Máte problém s tréninkem? Nevíte, jak které atributy vylepšovat? Nebo nevíte, jaký trénink použít? Toto vše už vyřešilo mnoho autorů na blozích, na youtube a dalších kanálech. Dnes se podíváme na takový obsáhlejší návod.

header-trenink

Kompletní návody jsou k dispozici na blogu:

Jen ve zkratce shrnu, že každý autor se zabývá něčím jiným.

EBFM

EBFM-ebts

Max z kanálu EBFM se zaměřil na vypracování návodu pro ideální rozvoj. V jeho případě se jedná opravdu o komplexní návod. Nevýhodou však je, že se zaměřuje pouze na rozvoj hráčů, nikoli na trénink, jenž by podpořil výkony na hřišti. Za to má však jeho univerzální tréninkový plán velké množství odpočinkových sessions. Mj. i jim se věnuje v celé sérii (v češtině více informací na blogu).

RDF Tactics

Za to RDF Tactics se mnohem více zabývá tím, aby byl tým co nejvíce připravený na zápasy. Pro tyto potřeby vytvořil hned několik různých tréninkových plánů od FM21 až po FM24. Ty aktuální velmi dobře popisuje ve svém videu:

Strategie tréninku

Strategie tréninku je důsledně popsána ve druhém odkazovaném článku. Jsou zde citovány tři zdroje FM Rensie, Touchline a FMScout. Všechny zdroje se zabývají strategií tréninku ve smyslu konkrétního zaměření v daném období sezóny. Rensie se například zaměřuje na fyzickou práci na začátku, ale snižuje itenzitu v průběhu sezóny a na konci pouze ladí na výsledky. Naproti tomu v článku od Touchline je možné se dočíst, že ideální příprava je tvořena turnaji, protože se trénuje 5 dní v kuse a pak se hrají dva zápasy (ideálně každý s jinou jedenáctkou).

Na závěr ještě příspěvek z FMScout, kde jsou popsány nejčastější chyby v tréninku. Zvláště ty, kde se manažeři nezaměřují na rozvíjení silných stránek taktiky. Tomu mj. odpovídají i plány od RDF Tactics.

Intenzita tréninku

Vlastně všichni autoři se shodují, že intenzitu je možné nastavit na dvojnásobnou a to zvláště u mladých hráčů, kde mnohdy ani nevadí drobný výpadek kvůli zranění (protože nejde o výsledky, ale o celkový rozvoj). Ideální nastavení je tedy toto:

training-intensity

Předchozí příspěvek Následující příspěvek