Re: Od kdy hrajete Football manager

81
Tak i já se zapojím do diskuze... vždy jsem miloval závodní hry a strategie (série Grand Prix a Age of Empires, to bylo moje). Ale koncem 90. let se kámoši bavili o nějakých manažerech, moc jsem to nepobíral, ale diskuze zajímavá. Pak k nám dorazil internet a já začal stahovat různé hry, mezi nimi i nějaké freeware manažery. Nejvíce se mě zaujal Football Manager od Jirky Matějky (poslední verze 5.02), ten jsem hrál strašně dlouho. Zkoušel jsem i CSM a pak přišlo první FM, ročník 2011. Ten jsem upirátil. Od verze 2013 si všechny kupuju na Steamu, tedy až na 2023, tu jsem dostal od Martina - díky 😉👍

Registrovaný tady jsem až hodně pozdě, ale chodil jsem tu už tak od roku 2011 hledat informace a číst si třeba smajlissovu taktickou školu. Tady to bylo místo, kde jsem vždy našel co jsem potřeboval, rady, návody nebo odkazy na addony. Časem jsem se stal i aktivním členem komunity a jsem rád, že komunita tady pořád žije (i když těch příspěvků bylo dříve mnohem víc).

82
dreamboy píše: 21 pro 2022, 09:48
Pajinos píše: 21 pro 2022, 06:52
a doplním hráče, kteří mi nějak zůstali utkvění díky FMku - Marko Marin, Bojan Krkič, Gabriel Barbosa :)
Tím Bojanem si mi vrátil vzpomínky na moje začátky s FM. V roce 2006 óbrtalent Barcelony, teď když koukám na Transfermarkt, tak má 1 start za reprezentaci a dohrává v Japonsku.
jo jo, jeho kariéru pořád po očku sleduji ... po tom repre startu se někde nechal slyšet, že na něj dolehla tíha okamžiku, všichni mu říkali budoucí Messi (aby ne, když v juniorkách Barcy nastřílel kolem tisícovky gólů) a prostě se z toho sesypal, proto to pak šlo dolů (herně i klubově) ... teď je ve Visselu Kóbe a dohrává, má tam Sampera a Iniestu a co jsem viděl fotky na Instagramu, asi je tam spokojený a to je přece to hlavní :) ale jak říkáš, byl to mega talent a nejednou jsem pak z něj měl tahouna útoku, ale chtělo to hodně práce a taky štěstí (několikrát mi ve hrách za Barcelonu naopak leštil lavici a nechal jsem si ho jen ze sentimentu)
Obrázek

83
Já jsem na tom byl dost podobně. Začínal jsem na konci 90 na ultra starém stroji s NHL 93, Prince of Persia, Duna II a olympiády. Pak přišel lepší stroj a hlavněFIFA, to jsem se v letech 2004 až 2006 nebo 2007 pohyboval okolo 3.-4. místa v ČR, vystřídal jsem několik klanů, na MČR 2004 jsem byl 4. a o rok později vypadl ve čtvrtfinále myslím. Zahrál jsem si i za českou repre. Ikdyž tenkrát to bylo v plenkách a nebyl úplně problém se tam dostat :D. Byla okolo toho docela fajn parta lidí (Koozy alias Filip Lejček teď komentuje, ten byl spolu asi s Bohem v tu dobu nejlepší) chodilo se tenkrát na LANky a občas jsem něco dělal i na webu FIFA.cz, který udělali WEW a Toa. Byli to ještě doby kdy nebyl žádný Ultimate tým a hrálo se jen za týmy, většinou za Barcelonu, Real, ManU, Brazílii nebo Itálii. Zkrátka to fungovalo úplně jinak než teď. Scházeli jsem se na Team speaku a kecali jsme při hrání. Když byli nějaký klanovaný utkání nebo repre, tak se člověk před zápasem musel odhlásit, aby mu to utáhl internet. Zápasy se pak přenášeli textově na IRC, kde vlastně celá komunita fungovala, jak česká, tak celoevropská. Slušnej oldschool, když si na to teď vzpomenu.

Co se týká managerů, asi jsem taky začínal na Football Manager od Jirky Matějky, pak CSM (tam jsem toho odehrál opravdu hodně), pak se ke mně dostal FIFA manager (vlastně úplně původně Total club manager) a souběžně jsem hrál i FMko. On Fifa manager byl takový rychlý jednoduchý a dali se tam dělat blbosti, jako kupovat majetek, kupovat klub, dělat si děti a hlavně stavět stadion, to mě strašně bavilo. FMko jsem hrál klasicky kvůli hrábání se v taktikách. Ze začátku samozřejmě všechno warez a od FM2009 (ještě krabicová), kupuji každý rok pravidelně. Na Steamu to mám od 2011 nebo 12 myslím.... FMseries, Fmko a ještě manazery.net jsem hodně sledoval a čerpal jsem. Aktivní jsem byl snad jen na manazery net, kde jsem měl i dlouhý deník za Weston-super-Mare, jinak jsem aktivní nikde nebyl. Zlákalo mě to opět až teď....

84
Tyrioak píše: 21 pro 2022, 10:53 FMseries, Fmko a ještě manazery.net jsem hodně sledoval a čerpal jsem. Aktivní jsem byl snad jen na manazery net, kde jsem měl i dlouhý deník za Weston-super-Mare, jinak jsem aktivní nikde nebyl. Zlákalo mě to opět až teď....
Je pravda, že jsem měl hodně dlouho plonkové období. Hru jsem hrál stále, ale byl jsem unavený už tady z těch konin. Až teď po letech jsem se vrátil jednak mi přišlo, že to tu docela umírá, tím se nechci stavět do role spasitele, a hlavně jsem přestal mít radost z té hry, když jsem se o ní neměl s kým bavit. :-) Uvítal bych hlubší diskuze a jednou tolik času na to :D
And everyday I wake,I tell myself a little harmless lie, the whole wide world is mine

85
Nevím, jestli jsem se už vyjádřil, ale moje první zkušenost s manažery byla samozřejmě CSM. Do toho jsem hrával webové hry (brejk, soccerproject a footstar). První FMko (tehdy ještě CMko) jsem si koupil na dovolené v Chorvatsku/Černé hoře. CM4 za pár korun, aneb vypalování her fungovalo výborně :D Jelikož to ale bylo anglicky a já měl na základce němčinu, tak jsem v tom trošku lítal. Na střední jsem od spolužáka sehnal už FM 05 nebo 06 a od té doby jsem hru hrával relativně pravidelně než jsem začal pracovat a na hraní FMka nebyl čas, nebo prostě měly přednost jiné hry :) Na starém webu FMka si pamatuju jízdu za Fulnek, kde jsem dělával i grafický deník :D Jo na střední a vysoké bylo času dost :D

86
dexter07 píše: 21 pro 2022, 12:07 Je pravda, že jsem měl hodně dlouho plonkové období. Hru jsem hrál stále, ale byl jsem unavený už tady z těch konin. Až teď po letech jsem se vrátil jednak mi přišlo, že to tu docela umírá, tím se nechci stavět do role spasitele, a hlavně jsem přestal mít radost z té hry, když jsem se o ní neměl s kým bavit. :-) Uvítal bych hlubší diskuze a jednou tolik času na to :D
Je to tak, člověk se potřebuje podělit, s někým se porovnávat nebo jen rozebírat co a jak, objevovat další aspekty hry, jinak je ta hra časem únavná :D
Naposledy upravil(a) Tyrioak dne 21 pro 2022, 14:32, celkem upraveno 1 x.

87
Tyrioak píše: 21 pro 2022, 13:56 Je to tak, člověk se potřebuje podělit, s někým se porovnávat nebo jen rozebírat co a jak, oběvovat další aspekty hry, jinak je ta hra časem únavná :D
máš pravdu, ono se hodně blbě vysvětluje lidem mimo tohle "náboženství" že jsem dovedl tým z mé rodné hroudy do Evropské konferenční ligy a jsem 4. v nejvyšší lize ČR :D mě už prakticky zbyl jen jeden kámoš, co to chvíli hrál a tohle fórum, jinak nic ... kolega z redakce ten u toho nevydržel prakticky vůbec, bratranec se kterým už nejsem v kontaktu ani taky ne a jinak jsou všichni u nás v klubu třeba pošastaní z Fify když už mají rádi hry

takže lepší něco než nic
Obrázek

88
Koukám, že tímhle tématem se rozpoutala úplná lavina a je vidět jak FM je extrémně populární a návyková hra.

Moje zkušenost začíná tuším v roce 2000 s Championchip managerem, vůbec netuším jak jsem to tenkrát hrál a výsledky byly nevalné, protože už tenkrát to byla hodně složitá hra na pochopení co vše se musí nastavit. Hrál jsem tenkrát za lišáky z Leicestru, myslím že tenkrát hráli druhou anglickou ligu (no a po pár letech byli mistři Anglie:-)), za skotské Heart of Midlothian a samozřejmě za můj srdeční klub Viktorku Žižkov. Ale myslím si, že mě to tenkrát zas tak nepohltilo i když jsem dokázal hrát celé noci s klasickým...dám si ještě jeden zápas a půjdu spát...no tak tak už dohraju sezónu a půjdu:-)

Pak se CHM rozdělil na dva a já někde vyčetl, že FM si nechal tu obrovskou databázi tak jsem přešel k FM. Něvím přesně kdy definitivně propadl, ale myslím že to byl rok 2007. Někde jsem ho stáhl a nefungovalo mi savovat...jak jsem byl mladej a blbej tak jsem měl počítač snad měsíc zapnutý a hrál jsem za Viktorku Žižkov bez vypínání:-)))). Ale totálně jsem tomu propadl. Paradoxně jsem týmům zůstal věrný skoro dodnes...Pak jsem měl pár let pauzu a vrátil se až v ročníku 2018 a kupoval si originálku každý rok.

To jsem se nějak dostal i k tomuto webu nebo možná jeho předchůdci. Převážně pročítal, stahoval addony a neměl ambice cokoliv psát. Pak jsem se i zapojil a vytvořil dva deníky Viktorky Žižkov a bavilo mě to. Bohužel času je míň a míň. Rok jsem si dal pauzu páč mě štve, že se FM prostě skoro nemění a to mě fakt štve. Letos jsem opět zakoupil FM a nasral se ještě víc, páč pro mě tam není opravdu žádná podstatná změna. Navíc mi vadí ten fialovej design...Ale naštěstí Tenshi a jeho databáze...Letos opět Viktorka Žižkov a trošku Heart.

Deník chystám...ale není čas...nicméně sem pořád chodím a čtu si...každopádně díky všem, páč blázni mají držet spolu:-)
Odpovědět

Zpět na „Obecná diskuze“