Zajímá Vás, jestli je možné využít "umělou inteligenci" při hraní Football Managera? Odpověď zní ano. Zdrojů naleznete na internetu více, ale tady se podíváme na jeden konkrétní příklad.

FMopenAI

Toto je výcuc z blogu FM Panda, konkrétně se jedná o články:

Základem byla potřeba vytvořit zajímavou taktiku, kde se bude hrát důsledná obrana a využijí se dva vysocí hroťáci (Almási a Klíma) v tehdejším Baníku Ostrava (jedná se o taktiku pro Baník v dubnu 2023). Problém byl, že jsem si nebyl jistý, jaké rozestavení zvolit a případně, jaké role. Tak jsem položil dotaz na ChatGPT a dostal jsem odpověď.

ai-dotaz

Odpověď byla zajímavá a já ji převedl do hry:

rozestaveni

Brankáře/libera jsem využil proto, aby pomáhal u nákopů a s rychlou rozehrávkou pro protiútok. A místo zataženého tvůrce hry bych jsem nastavil spojku, což je takový dynamický defenzivní záložník. Je to hlavně proto, že pokud není zdravý Tetour, tak do role ZTH nebyl vhodný hráč. Ale pokud Tetour hrál, dostal roli playmakera. Jinak jsem se snažil vše připravit a nastavit (včetně instrukcí pro každou roli), přesně podle toho co mi poradil chatbot.

hodnoceni

Hodnocení hráčů úplně neodpovídá, já přebíral tým v březnu 2023, kdy se potáceli u dna tabulky (de facto jako v reálu). Ale proti srovnatelným týmům jsme měli pozitivní bilanci i výsledky:

vysledky

V nástavbě, kdy jsme hráli skupinu o sestup jsme si připsali 4 výhry z 5 zápasů a skupinu jsme vyhráli. Celkově se tak dá říci, že taktika fungovala víceméně podle toho, co ChatGPT navrhl. Za sebe mohu říci, že tedy využití nějaké formy AI pro hraní docela funguje, pokud nepotřebujete nějaké speciality.

Předchozí příspěvek Následující příspěvek