Nickname(s): Oranje, Holland, Clockwork Orange, The Flying Dutchmen
Association: Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB)
Confederation: UEFA (Europe)
Head coach: FFA
Captain: Virgil van Dijk
Most caps: Wesley Sneijder (134)
Top scorer: Robin van Persie (50)
Home stadium: Johan Cruyff Arena, De Kuip, Philips Stadion, De Grolsch Veste
Association: Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB)
Confederation: UEFA (Europe)
Head coach: FFA
Captain: Virgil van Dijk
Most caps: Wesley Sneijder (134)
Top scorer: Robin van Persie (50)
Home stadium: Johan Cruyff Arena, De Kuip, Philips Stadion, De Grolsch Veste
Svoje prvé dva zápasy za Holandsko som odohral v Európskej konferenčnej lige. Doma proti Maďarsku a vonku s Chorvátskom. V domácom zápase proti Maďarom, sme predviedli výborný výkon a po výhre 4:1 sme vedeli, že ak v Chorvátsku vyhráme, máme ešte šancu na prvé miesto v tabuľke. V šialenom zápase sme síce viedli 3:1, ale náskok sa nám udržať nepodarilo a po konečnej remíze 3:3 obsadzujeme v tabuľke konečné 2. miesto za víťazom skupiny Francúzskom.***
Pred samotným mundialom sme si ešte naplánovali priateľský zápas doma proti USA. Tento zápas sa nám herne aj výsledkovo vydaril na jednotku, vyhrali sme jednoznačne 3:0
No a teraz k tomu najdôležitejšiemu - Majstrovstvá sveta v Katare. Musím uznať, skupinu sme nemali úplne najťažšiu... Nechcel som ale aj tak nikoho podceňovať, hlavne Maného Senegel kvalitu určite má. Tú sme ale ukázali aj my a po troch výhrach sme vyhrali skupinu. Za zmienku stojí hlavne debakel Kataru 6:1. Následne sme v osemfinálne dostali USA, ktoré sme tiež dokázali prejsť bez problémov do štvrťfinále. Tam nás čakala Argentína - prvý zápas na šampionáte, do ktorého sme nevstupovali ako favorit. S Argentínou sme si ale dokázali poradiť a po rýchlom góle už z tretej minúty sme vyhrali tesne 1:0 a postúpili sme do semifinále proti starým známym Chorvátom. Tu sme podali azda najhorší výkon na turnaji a po prehre 3:1 sa naše nádeje na zlato rozplynuli. Veľké sklamanie, ale Chorváti hrali celý šampionát výborne a dokráčali si po zlato. V zápase o bronz sme v derby vyzvali Belgicko. Zápas po remíze 1:1 dospel do predĺženia, kde si Boyata strelil vlastný gól a my po výhre 2:1 končíme na turnaju na konečnom 3. mieste.***
Po vydarených MS nás čaká kvalifikácia na ME. Skupinu ľahkú určite nemáme, ale nebude alibista - chcem postúpiť z prvého miesta. Pokračovanie teda v ďalšom parte...***
Tak po dlhej dobe kancel aj odomňa. Keď už máme tie MS, skúsil som s mojím obľúbeným Holandskom a myslím, že sa mi podaril celkom dobrý výsledok. Hra ma chytila, budem v nej pokračovať. V ďalšom parte teda kvalifikácia a nech je to zaujímavejšie tak asi rovno hodím aj Euro. Každý komentár samozrejme poteší a tiež by som chcel týmto k tvorbe denníku vyzvať aj ostatných, je to toho nejak málo. Ďakujem za pozornosť.