Championship
36. kolo: Luton Town – Ipswich Town 1:1 (45+1‘ Adebayo – 79‘ Evans)
Udělali jsme dneska jednu chybu, a díky ní jsme přišli o tři body. Na druhou stranu, povedlo se nám srovnat zápas, takže jsem asi spokojený. Zápas to však byl ale vyrovnaný, takže je remíza pro oba celky spravedlivá. Každopádně můžeme konstatovat, že na případný boj o postup je to už asi daleko, za to však k případnému sestupu však taky.
37. kolo: Preston North End – Ipswcih Town 0:2 (31‘ a 65‘ Byrne)
Předvedli jsme další skvělý výkon, obzvláště pak Jack Byrne exceloval. Preston se tak stává jeden z dalších týmů, se kterým jsme ani jednou letos neprohráli. Navíc jsme díky dnešku překročili klíčovou hodnotu 50 bodů, které by měli stačit k záchraně.
38. kolo: Ipswich Town – Oxford United 1:0 (63‘ Jones)
Poprvé jsme dokázali porazit Oxford, tým, se kterým jsme dokázali loni postoupit. Jelikož jsme v minulém kole dokázali zdolat hranici 50 bodů, dovolil jsem si dneska lehce prostřídat naší sestavu. I tak jsme dokázali zvítězit.
39. kolo: Ipswich Town – Stoke City 4:1 (12‘ a 71‘ Chaplin, 66‘ El Mizouni,70‘ Byrne – 45+2‘ Brown)
Jakmile jsme inkasovali tu branku v závěru poločasu, obával jsem se o výsledek. Ale ve druhé půli jsme předvedli fantastický výkon a přejeli jsme jednoznačně Stoke City. Jsem s takovýmito výkon nadmíru spokojen. Dnešním zápasem jsme se navíc definitivně zachránili. Už nás nic nemůže poslat dolů.
40. kolo: Sheffield United – Ipswich Town 0:2 (6‘ Lowe, 19‘ Ball)
Dokázali jsme to a vyhráli jsme na Sheffiledu. Předvedli jsme výkon, který si jednoznačně zasloužil vítězství. Povedly se nám dvě akce a dali jsme dvě brzké branky. Ve druhé půli už jsme udržovali výsledek, abychom to nějak zvládli dokopat.
41. kolo: Ipswich Town – Coventry City 1:0 (24‘ Lowe)
Opět jsme rozhodli jednou jedinou brankou. Byla to ale velepovedená střela, možná i branka sezóny. Ve druhé části zápasu se už zápas spíše jen dohrával. Naštěstí jsme neinkasovali a zápas vyhráli. Nyní jsme se přiblížili postupu dokonce na šest bodů.
42. kolo: Cardiff City – Ipswich Town 0:2 (22‘ Byrne, 66‘ Lowe)
Dámy a pánové!!! My regulérně bojujeme o postup! Předvedli jsme další skvělý výkon. Dokázali jsme zvítězit ve Walesu, připsali si skvělé tři body. Klíčové pro mě je i to, že se daří prosazovat i mladým hráčům, které postupně do sestavy zapracováváme.
43. kolo: Ipswich Town – Hull City 4:1 (3‘ El Mizouni, 38‘ Lowe, 67‘ McNeill, 73‘ Chaplin – 1‘ Traoré)
Tohle mělo teda start. Velmi brzo se povedlo vstřelit oběma týmům branku, což bylo super teda pro diváky. El Mizouniho branka ale byla naprosto fantastická. Zápas jsme nakonec rozhodli a soupeře docela jej smetli. Boj o postup se nám začíná přibližovat.
44. kolo: Blackburn Rovers – Ipswich Town 1:0 (27‘ Hedges)
Nečekalo nás lehké utkán, neboť soupeř bojuje ještě o přímý postup. Povedlo se nám ale zahrát dobře, bohužel jsme ale nevyhráli. Jelikož nám už ale opravdu v tomto zápase o nic nešlo, byla to jenom taková dohrávka. Prohráli jsme totiž a ztratili jsme jakékoli šance, protože naši všichni konkurentu vyhráli, na to, abychom se alespoň probojovali do play-off o postup.
45. kolo: Ipswich Town – Huddersfield Town 1:1 (90+6‘ Lowe – 44‘ Rudoni)
Jelikož už o nic nehrajeme a o nic už nejde, mohl jsem si dovolit prostřídat sestavu. Nechal jsem hrát hráče, kteří u nás nemají jistotu. Chtěl jsem vidět nějaké zajímavější hráče. Pozitivní je, že jsme dneska alespoň neprohráli.
46. kolo: Swansea City – Ipswich Town 2:1 (82‘ Muskwe, 87‘ Obafemi – 45+2‘ Evans)
Poslední zápas jsme nezvládli, dokonce jsme prohráli. V závěru prvního poločasu se prosadil nádherně Lee Evans. Bohužel ve druhé půli se povedlo, již sestupujíci Swansea zápas otočit. Zajímavá to rozlučka s touto sezónou, kterou nakonec zakončujeme na hezkém 9. místě.
FA CUP
Osmifinále: Newcastle United – Ipswich Town 2:1 (40‘ Isak, 79‘ Saint-Maximin – 25‘ Byrne)
Bohužel se dnes ukázalo, že zatím ještě nemáme na týmy z Premier League, respektive na ty z horní poloviny Premier League. Sice jsme dlouho dokázali vzdorovat výrazně silnějšímu celku, ale nakonec se ukázala kvalita. Končíme tak i v FA CUPu, ale došli jsme poměrně daleko.
Zhodnocení posil
- Pozitivní
- Lewis Gibson – Vypracoval se na klíčového stopera. Skvělá a klíčová posila.
- Jack Byrne – Klíčová posila pro hru v ofenzívě. Najednou se nám začalo dařit. Byl velmi cítit.
- Jamal Lowe – Konečně střelec do našeho týmu. Asi nejlepší posila v této sezóně.
- Neutrální
- Rolando Aarons – Očekával jsem, že bude konkurencí na pravém křídle. Ale bohužel spíše jen tým doplňoval. Vyloženě nezklamal…
- Euan Pollock – Mladá naděje do útoku. Ale zatím jen a jen naděje.
- Marc Bola – Tak nějak průměr. Bude mít čas na prosazení se.
- Negativní
- V zápase proti Prestonu NE jsem dosáhl na metu 100 zápasů na lavičce Ipswich Town.
- Skončil Carabao Cup. Skončil FA CUP.
- Na březnový sraz reprezentací byli nominováni: Jamal Lowe (Jamajka), Alex Graham (Kypr „21“), Jake Whelan (Severní Irsko „18“), Jesse Ayoola (Polsko „21“), Edwin Agbaje (Irsko „19“), Tawanda Chirewa (Zimbabwe), Elkan Baggott (Indonésie), Bayli Spencer-Adams (Guayana), Janoi Donacien (Svatá Lucie), Tete Yengi (Austrálie), Seydil Touré (Senegal „23“), Alex Graham (Kypr „21“), Rio Oudnie-Morgan (Severní Irsko „19“), Jake Whelan (Severní Irsko „18“), Jesse Ayoola (Polsko „21“), Marc Bola (DR Kongo), Jamal Lowe (Jamajka), Janoi Donacien (Svatá Lucie).
- Přehled sezóny.
- Vyhrál jsem Manažera měsíce březen.
- Na červnový sraz reprezentací byli nominováni: Jack Byrne (Irsko), Tete Yengi (Austrálie), Emmanuel Okunowo (Nigérie „20“), Elkan Baggott (Indonésie), Bayli Spencer-Adams (Guayana).
- V kabině panuje dobrá nálada.
- Vedení je se mnou spokojeno.
- Podpora fanoušků je skvělá.
- Finanční situace je dobrá.
_________________________________________________________________________________________________________
to
vonTrips: Záchrana naprosto v klidu. Dlouho to vypadalo, že budeme hrát i o postup, ale bylo to nereálné. Forma byla dobrá, uvidíme, jak na ni navážeme...
to
Tyrioak: Pro mě osobně to byla klidná sezóna. Cíle splněny. Nadcházející přestupové období může být klíčové, neboť ukáže směrování klubu....
to
Pajinos: "Syndrom druhé sezóny" bude nebezpečný, ale věřím, že to zvládneme. Finance jsou náročné, ale věřím, že v případě příchodu nějakých úspěchů a postupů by to mohlo být v klidu. čeká nás ale ještě náročná cesta.