Re: [FM23] [Databáze] Česká liga po Okresní přebory + Grafika

41
vonTrips píše: 08 bře 2023, 12:39
Tenshi píše: 04 bře 2023, 13:05 Ahoj, update bude, jen to vyhazuje chybu u krajských pohárů, tak je potřeba trošku je upravit.
A co teprve update ve chvíli, kdy se reorganizují české soutěže? Těšíš se? https://www.sport.cz/clanek/fotbal-osta ... no-4028634

Btw. dělal by tyhle úpravy i zpětně po některý ze starších FM?
Uvidíme, co vymyslí, tyhle věci je zrovna celkem jednoduchý udělat. Zpětně to asi dělat nebudu, protože i když je to celkem lehký tak to zabere dost času.

44
"blekyna"

Chybné vybírání týmů v krajských pohárech je většinově způsobené nějakou jinou přidanou databází, sám jsem to teď testoval a normálně to funguje. Pamatuju si, že u zlínského krajského poháru byl spíš problém, že vždycky vzal jen 3 týmy z krajského přeboru ať jsem dělal cokoliv, ale to se něco pokazilo při importu a to je opravené.

"Fery14"

Pokud jsi doteď neměl žádný problém, tak ani žádný by nastat neměl.

46
Ondra.188 píše: 17 bře 2023, 19:44 Ahoj, dobrá práce, ale hra píše to že soubor je nekompatibilní, rady od fmka nepomohli.
Ahoj,

záleží odkud db máš, pokud ji máš ze steamu, tak ta funguje v pohodě, pokud jsi ji stáhnul samostatně tak jsou v raru dvě, jedna pro defaultní db a druhá pro 23.3.0 , takže záleží do používáš. Další věc je, že pokud máš verzi 23.3.0 a zkusíš ji pustit na defaultní db tak to hodí chybu, je potřeba použít db, co je určena pro defaultní db a viceversa.

47
Ahoj,

databáze je super. poprvé co zkouším nějakou hodně rozšířenou databázi.

Mám jen dotaz k logům. když jsem si je nainstaloval, tak se mi načítají např. jen u jednoho týmu v pardubický I.A třídě, to samý v I.B třídě. (celkově prostě docela minimum týmů). nevíte čím to může být? databázi žádnou další spuštěnou nemám.

EDIT: to, že mám taky normální logo megapack by to způsobovat nemělo ne?

Díky

48
vocas46 píše: 19 bře 2023, 10:22 Ahoj,

Mám jen dotaz k logům. když jsem si je nainstaloval, tak se mi načítají např. jen u jednoho týmu v pardubický I.A třídě, to samý v I.B třídě. (celkově prostě docela minimum týmů). nevíte čím to může být? databázi žádnou další spuštěnou nemám.

Díky
Ahoj,

pokud používáš verzi 23.3.0 tak grafika není kompatibilní, protože se opět posunuly ID, tak buď hrát defaultní databázi nebo počkat až dodělám loga pro verzi 23.3.0

49
Tenshi píše: 19 bře 2023, 16:12
vocas46 píše: 19 bře 2023, 10:22 Ahoj,

Díky
Ahoj,

pokud používáš verzi 23.3.0 tak grafika není kompatibilní, protože se opět posunuly ID, tak buď hrát defaultní databázi nebo počkat až dodělám loga pro verzi 23.3.0
Aha, nevadí, ono mi to stejně po pár zápasech vždycky crashnulo, nevím, jestli to dělá save, nebo nějaká jiná chyba, ale zatím jsem se vrátil k save se základní databází. (hrál jsem za Rosice nad Labem a crash byl vždycky po zápase s Přelovicema a to jakýmkoliv způsobem (odehrát celej zápas, použít okamžitý výsledek, nebo jít na den na dovolenou- crashne to 27.8.2022)

51
Tak jsem to zkusil sám a odsimuloval sezonu a půl a žádný pád hry (měl jsem to po I.B třídy). Moje doporučení je jako vždycky, vezměte jen samotnou českou db a odsimulujte 2-3 sezony, pokud hra nebude mít žádný pád, tak potom není chyba v české databázi, ale případně v nějaké jiné, kterou jste s ní měli spuštěnou, pokud ne tak jde pravděpodobně o chybu ve hře.

53
Tenshi píše: 21 bře 2023, 17:13 Tak jsem to zkusil sám a odsimuloval sezonu a půl a žádný pád hry (měl jsem to po I.B třídy). Moje doporučení je jako vždycky, vezměte jen samotnou českou db a odsimulujte 2-3 sezony, pokud hra nebude mít žádný pád, tak potom není chyba v české databázi, ale případně v nějaké jiné, kterou jste s ní měli spuštěnou, pokud ne tak jde pravděpodobně o chybu ve hře.
já jinou databázi nepoužívám, respektive měl jsem jen jednu, kde jsem měl jen přesun pardubic na nový stadion, ale to bylo ještě na původní verzi FM, na týhle už jsem ji aktivní neměl. pro tenhle save jsem využil jen tuhle CZ databázi. Tak to bude chyba někde mezi nebem a zemí, možná ještě zkusím třeba rezignovat a hodit se zpátky do klubu, ale moc tomu šanci nedávám. kdyžtak zkusím novej save třeba.

55
Ahoj, díky za DB, je super :)
Našel jsem tyhle chybičky ve Zlíně:

Hráči:
Jan Helebrand - OS -> SZ
Adam Hloušek - vyřadit
Martin Cedidla - OZS -> OP
Jakub Kolář - ZS -> OS
Petr Jiráček - vyřadit(asistent trenera)
David Tkáč - Přidat pozici OZS
Antonín Fantiš - Přidat OP
Tom Slončík - chybí - pozice ZS
Youba Dramé - přidat UT-S
Martin Mlýnek - UTS -> ZS
Vít Mlýnek - UTS -> ZS
Stanislav Petruța - smazat

Zaměstanci:
Vít Vrtělka - asistent A tým(chybí)
Josef Šišjak - asistent A tým(chybí)
Otakar Novák - trenér brankářů B tým
Martin Juřička - trenér brankářů A tým(chybí)
Jan Jelínek - manažer B tým(chybí)
Tomáš Mičola - Fyzioterapeut B tým
Zuzana Molková - Není ředitelka ale tisková mluvčí
Svatopluk Švehlík - technický ředitel(chybí)

Kdyby se ti to chtělo opravit tak by to bylo super. Díky a ahoj

56
lukasfigo píše: 11 dub 2023, 21:19 Ahoj, díky za DB, je super :)

Hráči:
Jan Helebrand - OS -> SZ
Adam Hloušek - vyřadit
Jakub Kolář - ZS -> OS
Vít Mlýnek - UTS -> ZS

Zaměstanci:

Ahoj, hráče ani zaměstnance neupravuju, způsobovalo by mi to problémy při importu do nového FM. Jinak na hráče a zaměstnance (kromě Plzně a Slavie tak trochu) nikdo od FM22 nesáhnul, mají úplně stejné schopnosti i potenciál, takže ve Spartě je například nejlepší Krejčí starší a Pavelka a například Vitík nemá pomalu ani na druhou ligu...Ale hold tohle se netýká jen České Republiky, ale i mnoha dalších států, hold SI chce překonat EA a jejich Fifu (nebo EA football nebo jak to nazvali), protože EA aspoň mění hodnocení hráčů...

57
Tenshi píše: 12 dub 2023, 12:46
lukasfigo píše: 11 dub 2023, 21:19 Ahoj, díky za DB, je super :)

Hráči:
Jan Helebrand - OS -> SZ
Adam Hloušek - vyřadit
Jakub Kolář - ZS -> OS
Vít Mlýnek - UTS -> ZS

Zaměstanci:

Ahoj, hráče ani zaměstnance neupravuju, způsobovalo by mi to problémy při importu do nového FM. Jinak na hráče a zaměstnance (kromě Plzně a Slavie tak trochu) nikdo od FM22 nesáhnul, mají úplně stejné schopnosti i potenciál, takže ve Spartě je například nejlepší Krejčí starší a Pavelka a například Vitík nemá pomalu ani na druhou ligu...Ale hold tohle se netýká jen České Republiky, ale i mnoha dalších států, hold SI chce překonat EA a jejich Fifu (nebo EA football nebo jak to nazvali), protože EA aspoň mění hodnocení hráčů...

Ahoj, je to tak.... já jsem na to s dovolením sáhnul a dneska nahraju aktualizaci do viewtopic.php?t=11951 . Moc jsem se zaměstnanců nedotýkal, jenom manažerů a pár asistentů nebo sportovních ředitelů, ale naprosto převážně hráče. Slončík mi možná proklouznul, protože se ani v mládežnických repre neobjevoval, ale dneska večer tam bude.

58
Zdravím všechny,

po dlouhé době opět přicházím s aktualizací české databáze. Dneska ten popis bude trošičku delší (za co se dopředu omlouvám), popíšu změny, co jsou udělané, jak co nově funguje a také můj kontakt s SI. Takže se pohodlně usaďte a jdeme na to.

Jako první chci poděkovat všem co jakýmkoliv způsobem přispěli na tuto databázi, díky tomu je aktuálně třetí v oblíbenosti na steamu. Pokud se vám práce ode mě líbí tak existují i další národy, co jsem udělal, úplně dole bude link. Mezi ty nejlepší určitě patří Itálie, Belgie, Japonsko, Thajsko, Bhútán, U.A.E. , Saúdská Arábie, celá Střední Amerika

Takže změn je doopravdy hodně, tak asi začneme něčím lehčím. První velkou změnou je přidání pravidel o hostování, co mají začít platit od sezony 2023/24 a potom od sezony 2025/26:

2023/24 Maximálně 3 hráči na hostování z jednoho týmu ze stejné ligy
2025/26 Maximálně 3 hráči na hostování z jednoho týmu (je jedno jestli hrají stejnou ligu)
2025/26 Maximální počet hráčů, co tým může poslat na hostování je 6

Tímto tedy od sezony 2025/26 budou rezervní týmy dost důležité, protože už nepůjde poslat 20 hráčů na hostování.

Další menší změny jsou opravy věcí, co buď byly špatně nebo nefungovali úplně jako v realitě. Největší problém byl v tom jak fungovala druhá liga, protože dle regulí mohou nastupovat jen hráči s profesionálními smlouvami (nebo juniorskými), ale aktuálně to tak úplně nefungovalo a většina z vás měla i amatéry v týmu a díky tomu jste šetřili peníze, což se mně samozřejmě úplně nelíbilo.

- Hráči české národnosti do 22 let nemusí být registrováni (doteď to bylo, že i cizinci do 22 let nemusí být registrováni, ale to mi přišlo jako blbost, že by se cizinci nemuseli registrovat)
- Fortuna Liga + Fortuna Národní Liga - registrovat lze pouze hráče s profesionálními smlouvami
- Fortuna Liga + Fortuna Národní Liga - v sestavě zápasu nemůže být žádný hráč s amatérskou nebo poloprofesionální smlouvou (kdyby náhodou někdo chtěl obejít registrace tím, že U22 hráči se nemusí registrovat)
- opraven formát ligy Tachov (už nemá dvě skupiny)
- přidány u nějakých týmů (např. FC Cheb a Hvězda Cheb)

Takže týmy se teď po postupu do druhé ligy automaticky profesionalizují, protože musí mít profesionální hráč a také je potřeba všem dát profesionální smlouvy, což je rána tak trošku do rozpočtu a opět rozdíl mezi druhou a třetí ligou působí víc realisticky.

Immersive Transfer Window

Jedna z velkých novinek snad minulého ročníku, kterou ale udělali snad jen pro Top 5 národů a popravdě jsem úplně zapomněl, že něco takového vůbec ve hře je...Tak jsem se hold rozhodnul, že Česká Republika bude patřit také mezi vyvolené národy. Pro ty co nevědí o co jde, tak přikládám obrázky: Obrázek 1 , Obrázek 2 , Obrázek 3

Juniorské Poháry

Juniorské krajské poháry byly kompletně předělány. Formát každého poháru je odlišný a liší se i počtem týmů a týmy jsou do nich nasazovány podle toho v jaké juniorské soutěži působí, takže nově v nich hrají i týmy, co nemají dospělí fotbal (např. Sportovní škola Plzeň, Poruba), týmy co hrají ve vyšších patrech jsou také nasazeny do pozdějších kol. A protože všechno kolem juniorských soutěží je naprosto rozbité, tak pokud začnete se všemi soutěžemi a pak si to osekáte jen po Divize tak vám zmizí nějaké juniorské soutěže, v té chvíli pro hru ty soutěže neexistují a proto potom hra nemá z čeho brát další týmy, v tom případě je to pak nastavené tak, že první projede hratelné juniorské ligy a potom to bere jako v předchozích verzích, tedy na základě ligy "A týmu. Ještě vtipnější je, že pokud začnete bez těch nižších juniorských soutěží hned od začátku, tak to z nich ty týmy bere normálně, jen ve chvíli kdy ty ligy zrušíte, tak nastanou problémy. Takže po mnoha testech je to teď i blbu vzdorné.

Krajské Poháry

U krajských pohárů všechno zůstává při starém, pouze je teď nastaveno, že se hrají pouze tehdy pokud máte nastavené krajské přebory jako hratelné, pokud máte hratelné soutěže pouze po Divize, tak se krajské poháry nehrají. Nastavil jsem to tak, abych ušetřil nějaký ten čas simulaci a taky když někdo hraje například jen první tři ligy, tak jsou mu krajské poháry k ničemu. Také to samozřejmě funguje tak, že pokud se rozhodnete kdykoliv během hry zmenšit ligy například jen po DIvize, tak se krajské poháry přestanou hrát. Zkoušel jsem něco podobného u juniorských pohárů, ale všechno kolem juniorek je rozbitý...Pro ty, co by zkoumali databázi v editoru, tak ano jsou už nastavené určitě okresní poháry, jen nejsou prozatím aktivované.

Nové Týmy

Bylo přidáno pár nových týmů:

FC International Praha
TJ Praskolesy (Beroun)
FK Bílkovice (Benešov)
FK Trhový Štěpánov (Benešov)
SK Slavoj Osek (Beroun)
TJ Sokol Kořenec (Blansko)
TJ Rakovec Kotvrdovice (Blansko)
TJ Sokol Vísky (Blansko)
TJ Sloup (Blansko)
TJ Mír Dívčice (České Budějovice)
TJ Mikulčice (Hodonín)
FC Slavoj Kladno (Kladno)
FK Staňkovice (Louny)
FK Hanušovice (Šumperk)
TJ Tatran Písařov (Šumperk)
SK Březůvky (Zlín)

Síň Slávy

U všech týmů první ligy, byly předány legendy a ikony z dob před rokem 1993, takže u Bohemians v legendách najdete Antonína Panenku, u Slavie Josefa Bicana atd. První jsem logicky dělal Spartu (protože jsem jejím fanouškem pro ty co to nevědí) a přidal jsem tam spoustu osobností, bohužel je tam nějaký neviditelný limit a proto se všechny ty jména do hry nenačtou, i proto jsem potom u ostatních týmů tak nějak vybíral asi ty nejhlavnější. Samozřejmě pokud jste fanoušky nějakého z týmů a myslíte si, že tam někdo chybí či je tam navíc tak klidně napište do komentářů. Já projel weby všech týmů a hledal sekce o známých hráčích, bohužel některé žádnou takovou sekci ani neměli (Zlín...), tak to bylo trošku složitější.

Klubové Rekordy

U všech týmů první ligy + Dukla Praha byly předělány jejich klubové rekordy. Musím říct, že tam bylo tolik nesmyslů a chyb, že jsem nechápal kdo to dělal. Takže například teď už je historicky nejlepší střelec Slavie Jozef Bican, u Sparty Ondřej Nejedlý. Bohužel je tam bug, který nemůžu opravit, je to jenom vizuální, ale u sezon, kde daný hráč dal nejvíc golů je špatný rok (nikde to nejde nastavit), takže je úsměvný, že Josef Bican dal 57 golů v Národní Lize Čechy a Morava v sezoně 2014/15, řešení by bylo vytvořit toho hráče a přidat mu historii, pak by to bylo správně, ale zase by například daný hráč komentoval výkony Slavie, což by bylo ještě hloupější. Takže u golů ignorujte jen roky. Dále jsou přidány a opraveny největší výhry, návštěvnost, průměrná návštěvnost a různé série klubu. Asi nejvtipnější chybou byl Tomáš Grigar a jeho naprosto neuvěřitelných 44 nul v jedné sezoně a to chytal jen 30 zápasů.

Klubová Historie

Pro ty, co nevědí co to je, tak je to ten graf na základní obrazovce klubu viz Obrázek 1 , Obrázek 2
Doplněna byla klubová historie sezony 2021/22 pro všechny týmy v krajských přeborech.
Doplněna byla veškerá známá historie u všech týmů v I.A třídách

Takže aktuálně je klubová historie udělána u všech týmů od první ligy až po I.A třídy.

Ligová Historie

Doplněno bylo spousty ligové historie, takže u spousty týmů můžete vidět různé historické úspěchy

- kompletní ligová historie první ligy Československa od roku 1909-1993
- kompletní ligová historie druhé ligy Československa od roku 1930-1993
- Přidána část ligové historie třetí ligy Československa
- Přidána část ligové historie nižších soutěží Československa

- kompletní ligová historie první ligy České Republiky od roku 1993- po současnost
- kompletní ligová historie druhé ligy České Republiky od roku 1993- po současnost (opraven vítěz sezony 95/96 a druhé místo 97/98, místa patřily týmů FC Karviná a ne MFK Karviná, která je pokračovatelem TJ Jäkl Karviná a pouze od FC Karviná koupil licenci juniorských soutěží, jinak jsou to dva odlišné subjekty)
- kompletní ligová historie třetí ligy České Republiky od roku 1991- po současnost
- kompletní ligová historie čtvrté ligy České Republiky od roku 1965- po současnost
- kompletní ligová historie čtvrté ligy České Republiky od roku 1965- po současnost
- skoro kompletní ligová historie páté ligy České Republiky od roku 2002- po současnost
- skoro kompletní ligová historie páté ligy České Republiky/Československa od roku 1961- po 2001 (před reorganizací soutěží pro sezonu 2002/03 se hráli ještě Severočeský přebor, Východočeský přebor a Západočeský přebor)
- doplněna velká část ligové historie nižíších soutěží (6-8 úroveň) České Republiky/Československa od roku 1950- po současnost
- přidána část historie krajských a okresních pohárů

Tak z textu jasně vyplívá, že obří část naší fotbalové historie už je ve hře, takže u týmy v nižších soutěžích už nepůsobí tak prázndě.

Finance

Tady je jedna velká změna. Protože se mi absolutně nelíbí jak jsou řešeny finance v FM (to je můžete udělat klidně dluh miliardu a nic se neděje), tak jsem se rozhodnul si s tím trošku pohrát. Nakonec na základě spousty simulací, balancování a testování vznikl zajímavý systém. Tento systém je aplikovaný od druhé ligy po okresy. Jde o to, že můžete mít za sezonu určitou ztrátu a pokud to nesplníte tak máte bankrot (protože ty ztrátyjsou natolik velké, že v reálu by to klub prostě zabalil a šel o ligy níž)
Nejdřív ale musím vysvětlit jak fungují finance v FM, takže například máme tým v okresním přeboru, dáme mu dluh 100 milionů korun. Máme nastaveno, že tým nesmí mít za sezonu v okrese větší ztrátu než milion a pokud to nesplní tak dostane odečet bodů, takže logicky tým to nemůže splnit. A co hra tedy udělá? No majitel do toho týmu bude rvát peníze tak, aby tým splnil finanční regule, takže v našem případě do týmu, co má hodnotu ani ne 40 tisíc narve za sezonu klidně 50 milionů, což je prostě nereálné.
Naštěstí tam můžu nastavit určité páky, což v našem případě dáme, že majitel může maximálně do týmu investovat 500 tisíc za sezonu, co se bude počítat do finančních regulí, cokoliv nad to se nepočítá. A tím pádem tým nesplní regule a jde do "bankrotu".
"Bankrot" je v tomto případě jasný sestup o ligu níž, v editoru je přímo, že jde nastavit, že hra má tým poslat o ligu níž, ale překvapivě to nefunguje. Takže jsem na to šel oklikou, takže pokud tým nesplní finanční regule, tak v další sezoně začne s -90 body a tím pádem má jasný sestup.
Možná teď přemýšlíte nad tím jak často se to stává. Když jsem to nastavil poprvé, tak k mému šoku se to prakticky nedělo, protože jsem vybalancoval dobře finance (příjmy od sponzorů, od FA, z juniorek atd.) a týmy doopravdy musí dělat brutální blbosti, aby "zbankrotovali".
Takže se teď podíváme jaké jsou pravidla:

Druhá liga: maximální ztráta -60 milionů Kč za sezonu, s tím že majitel může investovat 20 milionů Kč
Třetí liga: maximální ztráta -6,5 milionů Kč za sezonu, s tím že majitel může investovat 2,5 milionů Kč
Čtvrtá liga: maximální ztráta -4 milionů Kč za sezonu, s tím že majitel může investovat 1,5 milionů Kč
Pátá liga až Okresy: maximální ztráta -1,5 milionů Kč za sezonu, s tím že majitel může investovat 500 tisíc Kč

Vzhledem k tomu, že podle finančních výkazů týmy v druhé lize mají maximálně roční ztrátu kolem 5 milionů Kč, tak je to nastaveno dost mile.
Během simulací se stane, že v druhé lize jednou za 10 let nějaký tým "zbankrotuje", v třetí lize je to kolem 7 týmů během deseti let, ve čtvrté lize jsou to tak 2-3 týmy za 10 let a pátá a dolů jsou to 3-4 týmy během deseti let.
Takže jenom na základě simulací bych řekl, že to působí dost realisticky, protože během posledních deseti let vystoupalo spousta týmů do třetí nebo druhé ligy, aby jim během pár let došli peníze a oni šli hrát nižší soutěže.
Z mého pohledu to do hry přidává nový prvek chaosu/zajímavosti, kdy týmy které mají přemrštěné rozpočty a zadlužují se, jsou vlastně potřestány.
U první ligy jsem to nenastavoval, protože tam to nejde vybalancovat na základě jak je to nastaveno. Nejlepší by to bylo nastavit na základě toho, že by hra kontrolovala hodnotu dluhu klubu a kdyby to překročilo určitou mezi tak bum, jdeš o ligu níž. Bohužel editor tohle neumožňuje a proto je to nastaveno takto.
Pro ty kterým se to nelíbí je samozřejmě i verze bez finančních regulí, ale je jen mimo steam a v názvu má "bez FR", takže každý si může zvolit, co mu vyhovuje víc.

SI

A teď moje úžasná zkušenost s hlavním člověkem přes českou databázi, jeho jméno je Tony Grasser a vedoucím u české databáze už je několik let. Tony má na jeho SI profilu, že jeho koníčkem je dělat FM úžasné, takže se podíváme jak českou databázi dělá úžasnou. A ještě menší dodatek, že Tony je za svoji práci samozřejmě placen.
Takže jsem si dal tu práci, abych porovnal změnu schopností a potenciálů u hráčů v české lize v FM21, FM22 a FM23 a musím říct, že mi nezbývalo než se jen zasmát.

Sparta FM21 Sparta FM22 Sparta FM23

Bohemians FM21 Bohemians FM22 Bohemians FM23

Mladá Boleslav FM21 Mladá Boleslav FM22 Mladá Boleslav FM23

No nevim no, ale jak se snažím sebevíc tak tam moc změn nevidím, spíš jen naprostý blbosti (Krejčí starší a Pavelka pomalu nejlepší hráči ligy 😂) , jedině u Slavie a Plzně byly trošku viditelnější změny, ale i tak nic extra. Ale třeba Tony není moc přes hráče jako já, třeba je přes vytváření nových týmů, podíváme se tedy jakým způsobem přidává nové týmy do hry.

Hlubina detaily Hlubina zázemí Hlubina dresy

No nejsem si úplně jistý, že takhle se mají přidávat týmy, protože kromě jména týmu tam nic není, porovnáme to s tím jak mám Hlubinu udělanou já.

Hlubina detaily Hlubina zázemí Hlubina dresy

Jako prakticky všechny ty věci se dají najít během pár minut na internetu, ale třeba Tony není hold přes editaci a je to spíš vůdce a komunikační bůh, který má neschopné lidi pod sebou nebo jich má nedostatek. Podíváme se na moji komunikaci s Tonym.
Díky mé úžasné práci, kterou jsem odvedl na několik různých databázích jsem byl Tonymu velmi doporučen, Tony jim tedy řekl ať mu pošlu mail. 5. prosince, hned jak jsem dostal jeho mail, jsem mu poslal dlouhou zprávu o tom, kdo jsem, co jsem všechno udělal, odkud jsem čerpal data, odkazy na moji práci, odkaz na excel kde je všechno o týmech (rozměry stadionu, jejich majitelé atd.), také jsem mu vysvětlil, že jako vášnivý fanoušek Sparty nedělám hráče, protože jsem velmi neobjektivní 😀. Veškeré chyby, co v databázi jsou, jsem se nažil velmi mile popsat a vysvětlit, abych ho nějak nenaštval.(protože dle Ahmeda hodně lidí, co jsou tyhle vedoucí mají obří ega) Tony věděl, že mu napíšu, tak jsem očekával reakci do pár dnů. No utekl den, dva, tři, čtyři a stále nic, tak jsem napsal Ahmedovi (jeden z lidí od SI s kterými se bavím) jestli něco neví, Ahmed mu teda napsal, proč mi neodpovídá a Tony ignoroval i Ahmeda (což ho nepotěšilo). Nakonec Tony za dva další dny napsal Ahmedovi jednoduchou odpověď "přečteno" a další den "odesláno".
Tak tedy 12.prosince jsem se dočkal odpovědi. A teď chci, abyste se na pár sekund zamysleli nad jednou věcí, jste hlavní člověk přes českou databázi, napíše vám člověk o všem, co se dá vylepšit, pošle vám jeho práci, kde je přes 400 tisíc změn, co byste takovému člověku napsali? Ať to bude cokoliv, tak se klidně vsadím, že to nebude to co napsal Tony.
Tohle je překlad toho co napsal "Ahoj, děkuju ti za zájem o sérii FM, zní to perfektně, vyplň prosím přiložený formulář. Těším se na tvoji odpověď a v případě jakýchkoliv otázek klidně napiš."
Když jsem to poprvé přečetl, tak první věc, co mě napadlo bylo, že tu odpověď vygeneroval nějaký automat (v angličtině to vypadá jako typická automatická odpověď). Tak jsem otevřel formulář a opravdu jsem nevěděl, co si myslet. Takže, co tam bylo? Jméno, věk, práce (k čemu mu je co dělám za práci?????), bydliště (k čemu mu je kde bydlím??????), český klub který můžu editovat (jako bych to nepsal...), kolik zápasů jsem viděl za poslední rok, specifikuj jakým způsobem chceš pracovat na databázi (jako bych to nepsal...), co si myslíš o české databázi v FM23, jestli mám nějaký komentář k české databázi a co bych chtěl vidět v budoucnosti (no v tuhle chvíli už jsem viděl jen rudě, protože ten kretén si vůbec nepřečetl ten dementní první mail s kterým jsem si dal tolik práce, kde jsem popsal všechno co je tam špatně, co se dá zlepšit...), Jak bys nastavil atributy u hráče Adam Vlkanova? nebo u jiného hráče. (hráče nedělám...) .
Tak jsem mu teda ten jeho formulář vyplnil a znovu napsal, co už jsem psal. Odesláno ještě v ten samí den. A pak nic a nic, ale řekl jsem si jsou ty Vánoce tak počkám po svátcích. Pak už bylo 29.prosince a už jsem to nevydržel a napsal jsem mu znovu, přeci jenom psal, že v případě otázek mám napsat. Tak jsem mu napsal jestli mi plánuje odpovědět, že je velmi neprofesionální, že neodpověděl ani po 14 dnech. A nic, a nic a nic. Tak jsem napsal Ahmedovi, že ten blb neodpovídá, tak mu napsal a samozřejmě byl ignorován. Po pár dnech mu pak napsal "je to v procesu", procesu čeho? To nikdo neví... Tak jsem opět čekal a v tu dobu už můžu říct, že mi to bylo jedno, protože jsem se podíval na jeho práci, která dělá FM "úžasnější" a tak trochu jsem měl tušení, že by jsme se neshodli na kvalitě.
Nakonec mi to nedalo a řekl jsem si "když hora nejde k Mohamedovi tak hold Mohamed musí k hoře" a založil jsem si účet na foru SI a napsal mu tam. A protože jeho práce je vtip, jeho komunikace je vtip tak v tom duchu jsem mu i napsal " Ahoj Tony, to jsem zase já, stále čekám na nějakou odpověď a protože jsem pochopil, že práce s emailem nepatří k tvým silným stránkám tak ti píšu tady. Takže moje otázka je jednoduchá, chceš se mnou spolupracovat nebo ne? Poslední věc, co jsi napsal přes Ahmeda bylo to, že je to v proces. Co je v procesu? A proč nedokážeš napsat mně? Doufám tedy, že mi konečně odpovíš"
A na to jsem za pár dnů dostal odpověď "Ahoj, je skvělé že chceš pomoct. Vím o tobě a až začne práce na FM24 tak se ti dříve či později ozvu"
Takže věřím tomu, že se mi ozve? Vůbec ne 😂, a i když se mi ozve tak se klidně vsadím, že po mně bude chtít udělat hráče Sparty a nic víc. A když to řeknu tak jak to je, tak bych byl v titulkách a možná dostal hru zadarmo a doopravdy nechci moje jméno spojovat s tím odpadem jakým je základní česká databáze ve hře. Budu trvat na tom, že buď opravit všechno nebo ať si dělá co chce, ale rozhodně nebudu spojovat svoje jméno s tím odpadem, který vytváří.
Ono celkově, co jsem slyšel, tak ve vedení všech věcí v SI jsou spíš "kamarádi" než lidi co mají vášeň něco zlepšovat. A proto hra vypadá jak vypadá, poslední tři roky jsou prakticky jen re-skiny FM20, absolutně nic neposouvají a ve hře jsou pořád ty samé bugy + absolutně neposlouchají komunitu o tom co chce, kdo chtěl ten jejich "squad planner", s každým s kým jsem mluvil ho nepoužívá. A proto přidají ženský fotbal, který opět nikdo nechce...ale aspoň lidi na twitteru, který tu hru ani nehrajou budou šťastný...

Děkuju všem, co to dočetli až sem, doufám že jste se něco nového dozvěděli, třeba i zasmáli a jako vždycky, pokud najde jakékoliv chyby v databázi tak piště ať už tady nebo na steamu.

odkaz na českou db: https://mega.nz/file/FHQzGYrY#BirGEfqUf ... QEBWDHJgHs (pokud máte odběr na steamu, tak se aktualizace stáhla sama)

odkaz na grafiku: stále na ní dělám, chtěl bych jí mít do konce měsíce hotovou

odkaz na další národy: https://steamcommunity.com/workshop/fil ... 2885956503 https://mega.nz/file/QKYhhYDK#CN7NdYC4c ... y7YBQscDo8

59
Tony Posser je pěkná ku**a. Když se mu nechce makat, tak se má obklopit lidmi, co budou dělat za něj. Pravidlo číslo jedna v korporátu.
Absolutně bez práce mohl sklidit krásné, zralé, chutné ovoce. Místo toho ti pozemek sestříká pesticidy a až bude potřebovat, tak se ozve a ještě se pak bude divit, že se mu na to vysereš.
Nejhorší je, že to takhle bude absolutně všude. A jak píšeš, proto FM se nijak už moc neposouvá.
And everyday I wake,I tell myself a little harmless lie, the whole wide world is mine
Odpovědět

Zpět na „Databáze“