Sleduješ pravidelně tento kancl?

Ano
Celkem hlasů: 7 (100%)
Ne (Žádná hlasování)
Celkem hlasů: 7

London Samurai

1
Zdravím,
před pár týdny jsem začal hru a nyní po odehraných pěti a půl sezonách jsem se rozhodl začít kancelář. Vybral jsem si klub London Samurai z desáté nejvyšší soutěže. Klub bez peněz, s nejhorším možným zázemím pro hráče i juniory a bez vlastního stadionu. Podaří se mi tento klub dostat z poloprofesionálního fotbalu až k vítězství v Premier League a Champions League? To se dozvíme společně v této kanceláři, ale nejprve si pojďme shrnout prvních pět sezon.
Obrázek

1.sezóna - Combined Counties Division I.

Byli jsme bez peněz a abychom si mohli dovolit podepsat nějaké hráče a přitom hned nejít hluboko do mínusu, museli jsme je nějak vydělat. To se nám povedlo sehráním velkého množství přátelských zápasu, kde jsem obdrželi dohromady aspoň pár tisíc euro. I tak jsme byli, ale velmi opatrní. Podepsali jsme zhruba 12hráčů do základní sestavy, kteří vydělávali mezi 25-35 euro týdně. Zbytek týmu doplnili hráči zadarmo na hostování. V druhé půlce sezóny, kdy už jsme měli postup v kapse jsme obětovali trénink a i v týdnu mezi zápasy jsme hráli přátelské zápasy. Díky tomu se nám sezónu podařilo zakončit v plusu zhruba 40tisíc euro.

Hru jsem zapnul bez jakýkoliv vygenerovaných hráčů a zaměstnanců a díky tomu byla první sezóna velmi snadná. Většinu zápasu jsme odehráli hlavě proti šedým hráčům. Výsledek toho byli pouze tři remízy a suveréni postup o patro výše. Dokonce se nám podařilo vyhrát pohár, který je asi určený pouze pro kluby hrající desátou nejvyšší anglickou soutěž. Svými góly nás táhlo útočné duo Enoch Opayinka(ukončil kariéru v 22letech) a Jeremiah Dasalou(ukončil kariéru v 28letech).

2.sezóna - Combined Counties Premier North

Na začátku sezóny to byla opět stejná písnička. Obětovali jsem opět předsezónní přípravu a hráli velké množství přátelských zápasu. Potřebuje budovat zázemí a bohužel náš majitel je chudý člověk a proto si musíme na vše vydělat sami. Všichni naši podepsání hráči měli ve smlouvě dodatek o prodloužení smlouvy o jeden rok po postupu a tudíž jsme před sezónou pouze podepsali pár hráčů zadarmo na hostování a mohli jsme jít do boje.

Letos jsme se poprvé v historii klubu účastnili FA Cupu a také FA Vase. Vedli jsme si více než obstojně. V FA Cupu jsme se dokázali probít přes čtyři předkola a hlavně vítěžek ze vstupného nám velmi pomohl. V FA Vase jsme byli také úspěšní, tři vyhrané zápasy a stopku nám vystavil až v druhém kole klub z vyšší soutěže. Nastoupili jsme také do dalšího poháru, který byl tentokrát určený zřejmě jen pro kluby hrající devátou nejvyšší soutěž a ten se nám povedl vyhrát.

Před sezónou jsme byli médii tipování jako jasní postupující a tyto prognózy jsme do puntíku splnily, ale přesto jsme nebyli tak suverénní jako v minulé sezóně. Mistrovský titul jsme získali, ale také jsme utrpěli čtyři porážky a některé zápasy nám ukázali, že tak jednoduché to nebude...

3.sezóna - Isthmian Division One South Central

Před sezónou bude vždy to samé. V našem předsezónním období nebudeme trénovat, ale pouze hrát zápasy. Ano, není to ideální, ale my ty peníze potřebujeme. Díky dvěma postupům jsme v této sezóně dokonce přivítali Leyton Orient hrající SKY BET League Two. Výsledkem toho byla sice drtivá porážka, ale náš pronajatý malinký stadion byl vyprodaný do posledního místečka a náš klub byl zase bohatší o dalších pár tisíc euro. Z týmu z minulé sezóny se nám podařilo všechny hráče udržet pod smlouvou a proto jsme tým doplnily jen o hráče na hostování. V průběhu sezóny se nám taky podařilo ulovit dva hráče, kteří s námi jsou do teď (6sezóna). Střední záložník Mikey Berry a útočník Jack Timberlake.

Letošní účinkování v FA Cupu bohužel nebylo tak úspěšné jako loni. Pouze jeden vyhraný zápas a vypadnutí už v předkole kvalifikace bylo pro nás zklamání. Dalšími poháry pro letošní sezónu pro nás bylo FA Trophy a také The Velocity Cup. V obou pohárech jsme se neprezentovali vůbec špatně, ale dvakrát vypadnout na penalty rozhodně nepotěší.

Třetí sezóna, třetí postup a třetí mistrovský titul, ale také poprvé ukázka pravého anglického fotbalu. Velmi vyrovnaná tabulka a každý opravdu každý může porazit každého. Sami jsme se o tom přesvědčili v jednom týdnu. Nejprve výhra ve šlágru kola a o tři dny později výbuch na hřišti posledního.

4.sezóna - Isthmian League Premier Division

Na našem kontě už bylo skoro krásných 200 tisic euro, poté jedna odeslaná žádost a byli jsme skoro zase na nule, ale minimálně se nám konečně podařilo za 160tisic euro postavit aspoň nějaké tréninkové zařízení. Tuto sezónu jsem dokonce přesvědčil předsedu, abychom i o jeden level zvýšili nábor junioru. Tuto sezónu jsme taky museli už vyměnit kostru týmu. Hráči, kteří s námi byli od začátku, oslavili tři mistrovské tituly prostě už neměli dostatek kvality pro tuto soutěž. Přišlo mnoho nových hráčů a většina je s námi dodnes.

Letošní FA Cupu hodnotím velmi úspěšně, postoupili jsme třikrát do dalšího kola, odehráli jsme dohromady sedm utkání a vyřadili dokonce klub z vyšší soutěže. Opakované zápasy byli sice nervy pro naše fanoušky, ale radost pro naši pokladnu. V Isuzu FA Trophy jsme byli také úspěšní, dva postupy a vypadnutí až s klubem z vyšší soutěže. Naopak neúspěchem pro nás skončil The Velocity Cup, kde jsme vypadli hned v prvním zápase. Na obranu hráčů musím uznat, že tým byl opravdu malý a zápasu bylo mnoho.

Ligové souboje byly opravdu vyrovnané, žádný zápas neměl favorita a vždy mohly vyhrát oba týmy. My jsme se dlouho pohybovali na rozhraní postupu a nepostupu do play off, ale forma v závěrečné části nás katapultovala suverénně na místa zaručující play off a jen těsně nám unikl postup. V posledních deseti ligových kolech jsme osmkrát vyhráli a dvakrát remizovali. Druhé místo v tabulce znamenalo pro play off výhodu domacího prostředí. V semifinále jsme toho plně využili a po gólu z prvního poločasu ubránili nejtěsnější možné vítězství. Do finále proti Ramstage nás hnal vyprodaný stadion, který málem spadl už ve třetí minutě, kdy jsme se dostali do vedení. Bohužel Ramstage rychle odpovědělo a do přestávky třemi góly zápas kompletně otočilo. Vstup do druhého poločasu jsme měli výborný a opět se prosadil Jack Timberlake, ale to bylo to poslední, co se v zápase událo. Naše první velké zklamání v cestě za našim snem.

5.sezóna - Isthmian League Premier Division

Po loňské investice do zázemí jsme zase začali skoro od nuly, ale díky loňským dvou zápasům play off na domácím hřišti , úspěchy v FA Cupu a velké množství přátelských zápasu před sezónou jsme se v průběhu sezóny přehoupli zase přes 100tisíc euro na našem kontě a to i přesto, že při podepisování smluv jsme byli velmi štědří a máme v týmu už dokonce několik hráčů, kteří berou přes 100euro týdně. No, za tu dřinu a odehraných skoro 50 zápasu ročně to není moc.

Na FA Cupu se vždy koncentrujeme, je pro nás výše postavený než ligové souboje a vyjma jedné sezóny se nám také vždy v tomto poháru daří. Letošní ročník nebyl vyjímkou. Čtyři vyhrané zápasy a vypadnutí až s Oldhamem hrající o dvě patra výše. V dalších dvou pohárech se letos nic zajímavého neudálo. Podali jsme náš standart a splnili jsme očekávání. Jen další penaltové vypadnutí v The Velocity Cup nás nepotěšilo. Někdy bychom mohli ten penaltový rozstřel už vyhrát.

V lize jsme si chtěli dojít pro mistrovský titul a přímý postup, ale naše forma bylo proti tomu. Snad celou sezónu jsme byli těstě pod hranici play off, ale jen s minimální ztrátou i na přímý postup. Ke konci sezóny jsme nabrali výbornou formu a díky pěti vítězství v řadě, jsme dokonce měli přímý postupve svých vlastních rukou. Museli jsme pouze na svém vlastním stadionu porazit Dover (toho času na 1., nakonec vítěz ligy) a Kingstonian (toho času na 2.). Bohužel v obou zápasech na nás dolehla tíha okamžiku a po dvou strašidelných výkonech jsme oba zápasy prohráli 0-2. Díky, vyrovnanosti tabulky, jsme najednou ani postup do play off neměli ve vlastních rukou a v posledním kole jsme museli bezpodmínečně porazit Sutton Common (suveréně poslední tým tabulky) a spoléhat na souhru ostatních výsledku. Bohužel jsme, ale pořád měli ještě v kalhotách naděláno a po 30minutách jsme prohrávali 0-3. Naštěstí v nastavení první půle jsme využili naše silné stránky a prosadily se po rohovém kopu. Po přestávce se utrhl náš útočník Alex Bilyk (gener, zakončení !!5!!) a hattrickem nás poslal o skóre do play off.

V semifinále play off jsme cestovali na hřiště Kingstonian a podali jsme naprosto odlišný výkon než v lize. Po výborném výkonu jsme tentokrát vyhráli 2-0 a postoupily do nejdůležitějšího zápasu sezóny. Ve finále jsme nastoupili proti Maldon Tiptree a bylo to drama s infarktovým koncem, který v náš prospěch rozhodl Jacob Gilbert rozhodnutou penaltou v poslední minutě nastavení. V příští sezóně se tak můžeme těšit na šestou nejvyšší anglickou soutěž - VANARAMA NATIOAL LEAGUE SOUTH

PS - v úvodním příspěvku je více textu, protože jsem si nedělal žádné sceenry. Od příští sezóny už to bude vše normálně, jeden part=jedna sezóna s více sceenry a méně textu. V příštím partu přibudou také sceenry aktuálních hráčů, něco k taktice, finance a td...
Naposledy upravil(a) Sabelius1991 dne 04 úno 2023, 19:13, celkem upraveno 3 x.

Re: London Samurai

2
Obrázek

6.sezóna - Vanarama National League South

Už před sezónou jsem tušil, že tady končí sranda a začíná opravdové peklo a moje prognózy se potvrdily, ale jen na půl. Média nás tipovali na jasného sestupujícího, ale začátek soutěže se nám povedl. Skvělá forma Jacka Timberlake a čtyři vítězství po pěti kolech nás posadily na druhé místo tabulky a já si říkal, že bychom se mohli porvat i o postup. Potom přišla série tři porážek bez vstřeleného góly a všichni v týmu najednou věděli, že tak jednoduché to nebude. Poté jsme vítězství střídali pravidelně s porážkami a po sérii vítězství na začátku nového roku jsme měli dokonce znovu na dohled play off.

Poté ovšem na nás dolehla krize. Devět zápasu pouze s jedinou remízou a jedním vítězstvím nás poslal do středu tabulky. V této době nám naštěstí skauti našli pár hráčů, kteří k nám sice vlastně nechtěli, ale byli už od začátku sezóny bez angažmá a tak nakonec byli rádi za místo u nás v týmu. I díky novým hráčům jsme to znovu nakopli a jak je u nás zvykem máme výborné konce sezón. Sezónu jsme zakončili osmi zápasy bez porážky, když nás hlavně opět táhl svými góly Alex Bilyk (gener , zakončení !!5!!) a pouze pár bodu od play off na více než solidní 10příčce.

Bohužel FA Cupu pro nás tento rok tak úspěšný nebyl. Vypadli jsme už ve třetím kole kvalifikace proti Wimborne hrající sedmou nejvyšší soutěž. v FA Trophy jsme minimálně konečně zvládly penaltový rozstřel v druhém kole, ale ve třetím kole nám vystavilo stopku Macclesfield.

Představení kádru

Harry French k nám přišel před sezónou jako nová brankářská jednička. Nechyběl ani v jednom zápase, vyloženě nezklamal, ale ani nezářil. Na jeho obranu musím uznat, že nám obrana letos moc nefungovala. Měl by mít ještě dostatek potencionálu zlepšovat se a proto doufám, že u nás ještě pár let zůstane.

Pravý kraj obrany patří Harry Woodward. Centry 11, přihrávky 11, rohy 11, technika 10 a volné kopy 14. Náš exekutor standartních situacích a taky nejtrestanější hráč sezóny. Po Harryho příchodu se z pravého kraje obrany na ten levý přesunul William Gutierrez Ramirez. Kroutí u nás už pátou sezónu a na svém kontě má 176ligových zápasů v našem dresu. Na pozici pravého stopera přišel před sezónou Drew Robinson, hlavně kvůli své výšce (192cm) a výskoku 18. Měl dávat góly z rohů a to také splnil. 8gólů nebyl vůbec špatný počin. Přicházel taky s dostatek potencionálu, ale bohužel se vůbec nezlepšil, naopak spíše možná trochu zhoršil. Levá pozice stopera patří James Birchall. Levonohá mladá naděje nezačala své angažmá u nás příliš dobře, ale postupem času se zlepšoval a sezónu zakončil už velmi slušnými výkony v zápasech i tréninku. Třetí stoper do party je reprezentant Sri Lanky Jada Mawongo, kterému platím 40euro za odehraný zápas.

Ve středu zálohy operuje Lene Burden, Alex Willsmer, Harry Sidwell a Mikei Berry. Mikey s 148 odehranými ligovými zápasy v našem dresu patří k třetímu služebně nejstarší hráči. Alex k nám přišel v průběhu sezóny a to hlavně z důvodu, protože jsme nutně potřebovali mít v týmu hráče s dvojciferným číslem proměňování penalt. Tyresse Hall přišel také v průběhu sezóny a momentálně se ho snažíme naučit dobře hrát na pravém kraji zálohy. Blaise Uwandji odchovanech West Hamu přišel až ke konci sezóny jako zdvojení pravého kraje zálohy. Měl by mít dostatek potencionálu zlepšovat se. Největší hvězdou v záložní řádě by měl být v následujících sezónách Wade Speed, který hraje skvěle oběma nohama, kroutí u nás už třetí sezónu, nastupuje v našem áčku od svých 17letech a naši skauti říkají, že má na to stát se jednou hvězdou v EFL League Two.

Útočné duo Alex Bilyk a Jack Timberlake funguje spolu skvěle. Jack hlavě góly střílí (40+3) a Alex mu je připravuje (19+12). Jack je našim služebně druhým nejzkušenější hráčem, když v 164 ligových startech si připsal 128ligových gólů. Velkým problémem ovšem je, že zvažuje své možnosti a nechce prodloužit smlouvu. Pokud by odešel, opravdu nevíme, kde bychom za něho měli sehnat náhradu.

Obrázek

• Finančně jsme na tom v pohodě, máme skoro 180 tisíc euro na našem účtě.
  • Fanouškovská základna se nám taky pomalu rozrůstá, 5 800 sledujících na sociálních sítích a 44 držitelů permanentek.
  • Hrajeme na stadionu The Hive ve městě Harrow s kapacitou 6500 diváku a za pronájem platíme necelých 5tisíc euro.
  • Používáme taktiku 4-4-2 s přímým stylem nakopávaných balónu a rychlých protiútoku. Chvíli jsme zkoušeli hrát i kombinační fotbal založený na držení míče v 4-1-2-3, ale to k úspěchu nevedlo.

PS - v průběhu sezóny jsem si nedělal žádné sceenry a tak jsou všechny z konce sezóny. Nyní začínám sezónu s číslem 7 ve které budu už od začátku si pořizovat všechny důležité sceenry. Sezóna 7 už bude tedy, co se týče sceenrů obsáhla a kompletní
Naposledy upravil(a) Sabelius1991 dne 25 led 2023, 16:39, celkem upraveno 1 x.

3
Tak tohle mě baví! I jak je to dost textový a zároveň i ten poslední part dobře doplněný o screeny. Jsem zvědav na toho Timberlaka, jeslti ho udržíš. Mně se snadnikdy toho hráče nepodařilo přesvědčit, že můj tým má potenciál růst, a že když vydrží.... :D pak je stejně nezaměstnaný a podepíše o úroveň níž. :D

Nevím jestli jsi to zkoumal, ale The Hive stadium v Harrow je teda soukromý stadion a kdo tam hraje jako hlavní klub nevíš? Našel jsem jen Barnet FC. Hraje tam ten klub i v realu nebo to hra přiřadila automaticky nebo ses tam přestěhoval?
Stadion je to v realu hezký.
Co jsem koukal na FB tak už chápu ten název :-)
And everyday I wake,I tell myself a little harmless lie, the whole wide world is mine

4
zajímavá volba klubu, vzal jsi to pěkně hopem, takže telegraficky:

1. sezona - přáteláky mezi soutěžními zápasy, to je tedy odhodlání ;) já bych se mohl vykašlat, vždy jsem mezi soutěžními duely dovolenkoval ... ten celek FCD Galicia má něco společného s Celtou Vigo? soudím dle podobného loga a názvu odkazujícího se na toto autonomní území Španělska (posledně mě překvapilo, že MŠK Žilina má celek ve 2.-3. ghanské lize)

2. sezona - slušná cesta pohárem, hlavně zobnout Telford, který je podle mě o dost výše, je dost dobrý počin :) ten Opayinka skončil kariéru kvůli zraněním?

3. sezona - úplně ti rozumím z té radosti, když přijede nějaký "gigant" na stadion prcka, sám si vzpomínám, když jsem hostil v poháru tuším Slaviu a taky z toho bylo peněz jak máku do kasy ... v lize už trochu složitější, ale to je holt Anglie, jak píšeš sám

4. sezona - vylepšit tréninkové zázemí je super na reputaci (půjdou k tobě lepší borci) a ten nábor zase na dobré hráče zdarma, takže skvělá práce, mám takové koncepce rád ... ty opakovačky FA Cupu jsou lahůdka, zlaté Španělsko, kde je prodloužení a penalty a pak máš klid ... škoda těsného nepostupu

5. sezona - zase slabší podzim a silné jaro, s tím zakončením 5 pozor, už v ročníku 2022 si všímám, že záleží i na jiných statistikách a jedna z mých ikon u mě ve hře měla tuším dlouho 8-9 a taky to tam pálila (a to i ve druhé lize)

6. sezona - hlavní je, že ses udržel, přeci jen Vanarama už je zase jiné kafe než Isthmian ... ten Timberlake nebo Speed vypadají fakt skvěle, takové hráče hlavně udržet (anebo dobře zpeněžit)

až na drobné gramatické chybičky ("vítězek", "my ti peníze", "scenry", někdy čárky kde nemají být a naopak apod.) a překlepy (4,8 sledovatelů atd.) je to v pohodě, jednoduchý, ale zajímavý kancl, tak ať se daří i nadále
Obrázek

5
Obrázek

7.sezóna - 2028/2029

Největší posila "přišla" ještě před začátkem přestupního období, nebo aspoň jsme si to v té době mysleli. Jack Timberlake nakonec po zvážení všech možnosti podepsal u nás novou smlouvu a dokonce nepožadoval ani zvýšení platu. První opravdovou a taky nejlepší posilou sezóny se stal Emmanisa Nzondo. Toho času 22letý mladý útočník měl být mužem číslo tři do útoku, ale po zranění Jacka chytil svou šanci za pačesy a stal se našim mužem číslo jedna. Druhou posilou byl střední záložník Jack Moorhouse. Jeho příchod do základní sestavy způsobil také dva odchody. Lene Burden a Mikei Berry byli nespokojeni se svým vytížením a tak jsem je nechal odejít. Lene se také málem stal historicky prvním prodaným hráčem našeho klubu. Hned čtyři kluby nám nabídly 16tisíc euro, ale žádný z klubu se Lenemu nelíbil a rozhodl se i přes svou nespokojenost setrvat v našem klubu. Nakonec jsme vzali za vděk nabídkou na hostování, kdy jsme se zbavili jeho platu 220euro týdne (byl to nejlépe placený hráč týmu a nechtěl jsem hráče s takovým platem, který bude sedět na lavičce nebo dokonce na tribuně) do konce sezóny. Co se nepovedlo s Lenem, se povedlo s Mikeiem. Jeho přestup do Ashton Utd. za 12tisíc euro byl pro náš klub rekordní.

Třetí posilou se stal mladý John Abdullahi z Nigérie. Začal v naší U18, ale vzhledem k jeho skvělým výkonům v tréninku jsem mu začal dávat šanci i v áčku. Jeho atributy se zlepšovali pro náš klub nevídanou rychlosti až do osudového zápasu hraného 9.4.2029 v Gloucester. Zde, podal neuvěřitelně agilní výkon. Za úvodních 35minut nám vybojoval hned tři penalty. Třetí faul v 35minutě bylo ovšem to poslední, co v zápase a i sezóně stihl. Několik zlomených žeber a stopka na 2-3měsíce. V zimním přestupním období jsem se rozhodl přivést velezkušeného Tyler Blackett. Ve svých 34 letech měl dodat našemu mladému týmu jistotu, ale bohužel výkony tohoto zkušeného stopera byly pro všechny v klubu zklamáním. Rád bych posílil náš klub ještě trochu více, ale bohužel shánět posily pro klub naši reputace s kvalitou pro šestou nejvyšší soutěž je téměř nemožné a proto naše jediná cesta je podepisovat mladé hráče, investovat do zázemí a hráče si sami vychovat.
Obrázek
Obrázek
Forma v přípravném období nám dávali naději na skvělou sezónu, ale hned úvodní domácí zápas nás velmi znejistil. Tragický výkon v obranně a prohra 2-5 rozhodně nebyl vstup do sezóny, který jsme si představovali. Tato prohra, ale nastartovala neuvěřitelnou sérii osmi výher v řadě, která ovšem skončila také velmi trpce. Ve šlágru kola na hřišti Dartford jsme sice po 19minutách vedli už 3-0, ale nakonec po porážce 3-4 jsme si domů neodvezli ani jeden bod. Tato porážka se bohužel na nás podepsala. V následujících měsících se nám vytratila lehkost z úvodních zápasu a přišla i série pěti zápasu bez vítězství.

Na přelomu roku to vypadalo, že jsme našli naši ztracenou formu (čtyři vítězství v řadě), ale opak byl pravdou. Následovala opět série šesti zápasů s pouze jedním vítězstvím a po posledních dvou domácích porážkách mi bylo jasné, že něco musím změnit. Rozhodl jsem se kompletně změnit naši taktiku a opět vyzkoušet 4-1-1-3-1 založenou na krátkých přihrávkách s důrazem na držení míče, velký pressink a tvrdé dohrávání soubojů. K mému překvapení tato taktika hned zafungovala. V následujících 12kolech jsme slavili devět vítězství a posadili jsme se jistě na pozice zaručují play off. V tuto chvíli jsme hráli skvělý fotbal, drtili své soupeře a drželi sérii pěti vítězství v řadě. Už se klubu začalo mluvil o postupu, ale .... Bohužel tuto formu jsme neudrželi až do play off. Poslední tři ligová kola nás opět postihl výpadek formy, který vygradoval porážkou v posledním kole na domácím stadionu proti už jistému sestupujícímu klubu Cheshunt 2-4.

V první kole play off jsme se utkali proti Maidenhead. Dřeli jsme, bojovali, ale nestačilo to. Porážka 1-2 znamenala, že i příští sezónu budeme hrát Varama National League. Konečné páté místo bylo pro nás i taknovým rekordem a když zlepšíme obranu (dostáváme v průměru skoro dva góly na zápas) do příští sezóny, tak můžeme postoupit. Sportovně musím taky uznat, že kvalita našeho týmu ani zdaleka nedosahuje kvality postupujících klubu Hampton Richmond a Bath.

V FA Cupu jsme se letos také skvěle prezentovali. Tři vítězství v kvalifikaci nás posunul až do prvního kola proti Southend Utd. hrající League ONE. Proti klubu hrající o tři stupně výše jsme se prezentovali skvělým výkonem. Po šťastném, ale zcela zaslouženém vyrovnání od Jacka Timbelake v 90+2 jsme první kolo FA Cupu poslali do opakovaného zápasu, kde jsme se na hřišti Southend Utd. prezentovali skvělým výkonem a až po boji prohráli 2-3. Úvodní domácí zápas proti sledoval zaplněný stadion a díky tomu do klubové kasy přiteklo dalších 50tisíc euro. FA Cup je opravdu zlatý důl a pro je velmi důležité vždy se probít aspoň přes několik kol. Opakované zápasy jsou sice nervy pro diváky i pro nás, ale klubová kasa se přitom jen směje. Dvě kola se nám taky podařily uhrát v FA Trophy. AFC Sudbury a Hampont Richmond (šťastně na penalty) jsme poslali z kola ven a až ve čtvrtém kole nás zastavil Altrincham.

Hodnocení týmu:

V bráně v této sezóně nechyběl opět ani minutu Harry French, i když se hlavně v úvodu sezóny neprezentoval moc dobře. V druhé půlce sezóny se jeho výkony zlepšili a když souhlasil i se snížením platu od příští sezóny na 150euro týdně, nová smlouva i s klauzuli na prodloužení byla na světě. Obrana nastupovala ve stejném složení jako minulý rok. Směrem dopředu funguje obranná řada opravdu dobře. Pravý obránce Harry Woodward 3+22 (přece jenom je vidět, že kope všechny standartky) a Drew Robinson 10gólů (všechny rohy míří na jeho hlavu) splnili očekávání v ofenzivě nad očekávání, ale defenzivě patříme opravdu k nejhorším týmům v lize.

Pozici defenzivnějšího záložníka zastával nově příchozí Jack Moorhouse a upřímně jsme si od něho slibovali více. Naopak ofenzivnější střední záložník Alex Willsmer splnil očekávání na jedničku. Sezónu zakončil se statistikou 15+11, když jako určený exekutor pokutových kopů zahrával hned dvanáct penalt a jedenáct z nich suverénně proměnil. Přesně takového exekutora chcete mít na hřišti. Wade Speed měl bych hvězdou týmu, ale bohužel se pořád nedokáže pořádně prosadit. Trénuje skvěle, ale v první polovině sezóny a pozici levého záložníka byl nejhorším hráčem na hřišti, změna taktiky a přesun na pravé křídlo mu prospěla. Jeho výkony se trochu zlepšily, ale pořad to není to, co od něho očekáváme. Nejprve pravou stranu zálohy a poté levé křídlo obýval Blaise Uwandji a to hlavně z důvody, že Tyrese Hall podával opravdu špatné výkony. Tyrese nechce ani prodloužit smlouvu, protože říká, že nás tým není pro něho dost dobrý. No, potom, co tuto sezónu předvedl, stejně nemáme o něho zájem. To, Blaise by rád smlouvu prodloužil, my bychom měli taky zájem, ale požaduje výrazné zvýšení platu a tak nevím jestli se nakonec domluvíme.

Alex Bilyk má pouze dva vysoké atributy. Odhodlání (18) a nepředvídatelnost (taky 18), ale tyto atributy stačí k tomu, aby zářil. V taktice 4-4-2 na hrotu útoku patřil k nejlepším na hřišti a po změně taktiky a přesunu na OZS hrál možná ještě lépe. Sezónu zakončil se statistikou 26+10 a my se už těšíme, co předvede příští rok. Na pozici koncového hráče začal sezónu Jack Timberlake a začal ji skvěle. V prvních osmi zápasech si připsal sedm gólů, přišlo ovšem zranění, měsíc bez fotbalu a forma byla pryč. V tu chvíli chytil svou šanci nově příchozí Emmaisa Nzondo a zakončil sezónu se skvělou statistikou 31+5.

Obrázek

• Naše taktika a ideální sestava pro tento rok.
  • Média nás tipovala s kurzem 21:1 na třináctou pozici. Jack Timberlake patřil k favoritům na krále střelců.
  • Za poslední rok se nám povedlo hned třikrát zlepšit nábor juniorů (duben 2028, říjen 2028 a březen 2029) ze slabého náboru až na nadprůměrný nábor juniorů.
  • Zlepšení náboru i zvýšení rozpočtu pro juniory se hned projevilo a náš klub měl nejlepší nábor v historii. I díky tomuto náboru naše U18 vyhrála ligu.

Pajinos - nemám tušení jestli FCD Galicia má něco společného s Celtou Vigou :D , Opayinka si u mě přetrhl křížový vaz, pak ještě chvilku hrál, ale nakonec kompletně skončil. Jsem rád, že v Anglii není žádné prodloužení. Někdy i tři zápasy v šesti dnech a pak nevím koho mám už postavit. Hlavně střední obránci po odehraných 90minutách potřebuji většinou aspoň čtyři dny než mají zase plnou kondici. A hlavně opakovačky v FA Cupu jsou lahůdkou pro finance. V FA Cupu se výtěžek ze vstupného dělí vždy mezi domácí i hostující tým napůl. Na gramatické chyby se pokusím zaměřit, na překlepy také, ale na čárky si budeš muset zvyknout. To byla vždy má slabina a když teď už skoro deset let nežiji v ČR a češtinu skoro nepoužívám je to ještě horší.

dexter07 - na ten stadion jsem se přestěhoval, myslím, že ve čtvrté sezóně. Ve hře, ale myslím, že i v reálu klub žádný stadion nemá. Přece jenom London Samurai byl založený až v roce 2017

6
FA Cup super zářez, ty peníze z nich jsou pro tebe teď životně důležité :) dál už jsi mohl jen překvapit, ale za mě je vynucení si reprízy super ... v lize taktéž skvělý úspěch, ve druhé sezoně po postupu si hned dát playoff o postup (leč jen jeden mač) je v mých očích dobré, obzvlášť s přihlédnutím na syndrom druhé sezony

k posilám jen dotaz - ten Nigerijec dostal hned pracovní povolení? nebo byl nějaký problém kvůli brexitu? protože jinak by to pro tebe mohlo být řešení jak za pár kaček posílit a pak třeba za draho prodat ... jinak ta Galicia asi má nějakou spojitost, ale nenašel jsem, už je to jedno :D

a k té gramatice, no já si zvykat nebudu, kor když se to někde vystavuje :D mě to trhá oči, ale to je proto, že mám na jazyky cit, stejně jako má někdo cit na tanec a já třeba zase ne :D takže to budu leda tolerovat, vzhledem k tomu, že jí nepoužíváš ... tak ať se daří i nadále
Obrázek

7
Obrázek

8.SEZÓNA - 2029/2030

Přivést posilu, která by svou kvalitou převyšovala náš tým je kvůli naši reputaci nemožné a tak jsme se toto přestupní období soustředily pouze na zdvojení všech pozic v týmu. Přišel brankář George Murray-Jones, pravý obránce Tarik Gidaree, střední obránce Fjord Hadland, levý obránce nebo defenzivní záložník Finley Munroe, zatažený tvůrce hry Kyle Kelly a ofenzivní záložník Jason Adigun. Bohužel jsme museli strávit také jeden odchod. Wade Speed nám hned na začátku sezóny oznámil, že nechce prodloužit smlouvu a když s nabídkou přišla druholigová Swansea, nebylo co řešit. Swansea nám zaplatila 20tisíc na ruku, z povinného přátelského zápasu připadlo do naši kasy dalších 55tisíc, máme taky 50% z dalšího prodeje a dokonce jsme si ho mohli ponechat zadarmo na hostování do konce sezóny. Opustil nás také Harry Sidwell za kterého zaplatila 2tisíce St. Albans City.

Obrázek
Po přípravném období, kdy jsme dokázali držet krok i s týmy z třetí ligy a dokonce si připsat jedno vítězství jsme si nemohli dát jiný cíl než postup. A tento cíl jsme v úvodu sezóny do puntíku plnily. Za srpen, září a říjen jsme pouze jednou prohráli. Jack Timberlake hrál jako znovu zrozený a v říjnu se stal hráčem měsíce. Možná jsem ho přechválil, nebo nevím, co se stalo. V říjnu deset gólu v šesti zápasech a v následujících dvacetiosmy pouze !!!4!!!. V listopadu a prosinci jeho góly částečně dokázal zastoupit Emmaisa Nzondo, ale postupem času také zapomněl jak dávat góly. Jeho poslední gól se datuje k 1.1.2030 a příští sezónu nás určitě opustí. Útočníka, který skoro dvacet hodin nedá gól nepotřebujeme. Jack Timberlake měl také osmi hodinový gólový půst, který k mému nepochopení přerušil v zápase proti Enfield Town čtyřmi góly za úvodních patnáct minut.

Jack Timberlake byl znovu ve formě (sezónu zakončil se statistikou 9zápasů/13gólů)! V březnu jsme pouze jednou prohráli a pevně v rukou měli místo pro play off o které nás málem připravil další dubnový výpadek, kdy z velmi lehkého losu jsme vytěžili pouze sedm bodů z možných šestnácti. Sezónu jsme zakončili se ziskem 85bodů (o čtyři více než loni) na sedmém místě. Do prvního kola play off jsme dostali překvapení sezóny, Welling. Do zápasu jsme vstoupili velmi aktivně, byli jsme lepší, ale naše plány zabrzdila hloupá červená karta z 40minuty. I tak jsme šli do vedení, které jsme udrželi až téměř dokonce. Welling po velkém tlaku dokázal v 80minutě vyrovnat. V prodloužení už jsme se pomalu chystali na penaltový rozstřel, ale gól z 115 minuty nám sezónu ukončil. Sezónu hodnotím negativně. Na první místo v tabulce nám scházelo osm bodů, které jsme ztratili v zápasech proti sestupujícím týmům (3porážky).

Obrázek
Ligová scéna skončila zklamáním, ale ta pohárová nadšením. Naše jízda FA Cupem i díky "lehčímu" losu byla nezapomenutelná. Druhé kolo kvalifikace a snadná výhra 4-1, třetí kolo kvalifikace a snadná výhra 3-0 (oba týmy hrají o dva stupně níže). Čtvrté kolo kvalifikace proti Kiddermister. Těžký soupeř, ale Jack Timberlake ve skvělé formě a postup po opakovaném zápase. První kolo FA Cupu a další štěstí na los, soupeř z nižší soutěže a snadná výhra 4-1. V druhém kole jsme si po roce připsali další konfrontaci s týmem ze třetí ligy a byli jsme plni sebevědomí. Remíza 2-2 nám dávala šance do domácího opakovaného zápasu a když los určil, že vítěz se utká ve třetím kolem na domácím hřišti proti Liverpoolu a bylo to dvojnásobnou motivaci postaráno. Po skvělém výkonu a vítězství zavládla na hřišti euforie. Vyřadit třetiligový tým a možnost zahrát si proti obhájci vítězství se vám jako maličkému klubu ze šesté ligy nepovede každý rok. London Samurai vs. Liverpool, kdo by ještě před pár lety řekl, že je něco takového možné. Všem v klubu bylo jasné, že to je sice konečná v letošním ročníku FA Cupu, ale všichni se těšily na skvělý zážitek. Vyprodaný stadion viděl drtivé vítězství (0-5) Liverpoolu a náš účetní ještě dlouho po zápase počítal výtěžek ze vstupného.

Hodnocení týmu:

George Murray-Jones - přišel v zimě a měl nám pomoci z krize, bohužel zatím nepřesvědčil
Harry French - podává nevyrovnané výkony, po sezóně ho nejspíš prodám

Harry Woodward - dle asistenta nejhorší hráč týmu, dle hodnocení téměř nejlepší
Tarik Gidaree - dvojka na pravé straně obrany, nevedl si špatně, ale potřebuje čas na aklimatizaci
Jada Mawongo - dobrý obránce, občas chybí kvůli reprezentačním srazům Sri Lanky
Drew Robinson - atributy nestačí, výkony ano... 12+5 na středního obránce dobrý počin
Fjord Hadland - odchovanec Tottenhamu, vedl si dobře, ale bohužel se ve svých 18letech za celou sezónu téměř nezlepšil
W. Gutierrez Ramirez - představoval bych si od něho více asistenci, ovšem centry (9) a přihrávky (6) nejsou žádná sláva

Finley Munroe - zabydlel se v základní sestavě na pozici defenzivního záložníka, v případě potřeby zaskakoval na levém kraji obrany
Jack Moorhouse - měl jsem pro něho místo pouze na pozici defenzivního záložníka a zde nehrál dobře, navíc chtěl přemrštěný plat za prodloužení smlouvy, po sezóně nás opustí
Alex Willsmer - jistota na pozici zataženého tvůrce hry, vstřelil dva nádherné góly zpoza vápna
Kyle Kelly - záloha do středu zálohy, moc toho neodehrál
Alex Bilyk - myslím, že jeho čas v týmu se bohužel pomalu chýlí ke konci
Jason Adigun - záloha do středu zálohy, taky toho moc neodehrál
Jack Johns - ve svém debutu si připsal asistenci, v druhém zápase hned první gól a stal se historicky nejmladším střelcem gólu, naděje do budoucna
Blaise Uwandji - podával velmi nevyrovnané výkony, jednou byl skvělý, podruhé nebyl vůbec vidět, vystřelil nám zápas proti Liverpoolu, odehrál průměrnou sezónu
Wade Speed - konečně zlepšil své výkony, pravé křídlo mu svědčí, bohužel nechce u nás prodloužit hostování, nevím jak ho nahradíme

Emmaisa Nzondo - sice překonal rekord, když vstřelil pět gólu v jednom ligovém zápase, ale jinak zklamal, odehrál katastrofickou sezónu
Jack Timberlake - jeho střelecký výpadek na tři měsíce nás stal postup

Obrázek

• Naše taktika a ideální sestava pro tento rok.
  • Díky skvělým výkonům v FA Cupu jsme zakončili sezónu 180tisíc v plusu a na účtu máme 580tisíc.
  • I rozpočet na trénink juniorů jsme znovu dvakrát zvýšili (záři 2029 a březen 2030). Nyní máme postačující vynikající treninkový systém pro juniory. Sice nyní platíme 12tisíc měsíčně, ale myslím, že cesta přes juniory a vlastní odchovance je ta jediná možná cesta.

Pajinos - ten Nigerijec je odchovanec Crystal Palace a jeho druhá národnost je anglická. V druhé sezóně jsem měl vyhlídnutého Švédského gólmana, ale taky nedostal povolení (nebyl dostatečně dobrý pro udělení povolení), tudíž se v této kanceláři žádná africká kolonie konat nebude. A díky za tolerování gramatiky. Třeba se to v průběhu bude zlepšovat.

PS - no bude to těžší než jsem čekal a nevím jestli se mi vůbec povede všechny cíle splnit, které jsem si dal. Rozhodl jsem se proto, že budu víc a víc sázet na své odchovance z akademie a uvidím kam mě to až dostane. Když nebudu moci slavit postup, tak budu moci minimálně mít radost z vývoje mých mladých hráčů. Na ty největší talenty už se začínají vyptávat i týmu z třetí ligy... ale to o až příště.

8
NEž jsem stihl okomentovat sezonu č. 7, tak je tu č. 8. Co říct, určitě bych byl sám nasraný. A hlavně sám znám ty ztracený zápasy doma s posledním nebo s předposledním apod. Chce to zatnout zuby, často taky ze začátku sezony vidím, že to bude jízda a pak zničehonic skoro nevystřelím nabránu.

Další sezonu se to určitě povede.

Jinak hodně závidím čas na hraní, taky bych ho uvítal, abych to mohl sem sázet jako ty :D
And everyday I wake,I tell myself a little harmless lie, the whole wide world is mine

9
Obrázek

9.SEZÓNA - 2030/2031
Obrázek
Před sezónou jsme nemohli mít jiný cíl než postup a nejlépe přímý postup, abychom se mohli vyhnout vždy nevyzpytatelnému play off. Celou sezónu jsme podávali opravdu stabilní výkony. Oproti minulým sezónám jsme se prezentovali zlepšenou obranou, skvělou efektivitou před bránou a hlavně dobrými výkony proti týmům ze sestupového pásma. Za celou sezónu se nám konečně vyhnula jakákoliv krize a už tři kola před koncem jsme si zajistili druhé místo a nejlepší možnou pozici pro play off. Mistrem se stal Dulwich Hamlet a to zcela zaslouženě, když jsme prohráli oba vzájemné zápasy.

V semifinále proti Dover jsme měli velkou porci štěstí. Když už vše směřovalo do prodloužení, zachyboval hostující gólman. Svou chybou rozehrávkou namazal před prázdnou bránu našemu John Abdullahi a ten nemohl minout. Ve finále jsme nastoupili proti Enfield Town, které uhrálo v sezóně o šestnáct bodů méně, ale k mému úžasu se finále muselo hrát na neutrální půdě ve Wembley. A zápas to byl opravdu neutrální. Čtyři tisícovky diváku nemohli na tak obrovském stadionu vytvořit atmosféru. Výhoda domácího prostředí nám chyběla, ale naštěstí nás nestála postup. Po gólů Alexe Bilyka ze 73 minutě se nám to konečně povedlo!
Obrázek
V FA Cupu to nebyla taková jízda jako loni, ale i přesto můžeme nebo dokonce musíme být spokojeni. Prošli jsme přes všechny kvalifikační kola a vypadli až v prvním kole po velmi dobrém výkonu, ale těsné porážce 1-2 na hřišti Doncaster (hraje 4nejvyšší soutěž). V Isuzu FA Trophy jsme se letos prezentovali mnohem lépe než loni. Po třech vyhraných zápasech jsme se dostali až do osmifinále, kde jsme bohužel vypadli s Maidenhead, ikdyž jsme celý zápas byli lepším týmem.

Hodnocení týmu:

George Murray-Jones - odchytal dobrou sezónu, dokonce si připsal gól z penalty. V některých důležitých momentech ovšem předvedl strašidelnou chybu a několikrát mi asistent hlásil, že nezvládá tlak velkých zápasů.
Seb Woolley - v 16letech odchytal tři závěrečné kola, kdy už téměř o nic nešlo, ale prezentoval se jistými výkony. Díky jeho profesionálnímu charakteru by se měl rychle zlepšovat, ale to se zatím bohužel neděje. Měl bych ho udělat už příští sezónu jedničkou?

Harry Woodward - první půl rok sezóny předváděl svůj nejlepší fotbal za dobu působení u nás, druhý půl rok ten nejhorší a když si v předposledním kole zlomil nohu bylo bohužel o jeho osudu v našem klubu rozhodnuto.
Tarik Gidaree - odehrál dobrou sezónu na pravém kraji obrany, rád bych si ho v týmu ponechal, ale bohužel jsme se stále nedohodli na podmínkách nové smlouvy.
Jada Mawongo - náš nejlepší stoper tuto sezónu, svými výkony velmi přispěl k zlepšené defenzivní práci.
Drew Robinson - tento typ je neuvěřitelný, i tuto sezónu překonal hranici deseti gólu. Několikrát nám jeho gól hlavou ve vypjatých okamžicích velmi pomohl.
Fjord Hadland - dle atributů by měl byt jasný stoper číslo jedna, ale výkony na hřišti byl tuto sezónu číslo tři. V posledním kole, kdy už o nic nešlo předvedl naprosto nesmyslný faul na červenou kartu a proto chyběl oba zápasy play off.
Chi Ezennolim - jeho příchodem jsme zdvojili (ztrojili) levou stranu obrany, vedl si velmi dobře.
W.Gutierrez Ramirez - podával celou sezónu pouze průměrné výkony, ale v klubu je legendou. Působí u nás už od roku 2023 a odehrál rekordních 293ligových zápasů v našem dresu.

Finley Munroe - na pozici defenzivního záložníka odehrál opravdu skvělou sezónu, jeho zranění deset kol před koncem sezóny nás velmi oslabilo.
Dave Simms - odchovanec Leicestru, nezklamal, nenadchl, uvidíme, co předvede další sezónu.
Alex Willsmer - mozek týmu, další dobrá sezóna na pozici zataženého tvůrce hry, jedinou kaňkou jsou tři neproměněné penalty.
Kyle Kelly - odehrál velké množství zápasů a připsal si pouze pět asistencí, zklamání.
Jason Adigun - pouze záložní hráč, nic víc, nic míň.
Etham Moore - přestup sezóny, na pravém křídle předváděl skvělé výkony.
John Abdullahi - jeho výkony zatím nejsou optimální, ale trénuje skvěle a jeho atributy jdou každý měsíc nahoru.
Alex Billyk - sezónu začal na tribuně, poté se přesunul na lavičku a nakonec zpátky do základní sestavy. Na konci sezóny nám pomohl několika důležitými brankami a ve finále play off si připsal rozhodující trefu.
Eric Oduor - mladý Keňan/Angličan, odchovanec Nottm Forrest, jeho výkony zatím nejsou optimální, ale měl by mít dostatek potencionálu do dalších let.
Blaise Uwandji - stejně jako loni. Dokázal odehrát skvělé zápasy, ale občas byl naprosto tragický.

Sam Bamford - odchovanec Chelsea s prodejnou povahou(po půl roce si vynutil vylepšenou smlouvu) nám velmi pomohl k postupu. Stal se třetím nejlepším střelcem sezóny
Jack Timbelake - sezónu začal hattrickem, ale v druhé polovině sezóny byl naprosto tragicky a sérii bez vstřeleného gólu neukončil doteď. Nevím, jestli bude u nás pokračovat.

Obrázek

• Letošní ročník jsme zakončili v mínusu. Naštěstí pouze 10tisíc. Na juniory jsme za celý rok vydali 150tisíc, no uvidíme další roky jestli to bylo rozumné a dokážeme hráče dobře zpeněžit.
  • Máme za sebou opravdu úspěšný rok. Nejvíce bodů, gólů, nejlepší obrana i nejvyšší umístění v historii.

dexter07 - není, co závidět :-D já to beru opravdu hopem. Skoro žádný scouting, jen to, co mi scouti sami nabídnou. Zápasy na klíčové momenty a na druhé nejvyšší rychlosti. Je mi jasné, že pokud chci s tímto týmem vyhrát Premier League a Ligu Mistrů budu potřebovat tak 50sezón (nejsem žádný skvělý manažer). Navíc hra mě teď tak baví, že hraju dlouho do noci a moc toho nenaspím :-D.

PS - trochu jsem osekal text, přijde mi zbytečné to nějak moc rozepisovat. Tento kancl sledují dva, možná tři lidi a myslím, že trochu textu a sceerny stačí.

10
Já sleduji pravidelně, mám rád tenhle druh tažení z prdelí až na vrchol, stejně jako mají Paji, lucky nebo dříve vonTrips. Taky se o to snažím...

Jen občas to jen přečtu a nic nenapíšu a to mě občas mrzí, že to nestihnu, pak člověk necítí tu podporu. A sám vím, že i jeden sebekratší koment udělá radost a dodá sílu.

Takže konečně postup, takže gratulace a rychle zbrojit na další sezonu. Třeba s tím brankářem bych počkal, i kdy jsem takový, že tam radši do pole jebnu 17 letýho místo zkušeného hráče, jen aby si zahrál a začal zlepšovat, tak u brankáře jsem dost opatrný, i když často nevím proč :D

těším se na pokračování

11
ty zápasy s celky zespodu tabulky jsou zrádné, taky se mi stává, že vypráskám Slaviu, vyhraju nad Plzní a pak se trápím s Libercem, porazí mě Pardubice a přejedou mě Teplice třeba, každopádně 7. místo v 8. sezoně bych považoval za úspěch a v poháru to bylo ještě lepší :) nejlépe senzační postup přes Wrexham a pak vynikající soupeř do třetího kola a přívětivý los na domácí mač

zkušenosti mám i s těmi výpadky útočníků, dva měsíce netrefí ani otevřené vrata od stodoly a pak tam nasype za 3 zápasy 7 gólů - tady se ale obávám, že čím výše půjdeš, tím bude hodnocení Timberlake klesat, samotného mě to mrzelo, když jsem musel pouštět hráče, co mi vykopali postupy z nižších soutěží a stali se oblíbeným personálem nebo tak (naštěstí to vedení i fanoušci brali)

no a v 9. sezoně gratulace k postupu, určitě byl zasloužený a jsem na tebe zvědav, už vlastně jen jeden krok a jsi ve čtyřce, že? peníze vypadají i díky té jízdě v poháru stále skvěle a bůh ví, třeba přijde zazobaný předseda a poletíš nahoru - nehledě na fakt, že se ti daří vylepšovat zázemí, což je klíčové ;) jinak textu bohatě stačí i takto, záleží na tobě - je to kancl, ne deník ;) ale hlavně, že tu něco je - tak hodně štěstí do jubilejní desítky
Obrázek

12
Ja osobne som veľký fanúšik týchto kanclov, kde sa ťahajú mužstva z pralesa .... sám obľubujem takéto savy, takže rozhodne máš vo mne pravidelného čitateľa .... zatiaľ sa ti darí veľmi dobre, mužstvo napreduje, financie vyzerajú byť v pohode, juniorka je "pretalentovaná" 👍z toho budeš môcť čerpať aj v budúcnosti .... teraz očakávam ešte jeden "ľahší" postup do League 2 a tam by to mohlo byť veľmi zaujímavé, nakoľko už budeš profík ... každopádne, to som trošku predbehol 😁
inač čo sa týka sledovania kanclu, tak viac ako komentáre je smerodajný počet zobrazení ... možno skús aj ty pokomentovať nejaké iné denníky/kancle a možno ti to prinesie viac komentárov .... aj keď je pravda, že pravidelných komentujúcich je na fóre ako šafranu ....
každopádne GL a verím, že pri kancli vydržíš a dosiahneš stanovené ciele 😊

13
Obrázek

10.SEZÓNA - 2031/2032

Před začátkem premiérové sezóny v National League jsme stáli před otázkou, co teď? A odpověď byla jednoznačná. Musíme využit naše nadějné juniory, dát jim šanci a vybudovat takový tým, který po každém postupu bude okamžitě konkurenceschopný. Proto sázka na 17letého Seb Woolley v bráně, 16letého Danny Jones na pravém kraji obrany nebo 19letého Rees Rowan ve středu zálohy. V průběhu sezóny se v áčku zabydlel také 16letý Nick Collins a po dalším náboru mládeže také 16letý Jordan Johntson a 15letý Kingsley Soloman. Ke konci sezóny nastal i okamžik, kdy v základní sestavě nastoupilo hned pět hráčů do 17let. Někdo namítne, že je to příliš brzy, ale všichni si vedli opravdu dobře, podíleli se také na důležitých momentech a dosahovali lepšího hodnocení než někteří jejich mnohem zkušenější spoluhráči. A když hráč zahrál špatně s hodnocením pod 6.5, jeho oficiální varování velmi často znamenalo zvýšení nasazení nebo odhodlání, takže win pro všechny.
Obrázek
Hned úvod sezóny ukázal, že to bylo správné rozhodnutí. Za měsíc srpen jsme ve čtyřech zápasech pouze jednou inkasovali, získali sedm bodů a 17letý Seb Woolley se stal druhým nejlepší mladým hráčem měsíce srpen. Bohužel poté se projevila jeho nezkušenost. Skoro každá střela na naši branku znamenala gól a jen díky našemu chladnokrevnému proměňování šancí jsme byli schopni si sáhnout na body a držet se na dohled míst pro play off. V polovině října nám ovšem začala ofenzíva také trochu vadnout, přišel náročný program, zranění klíčových hráčů a výsledek? Za osmnáct kol pouze tři vítězství a pouhé tři body náskok na sestupové pozice.

V polovině ledna přišla desetidenní pauza, která nám pomohla. Doléčily jsme zranění skoro všech hráčů a hlavně se konečně projevilo zlepšení atributů našeho mladého gólmana (každý týden podával v tréninku skvělé výkony, jeho hodnocení nekleslo pod 9, velmi často bylo přes 9,5). V následujících šesti kolech pouze jednou inkasoval, zvládal chytnou také penaltu a stát se mužem zápasu a my konečně mohli bodovat i v zápasech ve kterých jsme byli horším týmem. Skvělé výkony jsme podávali až do konce sezóny a dostali se opět do hry o play off. V posledním kole jsme doma přivítali už jistého suverénního mistra Oldham a k postupu jsme potřebovali vyhrát. Když jsme po 30minutách prohrávali 0-2 zdálo se být po všem, ale tým předvedl neuvěřitelný charakter a otočku na 4-2.

V prvním kole play off jsme cestovali na hřiště AFC Fylde a zapsali zde jeden historický okamžik, který bude jen velmi těžké překonat v následujících letech. Šli jsme do rychlého vedení, ale soupeř ještě do poločasu skóre otočil. V druhém poločase jsme byli horším týmem a nic nenasvědčovalo tomu, že bychom mohli vyrovnat. V 70minutě přišel na hřiště 15letý ofenzivní záložník Kingsley Soloman a 16leté pravé křídlo hrající přes nohu Jordan Johnston. Oba okamžitě pozvedli naši hru a v 90+2 minutě nastal historický okamžik pro náš klub. Jordan nádhernou kolmici vyslal Kingsleye vstříc gólmanovi a ten s klidem zkušeného matadora zakončil. Stal se tak historicky nejmladším střelcem gólů našeho týmu. Čtyři minuty před koncem prodloužení rozhodl Uwandji o našem vítězství a postupu do semifinále. Semifinále se hrálo bohužel už za tři dny a my jsme prostě po těchto 120minutách neměli dostatek sil. Po bojovném výkonu jsme Maidstone Utd. podlehli 0-2.
Obrázek
V letošním ročníku FA Cupu jsme odehráli pouze dva zápasy, protože jsme byli nasazeni až do čtvrtého kvalifikačního kola. Zde jsme si lehce poradili (5-1) s AFC Sundbury, ale v prvním kole Birmingham byl nad naše síle, i když jsme v nastavení nebyli daleko od vyrovnání a vynucení si opakovaného zápasu. Isuzu FA Trophy jsme začali ve třetím kole, v půlce prosince, kdy se zrovna tým nacházel v krizi a ani tento pohárový zápas to nezměnil.

Hodnocení týmu:

Seb Woolley - každý měsíc se zlepšuje, je členem anglické reprezentace U18 a naši trenéři říkají, že má potencionál být standartním hráčem čtvrté ligy. Já věřím, že v něm dřímá mnohem více potenciálu
Hakim McDonnough - další skvělý gólman z naší juniorské akademie, dva roky strávil na hostování ve své rodné zemi (Jamajka), kde se velmi zlepšil. Příští rok bych mu rád našel dobré hostování v Anglii

Danny Jones - v 16letech nastupoval pravidelně v základní sestavě, hodnocení 6,79 na mladého krajního obránce není vůbec špatné
Jada Mawongo - odehrál dobrou sezónu, stoper číslo jedna, v 27letech jeden z nejzkušenějších v týmu
Drew Robinson - letos byl pouze stoper číslo tři, ale i tak zvládl skvělých devět gólu
Fjord Hadland - odehrál dobrou sezónu, ale bohužel se vůbec nezlepšují jeho atributy
Tomos Symons - na hostování v Gloucester zaznamenal neuvěřitelný progres (zlepšil se o dvě hvězdy), na příští sezónu s ním počítám na pozici prvního stopera
Nick Collins - musí zapracovat na svých fyzických atributech, na příští sezónu s ním počítám do základu na levý kraj obrany
W. Gutierrez Ramirez - legenda mužstva, odehrál už 330ligových zápasů

Finley Munroe - nastupoval střídavě na levém kraji obrany a ve středu zálohy, v nejvyšší nouzi zaskočil i ve středu obrany, kde si vedl také velmi dobře, lídr týmu
Dave Simms - mladý defenzivní záložník, na hřiště se dostal jen v případě nutnosti
Rees Rowan - přišel na volný přestup z Matlock, čekali jsme od něho trochu více
Alex Willsmer - naprostá jistota ve středu zálohy, když se v prosinci na šest týdnu zranil, tak tým tuto ztrátu velmi pocítil

John Abdullahi - od mladého Nigerijce jsem si sliboval mnohem více, 2+6 na ofenzivního hráče je velmi málo, do šanci se dostává, ale nedokáže je proměňovat
Jordan Johntson - z náboru rovnou do základní sestavy, příští sezónu s ním počítám do základní sestavy na pravé křídlo
Erick Oduor - sezónu začal na pozici podhrotového hráče a vedl si skvěle, bohužel ho poté vyřadilo na půl roku zranění(zlomenina v hrudním koši), po návratu si hned po půl hodině hry zlomil ruku a přišla stopka na dalších šest týdnů
Alex Bilyk - bylo to jeho poslední sezóna za náš klub, na tuto úroveň už bohužel nestačí
Kingsley Soloman - historicky nejmladší hráč i střelec gólů naše týmu, hodně si od něho do dalších sezón slibuji, volné kopy 10, technika 11, pokusím se v tréninku na tyto atributy zaměřit, abychom opět získali jistého exekutora volných kopů
Ethan Moore - má za sebou průměrnou sezónu, naučil se už hrát na pozici levého křídla hrajícího přes nohu
Blaise Uwadji - jeho gól nás posunul do semifinále play off, ale jinak má za sebou špatnou sezónu, v týmu zůstane, aby kryl záda našim mladým nadějím

Jack Timberlake - v minulé sezóně byl tragický a jen díky tomu, že jsme nenašli náhradu zůstal v týmu. Letos byl našim nejlepším střelcem a stal se druhým nejlepším střelcem ligy
Sam Bamford - pouze 13gólů a !!žádná!! asistence, navíc vůbec žádné zlepšení ba naopak zhoršení atributů. Jeho budoucnost u nás je nejistá

Obrázek

• Ročník jsme zakončili s výnosem pouhých 10tisíc euro. Doufám, že v dalších sezónách budeme schopni začít prodávat naše mladíky a budovat zázemí.
  • Další skvělý nábor po kterém máme v týmu už !!4!! brankáře do 18let s pětihvězdovým potencionálem. No, já bych klidně dva vyměnil za jednoho útočníka. Juniorský tým je opravdu našlapaný.
  • Po sezóně jsem dokonce dostal nabídku od Viktorie Plzně kterou jsem s díky odmítl.

dexter07 - tak teď už nemusíš, sice pár měsíců by ten můj mladý brankář nechytil ani rýmu, ale co předváděl ke konci sezónu, no nechápal jsem. A díky těm špatným výkonům jsem mu za tuto sezónu zvedl nasazení o 4 a odhodlání o 2 :-D

Pajinos - finance jsou ok, neprodělávám, ale bohužel ani nevydělávám, takže nemůžu vylepšovat zázemí. Neprodělávám, protože platy mám menší o více než polovinu než konkurence. Některé týmy vydávají i pětkrát více než já. Snad se mi podaří nějakého toho mladíka střelil za dobrý peníz, třeba z nich má někdo vysoký CA i na druhou ligu. Já skrytě doufám, že bych mohl už letos postoupit. Očekávám ve čtvrté lize profesionalizaci, která by mi zase usnadnila ten trénink a zlepšování mladíků. Teď se hráč více zlepší na hostování, kde klub má dvouhvězdové tréninkové zázemí než u mě v základní sestavě. A jsem rád, že žádný zazobaný předseda nepřišel, to by už nebyla taková výzva. Práce s mladíky a financemi mě na tého hře nejvíce baví :-/

luckyman - škoda, že z National League postupují zase jen dva, takže to budou zase nervy. Z League 2 pak už postupují čtyři do League 1 a tak si myslím, že postoupit z League 2 bude lehčí než postoupit z National League :D

PS - moc díky za komenty a sledování, sezóna 11 už brzy :-)

14
7. miesto nie je vyslovene zlé, takže sezónu by som nehodnotil negatívne, práve naopak .... play-off je už viac menej o šťastí, či sa ti podarí načasovať formu alebo nie .... tentokrát to nevyšlo, ale verím, že už budúcu sezónu ti ten postup neujde .. a možno ho vybojuješ aj priamo a nie cez play-off .... inač žasnem, akú kvalitnú máš juniorku ... aj v mojej hre sa mi celkom daria nábory juniorov, ale takto veľa som ich snáď nikdy nemal (ak nerátam dorastencov, ktorých kúpim 😂) .... je super, že mladíkom dávaš šancu aj v áčku .... dáva to kanclu iný rozmer a mňa to veľmi baví ..... GL

16
Myslím, že úspěšná sezona, protože jestli to stavíš na takto opravdu mladých hráčích, tak to je jen otázka kdy to sedne týmu pořádně a bude to jasný postup. :-)
Jak psal lucky, tak play off to už je fakt často náhoda jak to vyjde nebo ne. Někdy člověk se snaží a dostane rychtu a někdy to jen tak zapneš, že to nějak dopadne a projde úplně s klidem.
11. sezona bude určitě už ta postupová :D

17
tak šampaňské za postup do Football League systému ještě musíš nechat chladit, ale o to sladší bude, až to bouchne :) škoda no, holt těch zápasů je v nižších soutěžích v Anglii neskutečně moc a pak prostě je třeba to hodně rotovat a ani to někdy nestačí, když hraješ 120 minut

je dobré, že dáváš šance mladým, proto mě pak překvapilo, že chceš prodat Bamforda, který je v mých očích také mladý - ale zase bys za něj dostal více než za Timberlakea, čili je to na tobě :) finance držíš v pozitivních číslech, věřím, že to napomůže do budoucna s vylepšeními a tak - někdy to vedení chce vidět, že ty prachy hned nevytěpeš pryč
Obrázek

18
Konečně jsem se dostal i k tvé kanceláři. Vím moc dobře jak je náročné dostávat se z nízkých pater v Anglii. Soutěž, kde hraješ přes 40 zápasů, do toho spousta pohárů a prakticky pořád jenom hraješ. Pořád příprava na zápas, trénink žádný. Je to náročné na čas a někdy i na psychiku. Tak se drž, já už bych to znovu absolvovat nechtěl...

Je svým způsobem smutné, kam to Blackett "dopracoval". Z PL potenciálu nulové výkony ve Vanarama South 🙄😂 Jinak se mi líbí, že používáš přesně tu taktiku, co jsem nakonec zvolil i já. Hodně přípravných zápasů s týmy, které přinesly peníze do pokladny, bez ohledu na výsledek. A pak modlení se, abych v pohárech dostal silný tým venku, takže se podělíme o zisk.

K výsledkům není moc co dodat, hrát v Anglii je ošidné. O chlup ti uteče přímý postup a i když budeš pro PO favorit, stačí zaváhání a postup je fuč. Ale už jsi v národní lize, to je super. I to, že to hraješ s mladými odchovanci a přesto jste útočili na postup. Fakt super, držím palce do další sezóny 😉
Odpovědět

Zpět na „Manažerské zápisníky“