teď už jen ladit taktiku a tým na příští sezonu. Vyhlédnout si pár posil, připravit se na prodej nepotřebných a další sezonu se zas o kousek posunout.... Taky být připraven na prodej klíčových hráčů, protože mě musím říct docela vykradli 😁

Re: Návrat na piedestal #9

27
stejně jako u kolegy z Barrow i zde dopředu gratuluji k udržení Champu :) máte můj respekt, já si tam vždy našel tolik skvělých týmů, za které bych to rozjel, ale neměl jsem odvahu

finance držíš relativně zdravé a vůbec ti nezávidím, že ti vedení stanovilo tolik preferencí, jak chtějí, abys hrál - já jsem se to vždy snažil dostat pryč, ale povedlo se mi to snad jednou

hodně zdaru do dalších kol a rovnou i příští sezony (vzhledem k syndromu druhé sezony)
Obrázek

Návrat na piedestal #10

28
Championship
36. kolo: Luton Town – Ipswich Town 1:1 (45+1‘ Adebayo – 79‘ Evans)
Udělali jsme dneska jednu chybu, a díky ní jsme přišli o tři body. Na druhou stranu, povedlo se nám srovnat zápas, takže jsem asi spokojený. Zápas to však byl ale vyrovnaný, takže je remíza pro oba celky spravedlivá. Každopádně můžeme konstatovat, že na případný boj o postup je to už asi daleko, za to však k případnému sestupu však taky.
Obrázek

37. kolo: Preston North End – Ipswcih Town 0:2 (31‘ a 65‘ Byrne)
Předvedli jsme další skvělý výkon, obzvláště pak Jack Byrne exceloval. Preston se tak stává jeden z dalších týmů, se kterým jsme ani jednou letos neprohráli. Navíc jsme díky dnešku překročili klíčovou hodnotu 50 bodů, které by měli stačit k záchraně.
Obrázek

38. kolo: Ipswich Town – Oxford United 1:0 (63‘ Jones)
Poprvé jsme dokázali porazit Oxford, tým, se kterým jsme dokázali loni postoupit. Jelikož jsme v minulém kole dokázali zdolat hranici 50 bodů, dovolil jsem si dneska lehce prostřídat naší sestavu. I tak jsme dokázali zvítězit.
Obrázek

39. kolo: Ipswich Town – Stoke City 4:1 (12‘ a 71‘ Chaplin, 66‘ El Mizouni,70‘ Byrne – 45+2‘ Brown)
Jakmile jsme inkasovali tu branku v závěru poločasu, obával jsem se o výsledek. Ale ve druhé půli jsme předvedli fantastický výkon a přejeli jsme jednoznačně Stoke City. Jsem s takovýmito výkon nadmíru spokojen. Dnešním zápasem jsme se navíc definitivně zachránili. Už nás nic nemůže poslat dolů.
Obrázek

40. kolo: Sheffield United – Ipswich Town 0:2 (6‘ Lowe, 19‘ Ball)
Dokázali jsme to a vyhráli jsme na Sheffiledu. Předvedli jsme výkon, který si jednoznačně zasloužil vítězství. Povedly se nám dvě akce a dali jsme dvě brzké branky. Ve druhé půli už jsme udržovali výsledek, abychom to nějak zvládli dokopat.
Obrázek

41. kolo: Ipswich Town – Coventry City 1:0 (24‘ Lowe)
Opět jsme rozhodli jednou jedinou brankou. Byla to ale velepovedená střela, možná i branka sezóny. Ve druhé části zápasu se už zápas spíše jen dohrával. Naštěstí jsme neinkasovali a zápas vyhráli. Nyní jsme se přiblížili postupu dokonce na šest bodů.
Obrázek

42. kolo: Cardiff City – Ipswich Town 0:2 (22‘ Byrne, 66‘ Lowe)
Dámy a pánové!!! My regulérně bojujeme o postup! Předvedli jsme další skvělý výkon. Dokázali jsme zvítězit ve Walesu, připsali si skvělé tři body. Klíčové pro mě je i to, že se daří prosazovat i mladým hráčům, které postupně do sestavy zapracováváme.
Obrázek

43. kolo: Ipswich Town – Hull City 4:1 (3‘ El Mizouni, 38‘ Lowe, 67‘ McNeill, 73‘ Chaplin – 1‘ Traoré)
Tohle mělo teda start. Velmi brzo se povedlo vstřelit oběma týmům branku, což bylo super teda pro diváky. El Mizouniho branka ale byla naprosto fantastická. Zápas jsme nakonec rozhodli a soupeře docela jej smetli. Boj o postup se nám začíná přibližovat.
Obrázek

44. kolo: Blackburn Rovers – Ipswich Town 1:0 (27‘ Hedges)
Nečekalo nás lehké utkán, neboť soupeř bojuje ještě o přímý postup. Povedlo se nám ale zahrát dobře, bohužel jsme ale nevyhráli. Jelikož nám už ale opravdu v tomto zápase o nic nešlo, byla to jenom taková dohrávka. Prohráli jsme totiž a ztratili jsme jakékoli šance, protože naši všichni konkurentu vyhráli, na to, abychom se alespoň probojovali do play-off o postup.
Obrázek

45. kolo: Ipswich Town – Huddersfield Town 1:1 (90+6‘ Lowe – 44‘ Rudoni)
Jelikož už o nic nehrajeme a o nic už nejde, mohl jsem si dovolit prostřídat sestavu. Nechal jsem hrát hráče, kteří u nás nemají jistotu. Chtěl jsem vidět nějaké zajímavější hráče. Pozitivní je, že jsme dneska alespoň neprohráli.
Obrázek

46. kolo: Swansea City – Ipswich Town 2:1 (82‘ Muskwe, 87‘ Obafemi – 45+2‘ Evans)
Poslední zápas jsme nezvládli, dokonce jsme prohráli. V závěru prvního poločasu se prosadil nádherně Lee Evans. Bohužel ve druhé půli se povedlo, již sestupujíci Swansea zápas otočit. Zajímavá to rozlučka s touto sezónou, kterou nakonec zakončujeme na hezkém 9. místě.
Obrázek

FA CUP
Osmifinále: Newcastle United – Ipswich Town 2:1 (40‘ Isak, 79‘ Saint-Maximin – 25‘ Byrne)
Bohužel se dnes ukázalo, že zatím ještě nemáme na týmy z Premier League, respektive na ty z horní poloviny Premier League. Sice jsme dlouho dokázali vzdorovat výrazně silnějšímu celku, ale nakonec se ukázala kvalita. Končíme tak i v FA CUPu, ale došli jsme poměrně daleko.
Obrázek
Obrázek

Zhodnocení posil
  • Pozitivní
    • Lewis Gibson – Vypracoval se na klíčového stopera. Skvělá a klíčová posila.
    • Jack Byrne – Klíčová posila pro hru v ofenzívě. Najednou se nám začalo dařit. Byl velmi cítit.
    • Jamal Lowe – Konečně střelec do našeho týmu. Asi nejlepší posila v této sezóně.
  • Neutrální
    • Rolando Aarons – Očekával jsem, že bude konkurencí na pravém křídle. Ale bohužel spíše jen tým doplňoval. Vyloženě nezklamal…
    • Euan Pollock – Mladá naděje do útoku. Ale zatím jen a jen naděje.
    • Marc Bola – Tak nějak průměr. Bude mít čas na prosazení se.
  • Negativní

• V zápase proti Prestonu NE jsem dosáhl na metu 100 zápasů na lavičce Ipswich Town.
    Obrázek
  • Skončil Carabao Cup. Skončil FA CUP.
  • Na březnový sraz reprezentací byli nominováni: Jamal Lowe (Jamajka), Alex Graham (Kypr „21“), Jake Whelan (Severní Irsko „18“), Jesse Ayoola (Polsko „21“), Edwin Agbaje (Irsko „19“), Tawanda Chirewa (Zimbabwe), Elkan Baggott (Indonésie), Bayli Spencer-Adams (Guayana), Janoi Donacien (Svatá Lucie), Tete Yengi (Austrálie), Seydil Touré (Senegal „23“), Alex Graham (Kypr „21“), Rio Oudnie-Morgan (Severní Irsko „19“), Jake Whelan (Severní Irsko „18“), Jesse Ayoola (Polsko „21“), Marc Bola (DR Kongo), Jamal Lowe (Jamajka), Janoi Donacien (Svatá Lucie).
  • Přehled sezóny.
    Obrázek
    Obrázek
    Obrázek
    Obrázek
    Obrázek
    Obrázek
    Obrázek
    Obrázek
    Obrázek
  • Vyhrál jsem Manažera měsíce březen.
    Obrázek
  • Na červnový sraz reprezentací byli nominováni: Jack Byrne (Irsko), Tete Yengi (Austrálie), Emmanuel Okunowo (Nigérie „20“), Elkan Baggott (Indonésie), Bayli Spencer-Adams (Guayana).
  • V kabině panuje dobrá nálada.
    Obrázek
  • Vedení je se mnou spokojeno.
    Obrázek
  • Podpora fanoušků je skvělá.
    Obrázek
  • Finanční situace je dobrá.
    Obrázek
_________________________________________________________________________________________________________
to vonTrips: Záchrana naprosto v klidu. Dlouho to vypadalo, že budeme hrát i o postup, ale bylo to nereálné. Forma byla dobrá, uvidíme, jak na ni navážeme...
to Tyrioak: Pro mě osobně to byla klidná sezóna. Cíle splněny. Nadcházející přestupové období může být klíčové, neboť ukáže směrování klubu....
to Pajinos: "Syndrom druhé sezóny" bude nebezpečný, ale věřím, že to zvládneme. Finance jsou náročné, ale věřím, že v případě příchodu nějakých úspěchů a postupů by to mohlo být v klidu. čeká nás ale ještě náročná cesta.

Re: Návrat na piedestal #10

29
Fantastická sezona. Klidný střed a náznak do příští sezony, že se bude hrát minimálně o play-off, protože ta forma ke konci byla úžasná. Teď se popasovat s přestupákem a bude to v klidu. Trošku závidím finance, já vzhledem j malému stadionu mám malé příjmy a vždycky jdu do těžkého mínusu a vytáhnou mě až prémie na konci, lépe řečeno na začátku sezony....

Návrat na piedestal #11

30
Cíle a vize klubu
Máme za sebou první sezónu v Championship, dopadla dobře. Opět jsme si sedli s vedením klubu, abychom si ujasnili to, co letos očekáváme.
Nejprve se koukneme na to, jak máme hrát… Vedení očekává, že budeme předvádět dobrý fotbal založený na protiútocích s velmi kvalitní obranou. Navíc bychom měli ještě těžit, co nejvíce ze standardních situací. Tak nějak si to neumím představit, protože jsem založil hru na tom, že budeme hrát aktivní fotbal s častým držením míče.
Jak bychom se pak měli ještě starat o tým. Postupem času se stále máme snažit navyšovat pověst klubu, krom toho je ještě důležité pracovat s rozpočty. Nutno dodat, že je to tak nějak podivuhodně řečeno.
Ohledně přestupů máme tedy hlavně být spíše tým, který bude prodávat hráče než vyloženě nakupovat. V kádru by neměli být hráči starší 33 let, každopádně starší hráči rozhodně propouštět násilím nebudeme.
Letos bychom měli udržet klidný střed tabulky, což je naprosto reálné. Já osobně uvažuji dokonce o reálném boji o minimálně postupové play-off. V obou pohárech se pak snažíme být schopni něco předvést, stačí si neudělat ostudu.
Obrázek
Naši fanoušci jsou o něco nákladnější než vedení klubu. Chtějí hrát zábavný fotbal spojený s kvalitou držení míče, zároveň však je třeba hrát dobře v obraně a těžit ze standardních situací. Tedy je to podobné jako požadavek vedení klubu, akorát chtějí o něco více.
Stále je nutno pracovat s mládeží… To se asi daří.
Letos se poprvé potkáme navíc s naším největším rivalem, Norwichem City. Doufám, že se nám podaří předčít rivala, navíc bych rád v tabulce skončil nad Norwichem.
Samozřejmostí je pak i požadavek na umístění v tabulce, a to je stejné jako požadavek vedení, tedy střed.
Obrázek

Letní příprava
Ipswich Town – Berchem Sport 2004 6:0 (36‘ Decordova-Reid, 39‘ Gibson, 71‘ a 88‘ Lowe, 78‘ (p) Chaplin, 87‘ Byrne)
Ipswich Town – Fenerbahce 0:1 (6‘ Bruma)
Ipswich Town – Barnet 5:0 (21‘ a 42‘ Decordova-Reid, 36‘ a 41‘ Chiquinho, 69‘ Olosunde)
Ipswich Town – Lille 3:3 (42‘ a 46‘ Thomas, 77‘ Jones – 23‘, 49‘ a 74‘ David)
Ipswich Town – Celta de Vigo 1:1 (74‘ Ahadme – 86‘ Rodriguez)
Ipswich Town – Bourges Foot 18 8:0 (4‘, 9‘ a 20‘ Decordova-Reid, 27‘ a 39‘ Jones, 37‘ (VG) Mayele, 52‘ White, 90+1‘ Correa)
Ipswich Town – Crewe Alexandra 4:1 (10‘, 66‘, 75‘ a 86‘ Tedič – 76‘ Allport)
Ipswich Town – Brimsdown 10:0 (2‘ (p) Nakajima, 8‘, 13‘, 30‘ a 67‘ Nwakali, 9‘ a 54‘ Correa, 17‘ Clarke, 34‘ Byrne, 86‘ Ahadme)
Ipswich Town – Bayer Leverkusen 2:0 (73‘ a 83‘ Boatswain)
Ipswich Town – AEK Atény 2:3 (45‘ Jones, 74‘ Ludvigsen – 8‘ Garcia, 29‘ Zuber, 58‘ (p) Mantalos)
Obrázek
Příprava pro nás byla náročná, protože jsme potřebovali se připravit na nadcházející sezónu. Odehráli jsme přípravný zápas, vyrazili jsme i na turné do Francie. Odehráli jsme hned několik zápasů, v nich jsme se dobře ukázali. Vyzkoušeli jsme několik nových posil, rozehráli jsme se…

Přestupy
  • Odchody:
    • Opustilo nás hned několik hráčů, kterým skončila smlouva.
    • Odešli taky někteří rovnou do klubů:
    • Povedlo se taky prodat indonéského reprezentanta Elkan Baggotta, a to do Plymouth Argyle. Baggott nás opustil za 40 tisíc eur.
    • Na hostování odešli: Jake Whelan (Haywards Heaths), Gifton Huggins (Ilkeston Town), Edward Saghafi (Wisbech Town), Matt Ward (Southend United), Dale Watson (Hastings United), Kevin Wilkinson (Dulwich Hamlet), Rolando Aarons (Bristol Rovers), Freddie Ladapo (Gillingham), Bayli Spencer-Adams (Torquay United), Kai Ludvigsen (Barrow), Tom Pugh (Cray Wanderers), Jemal Sargent (Kings Lanley), Rico Richards (Woking), Harvey Griffiths a Zanda Siziba (Leyton Orient), Andy Pearce (Gainsborough Trinity), Cameron Evans (Reading), Seydil Touré (Bradford City).
    • Povedlo se prodat i dalšího hráče, který u nás asi nemá žádnou budoucnost. Odchází Albie Armin, který se prostě do „A“ neprosadil a v „B“ hrát celou dobu nechtěl. Armin odchází do Birmingham City, a to za 150 tisíc liber.
    • Tohle je teda ztráta, ale zase jsme udělali asi přestup roku. Před rokem přišel Lewis Gibson zadarmo, nyní nás opouští za velké prachy. Gibson zaujal hned několik klubů, ale nakonec jej ulovilo Stoke City. Stoke City nám za stopera Lewise Gibsona poslalo 12 milionů liber.
    • Opouští nás i Janoi Donacien, o kterého nakonec projevilo zájem Birmingham City, Donacien odchází za 125 tisíc liber.
    • Po roce, kdy vlastně u nás ani nehrál, odchází Mitch Clark. Clark odchází do Lincoln City, a to za 70 tisíc liber.
    • Povedlo se prodat dalšího nepotřebného hráče, Daniel Williams opouští klub směrem Blackpool, a to za 80 tisíc liber.
    • Opouští nás i Corrie Ndaba, odchází za 90 tisíc liber do Shrewsbury Town.
    • Bohužel odchází i Gassan Ahadme, který se u nás neprosadil. Odchází do španělského Lugo, a to za 110 tisíc liber.
  • Příchody:
    • Po startu přestupů přišly hned čtyři nové posily:
    • V průběhu přípravy jsme přivedli ještě dva hráče, oba zadarmo. Přichází Harvey White a Dynel Simeu.
    • Novou posilou a náhradou za Gibsona se stal Matt Clarke, sedmadvacetiletý stoper z Anglie. Přichází z Middlesbrough, a to za 2,3 milionů liber.
    • Těsně před startem prvního zápasu ještě dorazil na hostování z Leeds United stoper Leo Fuhr Hjelde.
    • Rozhodli jsme se přivést ještě nějaké posily. Přichází k nám Brandon Pierrick, který přišel z Peterborough United za 700 tisíc liber. Pierrick však zůstává v Peterborough ještě na hostování do konce sezóny.
      Z volného trhu přišel naše řady rozšířit ještě Steven Sessegnon.
      Brankáře přišel podpořit ještě Alexei Rojas Fedorushchenko, přichází na hostování z Arsenalu.
      Výraznou posilou a velkou konkurencí pro Leifa Davise pak bude Max Lowe z Burnley. Lowe nás stál 1,7 milionů liber.
    • V poslední den přestupů jsme získali posilu do ofenzívy. Přichází Scott Twine jakožto univerzál na hrotu. Twine nás vyšel na 1,6 milionů liber, které jsme poslali do Burnley.

Championship
1. kolo: Sunderland – Ipswich Town 4:0 (4‘ Manaj, 7‘ Gray, 56‘ Clarke, 70‘ (p) Cédric)
Na tento vstup do sezóny musíme velmi rychle zapomenout. Je nutno se vzpamatovat a poučit se z tohoto. Nepředvedli jsme vůbec dobrý zápas, po deseti minutách už to vypadalo špatně. Ve druhé půli už se nám nepovedlo dostat zpátky do zápasu.
Obrázek

2. kolo: Ipswich Town – Luton Town 0:0
Získali jsme první body v této sezóně, ale dneska jsem čekal více. Hodně se zase trápíme v koncovce, dneska dokonce tak, že jsem si málem vyrval všechny vlasy, když jsem viděl, co jsme neproměnili. Ale nějak začít musíme.
Obrázek

3. kolo: Norwich City – Ipswich Town 3:2 (38‘ a 76‘ Hojlund, 60‘ Mainoo – 48‘ a 57‘ Correa)
První velké derby za mé působnosti. Byl to strhující zápas na obě strany. Hodně nám zápas ale pokazil John Lundstram, když dostal v 63‘ červenou kartu. Pak už to šlo docela z kopce a nedokázali jsme už vzdorovat. Liga zatím nedobrý.
Obrázek

4. kolo: Preston North End – Ipswich Town 1:1 (90+1‘ Forss – 48‘ White)
Dlouho opravdu dlouho to pro nás vypadalo fantasticky, ale bohužel v samotném závěru se nám nepovedlo udržet vedení. Je to ztráta, ale máme se ještě od čeho odpichnout. Alespoň, že máme velmi dobře hodnocenou obranu…
Obrázek

CARABAO cup
1. kolo: Reading – Ipswich Town 0:1 (59‘ Chaplin)
Ačkoli jsme nezvládli první ligový zápas, v prvním zápase poháru se nám povedlo postoupit. Nebyl to pro nás úplně jednoduchý zápas, ale zvládli jsme to uhrát. Problémem by mohlo být to, že jsme nedokázali přehrát kvalitněji svého soupeře z nižší ligy.
Obrázek

2. kolo: Walsall – Ipswich Town 1:2 (12‘ (p) Piggott – 62‘ Chirewa, 74‘ Boatswain)
I druhý zápas ligového poháru jsme zvládli. Nebylo to sice úplně jednoduché, ale povedlo se to. Velmi brzo jsme dostali branku, pak jsme se dlouho trápili, než jsme dotáhli skóre. Na naší hře však bylo vidět to, že jsem musel, kvůli únavě, prostřídat sestavu.
Obrázek

Obrázek
  • Na zářijový sraz reprezentací byli nominováni: Jamal Lowe (Jamajka), Leo Fuhr Hjelde (Norsko „21“), Phillip Clarke (Anglie „19“), Tawanda Chirewa (Zimbabwe), Emmanuel Okunowo (Nigérie „20“), Bayli Spencer-Adams (Guayana).
  • V kabině je klid.
    Obrázek
  • Vedení je s mou prací spokojeno.
    Obrázek
  • Fanoušci jsou také spokojeni.
    Obrázek
  • Finančně je klub zajištěn.
    Obrázek
  • Náš další program:
    Obrázek
to Tyrioak: Myslím, že jsme jsme zvládli klíčové přestupové období. Bylo to zajímavé... Nějak se to povedlo. Kontaktoval jsem ohledně posil mnohem více hráčů, ale spoustu mi jich padlo (Armando Broja, Hugo Ekitike, apod.). Ukáže se ale až v průběhu podzimu, kam se s tím dokážeme dohrabat.

Re: Návrat na piedestal #11

31
Super dennik, Anglicko mozem. Na play-off to zatial nevyzera, ale mas odohrate 4 kola, takze si len na zaciatku. Championship je naozaj tazka sutaz, hral som so Stoke a tych zapasov je tam naozaj velmi vela. Posily slusne, snad sa po ich zapracovani zlepsia aj vysledky. 10 priatelakov pred sezonou je masaker (super vysledok s Lille, prave zhodou okolnosti mam za nich rozohratu sezonu), ja vzdy hravam tak 5-7 zapasov. Tak snad ti to pomoze do sezony. Drzim palce!

Návrat na piedestal #12

32
Championship
5. kolo: Ipswich Town – Bristol City 4:3 (31‘ a 48‘ Byrne, 44‘ Twine, 90+4‘ Lowe – 1‘ a 57‘ Chong, 90‘ Onomah)
Dokázali jsme to!!! Máme první tři letošní body. Byl to ale velmi strhující zápas, padlo sedm branek a rozhodli jsme v úplném závěru zápasu. Zajímavostí pak je, že branka Tahitha Chonga byla asi nejrychlejší v historii, za dvacet sekund vstřelil branku po startu zápasu.
Obrázek

6. kolo: Ipswich Town – Burnley 2:0 (30‘ a 81‘ Correa)
Vložený zápas jsme zvládli asi na jedničku, neboť jsme vyhráli a nedostali branku. Ještě je ale, že se trochu hledáme. Já jsem ještě úplně nevypiloval ideální sestavu. Každopádně jsem s dnešním zápasem spokojený.
Obrázek

7. kolo: Ipswich Town – Huddersfield Town 2:2 (12‘ Lowe, 90+4‘ Correa – 10‘ McCormick, 90+1‘ Fosu)
Bohužel dneska se nám nepovedlo získat tři body, ale nakonec jsem vlastně rád za ten získaný bod. Dvakrát jsme museli dotahovat, pokaždé se nám to nějak povedlo. Bod je dneska asi málo… Vlastně můžeme být rádi, jelikož hosté vstřelili ještě další branku, ale ta byla neuznána kvůli ofsajdu.
Obrázek

8. kolo: Brentford – Ipswich Town 1:3 (88‘ Johnson – 23‘ Lowe, 74‘ Twine, 78‘ (VG) Man)
Možná nejtěžší zápas, protože jsme byli pasováni do role velkého outsidera. My jsme ale dokázali vstřelit tři (teda spíše asi dvě) branky. Vyhráli jsme na půdě jednoho z největších rivalů na postup. Pomalu se začíná ukazovat i reálná základní sestava.
Obrázek

9. kolo: Ipswich Town – Sheffield United 2:2 (42‘ Correa, 51‘ Chaplin – 83‘ Gomes, 85‘ Brewster)
Když jsme se dostali do dvoubrankového vedení, čekal jsem, že už to nějak zvládneme, ale nestalo se tak. Hosté měli fantastický finiš a dokázali srovnat zápas. Tohle mě hodně mrzí, mohli jsme to zvládnout…
Obrázek

10. kolo: Ipswich Town – Blackburn Rovers 2:1 (52‘ Chaplin, 58‘ Byrne – 61‘ Roberts)
Ve druhé polovině zápasu, za deset minut, se stalo všechno podstatné v tomto mači. Důležité ale je, že se nám povedlo získat tři body. V samotném závěru jsme se sice trochu o výsledek strachovali, ale povedlo se to.
Obrázek

11. kolo: Bournemouth – Ipswich Town 0:1 (28‘ Chaplin)
Do zápasu jsme vstupovali s tím, že za bod budeme rádi. My jsme ale hráli výrazně lépe a zásadně jsme se posunuli do bojů na play-off. Nebylo to ale nejkovatelnější utkání, ale zvládli jsme jej. V zápase se zranil Leif Davis a nestihne další zápas.
Obrázek

12. kolo: Rotherham United – Ipswich Town 2:2 (17‘ Assal, 85‘ Baptiste – 12‘ Rankin-Costello, 38‘ Twine)
Mohlo se stát cokoli, ale tohle jsem nečekal. Zápas jsme prakticky ovládali, ale bohužel jsme z něj vytěžili jenom bod. Pozitivum je, že se prosadil i Rankin-Costello. Zatím jsme se tedy došplhali až na sedmé místo a na play-off ztrácíme pouze skóre.
Obrázek

CARABAO Cup
3. kolo: Cheltenham Town – Ipswich Town 2:3 (23‘ Olayinka, 40‘ Hamilton – 15‘ (p) White, 53‘ Byrne, 89‘ Chaplin)
Dokázali jsme to a postupujeme dále. Ale hodně nám pomohlo vyloučení domácího Masseye v 58‘. Bylo k vidění překvapivě dost branek, ale nezalekli jsme se a v samotném závěru jsme si zajistili postup do osmifinále.
Obrázek

Osmifinále: West Ham United – Ipswich Town 2:2-7:8pen. (31‘ Lemar, 60‘ Diallo – 15‘ Vincent-Young, 54‘ Correa)
Možná nejtěžší zápas celé sezóny, zatím. Předvedli jsme strhující výkon na cestě do další fáze. Dvakrát jsme nad týmem z Premier League, oni dvakrát srovnali. Pak šlo vše do penalt, kde všichni naši exekutoři proměnili, až Kurt Zouma (domácí West Ham) neproměnil a tímto jsme se dostali do čtvrtfinále.
Obrázek
Obrázek
  • Vyhrál jsem anketu Manažer měsíce Záři.
  • Na říjnový reprezentační sraz byli nominováni: Leo Fuhr Hjelde (Norsko „21“), Jak Whelan (Severní Irsko „19“), Tawanda Chirewa (Zimbabwe), Bayli Spencer-Adams (Guayana), Emmanuel Okunowo (Nigérie „20“), Jamal Lowe (Jamajka).
  • V kabině je jediný nespokojený hráč.
    Obrázek
  • Má pozice je nedotknutelná.
    Obrázek
  • Fanoušci jsou extra spokojeni.
    Obrázek
  • Finanční situace je také dobrá.
    Obrázek
  • Náš další program:
    Obrázek
________________________________________________________________________________________________________
to FFA: Musím tě zklamat, povedlo se vrátit se do boje o play-off. Přáteláky, krom tradiční TRACTOR CUPu plánuje asistent, takže asi tak. Uvidíme, jak ty posily. Zatím někteří vypadají skvěle (Javi Correa, Max Lowe...), někteří dost špatně. Uvidíme ještě...

Re: Návrat na piedestal #12

33
Tak som rad, ze som sa mylil, vysledky fakt super. Vyradenie WHU je velky uspech, gratulujem. Snad sa podari prejst aj cez Crystal Palace, to by bola velka parada. V tomto parte same pozitiva, snad sa dobre vysledky podari udrzat aj nadalej a ten o tej postup zabojujes, budem drzat palce.

35
tak playoff máš na dosah, budu držet palce ať to vyjde a nakoukneš poprvé za svého úřadování do Premier League, byť by to bylo jen na chvíli :) v ligovém poháru zatím pěkná jízda, Palác bys mohl taky loupnout ;)

to vedení si nedá říct a furt chce defenzivní fotbal s protiútoky a standardkami? :D ale i tak dobrá práce, žes to vytáhl na známku A+ :) finance vypadají taky zajištěně a karty jsou rozdány hdoně dobře, takže "good luck"!

PS: jsem slepý, nebo nevidím FA Cup? :D
Obrázek

36
Hele vstup do ligy nic moc, ale udržel ses v pohárech a pak jsi rozjel solidní jízdu i v lize. Najednou jsi na dostřel play-off a ty poháry? Vyřadit West Ham? Tomu říkám solidní výsledek, zvláště, když jste hráli venku. Přineslo to nějaké slušené finance?

Jinak to buduješ koncepčně, posily pěkné a výsledky po tom úvodu taky. Doufám, že ti to vydrží do konce sezóny a zabojuješ o postup výš. Držím palce 😉

Návrat na piedestal #13

37
Championship
13. kolo: Ipswich Town – Hull City 1:0 (85‘ Chirewa)
Předvedli jsme další skvělý výkon v domácím zápase, ale bohužel jsme nedali moc branek. Stačilo to ale i na tři body. Dokonce jsme kopali penaltu, kterou ale Harvey White neproměnil. I třeba Twine dal dneska branku, ale nebyla uznána.
Obrázek

14. kolo: Wigan Athletic – Ipswich Town 1:1 (33‘ McGrath – 90+3‘ Twine)
Start listopadu je pro nás docela zápasově náročný. Proto dneska nastoupila lehce obměněná sestava, která ale bohužel ukázala, že na to v tomto složení asi nemám. Dokázali jsme ale ukopat bod, což pro nás je teď dobré.
Obrázek

15. kolo: Queens Park Rangers – Ipswich Town 1:2 (30‘ Dozzell – 1‘ a 52‘ Correa)
Když jsme nastoupili opět v klasičtějším rozestavení. Javi Correa dokonce dnes dorovnal hodnotu 10 vstřelených branek v této sezóně. Povedlo se nám opět tedy zvítězit a posílili jsme si situaci v tabulce. Tak nějak jsem nabyl dnes dojmu, že se nám prostě letos musí povést ten postup.
Obrázek

16. kolo: Ipswich Town – Sheffield Wednesday 1:0 (34‘ Chirewa)
Naše skvělé výkony stále pokračují, povedlo se i dnes zvítězit. Mrzí mě ale to, že jsme nedali více branek. Bylo to ale vlastně spíše vyrovnané utkání. Zranil se Max Lowe, ale naštěstí se stihne uzdravit do dalšího zápasu. Otevřeně si začínáme říkat o boj o přímý postup.
Obrázek

17. kolo: Ipswich Town – Peterborough United 2:0 (36‘ Lowe, 87‘ Correa)
Naše kvalitní výkony neutichají, opět jsme zaslouženě soupeře přemohli. Dokonce se nám vylepšuje i obrana, začínáme být pomalu nejlépe bránící tým. I díky skvělým výkonům se pomalu vzdalujeme našim největším pronásledovatelům.
Obrázek

18. kolo: Cardiff City – Ipswich Town 1:1 (2‘ Stewart – 4‘ Twine)
To byl naprosto strhující začátek zápasu. Dvě rychlé branky a pak červená karta pro Rinomhotu. Vypadalo to velmi nadějně, mohli jsme být blízko třem bodům. Bohužel se nám to nepovedlo a neuspěli jsme.
Obrázek

19. kolo: Coventry City – Ipswich Town 2:2 (14‘ Gyökeres, 28‘ Rose – 25‘ Fuhr Hjelde, 87‘ Twine)
Sice jsme neprohráli, ale ani tři body z toho nejsou. Dnešní zápas se nám zase tolik nepovedl, můžeme být nějak rádi za to, jak to dopadlo. Problémem bylo ale to, že jsme byli výrazně lepším týmem, ale nedokázali jsme to přetlačit na naši stranu.
Obrázek

20. kolo: Ipswich Town – Oxford United 1:0 (43‘ (p) Chaplin)
Jediná branka, ještě z penalty, rozhodla souboj dvou sousedů v tabulce. Host kopali asi tři minuty na to také penaltu, ale Walton to naštěstí chytil. Bylo to těžké utkání, ale povedlo se nám udržet hosty na uzdě a vybojovat důležité tři body.
Obrázek

21. kolo: Middlesbrough – Ipswich Town 2:0 (62‘ Biereth, 83‘ Akpom)
Tohle jsme nezvládli. Velký šlágr, souboj prvního proti druhému jsme nezvládli. Předvedli jsme lehce průměrný výkon, tudíž jsme nemohli stačit na soupeře. Bohužel to vypadá tedy, že nebudeme bojovat o titul v Championship.
Obrázek

22. kolo: Ipswich Town – Stoke City 2:1 (39‘ Ball, 67‘ Lowe – 84‘ (p) Taider)
Souboj se sousedem v tabulce, navíc proti týmu našeho bývalého hráče Lewise Gibsona, který ani proti nám nenastoupil. Zápas jsme zvládli, sice jsme inkasovali, ale bylo to z penalty. Pomalu se osamostatňujeme na druhém místě.
Obrázek

23. kolo: Ipswich Town – Birmingham City 2:2 (67‘ Woolfenden, 90‘ Correa – 16‘ McLoughlin, 61‘ Hogan)
Nevyvíjelo se to úplně dobře, ale naštěstí jsme dokázali alespoň srovnat. Ze začátku se nám prostě nedařilo. Dokázali jsme srovnat a nechybělo mnoho k tomu, abychom zápas i vyhráli. Škoda toho, že jsme nezvládli ten start…
Obrázek

24. kolo: Oxford United – Ipswich Town 0:2 (42‘ Chaplin, 50‘ Lowe)
Naprosto s přehledem jsme zvládli tento zápas. Nebylo to sice jednoduché, ale velmi brz o nám to usnadnil domácí Taylor, když dostal už ve 14‘ červenou kartu. Rok 2024 jsme tedy zakončili vítězstvím a pozicí zajišťující přímý postup do Premier League.
Obrázek

CARABAO Cup
Čtvrtfinále: Crystal Palace – Ipswich Town 4:1 (15‘ Zaha, 24‘ (p) Edouard, 38‘ Richards, 80‘ Choudhury – 88‘ Byrne)
Tohle se nepovedlo. Čekal jsem, že prostě dokážeme uhrát nějaký pozitivní výsledek. Po poločase bylo rozhodnuto a už to bylo pouze o tom, jestli se prostě nějak probereme. Nepovedlo se, až velmi pozdě se nám povedlo alespoň zkorigovat zápas. Na druhu stranu branka Jacka Byrneho byla excelentní.
Obrázek
Obrázek
  • Na listopadový sraz reprezentací byli nominováni: Marcel Schubert (Německo „18“), Jake Whelan (Severní Irsko „19“), Bayli Spencer-Adams (Guayana), Jamal Lowe (Jamajka), Jack Byrne (Irsko), Emmanuel Okunowo (Nigérie 20“), Joe Flynn-Bohan (Irsko „18“), Tawanda Chirewa (Zimbabwe).
  • V kabině je všechno v pořádku.
    Obrázek
  • Moje pozice je nedotknutelná.
    Obrázek
  • Fanoušci jsou taky spokojeni.
    Obrázek
  • Finančně jsme na tom dobře.
    Obrázek
  • Náš další program:
    Obrázek
________________________________________________________________________________________________________
to FFA: Zatím držíme dobré výsledky a daří se. Bohužel se ale nepovedlo přejít přes Crystal Palace, takže v CARABAO konec. Jinak je to zatím dobré...
to Tyrioak: Vypadá to fakt na boj o postup. Zatím jsme na přímém postupu, ale ještě není konec...
to Pajinos: Zatím to fakt vypadá skvěle a začínám s klidem mluvit o postupu do Premier League. Bohužel čtvrtfinále CARABAO jsme už nezvládli, ale i tak to beru jako úspěch. To co chce vedení je poněkud zajímavé, ale naštěstí mám teď A+, takže dobrý. PS: FA CUP pro nás začíná již vždy až v lednu, tudíž jej nijak nezobrazuji. Hrají se jenom kvalifikace a pak první kola a ty jsou zatím bez nás. My startujeme až ve 3. kole, hrajeme proti Wrexhamu 11.1. 2025.
to vonTrips: Nejsem si jistý, jestli se to zatím dá považovat za úspěšné koncepční vedení, ale díky. Proti tomu West Hamu to bylo hodně o štěstí, pak se ukázalo, jak jsme na tom skutečně, když jsme hráli proti Crystal Palace. Těším se na další zápasy a očekávám zajímavé zimní přestupové období.

Návrat na piedestal #14

39
Přestupy
  • Odchody:
    • Po startu přestupů nás opouští Marc Bola. Bola byl pro tým již přebytečný, odchází do USA, a to do St. Louis City za 2 miliony liber.
    • Na hostování odešli: Kane Vincent-Young (Blackpool), Max Robson (Mansfield Town), Kevin Wilkinson (Dagenham & Redbridge), Dynel Simeu (Derby County), Cameron Stewart (Oxford City), Zanda Siziba (Accrington Stanley), Bayli Spencer-Adams (Cheltenham), Mani Oakley (Eastbourne Borough), Tom Pugh (Billericay Town), Ricky Jade-Jones (Bolton Wanderers).
    • Po dlouhých dvou letech nás opouští Matt Olosunde, povedlo se mu se vrátit domů. Odchází do D.C. United, a to za 300 tisíc liber (až 925 tisíc liber s bonusy).
    • Po nespokojenosti s herní vytížením se nakonec rozhodlo, že Matt Clarke odejde. Odejde do Derby County, a to za 3 miliony liber.
  • Příchody:
    • Zadarmo k nám přišel Jesús Murillo, kterému skončila smlouva v Kolumbii, Atlético National.
    • Naší novou posilou do defenzívy je Tobias Borkeeiet z norského Rosenborgu. Borkeeiet přichází za 1,9 milionů liber.
    • V posledních hodinách jsme přivedli hned dva hráče na hostování, pro rozšíření konkurence. Přichází Roko Šimič, talentovaný hroťák, přichází hostovat do konce sezóny z AC Milán.
      Druhým hráčem na hostování pak je Sergey Pinyaev z Tottenhamu Hotspur, opět do konce sezóny.
    • Poslední posilou se pak stal Anass Zaroury, který byl nespokojený v Burnley. Získali jsme jej za 3,5 milionů liber, což je dobrým obchodem.

Championship
25. kolo: Ipswich Town – Brentford 2:0 (43‘ (p) Chaplin, 78‘ Byrne)
Vstup do nového roku jsme zvládli na jedničku. Přehráli jsme jednoho z našich soupeřů o postup. Jednalo se o jasnou věc, byli jsme výrazně lepším týmem. První branku jsme vstřelili z penalty, která asi byla lehce sporná, ale byla…
Obrázek

26. kolo: Sheffield United – Ipswich Town 3:0 (37‘ Balagizi, 43‘ Shoretire, 53‘ Bogle)
Tohle se prostě hodně nepodařilo. Bylo to něco herně příšerného, nedalo se na to dívat. Ani po taktických změnách se náš obraz hry nezlepšil a vypadalo to, že ani nejsme na hřišti. Máme tedy ještě v některých situacích co zlepšovat.
Obrázek

27. kolo: Ipswich Town – Bournemouth 1:0 (76‘ Twine)
Po nevedeném ligovém zápase se Sheffieldem se nám povedlo zlepšit naši situaci. Povedlo se nám sice teda vstřelit jenom vstřelit jednu branku, ale stačilo to. Byl to velký válec, dle statistik. Dnes jsme se dokonce dostali na první místo.
Obrázek

28. kolo: Blackburn Rovers – Ipswich Town 2:0 (40‘ Brereton Díaz, 41‘ Batty)
Tohle se nezdařilo. Po dlouhém zápase s Wrexhamem se nepovedl souboj s Blackburnem. Měli jsme možnost se vrátit na první místo. Zažili jsme ale minutu hrůzy, když jsme dostali dvě branky v rozmezí nějakých 60 vteřin, což bylo špatně.
Obrázek

29. kolo: Ipswich Town – Rotherham United 2:1 (33‘ Zaroury, 45+2‘ Twine – 51‘ Wiles)
Povedlo se nám opět zaúřadovat a zvítězit. Hned v prvním poločase se navíc prosadila naše nová posila Zaroury. Byl to veleúspěšný večer. Velkolepý večer pak zažil Scott Twine, který zapsal body u všech našich branek.
Obrázek

30. kolo: Hull City – Ipswich Town 5:1 (4‘ a 43‘ Kebano, 39‘ Mabaya, 57‘ Estupiňán, 83‘ Boya – 7‘ Chaplin)
Za prvních pár minut to vypadalo dobře a věřil jsem v body. Bohužel ale poté jsme úplně odpadli a dostali jsme strašlivě naloženo. Vůbec nic se nám nepodařilo a předvedli jsme velmi špatný výkon. Tohle budeme muset napravit.
Obrázek

31. kolo: Ipswich Town – Preston North End 4:1 (16‘, 59‘ a 82‘ Twine, 90+4‘ Byrne – 11‘ Forss)
Povedlo se po ligovém nezdaru s Hullem jsme naplno zastavili jakékoli negativa. Předvedli jsme velmi dobrý výkon. Dokonce jsem si dovolil v nastavení poslat na hrot, jako střídajícího hráče, Joea Hiltona, který se nakonec odměnil i asistencí na branku Byrnea. Scott Twine si vystřílel hattrick, první u nás.
Obrázek

32. kolo: Bristol City – Ipswich Town 1:1 (89‘ Decordova-Reid – 57‘ Twine)
Doufal jsem, že dokážeme pokračovat v přesvědčivých výkonech. Bohužel tohle se nám nepovedlo, ztratili jsme body na Bristol, což nás hodně mrzí. Boj o postup se tak začíná velmi dramatizovat, začíná se tam motat až příliš plno mužstev.
Obrázek

33. kolo: Huddersfield Town – Ipswich Town 0:1 (31‘ Byrne)
Hodně zápas rozhodla ta červená karta ze 14‘ pro domácího Songu Thomase. Pak už to bylo jasné, už se jenom čekalo na to, kolik branek padne. Branka Byrneho dokonce asi aspiruje na branku roku, tohle byla fantastická rána. V závěru pak Twine ještě branku vstřelil, ale nebyla díky ofsajdu uznána.
Obrázek

34. kolo: Ipswich Town – Wigan Athletic 2:1 (4‘ Byrne, 24‘ Twine – 70‘ Keane)
I dneska jsme předvedli velmi dobrý výkon, čímž jsme se opět dostali na pozice zaručující přímý postup. Už v prvním poločase jsme rozhodli o výsledku zápasu, ve druhé půli se už jen tak dohrávalo. Zatím tedy okupujeme druhé místo.
Obrázek

FA CUP
3. kolo: Wrexham – Ipswich Town 1:1 (66‘ Blackett-Taylor – 56‘ Rankin-Costello)
Vstup do FA cupu se nám úplně nepovedl. Chtěl jsem postoupit ihned, ale bohužel se to nepovedlo. Oba týmy nakonec dohrávali v desíti, my bez Agbaje, Wrexham bez Normana. Vše během minuty. Díky remíze tak teda bude opakovaný zápas.
Obrázek

3. kolo (opakovaný zápas): Ipswich Town – Wrexham 0:0-4:1pen.
Nebylo to úplně jednoduché, ale zvládli jsme v opakovaném zápase postoupit. Dlouho se nic pořádně nedělo, ale to bylo způsobené tím, že jsem opět proměnil sestavu. Nakonec se rozhodlo až v penaltovém rozstřelu, kde se naši hráči ani jednou nemýlili. Navíc se v zápase zranil Nico Valentine a bude chybět až 4 týdny.
Obrázek

4. kolo: Crystal Palace – Ipswich Town 1:1 (38‘ Edouard – 70‘ J. Lowe)
Po cca měsíci a půl jsme se opět potkali s Crystal Palace v poháru, tentokrát FA CUP. Nebylo to úplně jednoduché utkání, ale alespoň jsme zvládli neprohrát, čímž jsme zápas opět dotáhli do opakování, ale budeme hrát doma…
Obrázek

4. kolo (opakovaný zápas): Ipswich Town – Crystal Palace 3:3-4:5pen. (61‘ Borkeeiet, 76‘ a 93‘ Twine – 67‘ (p) a 68‘ Edouard, 119‘ Draxler)
Opakovaný zápas nakonec taky skončil remízou. Dokázali jsme vstřelit nakonec tři branky, ale ani to nestačilo k tomu, abychom postoupili. Zápas prošel prodloužením, v němž padli dvě branky. Nakonec se rozhodovalo až v penaltách, kde uspěli všichni exekutoři, až na Jamala Lowea, díky němuž jsme skončili i pouť FA Cupem. Crystal Palace se tak stává velmi neoblíbeným soupeřem, vyřadili nás letos z obou pohárů…
Obrázek
Obrázek
  • V kabině to funguje.
    Obrázek
  • Moje pozice je již dlouho nedotknutelná.
    Obrázek
  • I fanoušci jsou velmi spokojeni.
    Obrázek
  • Finanční situaci vylepší asi jen postup do Premier League.
    Obrázek
  • Náš další program:
    Obrázek
______________________________________________________________________________________
to vonTrips: V klidu, já jsem jen tak vtipkoval.... Asi vím, co myslíš... Na ten postup nevím, ale minimálně play-off to bude. Bitva o ty dvě místa jistoty postupu bude extrémně náročná, nečeká nás nic lehkého. Bojujeme asi s dalšími šesti, možná sedmi, týmy. Bude to ještě extra hardcore!!!

Re: Návrat na piedestal #14

40
Tohle byla zajímavá série, doma zisky, venku ztráty. Ale stačí kouknout na tabulku a uvidíš jak je to vyrovnané. Jedna špatná prohra a jsi na posledním místě pro play-off, dvě prohry a můžeš být venku. Champ není lehká soutěž, tak se drž, věřím že to tuhle sezónu vyjde 😉
Odpovědět

Zpět na „Manažerské zápisníky“