[FM24] [Databáze] Česká liga po Okresní přebory + Grafika

1
Tak je to opět tady, nový ročník a nová databáze, popis jsem zkopíroval z loňska, protože technicky je to opět jen vylepšená loňská verze. Pravda je také, že to tady tak trošku z různých důvodů umřelo a většinově jsme se přesunuli na discord, tak kdo tam není tak se klidně připojte

https://discord.gg/qXTvjpmx

Hlavní změny jsou úprava financí, upraveny přestupy mezi ČR a arabskými národy (už nechtějí koupit půlku první i druhé ligy), přidána byla historie soutěží od třetí ligy po sedmou úroveň, klubová historie byla přidána u ČFL/MSFL (obojí se týká jen minulé sezony)

Na grafiku si klasicky budete muset počkat, protože zabere dost času. Další věcí je, že během roku začnu pracovat na změně celkového formátu databáze, protože už byla dvakrát importována a určité věci nefungují úplně jak by měly (nemusíte se bát, jsou to věci, kterých si pravděpodobně nevšimnete) a za další z mých nabitých vědomostí při tvorbě národů jsem dostal spousty nápadů jak věci zlepšit a celkově zrychlit i simulaci (simulaci hry, ne načítání databáze, to stále trvá milion let). Aktuálně tam chybí nějaké týmy, co postoupily do okresních přeborů a to z důvodu, že jsem se snažil co nejrychleji vám dopřát databázi. Pravdou také je, že 90% z vás stejně v okresech buď nehraje nebo je po sezoně hned vypne a protože doslova všechno kolem okresů zabere šílené množství času, tak jsou vždycky při první verzi trošku opomenuty (jen pro zajímavost udělat postupy/sestupy + napsat chybějící týmy zabralo zhruba 15 hodin, udělat to samé od 1.ligy po všechny I.B třídy zabralo jen okolo 8 hodin).

a teď to hlavní databáze:

Steam: https://steamcommunity.com/sharedfiles/ ... 3078765247

Mega: https://mega.nz/file/8X5RwTZZ#PEfM9aeN0 ... ZJ4jZJl-dI

A samozřejmě pokud by měl někdo zájem přispět finančně za moji práci tak níže jsou možnosti:

Pro Kč 1201370010/3030
Pro ostatní CZ3330300000001201370010

Přeju příjemné hraní a v případě nalezení jakýchkoliv chyb tak pište (nejlépe steam či discord)

Hned na začátek důležitá věc: Databáze se načítá zhruba 5-10 minut, vypadá to, že je to zaseklý, ale načítá se to, tak mě prosím nespamujte dotazy, že se to seklo.

Fortuna:Liga

Tady je největší změnou rozdělení soutěží podle počtu týmů v Evropě. V základní verzi české databáze je pouze pouze play-off o lepší nasazení v MOL Cupu nebo verze bez nadstavby (která se hraje pokud má ČR 7 a více týmů v Evropě).
Nově je to teď nastaveno dle reality, tzn. pokud jdou do evropy 4 nebo méně týmů hraje se play-off o lepší nasazení do MOL Cupu. Pokud je počet evropských týmů mezi 5-6 tak se hraje play-off o evropu a pokud je 7 nebo více týmů v evropě tak odpadne nadstavba.
Další změnou je potřeba mít tréninková zařízení na úrovni Adequate (tímto se snažím simulovat, že týmy potřebují mít určité zázemí a určitý počet juniorských týmů)
Stadiony už měly před tím nastavenou povinou kapacitu 4000 míst k sezení a vyhřívaný trávník, pravidlo jsem rozšířil o možnost hrát 1 rok na stadionu který má aspoň 2000 míst k sezení, aby týmy měli čas na změnu.
Opraveno je počet střídání v zápase na 5 z 11 při max 3 střídáních.
Opět jsou nastaveny i peníze z televizních práv, kde tentokrát od sezony 2024/25 se zvýší ze 150 milionů na 350 milionů. (spekulace jsou, že to bude někde mezi 300-400 miliony, tak jsem zvolil střed)

Fortuna:Národní Liga

Připravované pravidlo o povinnosti mít vyhřívaný trávník od roku 2026 jsem zatím do databáze nedal, protože úplně není jasné, jestli to nakonec bude povinné.
Protože v reálu jsou opět určitá pravidla na infrastrukturu, tak jsem se to pokusil simulovat určitým nastavením.
Nově je potřeba mít stadion s nejméně 500 místy k sezení a mít tréninkové zařízení aspoň na hodnotě Basic.
Opět je přidán páteční televizní zápas, kdy si domácí tým vezme 90% z celkové částky za TV práva k zápasu (částka za vysílací práva zápasu je 100 tisíc Kč) + každý tým dostane 1 milion Kč za televizní práva, od sezony 2024/25 to jsou pak 2,5 milionů Kč.
Nově každý tým dostane 2,5 milionu korun za účast v lize (přichází to 1.8.), je to na základě rozhovorů s majiteli, kteří prozradili, že dostávají od svazu na sezonu něco přes 2 miliony
Další nové pravidlo je, že jsem nastavil limit maximálně 4 "B" týmů v lize (ČFL to tak nějak ignoruje kvůli play-off...)

ČFL/MSFL

Tady je největší změnou to, jaké je možné dávat smlouvy. Po důkladném hledání informací jsem našel, že někteří hráči mají i ve třetí lize profesionální smlouvy a proto jsem celou ČFL/MSFL předělal ohledně smluv. Nově hráčům, co tým považuje za hvězdu budete moct dát profesionální kontrakt, zbylým hráčům týmu pouze polo-profesionální kontrakt nebo dorostenecký kontrakt, mělo by být nemožné dávat amatérské kontrakty (hráči by měly sami požadovat aspoň polo-profesionální)
U kontraktů jsem si pohrál i s finančním ohodnocením, protože mi přišlo nemožný, že by tam hráči brali 30-40 tisíc, ale o financích toho více najdete v sekci Finance (víc dole)
Klasicky je opět nastaveno play-off o postup mezi ČFL A a ČFL B a porovnání týmů na 15 místě o sestup
Předělány byly i regiony nasazení týmů do jednotlivých soutěží, v simulaci se mi stalo, že 4 sezony za sebou sestupovali jen týmy z Čech a do MSFL to dávalo týmy z Pardubického kraje, co z pohledu na mapu dává smysl
Za účast v lize dostává každý tým 500 tisíc Kč
Nastaven limit u každé ligy maximálně 8 "B" týmů
Nastavena registrace hráčů (o té najdete víc informací v sekci Ostatní)
Týmy jsou i po těchto změnách stále polo-profesionální (polo-profesionální tým může dávat profesionální smlouvy, ale obráceně to nefunguje)
Nově rozvrh zápasů kopírují reálný rozvrh sezony

Divize

Stejně jako u ČFL/MSFL byly změněny smlouvy. Klíčový hráči a hráči základní sestavy budou žádat polo-profesionální smlouvy, ostatním budou stačit amatérské. Nadějní junioři budou chtít juniorský kontrakt, ale ti co tak nadějní nejsou, těm by měla stačit jen amatérská smlouva.
Oproti staré db, jsem se rozhodl uzamknout počet týmů v Divizích (tedy 16 týmů u české části, 14 týmů u moravskoslezské části) je to jedna ze změn, kterou jsem udělal, když jsem pyramidu stavěl podruhé. Uvědomil jsem si totiž, že tok týmů mezi Divizí a ČFL/MSFL je v pořádku stejně tak to je i s krajskými přebory, proto není potřeba mít flexibilní ligu.
Nastaveny regiony pro každou ligu
Opět stejně jako u ČFL/MSFL mají divize reálný rozvrh zápasů.
Za účast v Divizi dostane každý tým 200 tisíc Kč.
Nastaven limit u každé ligy maximálně 8 "B" týmů u české strany, 7 "B" týmů u moravskoslezské strany

Krajské přebory

Krajské přebory jsou poněkud těžší na nastavení, kvůli tomu, že nelze kontrolovat tok týmů. Co tím myslím je to, že ze Středočeského kraje postoupí jeden tým, ale z divize například vypadne 5 týmů a tím vzniká problém u dalších krajů. Proto používám v případě krajských přeborů flexibilní ligy, kdy se každá liga může rozšířit nebo snížit o dva týmy. Další věc, kterou používám je regionální nastavení lig s centrálními body. (vypadá to nějak takhle https://i.imgur.com/Gjpi4am.jpg)
Díky těmto nastavením přebývající týmy jsou potom umístěny přesněji do lig, například v pražském přeboru hrál Brandýs nad Labem nebo Kladno, protože středočeský kraj byl plný.
V přeborech také došlo k menší změně ohledně smluv, nově je možné, že se tým polo-profesionalizuje, protože lze nabízet polo-profesionální smlouvy klíčovým hráčům.
Opět nastaveny reálné rozvrhy zápasů + speciální rozvrhy pro ligy +/- 2 týmy , díky tomu nebudou vznikat díry mezi zápasy
Za účast v krajském přeboru každý tým dostane 120 tisíc Kč
Zablokován postup týmům "C", tak aby nemohly do divize

I.A Třídy

Protože i u I.A třídy je tok týmů kontrolovatelný, není potřeba mít flexibilní ligy + díky regionálnímu nastavení s centrálními body se týmy drží ve správných krajích případně jdou do ligy, co jim je nejblíže.
Všechny týmy jsou amatérské, tudíž lze nabízet jen amatérské smlouvy.
Za účast v lize každý tým dostane 75 tisíc Kč
Nastaveny reálné rozvrhy zápasů
Nastavena registrace hráčů

I.B Třídy

Úplně stejné jako u I.A třídy, lze kontrolovat tok týmů, tedy není třeba flexibilní liga. Opět jsou nastavené regiony s centrálními body.
U některých soutěží jsou porovnávací play-off o postup nebo sestup (o počtu postupujících nebo sestupujících záleží na regionu)
Všechny týmy amatérské, tedy lze nabízet jen amatérské smlouvy
Za účast v lize každý tým dostane 50 tisíc Kč
Nastaveny reálné rozvrhy zápasů

Okresní Přebory

A poslední hratelná soutěž, která je nováčkem v české db, jsou okresní přebory. Okresní přebory jsou stejně problémové jako Krajské přebory, jediný rozdíl je v tom, že jsou poslední aktivní ligou a tím pádem se určitý problémy řeší sami. I tak okresní přebory jsou nastaveny flexibilně a to o dost víc než krajské přebory. U některých soutěží lze stoupnout nebo klesnout i o 4 týmy, záleží na okresu a na tom zda je poslední ligou v daném okresu (protože pak je problém s doplňováním týmů).
Rozvrhy zápasů také nejsou nastaveny tak jako je zbytek pyramidy a to z jednoho hlavního důvodu, soutěží je myslím 80, na 99% když začnete v okrese hrát, tak hned postoupíte a pak jakmile váš "B" tým postoupí tak okresy vypnete, proto si osobně myslím, že nemělo cenu trávit desítky hodin nastavováním naprosto přesného rozvrhu zápasů.
Nastaven je správně začátek soutěže, konec soutěže, začátek a konec zimní pauzy.
Prostudoval jsem všechny okresy a vím, že určité okresy mají různé šílenosti s nadstavbami a nevím čím dalším, bohužel kvůli tomu, že potřebuju aby liga byla flexibilní nešlo tyhle věci dělat, protože bych je musel nastavit pro každý počet týmů zvlášť.
Speciálně problémové okresy jsou Chomutov, Ostrava-město a Trutnov a to protože jsou rozděleny na dvě skupiny...Protože by bylo šílený to mít jako dvě různé ligy z mnoha důvodů, tak je to nastaveno jako jedna liga, co je rozdělena na dvě skupiny, s tím, že se hraje postupové a sestupové play-off. Naštěstí Ostrava i Trutnov to rozdělení letos už zrušili, ale Chomutov je tvrdohlavý...
Opět jsou nastaveny regiony s centrálními body, kdyby náhodou začali docházet týmy v nějakém okrese.
Za účast v lize každý tým dostane 20 tisíc Kč

Ostatní změny

Tak ta hlavní změna je ohledně registrace hráčů, první a druhá liga jsou nastaveny ohledně registrace tak jak to bylo nastavené od SI.
Od ČFL/MSFL až po Okresní přebory je stejná registrace hráčů, můžete registrovat maximálně 99 hráčů, s tím že hráči do 22 let není třeba registrovat, maximální počet mimo EU cizinců v základní jedenáctce je 5 a maximální počet hráčů registrovaných za "A" tým, kteří můžou nastoupit za "B" tým je 5.
U každé ligy, která to tak má v realitě, byly nastaveny penaltové rozstřely při remíze
Po přečtení směrnic ohledně smluv, jsem nastavil minimální plat pro profesionální smlouvu na 10 tisíc Kč měsíčně.
Další větší změna se týká "C" týmů, některé týmy mají i tento tým, problém byl, že v případě například Slovácka nebo Dukly Praha je ten "C" samostatný tým (na jejich webech o těch týmech nic nenajdete a když jsem viděl fotku Slovácka "C" tak tam fakt nikdo profesionálně nehraje). Proto jsem se rozhodnul ze všech "C" týmů udělat samostatné entity (stejně jako ve španělsku např. Barcelona "B") s tím, že kromě Slovácka a Dukly "C" všechny ostatní týmy působí jako "C" týmy, ale Slovácko a Dukla jsou pouze amatérské přidružené kluby. (takže teď lze začít kariéru klidně v nějakém "C" týmu)

MOL Cup

- Přidány televizní zápasy i v dřívějších kolech a přidáni vítězové krajských pohárů
- mám rozpracovanou novou verzi, kde by pak měly být všechny týmy z divize i vítězové krajských pohárů, ale ještě není dokončena

Tipsport Cup

Tady je menší změna, první ročník se odehraje normálně, potom je rok pauza (kvůli kolidování zápasů kvůli MS) a pak se hraje zase normálně
Hráči na zkoušce mohou hrát v zápasech
Semifinále a Finále se hraje na Maltě jako ve skutečnosti
První tři týmy v lize mají v Tipsport Cupu "B" tým, dále se ho účastní 6 náhodných týmů z první ligy, 4 náhodné týmy z druhé ligy a 4 náhodné týmy ze Slovenska

Krajské poháry

Krajské poháry byly rozšířeny, aby obsahovaly i menší počet týmu z okresů, týmy z vyšších pater jsou nasazeny do pozdějších kol, vítězové pohárů se kvalifikují do MOL Cupu
Ligová pyramida junioři

Juniorská pyramida byla dost radikálně změněna, protože když jsem v FM21 testoval jak db funguje a jak dobře se hraje, tak jedna věc pro mě hned byla trnem v oku bylo to, že týmy, které ve skutečnosti dorost mají nejsou nijak zvýhodněny oproti těm co ho nemají. Naštěstí jsem v hlavě měl hned systém jak to celé změnit a zároveň to udělat zábavnější a lehčí na simulaci.
Všechny ligy odpovídají realitě, pouze "B" týmy byly nahrazeny týmem z nižší ligy (celou pyramidu jsem tvořil prosinec/leden, proto je to na základě výsledků z té doby), pokud tým nemá ve skutečnosti dorost v lize, ta ligu nehraje. Takže pyramida odpovídá skutečnosti, pouze je rozdíl v tom, že okresní přebory jsou v pyramidě I.B třídy.
Teď asi všichni přemýšlíte nad tím, co teda dělají ty týmy bez dorostu? Tady je ta moje skvělá myšlenka, ono vlastně hrají ligu, ale přitom jí nehrají, jak to funguje popíšu na libereckém kraji. Liberecký kraj má nejnižší dorosteneckou ligu přebor (4.liga), takže zbylé týmy jsou v 5.lize. A funguje to jednoduše, vezmou se všechny týmy a vznikne pohárové play-off, kde se hraje jeden zápas každé kolo, dokud nezbydou jen 4 týmy, které jsi to spolu rozdají v ligové části každý s každým 2x (tedy 6 kol) a pouze první postoupí do 4.ligy.
Tenhle způsob je naprosto skvělý v mnoha směrech, za prvé pokud prohraje váš tým jeden zápas tak končí (pokud se nedostal do krajského poháru U19) tak už si nezahraje kromě přáteláků žádný zápas. Tímhle se šetří strašně simulace a hra je tím rychlejší, zadruhé hráči z těchto týmů nemohou získat zápasové zkušenosti (tím jsou zvýhodněny týmy s dorostem v lize), zatřetí spousta týmů (například v Praze) hraje na jednom stadionu a ve skutečnosti by se tam všichni nevešli, takže to řeší problém i s odkládanými zápasy a poslední zlepšení je finanční stránka, protože dorost co hraje ligu dostává peníze (dotace), zatímco dorost co hraje mimoligovou ligu nedostává nic.
Díky těmto změnám možná někteří z vás i ten dorost povedou, jen aby zajistily postup do ligy.😂😂
Hodně byly změněny finance, protože v dotacích na mládež se točí dost velké peníze.
Přidány byly také regionální akademie a Akademie Cup o pohár Karla Poborského, v reálu jsou akademie do U15, ale ve hře jsou udělány jako do U17.

1.Dorostenecká liga
- za účast každý tým dostane 8 milionů Kč
- první až třetí tým se kvalifikuje do ALL Stars Cupu
- vítěz se dostane do UEFA Youth League
2.Dorostenecká liga
- má 3 divize
- za účast každý tým dostane 2,5 milionů Kč
3.Dorostenecká liga
- má 5 divizí
- za účast každý tým dostane 1 milion Kč
4.Dorostenecká liga
- krajské ligy
- za účast každý tým dostane 250 tisíc Kč
5.Dorostenecká liga
- I.A třídy
- za účast každý tým dostane 125 tisíc Kč
6.Dorostenecká liga
ve skutečnosti okresní soutěže. ale ve hře nazvané jako I.B třídy
- za účast každý tým dostane 75 tisíc Kč
7.Dorostenecká liga
- mimoligová liga
- týmy nedostávají žádné peníze (týká se i mimoligových lig, co jsou součástí ať už 5 či 6 ligy)

Kvůli přidání turnaje Zlatý Kahan, jsem trochu předělal mezinárodní juniorské poháry. A ano vím, že CEE Cup pořádá Sparta a Zlatý Kahan Baník Ostrava a All Stars Cup Slavia a Bohemka, ale tady ty turnaje působí hold trošku jinak a nemám rád když nějaký tým mám účast zajištěnou bez jakýchkoliv výsledků.

Krajské poháry
- každý kraj má pohár, vítězové pohárů se kvalifikují do Národního Mistrovství U19

Národní Mistrovství U19
- hraje se na konci sezony
- vítěz obdrží 500 tisíc Kč, poražený 250 tisíc Kč
- vítěz se kvalifikuje do All Stars Cupu

CEE Cup
- hraje se na začátku sezony
- do turnaje jde vítěz a poražený pražského U19 poháru, vítěz středočeského U19 poháru a vítěz plzeňského U19 poháru

Zlatý Kahan
- hraje se na začátku sezony
- do turnaje jde vítěz a poražený moravskoslezského U19 poháru, vítěz olomouckého U19 poháru a vítěz zlínského U19 poháru

All Stars Cup
- hraje se v lednu
- je to turnaj do 18 let
- kvalifikují se do něj 1-3 tým v 1.dorostenecké lize, vítěz Národního Mistrovství U19 (případně poražený pokud vítěz byl do 3. místa v lize)

Týmy, které mají ve skutečnosti sdílený tým dorostu, mají v dané lize každý svůj tým a zároveň mají nastavenou spolupráci (hrají spolu přátelák a sdílejí skauting)

Počasí

Strávil nespočet hodin laděním počasí. Na základě dat z Archiv počasí a chmi kde jsem sledoval různé denní data z meteorologických stanic, vzniklo 14 nových počasí, 13 krajů (Praha a Středočeský kraj jsou dohromady) a CZ-Hory (to se týká měst a obcí, které se nacházejí nad 580 metrů). Ze simulací vyšly vcelku dobré výsledky, například v srpnu v Praze bylo kolem 30 stupňů a v prosinci se hrálo v Jablonci a Liberci na sněhu s teplotami kolem 0.

Historie

Byla dodělána částečná historie okresních přeborů (někde jsou díry kvůli tomu, že nemám dané týmy v db), jinak od první ligy po I.B třídu by ligová historie měla být kompletní (aspoň od roku 2005). Protože jsem si pořídil knížku Encyklopedie našeho fotbalu, která obsahuje výsledky prvních tří lig od roku 1896 až po 1997 tak jsem trochu přidal i té starší historie.
Byla přidána i historie k některým klubům, které hrávali v 90.letech druhou ligu (pamatuju si Ostrava-jih, Sparta Krč a ještě nějaký týmy)
Dále byla přidána pro všechny ligy historie za sezonu 2021/22, přidána klubová historie pro týmy z ČFL/MSFL a Divize za sezony 2020/21 a 2021/22.

Stadiony

Protože v FM je stěhování mezi stadiony úplně rozbité, tak jsem se snažil udělat to tak, ať to aspoň není moc nereálné. Pokud má tým například dvě hřiště, tak na hlavním hřišti/stadion vždy působí jen první tým, zbylé týmy hrají na tom druhém (přestože ve skutečnosti to tak není) a to z důvodu, kdyby se náhodou stěhoval tým nebo stavěl stadion, tak se přesune pouze první tým, Pokud jsou všechny týmy na jednom stadionu, tak se při přesunu vždycky všechny přesunou. Proto pokud to šlo tak první tým je vždycky na stadionu sám.
Dál jsem se snažil pomoct trošku hře s těmi přesuny, ale bohužel to pak bylo ještě vtipnější, uvedu příklad: Líšni jsem nastavil, že na první ligu má alternativní stadion Městský fotbalový stadion Srbská, takže po postupu se Líšeň přesunula do Zlína, ale hrála na stadionu v Srbské 😂a pak po pádu do druhé ligy hrála ve Zlíně...😂Takže bohužel s těmi přesuny zatím nic nenadělám.
Dále jsem přesunul MFK Vyškov do Drnovic, protože dle rozhovoru, co jsem četl tak plánují, že první tým tam bude hrát dlouhodobě.
Celkově byly u všech stadionů upraveny rozměry trávníků a majitelé stadionů.

Síň Slávy

Toto je místo, které je dedikováno legendám, kteří se rozhodli podpořit tuto překrásnou databázi:

Re: [FM24] [Databáze] Česká liga po Okresní přebory + Grafika

7
Ano vyjádřil se na Discordu dost jasně. Zápasil s byrokracií od SI. Vlastně lidi co chtěli něco změnit ohledně české databáze slušně poslali do...le.

Vkládám jeho vyjádření.
Možná jste si všimli, že všechno kromě českých db a pěti dalších zemí pro FM24 zmizelo, důvodem je moje poslední „konverzace“ s SI, na základě které jsem se rozhodnul skončit.
Důvodů je víc, ne jen ta „diskuze“. Jedním z důvodů je to že mě jejich hra prostě nebaví, přijde mi pořád stejná, většina lidí když viděla novinky pro FM24 tak byla nadšená, ale já spíš cítil zklamání, že se vydali směrem který mi prostě není blízký. Hra je aktuálně jenom o prodeji a kupování hráčů s tím že se na všechno ohledně klubu musím ptát tupé AI, která mi nepovolí zlepšit infrastrukturu klubu i když mám miliardu na účtě. Hold od hry očekávám, že v první řadě bude hra a nechá mě hrát tak jak chci já, bohužel SI má radši ten jejich „realizmus“.
Další věc, co mé morálce moc nepomohlo je technický stav hry i editoru, kdy je editor stále ve stavu nepoužitelnosti. Bohužel pro mě jsem si připravoval vlastní db (Japonska), která díky tomu všemu byla absolutně k ničemu + tam přidali snad 1000 týmů, které měly špatně města i názvy, chybějící stadiony a tím pádem mi úplně zkazili plány a ještě víc mě demotivovali. Nakonec Japonsko je venku, ale určitě není ve stavu, který bych nazval dobrým.
Pak je tu samotné jednání SI, které je mnoha směrech podobné Activisionu nebo EA. Jejich falešná propagace funkcí, které nefungují vůbec jak říkají nebo čerstvé tvrzení, že Japonsko bude plně licencované, což není a když na to lidi začali poukazovat, tak to všude v jejich propagačních materiálech změnili. A samozřejmě při vydání hry prakticky nic nešlo teda až na DLC in-game editor za 9 euro, což je naprosto EA/Activision move, protože za tím in-game editor se skrývá i to, že můžete hrát hru bez vyhození, což je něco co má každý manažer zadarmo (protože díky tomu můžeme hrát hru jak chceme my a ne AI)
A pak je tu samozřejmě jejich arogantní komunikace a cenzura jakékoliv kritiky. Musím říct, že mě dost překvapilo když mi začali psát lidi, co měli podobnou zkušenost jako já. Podle všeho je naprosto normální, že když jim na foru napíšete jakoukoliv kritiku hry nebo upozorníte, že věci nefungují tak jak propagují, tak vás cenzor smaže a jejich simpující armáda usmaží komentáři o tom jak nic nevíte.
A nakonec je tu samozřejmě jak jednali se mnou, podle těch co mi psali, nejlepším tvůrcem db pro jejich hru. Při poslední konverzaci jsem odmítl pomáhat tomu klaunovi, protože ten člověk je naprostý dement, na což jsem byl obviněn z rasismu, protože „british fuck“ je strašně rasistický, protože všichni víme, že brit je vlastně rasa...Také mi bylo sděleno, že práce co dělám vlastně ani není třeba, protože hra sama osobě je kvalitní. Má reakce tedy byla dost snadná, protože na hru jsem se netěšil, byl jsem demotivovaný s funkčností editoru a kvalitou databáze a do toho mi ještě bylo řečeno, že to co dělám stejně není třeba. Takže jsem ji jednoduše vysvětlil, že „imbred fuck“ doopravdy není nová rasa a že veškeré věci, co jsem pro jejich hru vytvořil zmizí z internetu a udělám z toho DLC, stejně jako to dělají oni s editorem. Taky jsem jim řekl, že pro jejich hru už nevytvořím nikdy žádnou databázi a že končím, protože nejsem charita, abych zadarmo a ve volném čase opravoval a dělal zábavnější jejich hru. Hold si myslí, že když nemají konkurenci, že si můžou dělat, co se jim zachce. Bohužel pro všechny, se mnou tvrdě narazili, protože jejich hru ani firmu nemám tak v lásce a nejsem simpujcí streamer či youtuber, který to má jako práci a proto nebude kritizovat.
Takže tohle je konec mé tvorby pro Sports Interactive, ze srdce té firmě přeju bankrot, což je nepravděpodobné, takže spíš to aby je koupilo EA a pak zavřelo, tak jak to EA rádo dělá s jejich studii. Ode mě ta firma už neuvidí nikdy ani korunu a popravdě mi ta hra nestojí ani za to abych si jí stáhnul zadarmo.
A poslední asi pro všechny nejdůležitější otázka je, co bude s Českou databází? Tady určitě nikoho nepotěším, ale nikomu jí nenechám, strávil jsem u její tvorby, tvorby grafiky a testování něco mezi 2500 – 3000 hodinami a to nikomu nedám. První věcí je, že nevěřím tomu, že by se našel někdo, kdo by držel nastavenou kvalitu. Pak je tu to, že by jí někdo chtěl dát za paywall a vydělávat na ní, což také nechci. A protože ta db je natolik složitě udělaná, tak by na to byl potřeba někdo s pokročilými znalostmi pokročilých pravidel v editoru a takových tvůrců db je jen pár. Pro mě to vždycky bylo „se mnou žije, se mnou umře“ .
Přiložil jsem zde 58 národů, co jsem celkově pro FM24 vytvořil, nikde jinde je nenajdete a ostatní co je chtějí musí zaplatit 5 euro za tohle DLC, tak to prosím nikam nenahrávejte, je to jen tady pro CZ/SK komunitu. Samozřejmě pokud chcete něco darovat, za tu veškerou práci, co jsem za ty roky udělal, tak se zlobit nebudu.
Určitě se mě za rok budete ptát, zda nechci přeci jenom tu Českou db předělat a na 99% vám řeknu, že ne, ale zkusit to samozřejmě můžete, normálně tu budu, ale už nic nebudu vytvářet.
Odpovědět

Zpět na „Databáze“